Dagens ris och ros

Dagens ris: Till tvkanalerna för enbart crap i rutan

Dagens ros: Till kusse - of course! Tack för trevlig kväll! Som alltid!

Lördagskusiner

Efter att ha jobbat 7-16 så körde jag ner på stan, parkade Seaten och gick in på Church street. Där satt kusse och sippade på en drink och precis när jag anlände kom förrätten in. Delad =) Sen kycklingen och litervis cola light. Traskade vidare till SF där vi kollade på Brudens bäste man. Roligaste diskussionen måste ha varit om hon som var blind eller  nåt som vi mötte vid toaletterna. Haha. Kusin frågade mest varför blinda går på bio. Sen hade jag en teori om att hon inte alls var blind utan bara lite synskadad för att hon skulle få förtur- Förresten så såg pinnen skitkort ut. Iaf. Och sen hem. Najsigt kalajsigt=)

Hemma väntade Findus inne. Haha. Han hade varit med mamma och pappa sen fem på eftermiddagen.

Nu soffa. Imorgon jobb. Igen . 7-16. Trevlig helg alla=)

Knappt 12timmars

Herregud vilka roliga inlägg det blir nu då när man jobbar såhär... Började 10. Stämplade ut 21.50. Och vi är typ färdiga med ombyggnationen! Typ. På 4 dar!

Imorgon kommer mycket varor. Minst sagt. Jag börjar 8 och jobbar obestämt. Det låter som om allt ska upp. Typ.

Roligast idag var dels Johannas lyxgrepp. Stackars Christian såg helt snopen ut.
Dels var min tur ut till Skutskär. Saknades hyllor hos oss. Fick ta chefens bil och köra till Sskär. Först la jag i backen (trodde jag). Det var ettan så bilen hoppade fram och kom farligt nära en stolpe. Chefen stod och tittade på spektaklet. Sen fick jag motorstopp vid rödljuset. Sen fattade jag efter ett tag att det fanns 6 växlar.

Haha. Roligt. Poppade radio jag. Innan jag åkte från Sskär fick jag ringa Gävle. Skutskärs chef hade larmat om att jag bara tagit konsoler. Men det hade jag ju inte. Fast jag va ba in och vände till att börja med så jag förstår att han trodde det. Haha. Ja, vilken resa.

Kom hem. Mamma hade diskat. TACK! Och så stod lax på köksbordet. Så nu har jag slukat det medan jag suttit vid datan. Känns verkligen som om jag äter bra såna här dagar.... Not.

Nä. Nu ska jag greja lite och sen slockna i soffan och kolla på tv.

C U!

Dagens ris och ros

Dagens ris: Till kunder som gör mig gråtfärdig genom att vara så urbota dumma och elaka.

Dagens ros: Till Johanna som visade det rejäla greppet på mandelmassa lyx. Hahahaha.

Relation

Haha. Jaha. Nu ringde jag till Kiruna och framförde vad jag ville. Så nu skulle de lägga till i sitt register att pappa och jag har en relation så jag slipper få fler förfrågningar. Det låter lite weird. Men okej=)

Nä. Nu dusch. Sen stan.

Vill inte vill inte

Termometern visar 25,6 grader på balkongen,. Himlen är klarblå. Själv ska jag åka och jobba. Inomhus. Behöver jag förklara närmare vart jag helst vill vara? 

En vecka senare

Köket en vecka senare... Erkänn att ni är liiiiite stolt över mig=)






Lizas visdomsord

Idag satt jag på Msn med Ami (eller idag var fel att säga.... för en halvtimme sen). Jag sa då ett visdomsord.

Made by Liza: "Jag glömmer inte en fest förrän den har varit".


Godnatt världen. Imorgon rockar vi torsdag!

Sent klagomål

Ja, det var ju väldigt kul avslutning på dagen. Kom hem. Hade post. Från Radiotjänst i Kiruna. Behöver jag säga mer? Så har de börjat med att skriva nåt klatschigt om att betala tv-licens. Och sen då: du får detta eftersom du inte finns med i vårt register över tv-avgiftsbetalare. Och sen står det att om nån annan i hushållet betalar ska jag ringa eller logga in på hemsidan eller skicka brev om detta.

Jag fattar inte för fem öre hur de tänker. Det här är, utan att överdriva, sjuttioelfte gången de försöker få mig att betala trots att jag varje jävla gång påpekar att vi redan betalar avgift i hushållet. Och så brukar jag uppge pappas personnummer och sen är det frid och fröjd hos mig medan de suckar. Men nu funkar inte personnummer. Nej. Nu ska man uppge kundnummer. Jaha. Och jag ser ut som om jag kan kundnumret?

Imorgon är det jag som ringer Kiruna. Uppger pappas personnummer. Och klarar de inte upp det här, en gång för alla, så skickar jag pappa personligen på tåg upp dit.

Jag fattar inte vad som är så svårt att förstå. Står det inte efter alla jävla gånger att jag INTE SKA betala nån avgift? Suck.

Dagens ris och ros

Dagens ris: Till såna som inte kollar hastigheten på Västanå och brölar förbi i 180 knyck. Dels är jag förbannad för lagöverträdelsen, dels är jag förbannad (mest förbannad) för att ni stör min balkongidyll.


Dagens ros:  Till Bodd för ett najsigt samtal vid lunchtid (och en liten hälsning till den lille också!)

Det var länge sen

Men inatt var det dags igen. Sov i soffan. Och klocka på att ringa vid halv. Snoozade. Sem upp. Och nu ska jag strax ut på balkongen. Hittade apelsiner i kylen igår. Ska nog ta och äta en sån till frulle för vitaminkick.

Lite förkyld och igår förbannade jag mig själv. Måste ha bränt mig på sidan av låret, gjorde nämligen ont när jag skulle lägga mig. Borde kanske smärja in men... äh... har inte ens nån olja noll hemma. Hahaha. Kusse och jag i Thailand, slog aldrig fel att vi hade olja noll. Hahhaha.

Gröna pärlan

I lördags kom vi in på ämnet mopeder. Jag förklarade att jag hade en. Sen kom den där dumma följdfrågan : "Vad är det för sort då?"... Jag svarade: "Den är grön." Mer än så visste jag knappt. Men jag vet att jag vill köra snabbt på den. Så här kommer den (inte min men nån jag hittade på nätet...) Heter tydligen Piaggio NRG Power. Men den är faktiskt grön!


Kräftan is back in town

Jag säger alltid att solen inte tar nåt. Nu på kvällen så säger pappa: "Du ser röd ut på näsan". Kände att jag var lite varm. Och sen drar jag upp ärmarna på tröjan och ser att jag är röd där också. Får alltid en sån rödbrun färg tillslut, men stadiet innan (kräftröd) är mindre kul.

Imorgon ska jag sysselsätta mig med att försöka mig på snillekrysset. Det jävliga är att det är vardag så min korsordsguru jobbar. Alternativt läser jag en bok.

Sen ska jag jobba klockan 16. Härligt röd om solen varit lika stark imorgon som idag.

--> Ami : Hahaha, var inte riktigt dig jag hade i tankarna men "kul" att du tagit åt dig. Och självklart kan man jobba sig till plus igen. T ex genom att inte vara bjuden på dop och bröllop när det är viktigare saker på gång (typ mello) *skratt*. Men vi kan leka i sommar. Och som du vet får vi en till lekkamrat med oss då =) Hahahahaha. Hoppas du förstår vad jag syftar på. =)


Nu? Ingen aning faktiskt. Kanske skulle gå och sova men orkar inte=)

Dagens bok

Jopp. Blev en bok på gräsmattan. Låter DaVinci vara kvällsunderhållningen i sängen. Typiskt mig att ha fler böcker igång samtidigt.

Idag har jag iaf läst andra boken av John Ajvide Lindqvist "Hanteringen av de odöda" . Kort sagt handlar det om att människor som varit döda i max 2 månader återuppstår i Stockholm efter att det varit ett elektriskt utbrott (typ). Allt som allt rör det sig om 2000 "zoombier" som frigör sig dels från bårhus, dels från gravar. Det handlar om mormorn Elvy och barnbarnet Flora som har förmågan att känna onaturliga saker. Elvy är djupt kristen och får uppenbarelser kring den slutliga dagen. Morfarn, som nyligen dött, återkommer.  Det handlar om stand-up-komikern David som mister sin fru Eva i en älgolycka och deras son Magnus som firar sin 8årsdag med att få hälsa på sin levande döda mamma (eller omlevande som de kallas i boken). Det handlar om Mahler som förlorat sitt barnbarn Elias och ser sin chans att få träffa honom igen och gräver således upp pojken. Mahlers dotter Anna får tillbaka sin son och de gömmer Elias och försöker sköta om honom. Gemensamt med alla omlevande är att de inte är som de brukade vara när de levde. Och vad beror återuppståndelsen pår?

Boken får en att tänka på döden och livet efter döden. Vill man ha tillbaka sina nära och kära eller ska naturen få ha sin gång? Vad är död och vad är liv?

Jag började läsa boken vid halv två. 332 sidor har sedan lästs i ett sträck. Imorgon ska jag nog läsa bok 3...

Kan inte låta bli

Asså. Jag VET att denna ligger uppe på voffsens blogg. Men kan inte låta bli. Mitt nya skrivbordsunderlägg. Känner man inte i hela kroppen att det är en sån vovve som man bara vill stoppa ner näsan i pälsen och prata babyspråk med? Känner man inte att man bara vill pilla och röra den hela tiden? Känner man inte att djur verkligen gör en glad?

Familjens nya tillskott... Kaiza...


Dagens ris och ros

Ska börja med nåt nytt. Dagens ris och ros.

Och man ska alltid avsluta positivt så det blir just ris och ros.

Dagens ris: Till såkallade vänner och bekanta som inte bemödar sig att svara när man ställt frågor. Såna vänner och bekanta som nöjer sig med att själv få svar och sen inte bry sig om andra.

Dagens ros: Till Klucken som återigen fått stanna i en kontroll. Uppskattat lunchsamtal!

Sunny lovely day

Jag fullkomligen älskar dagar när jag är helt ledig och solen är på sitt bästa humör. Idag har jag legat på balkongen och löst korsord. Nu är det bara snillekryss kvar så jag struntar i det... Frågan är vad jag ska sysselsätta mig med nu när allt är klart. Käkat grillat till lunch (rester från evigheter sen) och lyxat med en avocado. Åsså eget gjort bubbelvatten. Och kaffe. Känns som om jag lever ruggigt billigt såna här dar=)

Nu ska jag nog ta och sitta en timme till i solstolen, sen måste jag flytta på mig till baksidan eftersom solen rör sig så hustaket blir skugga. Hmm. Eller ska jag ta och gå ut i gräset redan nu... tufft val.

Latööör.

Till Cicci!

Med lite datahackstänkande så löste sig piratabstinenskrisen... Hahahaha. Och det där var bara början av kv'llen. Tycker att pojkarna har dålig inlevelse!

Men Gaaaaasch vad hemskt att både se och höra sig själv =)

Tack igen för i lördags! Nästa år dansar vi järnet i Ryssland!

Härligt 12timmars

Mina fötter existerar. Det känner jag. Det är typ det enda jag känner just nu. Slut i kroppen och knoppen. Hoppas jag är kuligare imorrn...

Idag blev det alltså 10-22. Bara med mallning.

Regndans

Yepp. Ska dansa regndans här nu för hela slanten. Chefen ringde och kollade om jag kunde jobba nu på dagen istället eftersom vi ska ha stor omgörning i butiken. Så nu jobbar Christian kväll åt mig istället och jag börjar 10. Åsså fina samtalet:
"Men godmorgon Liza. Förlåt att jag ringer så tidigt, väckte jag dig?"
"Nejnej, har varit uppe en timme redan."
"Fast du jobbade sent igår? Okej. Du... vad ska du göra på dagen idag?"
"(Tänker febrilt), Öööö, nej ingenting vad jag vet,"
"Vad bra! Kan du jobba på dagen ostället så kan Christian jobba din kväll?"
"Mjo, men det funkar väl. När ska jag komma?"
"Kom när du vill"
"Okej, men då dröjer jag till 10 så slipper det bli krångel med tanke på att jag jobbade till 23 i¨går"
"Ja, det vore ju tacksamt. Men då ses vi sen"
"Yes, hejdå"
" Och sluttid finns ingen så du vet... hejdå"

Hihi. Undrar om jag ska behandla fossingarna innan. Nä. Ingen idé. Jahapp. Får se när man kommer hem idag då. Ringde iaf pappa. Varnade om att det kunde bli sent. Tänkte ju på Johannas tider förra veckan, sjukt långt. Men men, ren plocktid. Både plus och minus. Ska nog bli bra det här=)

Men nu jädrar får solen stanna inne idag!

Uppe med tuppen i onödan

Eller. Tja. Kanske inte i onödan. vr ute och frukosterade odjuren. Sen gick jag in. Igår samma tid låg jag på balkongen och snussade vidare. Idag är det molnigt och ingen sol. Jag hoppas verkligen att den dyker upp strax vid nio så jag kan få ytterligare en dag att inte göra nåt på. Eller. Jag ska ju jobba ikväll. 16-23. Så med tur kan jag ligga och lösa korsord i solskenet till kl 15. Kom igen nu!

Bokstavligen talat

Kaffe PÅ balkongen...



Och ett projekt: kapa av grönskan så solen kan slinka igenom!


Söndagsmorgon

Klocka på ringning 7.22. Ut och ge hundar frukost. Sen in. Sätta på kaffe (vad har hänt med mig??) och ställ klockan på 8.35. Ut på balkongen under täcke. Sov. 8.35 ringer klocka, ställ fram en halvtimme, av med täcket eftersom det är sunny sunny sunny och sov vidare. Och nu vaken. Dricka lite kaffe. Blogga. Kolla tidningarnas skräp och sen ut och njut igen. Kanske man ska lösa mer korsord. Noratösen var till stor hjälp igår. Jag vet. Jag har fördummats... =)


Sen... jobb.... men det är en annan historia.

Kvällen som varit

Ja, kort sammanfattning då.

Cyklade på cykel-på-köpet till Micke och Cicci. Satt på altan med grill som värme. Sen in. Sen kom Jossan med Fredrik. Han är släkt med LillBabs kom det fram och sen lovade jag att jag givetvis skulle skriva om det på bloggen. Vi fick även veta att han var 150 cm när han var 8 år. Under inlägget Bildbevis finns numera även en länk till film om Lillbabs släkting.
Sen kollade vi på mellot. Och vi gjorde rörelser till piratlåten. Sen röstade vi.

Efter det åkte Jossan och Fredrik hem. Så jag och Cicci kollade teleomröstningen. Micke, vad gjorde du? Och sen cyklade jag hem på cykel-på-köpet. Tack för en jättetrevlig kväll!

Vi ska ha ett come-together-party när Fredrik får nytt leg. Och jag och Cicci ska till Ryssland. Bara en sån sak=)

Mellosammandrag

Okej. Så här ligger det till:

1. Dima Bilan vann. Och någon kan ju upplysa mig om vad jag redan sagt... jo... att låten skulle bli farlig i en final och att man skulle skita i låten och rösta på skridskomannen. Jag vill även poängtera att jag idag pekade ut Ryssland som vinnare (Cicci, Jossan, ni är mina vittnen) när vi kollade på låtarna strax före mello. Jossan kom med kommentaren "Nä den var skitdålig" och jag sa bara "Jaja, vänta och se". Typ. Och vem fick rätt? Moi. Me. Jag. Igen.

2. Finland kom sämre än Sverige. Det, kära Norapöjk (och Anders...), talar väl sitt egna språk? Jag tyckte ändå att jag var fyndigast i sms-konversationen angående textanalysen. Hahahaha, hihihihihi, ohohohoh (medveten felskrivning)

3. Sverige sög. Jag hade ändå trott Perrelli på typ topp 5 men det sket sig. Jag och Cicci konstaterade att Sverige ALLTID favorittippar sig. Oavsett vad det handlar om. Och i stort sett ALLTID skiter det sig.

4. Kompisröstning my ass. Kolla lite på poängen. Sverige fick en 12a. Danmark fick 2. Men när Sverige inte fick sin 12a, vad fick de då? Tja, typ 4 poäng av grannländerna. Sveriges 12a kom från Malta. Känns inte som ett grannland. Helt rätt! Rösta på låten, inte landet.

5. Och det sista. Mest glädjande nyhet. Alla som totalt neggat Lettland. Jag tänker inte nämna namn....
Lettland 83. Sverige 47. Say my namne Biiiaaatch! Hurrahurrahurra för pirater!

Coolast var ändå Plushenko. Han menade att han fått en titel till . Och efter de framfört vinnarlåten en sista gång för sändningstiden så vrålade violinisten (fråga: kanske var det bara fiolen som var känd? Eller?) och Bilan medan Plushenko applåderade lite sådär "Tack-för-uppskattningen" och hans ögon glittrade. Jag tror människor röstade på skridskomannen. Han är nummer ett. Oavsett mello eller ej.


En vinnare. I alla lägen.

Bildbevis

Jag har blivit vuxen (mindre barnslig).

Se och njut av min nya källsorteringsstation.



Jag är mest nöjd med denna lapp:

Ser ni vad fyndig jag varit och skrivit färgat glas med olika färger på pennan! Krävs ett geni för att komma på en sån extraordinär idé.

Det är med stolthet i rösten som jag säger det: Jag är kär. Jo det är sant kamrater. Jag är kär. I mig själv. Fasen så underbar jag är och så driftig och så kanon på att källsortera. Får jag chans på  mig?

Nu dusch. Sen cykel-på-köpet till Cicci. Sen cykel-på-köpet hem. Förhoppningsvis sjungandes piratlåten. Och jag kommer att vara en hejare på sms ikväll, förväntar mig många svar.

With a hayhayho and a hayhayhey....

Ikea min vän

Idag har jag pytsat in lite kosing i Kamprads imperium. Köpte de där källsorteringskärlen så nu ska jag göra najsiga lappar med snirkliga bokstäver så jag vet vad som kastas i de olika behållarna. Känner jag mig själv rätt så fullföljer jag den här planen i en vecka, max. Sen kommer det att ligga sopor i olika plastpåsar igen. Om det ens är sorterat.

Åsså jag då. När jag för en gångs skull kommenterar blogginlägg  hos någon annan så trycker jag två gånger på knappen. Jaha. Det var ju kul. Ungefär som om jag spammar med min kommentar. Och något jag aldrig brukar göra är att länka till annan blogg. Men för er ska jag göra det. Den är briljant. (Och jag vet att språknissar som jag älskar när något är välskrivet så njut. Haha, jag som gillar välskrivet och själv skriver sämre och sämre... rimmar illa). Iaf. Här är den:
http://sjukdomsinsikt.blogg.se  Som jag tidigare sagt: briljant.

Idag mello. Jag håller på de mindre briljanta piraterna.


Höj romglasen! Höj volymen! Höj lönen! =)

Bokmal

Jag har kommit in i ett stim. Ett rejält sådant. Det började ju med att jag plöjde mina gamla "Fem-böcker" och sen hoppade jag på mina ungdomsfavoriter "Tre deckare". Så ur ungdomshögen har jag väl plöjt 25 böcker. Minst.

Sen hoppade jag på Roslund och Hellströms "Flickan under gatan". Bra, som vanligt. Favoriten är ändå fortfarande Edward Finnigans upprättelse.

När jag var klar med den läste jag "El choco: svensken i Bolivas mest ökända fängelse" av Markus Lutteman. Grym bok. Rekommenderas!

Här visste jag inte vad jag skulle läsa, så jag fick för mig att plöja Dan Browns "Änglar och demoner" igen. Kommer "snart" på bio! Grym bok. Det också.

När det var klart plöjde jag "Den svenske kannibalen" av Pelle Tagesson.  Den läste jag ut på mindre än 2 timmar. Handlar givetvis om det som hände här i kommunen och i Gävle för nåt år sen. Skrämmande. Sann. Skakande.

Sen läste jag "En del av mig" av Madeleine Markström (även det lokalt innehåll).

Efter det kollade jag på sänghyllan och där stod den illustrerade utgåvan av  Dan Browns "Da Vinci-koden", så nu håller jag på med den. Igen. Har säkert läst den 10 gånger redan.

Nu är ju frågan vad jag ska läsa efter att läst klart den. Hm. Typiskt mig. Först inte läsa nåt, inte nåt, inte nåt, pang - läser allt.

Projekt kök - checked

Jopp. Nu är jag klar med köket. Det går ju undan bara jag börjar...

Före och efter... och nej, jag har inte planterat skräpet på före-bilderna... sådär ser det ut en helstökig dag. Nästan så jag skäms =/ Och Noratösen... nu får du ju ett ypperligt tillfälle att få en försmak om hur det ser ut här hemma så du kan tänka om...=)

Före:
   

Efter:
    

Är en liten skillnad.

Har dessutom blängt på Ikeas hemsida efter att sett grejerna när jag slängde skräp sist vid återvinningen. Så nu ska jag införskaffa mig såna här. Jag ska bli en hejare på att sortera och slippa alla kassar jag har nu.

Nästa projekt? Sovrum.  Fast där är det bara sängen som behöver tömmas tror jag=)

Spenderat massor

Uuuu, nackdelen med lön är att den sprätts iväg så fort.

Jag har nu:
* Beställt adapter för nästan 600 kr till laptop. (Skulle ha gjort det waaay long ago)
* Cashat in min nya dator

Och det var här jag tänkte skriva en rad om just det. Jag hart alltså betalat min nya stationära. Sådär svisch svisch och så är allt betalt. Kan nån gissa vad jag betalt med? Ja, pengar, of course. Men varifrån kommer pengarna? Felfelfel, inte alls arbetsgivaren. Nej då. Jag har betalat min sprojlans nya dator med a-kassepengar. I löööv aksassepengar.

Har ju satt in alla dem på ett konto (tänkte ha för att resa men det hinner jag få ihop). Och eftersom jag inte jobbar tillräckligt mycket enligt tabeller (fastän jag tjänar typ lika mycket, tack OB-tid!) så har jag rätt till a-kassa. Vissa veckor iaf. Veckor när jag jobbar typ 4 dar. Eller 5 dar om jag jobbar kväll. Skitsamma. De pengarna har jag nu spenderat. På en dator. Nu ska jag spara ihop lite mer a-kassepengar och sen ska jag resa. Eller göra nåt annat.

Vet ni vad det bästa är? Det kommer en till utbetalning snart=) Och efter två veckor ytterligare kommer ännu en. Kanske. För nu kommer jag ju ha 2 jobbiga jobbveckor framför mig med 6dagars i båda. Hmm. Fast å andra sidan har jag fått löneökning. Med 7 kr timmen. Och jag räknade igår att på en rak 40timmarsvecka är det 800 i månaden. Fast nu jobbar inte jag 40 timmar i veckan. Men med OB-timmarna kommer jag oftast ikapp det där. Så även om jag jobbar 20 timmar iveckan så kanske jag får betalt för 32. Det tål att upprepas. I löööööv OB-timmar.

Och för att visa att jag är riktigt vuxen så ökade jag igår mitt pensionssparande med ytterligare en hundring. Jag kommer att vara en tät pensionär. Nästa år höjer jag en hundring till. Om jag kan höja en hundring varje år så måste det innebära att jag kan gå hem som pensionär på min 50årsdag. Det låter ypperligt bra. Jag ska räkna på det där. fastän jag inte är nåt mattesnille.

Länge leve OB! Länge leve a-kassan! Länge leve löneökning! Länge leve förtidspensionering!


Dagens lunchtips

1. Öppna balkongdörren (som redan var öppen)
2. Skruva upp radion
3. Stek en korv
4. Stoppa korven i ett bröd
5. Häll upp en mugg kaffe
6. Sätt igång robot
7. Gå ut på balkongen
8. Njut

Som efterrätt: en till mugg kaffe och mer sol

Jag har sagt det förr, jag fortsätter att säga det: Robot är årets inköp alla kategorier! Medan jag gör annat "roligare" så sköter han det trista. Det är nästan så jag blir inspirerad av bilsnubben och vill ha sex med den. Nästan. Men då kanske Ami hittar gegg =) Haha. Säger som Noratösen - snigla på.

Angående lunchen känner jag att jag inte riktigt följer kostcirkeln. Just nu kvittar det.

Ska bara rensa av diskbänken , diska och torka golv. Sen är projekt kök klart. Att byta ugnslampa ger jag fan i. Fattar inte hur jag får loss glaset. Får ta in en hantverkare till det...

Rolig kommentar

Hahaha, satt och läste några kommentarer jag fått in på bloggen. Jag diggar Amis igår. Rejält. Ni vet inlägget jag skrev om sex med bilar? Så här kommer Amis svar i ett eget inlägg:

"usch...... nu satte iaf min fantasi igång och plötsligt blev alla småhål i bilar bara snuskiga och äckliga. Hur vrickad kan man vara (tänker på artikeln i tidningen)? Och stackars alla mekaniker som får i snubbens bilar eftersom de inte fungerar och måste fixas till - och så hittar de en massa gegga lite här och var.... ijuuu.... en lätt chockad ami"


Hahahahaa två saker slår mig mest: "plötsligt blev alla småhål i bilar bara snuskiga och äckliga".
Ami - nästa gång vi åker bil så får du peka ut alla dessa småhål. Det enda jag kunde fantisera om var avgasröret men jag tar gärna emot fler idéer=)

Och sen, kanske det bästa : "Och stackars alla mekaniker som får i snubbens bilar eftersom de inte fungerar och måste fixas till - och så hittar de en massa gegga lite här och var.... ijuuu.... "
Hahahahaha, "så hittar de en massa gegga lite här och var" Hahahahahah, I löööööööv it! Du har verkligen visat att du tänkt på det här. Hahahhaa. Jag skulle gärna vilja höra ett samtal melland e där mekanikerna:

Mek 1: "Ööö fan , det är nåt gegg här i det lilla hålet"
Mek 2 : "Nej faan säg inte att det är en sån där vrickad snubbe igen"
Kvinnlig praktikant: "Få se få se få se" (Ok, kanske inte. Men nu leker vi att det är jag som är praktikant)
Mek 1: "Nää du får hitta eget gegg. Kolla i andra hål"
Mek 2: " Aaa precis, fixa eget fan."
Mek 1:  "Skitbra grabben, fixa eget, höhöhöhö, ska vi gegga vi oxå i nåt hål"
Mek 1 och 2 drar ner byxorna och... nej. Fy Liza! Nu började jag också fantisera. Tack Ami... =)

Projekt: skriv porrnovell om bilen och snubben.

Jag ska fasen kontrollera alla ev hål i bilar jag köper i fortsättningen. Och jag tar Ami med mig=)

Vuxenpoäng

Slog mig en tanke när jag satt där på balkongen och åt frulle (pling, 1 vuxenpoäng) : Jag drack kaffe (pling 1p till) som jag satt i ordning för mig ensam (pling 1p till).

Iaf. När jag satt där i min ensamhet (pling 1 pensionärspoäng) så kollade jag ut över tomten. Tänkte att jag borde klippa gräsmattan (pling pling pling). Sen bara tittade jag ut över Dalälven. Och så kom den där känslan "Fy i helvete vad fint jag bor, härifrån flyttar jag aldrig."

Det bara känns så. När det är de här soliga dagarna och det enda man hör är fåglar (då och då dränkta i bilmuller), då känner man att man har det fruktansvärt bra. Inget ont om stan, och jag vet att alla är olika, men iaf... i stan existerar inte det här lugnet. I stan kan man inte sitta på sin balkong i sol och lyssna på fåglar samtidgt som man ser älven strömma. Och kanske den största skillnaden: I stan tänker man inte på om gräsmattan måste klippas, den eventuella lilla plätt man har går snabbt att fixa till... Att klippa gräs här hemma tar inte en timme, det tar kanske två (iofs om man klipper hagen oxå). Det är en lång tid på gräsklipparen. Och när man sen stänger av maskinen så slår det en ganska snabbt att tystnaden finns kvar. Och fåglarna. Och får man dessutom en kopp kaffe på balkongen efter utfört arbete, tja... då är man lycklig.

För det var just den känslan jag hade. Lycka. Och det mina vänner... det är få förunnat.

Löningsdag

Jiho, jiho, eller nåt.

Upp vid halv åtta, gick och gav Findus och Molly mat och släppte ut dem. Satt på bron och myste med Molly (!!) en stund. Sen in, göra iordning hundmat och ut till Dreva och Kaiza för frulle. Jag var en uppskattad gäst. Mockade, satt i hundgården i 45 minuter och myspyste med Dreva medan den andra var påig. Men sen så la sig Kaiza i mitt knä så det blev lite mys med henne också. Dreva är ju ändå för go, verkligen markerar att jag är hennes och trycker sig så tätt intill så det blir varmt. Åsså tassarna som hon slänger upp på mig och nosar på näsan och munnen. Gulleprutt!

Nu frulle för mig själv. På balkongen tror jag.

Sen måste jag röja köket. Ska försöka gå en sväng med Bill och Bus vid lunch tänkte jag. Iklädd Foppatofflor med tanke på blåsorna.

Konstigt att jag är mer aktiv dagar jag ska iväg och jobba mot lediga dagar....

Sex med bilar

Asså. I Expressen kan man idag läsa om en karl som bara vill ha sex med bilar. (Klicka för länk på understyrkna sex med bilar)
Min fråga blir givetvis hur man har sex med bilar? Känns som om inte ens min sjuka fantasi kan svara på den frågan.

En sjuk vän

Jag fick nyss ett telefonsamtal. Det var Klara som satt och skrev ett brev.
"Så nu behöver jag bara två kort på dig"
"Ööö vadå, varför då?"
"Ja men jag ska skicka in till Bonde söker fru åt dig"

Hon är sjuk. Så sjuk.
"Jag skriver att du rest jorden runt"
"Men det har jag ju inte"
"Nä, men du reste ju runt ett tag"
"Aa, men det var Thailand, Malaysia och Singapore. Är ju knappast jorden runt"
"Äh skit samma"

Nyss ringde hon igen
L : " Jag är i lagårn"
K: "Vaaa??"
L: "Ja, jag är i lagårn"
K: "Jahaaaa. Nu är jag med"

K: "Du kan få jobb som SO-lärare"
L: "Vart då?"
K: "Engelska skolan"
L: "Jag vet, men då måste man vara bra på engelska i både tal och skrift och det är inte jag."
K: "Äh, det där klarar ju du"
L: "Kanske, men de är så hårda på Engelska skolan så jag passar nog inte in"
K: "Skulle va det då"

Så sjuk. Skickade bilder till henne som mms på några festögonblick. Angående det lät det:
K: "Men vi måste gå till optikern"
L: "Optikern?"
K: "Ja, såna där glasögon kan han ju inte ha"

Hahaha. Stackars människor.

Nä. Vad gära nu? Hittade på Sandras thaibilder som jag suttit med alldeles för länge. Ska försöka göra ett ryck (köket är ännu inte grejat) innan jag duschar och sen stan.

Storrensning igår

Igår gjorde jag och pappa ett ryck. Vi var iväg till Dragmossen med ett frysskåp, en tvättmaskin, en tv, 4 stålkorgar, en kärra och en dator. Fan vad gött. Och musklerna fick jobba=)

Mindre kul idag är att mina blåsor på fötterna är om möjligt värre. Ska man punktera såna?

Idag käka med kusse och sen bio - What happens in Vegas. Sen hem. Ge Molly och Findus mat och släppa in dem, sen semi. Hihihoho. Ska trakassera gamla grannen igen. Vi tycker ungefär lika och messen brukar oftast spåra ur.

Länken

Har hört att man tappat bort adressen till den andra bloggen. Dels finns den under Länkar längst ner till vänster på denna sida. Står hundarnas blogg eller så. Annars funkar det med:
http://lizelus.blogg.se/voffis

Mellosemi 2

På torsdag är det andra semin. Här är redan nu vad jag tycker och tror.

1. Island - Euroband - This is my life
Partydänga, helt okej på dansgolvet. Inte alls jätteilla, men tror inte det är jättebra heller=)

2. Sverige - Charlotte Perrelli - Hero
Jag har aldrig gillat låten sådär jättemycket. Men om jag jämför mot andra skitlåtar så är den rätt okej. Sverige att vinna? Inte en sportkepa.

3. Turkiet - Mor Ve Ötesi - Deli
 Först tänkte jag "Ja varför inte". Men sen öppnade han käften. Så då är jag tillbaka till ett hörlurar på.

4. Ukraina - Ani Lorak - Shady Lady
Vad är det som lockar med djävulshorn?? Jag vet inte varför, men jag känner bara Perrelli mixat med Ruslana. De påminner fan om varann. På nåt sätt. Låten är up-tempo. Ingen vinnare.

5. Litauen - Jeronimas Milius - Nomads in the night
Öppningen är musikalvarning. Fortsättningen är lika mycket musikalvarning. Jag brukar gilla musikaler. Men där de hör hemma. Inte på Eurovisionscenen.

6. Albanien - Olta Boka - Zemren e lame peng
Det är inte ens roligt längre. Jag orkar inte med sånt här. Nån powerballad på ett obegripligt språk med en ung tjej som säkert dyrkas hemma. Nej. Bara tråkigt

7. Schweiz - Paolo Meneguzzi - Era Stupendo
ja, det är då den låten som påstås vara en kopia av Amy Diamonds "It can only get better" och det är stora likheter mellan de två låtarna. Den här låten sägs vara en av favoriterna och det kan jag mycket väl tänka mig. Men just det där bråket kring kopia eller ej...på nåt sätt måste man fråga hur mycket kopia det kan vara för att få delta i ESC... hmm.. den här känns som om det är waaaay to much likheter. Men ändå. Jag gillar den.

8. Tjeckien - Tereza Kerndlova - Have some fun
Hon ser ut som Sonja Aldén. Bara att inse. Men Sonja låter bättre. Nåt gör att jag inte gillar den här låten. Heller. Jag börjar låta som nån grinig tant.

9. Vitryssland - Ruslan Alehno - Hasta la vista
Det finns en som kan säga Hasta la vista baby. Och det är inte Ruslan Alehno. Jag säger Terminator. Arnold Schwarzenegger. Det går inte att jämföra. Up-tempo låt men saknar gnistan. 

10. Lettland - Pirates of the sea - Wolves of the sea
Den här hör jag varje morgon på Mix Megapol. Jag fattade inte att den var Lettlands bidrag. Nån expert har sagt att den hoppas att den här absolut inte går till final. Men det gör jag. Jag låtsas att det är Jack Sparrow med besättning och torkar en dregeldroppe när fantasin når Will Turner. Final Lettland. Och där hyr ni in Caribbeanskådisarna. Sen är det vinst för hela slanten. Hur låten är? Tja. Sååå illa är den inte. Och är det inte svenskar som ligger bakom den?  Jag längtar att få parta till den. Och då jädrar ska jag dricka rom som en äkta pirat. 

11.  Kroatien -  Kraljevi Ulice & 75 cents - Romanca
Äldst i årets eurovision. Jag köper en enkel biljett till Tallmon.

12. Bulgarien - Deep Zone & Balthazar - DJ take me away
Rådisco i början, det dröjer en minut innan nån sorts sång börjar. Hon låter i 45 sekunder. Sen är det tyst i 30. För min del kunde även DJ´n varit tyst så länge. Och ja. Take me away är ungefär vad man känner.

13. Danmark - Simon Mathew - All night long
Tja. Nåt Chicagoinspirerat. Refrängen sätter sig tror jag. Men annars? Nej fan. En låt man snabbt glömmer.

14. Georgien - Diana Gurtskaya - Peace will come
Georgiens Carola ser det ut som och även låter som. Även Carolafläkten finns. Och vi vet alla hur bra det gick för Carola här hemma. Byebye Georgiska Carola.

15. Ungern - Csezy - Candlelight
En klassisk ballad. Som kanske kan hålla. Jag får inte kväljningar av att lyssna på den utan tror att det här faktiskt kan gå bra.

16. Malta - Morena - Vodka
"Vodks it´s the secret word". Hahaha. Fast den här partydängan är inte heller sååå illa. Hahaha, lite humor i texten iaf=) "Vodka and I want it so bad" Hahahaa.

17.  Cypern - Evdokia Kadi - Femme fatale
Grekiskt fårostparty. Kalamataoliverna ligger på bordet. Folkmusik på. Och sen börjar folk sjunga. Själv fortsätter jag att äta fetaosten och lyssnar inte fanstyget.

18. Makedonien - Tamara feat. Vrcak & Adrian - Let me love
Nej. Jag orkar inte. Ett försök att piffa upp det här. Nej. Nej. Jag vill inte bli älskad av er.

19. Portugal - Vania Fernandes - Senhora do mar
Nej. Och nej igen. Återigen tycker jag att den påminner om nån men kan inte placera den.

Jahapp. Ska man då tippa på 10 bidrag som går till final.
Island, Sverige, Ukraina, Schweiz, Tjeckien, Vitryssland, Lettland, Danmark, Ungern, Portugal.

Förmodligen ryker Lettland och kanske Danmark. Men skitsamma. Lettland röstar jag faktiskt på med hjärtat.

Måste kolla vilka som står som favoriter. Det här är ju fan nästan bara kalkoner och ingen kanon.

De 5 redan klara mellodeltagarna

Okej att förra årets vinnare är garanterad plats. Men vad är det för tjafs att de andra ska vara garanterade? Man kan ju skicka vilket crap man vill och det verkar man onekligen gjort.

1. Storbritannien - Andy Abrahams - Even if
Jag tycker att England borde kunna komma med bättre låtar. De har bara haft crap de sista åren. (Har de nånsin haft nåt riktigt bra?). Den här låten gillar jag inte. Punkt slut. Ids inte ens säga nåt annat. Ingen vinst i år. Jag hoppas ni får kvala i framtiden.

2, Tyskland - No angels - Disappear
Hmm, en typisk ztv-låt. Den kommer att rulla på musikkanaler och köra videon om och om igen. Men är det en mellolåt? Svar negativt.

3. Frankrike - Sebastien Tellier - Divine
Det här måste också vara ett skämt. Seriöst. Skärpning Frankrike! Kan bara inte vinna. Lutar åt att det är den här låten som får avgöra nakenbad eller inte. Herregud vilken dynga.

4. Spanien - Rodolfo Chikilicuarte - Baila el ChikiChiki
Ordet seriöst räcker inte till. Vad i helvetes jävlar är det här? Den här är stark kandidat till Frankrike där att vara fontänlåten. Jiiizus.

5. Serbien - Jelena Tomasevic - Oro
 Jag känner oro. För att behöva genomlida det här på lördag. Boooooooring.

Jahapp. 5 klara finalister. 4 riktiga crap-låtar och bara Tyskland som har nån sorts "bra" låt.
Asså. Ska det föreställa stormakter Tyskland, Frankrike, England och Spanien eftersom de alltid är med? Jag saknar ord. Nästan så jag saknar Ukrainas TAAANZE sen förra året. Nästan.

Gårdagens melloresumé

Jag brukar, men -... har ingen laptop i knät nuförtiden=)

Okej. En dag senare:
 Lizas kommentarer kring årets bidrag i mello.

1. Montenegro - Stefan Filopovic - Zauvijek volim te
Nej du Stefan, lite Martin Stenmarck-varning över utseende och det vet vi ju hur det gick senast... låtmässigt så fattar jag inte ett skit, big no no no.

2. Israel -  Boaz Mauda - The fire in your eyes
 Igår var jag hundra på att det var en tjej som sjöng (kollade inte så noga) och sen ser jag den där killen. Trodde det var nån som mimade. Igår tänkte jag bara att den skulle åka ut. Jahapp. Final. Men där måste det skita sig. Seriöst.

3.  Estland - Kreiisiraadio - Leto svet
 Vinjett till barnprogram känns det som. Jag fattade inte vad de där lättklädda tjejerna sprang runt med för skyltar, alltså sjöng de om lök och tårta typ? Tack för att Estland inte kom vidare. Cirkusnummer. Får jag be om största möjliga tysssstnad. Tack. Det fick jag i och med att ni försvann.

4. Moldavien - Geta Burlacu - A century of love
 Aaa, det var den där Norah Jones-kopian som Luuk sa. Ganska cool röst på sätt och vis men ett stort rungande NEJ. Boooring. Och varför satt hoin med den där nallebjörnen??

5. San Marino -  Mi Odio - Complice
 San Marinos svar på Backstreet Boys, men ack så tråkigt. Ett försök till riffigare med lite tuffare parti men nej för mig. Tack och hej.

6. Belgien - Ishtar -  O julissi
 Det här måste vara ett skämt tänkte jag. Nån Sound of music-tant som sjunger på ett påhittat språk. Iklädd alpkläder och bara väntar in att fjällkon ska komma springandes med bjällran. Försvinn. Nu.

7. Azerbajdzjan - Elnur & Samir - Day after day
 Skulle vara typ en rockopera med ängel kontra djävul. Den gick till final. Bara det är ett tecken på att det måste finnas en ängel däruppe som förbarmar sig över nåt sånt djävulusiskt (blev det där rätt tro) illa i musikväg. Jag skaffar hörlurar tills lördag.

8. Slovenien - Rebeka Dremelj - Vrag naj vzame
Asså. Den var inte alls illa. Skulle kunnat funka. Kanske kommer på radio. Inte kanon. Men om man jämför med resten av dagen så var den klockren. Och den gick inte ens vidare. jaja. Ingen vinnare, men långt ifrån sämst.

9. Norge - Maria Haukaas Storeng - Hold on be strong
Hon sjunger riktigt bra, låten är väl ingen superhöjdare men inte alls dålig. Ska inte klaga att den gick vidare, men ingen supervinnare.

10. Polen - Isis Gee - For life
Man ska lyssna på rösten och inte bedöma annat. Så okej. Jag börjar med att säga, nej nej nej för rösten, nej nej nej för melodin. Och nu. Nu ska jag klaga på allt annat. Är det brunkräm eller solarium? Ser inte riktigt "normalt" ut. Nästan som en utvikningsmodell börjar sjunga. Såndär djup urringning som kanske ska locka nån extra röst. Nej ni Polen. Lycka till i finalen, det kan ni behöva.

11. Irland - Dustin the turkey - Ireland douze pointe
 Jag tänker inte ens säga nåt. Jo en sak. Vad tänkte ni? Ingen final. Kom tillbaka nästa år med Johnny Logan. Då kanske ni kan få douze pointe.

12. Andorra - Gisela - Casanova
Var faktiskt inte heller helt illa. Men den gick inte vidare. Lite sådär gladpop. Om jag inte minns helt fel så gillade jag Andorra även förra året (de där unga killarna), men inte heller då gick de vidare. Jag kanske ska flytta till Andorra. Verkar ju vara nåt för mig.

13. Bosnien - Laka - Pokusaj
Ja. Det var ju den som stod och hängde tvätt och hade en pantomimare med sig att sjunga. Måste jag säga nåt mer? Den gick vidare. Jag kan inte säga nåt mer. Jag är stum av chock.

14. Armenien - Sirusho Harutyunyan - Qele qele
Den där är nån sorts favorit. Inte hos mig. Den kanske har några kvaliteter, men ingen vinnare. Och jag störde mig brutalt på att hon hela tiden viftade till frisyren i nåt desperat försök att se så sexig ut som möjligt. Däremot fick dansarna höga poäng. Riktigt bra. Faktiskt. Jahapp. Får väl kolla dansarna igen i finalen eftersomd en gick vidare.

15. Nederländerna - Hind - Your heart belongs to me
 Hon hade tydligen fått nåt genomslag i deras version av Idol. Låten gick inte vidare. Kan inte riktigt beskriva vad jag tycker om den. Lite sådär turkinfluerad kanske. Jag vet inte. Jag behöver inte veta eftersom det var tack och hej.

16. Finland - Teräsbetoni - Missä miehet ratsastaa
 Kändes direkt som om man nu ville upprepa Lordis grej. Skillnaden var att Lordi sjöng på engelska. Teräsbetoni sjunger/skriker/rockar på finska. Kan någon vänlig själ berätta för mig vad de sjunger? Finland gick vidare. Jag tror det berodde på att man eldade sig in med pyroteknik i folks telefonlurar. Förlåt mina finska bekanta, men jag kunde klara mig utan Finland i final. Fast jag är glad för er skull =)

17. Rumänien - Nico & Vlad -  Pe-o margine de lume
Den här låten vann överlägset hemma i Rumänien. Jag säger bara nej. Och igår kommenterades det " Aa, men det var väntat". Vadå väntat? Är det bara jag som inte gillar den här? Men men. I finalen får vi se hur bra den är. Jag ska inte rösta på den iaf.

18. Ryssland - Dima Bilan - Believe
Först vill jag säga att jag gillar Dimas förra mellolåt bättre ("Never let you go"). Första gången jag hörde den här så tyckte jag att den var nja. Men faktiskt. Efter igår har jag mjuknat mer. Den kommer bli farlig i finalen, för dit gick den givetvis. Och tydligen har ryssarna slagit på stort i år. Dels är det superartisten Dima (som ändå bara vann med 2 poängs marginal hemma i Ryssland, undrar vad det var för låt som kom tvåa? Googla Flajzan!), dels är det en känd violinist (som jag inte har namnet på), dels har Timbaland varit med och producerat låten och sist men inte minst - Evgeni Plushenko . Bara där är en anledning till att rösta på Ryssland. Världens bästa skridskoåkare som igår kväll snurrade runt Dima och violinisten på en 2*4 meter stor isplätt. Skit i låten, rösta på skridskomannen!

19. Grekland - Kalomira - Secret combination
Och här ska ytterligare en favorit vara. Som givetvis gick vidare. Favorit hos andra möjligtvis, men inte hos mig. Ytterligare en brud som försöker använda håret för att verka så oerhört sexig. Nej nej. Vifta med skallen nån annanstans. (Möjligtvis är jag fortfarande tagen av skridskomannen i förra uppträdandet)


Okej vänner. Det var semi 1 och mina kommentarer.
Semi 2 imorgon. Idag ska jag skriva tankar och funderingar och även gissa på vilka som går vidare.
Hur mycket öl, när öla och var öla Cicci? Eller tar du den andra halvan vin =) Hahahaa.

Årets premiär

Yes. Nu är det gjort. Första myggbetttet. Befinner sig på höger vrist, på insidan. Och ja, det kliar.


Nu frulle. Mitt überseriösa jag fortsätter. Idag nybakade baguetter och Brämhults juice.  Och nån borde väl reagera. Jag äter frukost en vanlig vardag. Hör jag avlägsna applåder?

Mello semi 1

Asså. Seriöst. Jag vet inte ens om jag ids kommentera. Kalkonen gick iaf inte vidare. Jag och gamla granne ska slå vad om nakendopp i fontänen igen. Förra året var det ruskigt nära att jag trillade dit på Ukraina...

Något jag vill ha

Eller... tja... men det vore sååååååå coolt

www.pricasso.com

Mannen som målar tavlor med sin penis. Undrar vad kalaset kostar.... 20 minuter tar ett porträtt iaf. Sugen någon? =)

Öppettider

Va fasen. Nu har jag fått igång puls och hivar hej vilt. Porslin, plastbyttor... och så kom jag på att man måste lämna porslin på Dragmossen. Öppet mån och ons. Jaha. Vad kul. Projekt kök kommer att fortsätta imorgon. Orkar inte göra allt idag känns det som. Ska försöka ta mig iväg med plast iaf så jag inte hinner ångra mig.

Ujuj. Porslinet borde jag verkligen bli av med. Annars kommer jag att plocka tillbaka. Är ju trots allt det  jag brukar äta på. Men dax att byta ut=) Har ju massvis annat oxå som får vara kvar.

Gröna porslinet, som åkte i soporna efter farmor (som jag då plockade tillbax), har överlevt ytterligare en rensning. Det blir nog kvar tills det går sönder. Fin överlevnadsinstinkt:
* Rensning sen farmor
* Rensning innan Karlskoga (fick följa med till Kga)
* Rensning hem från första lägenhet Kga
* Rensning från andra lägenhet Kga
* Rensning uppackning Kgasaker vs Äbysaker (blev trångt där i början)
* Och dagens rensning

Varje gång (!!) har jag varit på väg och kasta det men ångrar mig alltid.

Nej. Iväg och leta mer skit, packa ihop kartonger och frigolit och dra sen. Åsså köpa ugnslampa. Hejrå.

Väderomslag

Idag är jag ledig. Idag regnar det mitt på dagen. Varför är jag inte förvånad.
Fördel: slippa sätta igång vattenspridaren.
Nackdel: inte kunna hänga tvätt ute, inte kunna gå ut med voffsen (kan iofs oxå va en fördel)

Tisdagens projekt

Suck.

* Gå en halvtimme
* Tvätta arbetskläder
(kommentar från mamma: Tvättar du idag IGEN?? Haha, kul med egen ju! )
* Lunch (seriösa Liza gör bakpotatis med skagenröra)
* Rensa kök (mål 3 kassar) Påbörjat iaf
* 4-veckors-planering till anslagstavla
* Meddela chef om att vara ledig helgen efter midsommar
  (Noradarling med familj på finbesök)
* Hänga tvätt
* Ny ugnslampa
* Forex till mamma (ev imorgon)
* Pappersinsamling och mjukplast

* Kanske leka med pappa (nytt infall som jag får höra om sen)

Ja, men man ska väl vara nöjd ändå med dagens resultat. Inte illa alls Flajzan=)

Värsta festen

För x antal år sen, dagen efter, surrade jag och Klucken om dagen innan. Det lät typ såhär:
"Fan vad kul vi hade!"
"Aaa, skitkul!"
"Och värsta festen!"
"Med mycket folk!"
" Aaa, alla var där typ".

Tystnad.

"Vilka var där?"
"Meeeen. Det var ju du och jag. Och sen Strand. Åsså Linus... och...."
"Var vi bara fyra?"
"Nääää, det var ju skitmycket folk"
"Ja men visst var det... du, jag, Linus, Strand...."
"Va faaan, det var bara vi"
"Och de var ju nästan nyktra..."
"Jaja, skitsamma, du och jag hade värsta festen iallfall!"

Gamla goda tiden. Hahahaha.

Jag är besviken på dig Klara

HUR kan du säga nåt sånt? HUR kan du ens tro att jag skulle göra det? Toaboken är helig. Nu har jag ju till och med hittat den igen efter en tids frånvaro. Den kommer inte att kastas. Hur ska vi då veta vad vi gjort för sjuka saker med eller utan sprit i kroppen?

Nej du Klucken (Kluckan, hahahaha), toaboken blir du inte av med =) Men nu var det länge sen det skrevs i den... en Västanåfest nästa sväng kanske... =)

Toan och jag

Jaha. Nu har jag städat. Rensat skit. Först blev det inget. Sen blev det lite. Sen blev det lite till. Och sen körde jag efter mottot: "Det som inte använts på 5 år kommer inte att användas på 5 år till". Jag har kastat prylar för säkert tusentals kronor. Det här blev resultatet:



Tre jävla påsar. Jag ber även om extra uppmärksamhet och ber dig se en gång till på bilden. Just det. TRE olika affärer. Hemköp, Coop Konsum Älvkarleby och Konsum Värmland. Jag är en berest handlare...

Vad har då rykt? För du tänker säkert att man inte kan ha tre påsar skit på toa. Testa själv. Jag lovar. Det finns det dubbla. Jag har iaf slängt mina kanintofflor, smink till dess förbannelser, bodylotion, parfymer, cremer, gratisprover (bindor, gele, schampo, balsam, you name it), rengöringsmedelsflaskor som snart var slut, hårsnoddar som tappat geisten, hårspray, deospray, remover, torkad blomuppsättning som var fin för 5 år sen....ska jag fortsätta?

Efter rensning dammsög jag (robot vilar) och torkade golv. Jag var så äckligt seriös att jag till och med använde en diskborste för att göra loss skit i kanten vid duschen. Kliniskt rent? Inte alls. Men fräscht så det duger gott för mig.

Renbädda kvar. Sen har jag gjort mina uppdrag idag. Med råge.

Imorgon: projekt kök. Det tar sig sa mordbrännarn...

Lördagens bravader

Jag säger bara Herregud. Så är det sagt.

Punktform:
* Grilla i regn
* Klucken med sin papperstuss (hahahahahaha)
* Allsång på Skansen nästa
* Ringde Rickard som vägrade svara. Warum??
* Till stan i bil och islängandes av Fisu och grogg
* Stämpel på Heartbreak
* Cheers
* Träffade vännen
* 5 omgångar drinkar + en romersk båge
* Nummerupplysningen för numret till min krockkamrat. Hahaha. Åsså hamnade jag hos samma kille 2 gånger på 118100 så jag gjorde en telefonflirt där också.
* Älgdräparn
* Åke Båt
* Paraplymannen (hahahahahaha). Asså. Det var en karl som hade ett paraply på Cheers. Fråga mig inte varför men vi knäppte kort på honom. Sen sjöng han och jag ""Regnet det bara öser ner och jag är blöt om både skor och strumpor".
* Gå till Cheers. Träffade sommarjobbarSebastian vid bocken typ. Han var på väg hem med sin kompis. De fick vackert vända och låta mig ha paraplyet till Heartan. Förlåt Sebastian! =)
* Surrade med Maria och Anna (tror jag nog hon heter)
* Tog i hand med Kerstins son, ååååååååååå pinsamt.
* Surrade med Perra
* Klucken yrade med vännens vänner.
* Leksén och Jakobsson. Jag pratade om den där jävla gröna plastpåsen.
* Jävla pissiga UL
* Slut

Så sjuk. Så slut. Så kalajs. Men nu är det sabbat ett tag.

Så kollade man i kalendern. Lön fredag. Mello lördag.

Men sen...

Jag är inte kry

Nej usch och fy. Ska jobba 16-23 idag. De ringde och frågade om jag kunde tidigare men sa nej. Ska proppa mig full av Alvedon och sen jobba ikväll, sen hem och sova och sen inte jobba förrän fredag.

Just nu tvättar jag. Uppe hos mig. Sängkläder. Jag tycker om min maskin. Den är så lätt att fatta. Och för att göra pappa glad kör jag ekonomiprogrammet.

Idag måste jag:
* Fixa toaletten (kasta skit som pappa uttryckte det)
* Renbädda

Vilka krav jag har på mig...

Nu är det bestämt

Hahaa, tack Paul för tipset! (Inte visste jag att även du var härinne och kollade=)...) . Iaf. Elbil is the shit. Och just den sorten är THE shit. Nomore fyllechaufför, bara ut och glida och sen bara se glad ut genom att slippa bensinräkningsfan.

Men vad kostar kalaset? =)

Ny leksak

Jahapp. Så fick man en ny utgift... =) Tvättmaskinen kör sitt pilotprogram i skrivande stund och sen blir det till att tvätta kläder uppe.

Segt idag. Inte kry heller för den delen.

Dagens ris

Fy fan vad jag är arg och frusen. UL (Upplands lokaltrafik) - ni har mitt dagens ris.
 
Dagens (nattens) fetaste ros går till pappa. Min hjälte alltid.

Suck!!! (Och tack!!!)

Party on

Idag on. Imorrn off. Halleluja.

In i dimman kamrater!

Morgonkaffet i halsen

Om jag nu drack morgonkaffe....

27 jävla kronor för en pissig jävla liter bensin????? EU´s jävla klimatmål för koldioxid. Okej, det var droppen. Begär utträde NU. Sparka "experterna". Slår vad om att de är några naturtomtar som har 300 meter till jobbet och som dagligen går till sitt arbete och tycker att alla som kör bil är idioter. Och så argumentet: "Det är för miljön". Okej, det är viktigt, men för 27 kr litern så kan man lika gärna idag gasa på extra och släppa ut mer avgaser för att tidigare komma till Armageddon...

27 jävla kronor. Fattar ni? Skitkul om man bor i nordligaste Lappland, 20 mil enkel resa till jobbet... Lär ju vara trissmiljonär för att kunna tanka i fortsättningen.

Lönerna lär femdubblas och avdragen för bensin på deklaration lär ju vara minst 35 spänn litern.

FjantEU. Nu är jag irriterad igen. Efter 15 minuter vaken i denna normala värld.

Kan inte tro det är sant

Men jodå. Jihoo. Upp och hoppa. Klockan tio är det jobb igen. Ibland undrar jag varför jag säger ja till allt. Just nu vill jag bara sussa vidare. Dessutom har jag ont i ryggen och hela överkroppen.

Och imorgon... då är det uppstigning vid sex, jobb 7....

Nä. In i duschen och se glad ut nu. Later.

Svårt via nätet

Hur fasen ska jag veta hur saker uttalas på kinesiska. Ett ord kan uttalas på minst 4 sätt och då få 4 olika betydelser. Skitkul om jag är oförskämd. Suck. Nä. Lär leta upp en kines på riktigt (kanske ringa Aftonbladet....)

Angående hår... igen...

Kära anonym. Om håret i robot skulle vara krulligt så skulle jag stå med i Guiness rekordbok för längsta buskhår. Mig veteligen är jag inte med där och således använder man slutledningsförmågan och fattar att det som orsakat stopp var rakt.

Å andra sidan kan man ha raka buskhår. (Varför säger jag buskhår?) Men återigen hänvisar jag till Guiness rekordbok.

Sist jag läste var det en anonym som var innehavare av det rekordet. Är det något du vet mer om?

Dagens jobbflirt

Dagens jobbflirt, alla kategorier: kinesiska studenten (den första av fem som kom idag). Flajzan snajsade till det med att säga hej, tack och öl. På kinesiska alltså. Och han var impad. Berättade att jag varit i Beijing och han blev ännu mer impad. Sen kom fler kunder så jag kunde inte fortsätta min konversation. Men han sa: "See you!!" och så log han.


Nästan så att student 3 var lika kul. Han betalade för 2 andra studenter (som "glömt" plånboken hemma) och jag frågade på min knaggliga engelska om han inte kunde shoppa med mig också. Så log han. Och jag log. Och sen sa jag tack på kinesiska. Och då log han ännu mer.

Ska försöka hitta på nåt mer att kunna säga. Har ju frågat roliga kvinnan vad tack heter på teckenspråk. Jag stärker mina odds...=)

Robotjävel

Jahapp. Satt i godan ro och hörde sen larmet gå på Robot. Gick ini  sovrummet. Då stod han på golvet med min mobilladdare slängandes efter sig. Det mest sjuka är att jag hade den isatt så frågan är hur mycket den har slitit för att få bort sladden. Var bara att börja leka robotdoktor och plocka bort borstarna (där sladden satt sjuttielva varv). Sen larmade skiten och sa att jag skulle rengöra borstarna. Efter detta funderar jag starkt på att raka av mig håret. Fy faaaaaaaan vad äckligt och sååå mycket hårstrån kan jag väl ändå inte slänga runt mig???

Nu kör robot igen. Får se vad den hittar på för sattyg nästa gång.

Annorlunda gästvanor

Idag stannade jag till hos Klucken och Liam efter att ha varit hos Noppertanten. Vi käkade spaggisar, korv och köttisar. Sen fikade vi wienerbröd. Liam gillar mormors hosta bäst. (Tack för den liknelsen Klara...) Sen surrade vi i tv-rummet och sen skulle Klara dammsuga, fel, Liam dammsuga. Det slutade med att jag låg på golvet med ungen bredvid mig och dammsög. När jag sen var klar i tv-rummet lät det: "Kom Lita". In i köket. Dammsög. Sen "Kom Lita". In i Klaras och Oves sovrum och dammsög medan ungen hoppade i sängen. Sen lät det "Kom Lita", ini Emelies rum och dammsög där också. Sen skulle vi upprepa proceduren tyckte han och gick in i tv-rummet igen. Stopp och belägg sa jag. Sen tackade jag för mig och åkte. Klara hälsade att jag var väldigt välkommen tillbaka. Hahahahaha.

Så går det till i den här kommunen=)

När jag kom hem såg jag min lilla robot i hallen. Han har inte jobbat på länge så nu är han och suger i sovrummet.  Jag gillar bättre den arbetsfördelningen - han städar, jag bloggar.

Snart jobb...

Och apropå det: Grattis pappa=)

Jag är så glad del 2

Melodi Cancan

Jag har nåt som inte du har, jag har Noradarling, det har inte du, ha ha ha ha ha ha ha....

Tihitihi. Kul att du blev glad =) Du glad, jag glad. =)


Jag är så glad för Ica Maxi!

Hahaha, idag stannade jag till på Ica MAxi för att handla. Två saker därinne gjorde mig alldeles lyrisk och som gör att jag säger I LOVE ICA MAXI!

1. Att de numera även har en station så man kan betala själv när man scannat in varor. Helt outstanding. Fenomenalt!

2. Det allra bästa.... lång historia kort: när jag var liten och var hemma hos mormor och morfar så gjorde vi ALLTID isglass. Isglass som man bara la in i frysen och sen var det färdigt. Med olika smaker. Iaf. Det har sen försvunnit och det var inte allt för länge sen som jag satt och var nostalgisk över mina gamla glassar. Så idag. Så ser jag. Att det kommit tillbaka! Jihoooo. 12 vätskepåsar som man bara lägger i frysen och sen har isglass fast utan pinne.

Det tåls att upprepas: I LOVE ICA MAXI!

Förmiddagssol?

 Up my ass! Okej. Solen skiner. Men det är 9,8 grader varmt. Det blåser småspik. Taket på växthuset har till och med blåst sönder och är nu uppfläkt som ett köttigt sår.

Jag ska nog ta mitt duntäcke och lägga mig i solstolen. Frysa. Men kanske få en gnutta sol på mig. Och sen? Jobb. Jag jublar redan.

Roliga Aftonbladet

Hahaha. Klickade in på Aftonbladet. Möts av en reklamsida innan huvudsidan laddas. "Möt vanliga kineser", tydligen nån chatt idag på bara Aftonbladet. Men vadå "vanliga kineser"? Vad är en ovanlig kines då?

Och sen "Exklusivt på Aftonbladet". Hahahahaa. Jo förstår ni, det enda stället man kan träffa en vanlig kines på är på Aftonbladets exklusiva chatt. Dessutom är det gratis=)

Hahaha. Kvällspressen när den är som bäst (?).

Nya och gamla nails

I brist på fantasi så slänger jag in ett inlägg om naglar. Intressepilarna flödar.

 Gröna och vita vågor eller så...

 Lila stora blommor i olika formationer
 Partynaglarna med cocktailglas, sugrör och ett bär
 Nuvarande vårnaglar med blomma i vitt och limegrönt

Tälta

Jag vill oxå tälta Cicci! Det låter jämt så kul när du gör saker! Akta dig för exorcister.

Ger dig samma tips som min Noradarling - använd voodoo =)Haha.

Fryssen

Isch. Jag fryser som en fiskpinne. Jobbade riktigt långpass igår men fossingarna mår faktiskt bra. Åkte ner till stugan igår efter jobbet och hämtade päronen. Åsså fick jag oxå käka grillat och princesstårta. Idag Har jag hjälpt pappa och slängt på skrot. Typ.

Och Noradarling tyckte jag var misstänksam eftersom jag sa att det var konspiration att Team Cans vunnit eftersom han står längst fram i vinjettbilden. Jag är riktigt impad över min iakttagningsförmåga. Steget till privatdetektiv är något mindre nu.

Har börjat på Roslund/Hellströms fjärde bok. Den är också riktigt bra.

Och idag skiljde det bara fem poäng mellan pappa och mig i Plump. Det tar sig sa mordbrännarn.

Nageldax

Jopp jopp. Ska in i duschen nu och sen fixa naglar. Sen jobb. Sen sova. Sen jobb. Sen sova. Och sen på söndag kanske jag är som folk är.

Så sjuka

Seriöst. Klucken och jag ihop är en urusel kombination. Sjukare människor får man leta efter. Men fan vad vi skrattat idag. Klara fick ragg på stan och fick hjälpa farbrorn i rullstol över vägen. Nu är frågan vad vi ska sjuka oss med nästa gång. Sitter med henne på telen nu, citat: "Fan i helvete vad sjuka vi är. Vi borde låsas in på anstalt."

Hahahhaha. Jag dööör. Men kaffet var bättre än det förra =) Hahahaha. 

Ps. Jag borde börja städa redan nu om det blir galej. Kliniskt rent? Icke. Fyllda garderober? Of course.  

Ett kall

Jag ska nog börja bli privatdetektiv. Jag kände att jag fick en kallelse precis. Ja jävlar i min låda. Yrkesdröm nästa.

Försmak av pension

Klucken och jag ska ta in en vecka på Tallmon. Idag ska vi glida runt utan våra rullatorer, checka in en bil, kanske sola, gå in på zoo och sen sajt a si-ing.

Hemtjänst nästa.

Dagens vårtstatus (för att locka Norapöjken, hahahaha): normala men våta (nyss utkommen från duschen).

Norababy: Kylrummet var en bra idé!! Kanske skulle nästa jobbflirt innehålla att göra kylrummet varmare=) Haha.

Idag skiner solfan. Men den får lov att vara vaken några timmar till så jag hinner hem efter pansjo-trippen.

Metereologer

Eller nåt sånt. Vädermänniskor. Nån tjomme sa igår att det idag skulle bli värmebölja. Solen var så stor och gul över just Västanå och det skulle vara över 20 grader varmt. I morse klev jag ut på min balkong. La mig och skulle njuta av morgonsolen iförd endast ett par shorts. Det var så kallt att bröstvårtorna frös till is och huden knottrade sig. Resultat? In och hämta duntäcke och ligga kvar.

Nu är klockan tjugo i två. Nu blåser det och är molnigt.

Tjommar! Mer träffsäkert nästa gång tack!

Språkkunskap

Norababy slänger sig med ett språk som jag inte förstår mig på. Trots att jag utger mig för att vara svensklärare. Men å andra sidan är jag bara kassörska nu så jag klarar mig med "Var det bra så?", "På summan?" och "Kvitto?".

Inte längre god mat

Förr på den gamla goda tiden käkade jag och direktören på Svarte Jägaren. Båda var riktigt nöjda med maten och allt var frid och fröjd. Typ. Så har iaf restaurangen utsatts för attentat både en och tre gånger. Och restaurangen har stängt. Av förklarliga skäl. Menar, hur kul på en skala är det att äga nåt och nån bara försöker paja?

Och nu har man gripit de som gjort det. Jaha. Vilka låg bakom? ÄGARNA!!!! Vad i helvets jävlar. Jag tar härmed tillbaka att maten var god. Vad fan, bete er som vuxna!

Och vart ska man nu käka så man blir nöjd?? Suck och fuck.

Trist i akvariet

Igår dödde en till Filipfisk. Han låg så fint i den stora gröna växten och var helt intakt. RIP. Buhuuu.

Ledig måndag

Herregud så skönt. Försökt att logga in på bloggen men det har ju inte funkat, men nu är jag tillbax. Har jobbat hela veckan typ. Sista april var roligt med Jackass-raketer i arslet. Veckans jobbflirt måste vara den 80årige gubben som jag även fått telefonnumret till. (Hur lyckas jag jämt??)

I fredags fick jag ett eget kort till jobbet. Sen jobbade jag och Inger helg 7-16. Jag skulle låsa upp och larma av. Puuh, nervöst, men det funkade. Och nu kan jag även lägga till på min meritlista att jag kan baka bröd och grilla kyckling.

I lördags var det ny spontangrej så de andra grannarna kom över och grillade och spelade kort. Mina fossingar kändes av, inte så illa som det var i fredags, men ändå illa. Igår tänkte jag att det skulle bli värre, men icke. Kom hem och åkte till och med ut i skogen med pappa och satte upp saltstenar. Vi hade Kaiza med oss och det gick bra att åka bil. Sen sprang hon med oss i skogen och när vi kom till bilen plockade jag 6 fästingar som kröp på mina byxor. När jag kom hem tog jag 4 till. Uuuu.

Igår kväll spelade jag och päronen kort. Jag förlorade. Som vanligt.

Idag? Inte ett skit. Bara slappa. Och så vaknar man vid 8 ändå.... fast sovmorgon om man jämför mot klockan 6 =)

image74
Rotstjälpen som jag var så impad av igår.... strax innan hade jag blivit skrämd av en bautastor tjädertupp som flög upp 2 meter från oss. Vad Kaiza gjorde? Hon märkte den inte ens eftersom hon var upptagen med att lukta på nåt. Men satan i gatan vad stor den var och vad det hördes när den försökte få upp fart när den löft.

Jag tror jag ger upp

Fyyyyy för tidiga morgnar. Hade skoj igår (mer om det sen), hemma bra tid, låg sen och läste (inte såå bra tid). Och som vanligt sover jag skitoroligt när jag ska upp på morgonen eftersom jag är rädd att försova mig. Fyra i morse satte jag mig käpprakt upp i sängen för att sen banna mig själv och försöka somna om. Och nu när det är dags att åka, då är jag sådär extremt trött.

Ska nog inte fylla på mer fransar. Idag lossnade en till när jag duschade och jag tror minsann att jag vill ha mina vanliga. Kliar i ögonen och jag vågar ju inte röra nåt. Åsså när man duschar, då fastnar det vatten i fransarna känns det som och jag ser inget. Hmm. Ska nog ta och ringa eller messa Christina i veckan så att hon vet=) Men naglarna håller bättre denna gång, peppar peppar.

hits