En härlig homo i min säng

Jag säger bara Äntligen! God däääämn. Ikväll smäller det. Min favvobög all time ligger i sängen och väntar. Jag hittade Jonas Gardells "Jenny". Som jag har längtat efter att ha denna bok i min ägo.

Finns ingen bättre än Gardell. Ska garanterat på hans nya show. Längtar redan.

Och som författare är han lysande. Hans texter får mig att rysa och när jag läser hör jag hans röst i huvudet.

Hang on little boy, jag kommer strax!

Lizas små naglar

Hihi. De håller. Börjar nästan känna I lööv mina nails=) Fast vet inte om den där gelen som blir lim börjar släppa... Hm... ska aldrig mer ha nedbitna naglar, ska spara nu så jag kan ha så här snygga naglar fast naturella.

Och jag har inga såna "porrskådisnaglar" om man ska läsa andra bloggars kommentarer=) Mina naglar är så tunna och fina. Mohahaha.

Jag ska bomba Apoteket

Jag är så arg. Åt helvete med internets vett och etikett för nu är det en förbannad och pissed Liza som sitter vid tangenterna,

Apoteket. Stället som Gud glömde att skicka snabba anställda till. Segare än Karlssons klister. Iaf. Jag var in och var - surprise - stressad. I en av receptmottagningskassorna står en utvecklingstörd man i 40årsåldern. Han får fram hackigt att han ska hämta medicin för någon har ringt. Kassatanten frågar om hans apotekkort och han ger legget.
"Aaaapooooteeeekskoooortet sa jag" säger kärringen.
"HÄMTA MEMEMEDICIN!!!" skriker mannen.
Snipkärringen trycker sakta på sina tangenter och säger att det inte stämmer för de inte har hans personnummer inlagt för recept.

PLING. Lizas nummer i kassan bredvid.

(Samtidigt som jag utför nedanstående samtal fortsätter snipkärring och us-man (us=utvecklingstörd) sin sk diskussion)

L: Hej jag har ett recept på datan så här är mitt leg.
Snipkärring 2, översminkad: Dåååå skaaa viii seeeee.
PAUS.
S2: Nej du har inget recept, så jag vill se din papperskopia.
L: Men jag har aldrig fått en sån för det är elektroniskt du vet.
S2: Har du registrerat dig för tjänsten?
L får här ett märkligt ansiktsuttryck.
S2: Jag menar, har du fyllt i sånt här formulär (tar fram en folder)?
L: Nej men jag har ju hämtat mina piller två gånger innan utan sånt.
S2: Det kan du inte ha gjort för jag ser inga gamla recept heller.
L: Jag har VISST hämtat två gånger.

(US-man) HÄHÄHÄMTA MEMEMEDICIN!!!!!

S2: Du får ringa Baggängen igen.
L: Jag har inga piller alls. (Kanske ska informera om att det är minipiller så historien fattas),
S2: Du får ringa iaf.
L: De har inte telefontid nu.
S2: Du får åka dit.
L: Jaja vi får se.
S2: Ja vi får se vad det blir.

Här avslutar jag samtalet:
L: Ja, vi får se om det blir en kille eller tjej.

Och så går jag ut från pissiga Apoteket ackompanjerad av us-kören HÄHÄMTA MEMEDICIIIN!!!


När jag går förbi kassorna fnyser jag "Helt jävla sanslöst".
Senare på stan ser jag us-mannen. Han pratade för sig själv och var upprörd. Tyckte synd om honom.

Jävla Apotek. Ska skicka en brevbomb. Slog mig sen att det kanske var fel på deras pissiga datasystem eftersom us-mannen inte heller hade recept inlagt. Men vem vet, han kanske inte heller hade registrerat sig.

Jag ska söka jobb på Apoteket och där ska jag springa som en idiot mellan hyllorna och ge folk sitt livs snabbaste service på det där stället. Förhoppningsvis blir snipkärringarna stressade bara genom att se mig och sjukskriver sig. När de sen kommer in och ska handla ska jag fråga dem om de är registrerade i min medicindatabas för annars kan de trycka upp kundlappen i röven.

Hatar hatar hatar pissig sjukvård och pissiga telefontider. Det går för fan inte ens att ringa efter en viss tid för då är det telefonsvarare. Och att tala med kontorist går inte för "just nu finns inga lediga tider". Ska kräva Apoteket på ett nytt kontantkort för att de sätter mig i en sån situation.

Snipkärringar gör ingen nytta på Apoteket. Skaffa ett annat jobb där inte kunden kommer i första hand.

Tar längre tid än beräknat

Fan att jag aldrig kan göra saker på eftermiddagar. Nej då, upp på morgonen (en ny sovmorgon som skiter sig) och sitter med rättning. Dessvärre tar det längre tid än jag trott, men ska nog hinna=)

Suck suck suck. Jag vill vara hemma och sova. Har inte ens blivit något Super Mario nu. Får ta igen det i helgen=)

Idag slutar jag halv tre. Åker hem. Borde skriva omdömen, men det hinner jag=) Är ju "bara" 49 st att skriva och 4*27 pluppar + 22 pluppar. Suck.


Jag säger som jag gör allt för ofta nu: Ååååååååååååååååå

Lite puttkaputt

Asså. Om man har x antal timmar BORDE man få ta dem när man vill, eller? Men nu ska jag minsann ta ut dem i pengar istället. Blä. Får ju vänta hur länge som helst med det.


Tycker det är mest piss att det är olika beroende på person.


Blä.

Och kusse... jag kämpar på=)

Pissiga räkningar

Fan. Tyckte jag fick en bra lön, men efter att allt är draget så vette fan om jag tycker det ändå. Denna månad måste vara extrem. Iofs är det golfavgift och min hemliga överraskning, men ändå. Tror att jag räknade ut att jag har utgifter på 13 papp denna månad. Iofs med lån och allt, men ändå. Scheisse.

Men nästa månad blir det mer kvar på lönen=) Då börjar jag ju med mina uppsägningsmånader=) Hihi.

Stolt över mig själv

Egentligen borde jag inte vara det för det är mitt eget fel att jag har sackat efter så mkt. Men... nu är sjuornas färdigrättade. Hihi. Tyvärr rök min sovmorgon nu på tisdagen, men tror att det var värt det. Sov i soffan några timmar igår. Blir det idag oxå. Känns konstigt i kroppen och knoppen. Vill inte bli sjuk.

Nu ska jag käka polarknäcke med räkor sen till jobbet. Wiiee. Jag är iaf stolt över mig själv=)

Warum så segt?

Får tuppjuck framför datan.

Ätit räkor. Liza gillar räkor, men vem gör inte det?

Tårögd framför tv´n

Jag måste vara världens mest känsliga tv-tittare. Kollade på "Mannen som talar med hundar" på Fyran+. (Måndagar 20.00 - tips!). Iaf. Var riktigt bra idag. Under den första delen så blev jag full i skratt för jag tänkte på Drevus. Ganska fränt att se andra hundar ha hennes "beteende" och att Cesar (programledaren) pratar positivt om detta beteende.

Idag var det en som rullade över och lade sig samtidigt som den lyfte tassarna för att klias. Jag vet att det är underkastelse, men att se en tidigare aggressiv hund ha det beteendet och få beröm, gör att jag ler när jag tänker på Skruttan hemma som då tydligen ser en som sin naturliga ledare.

Innan jag går vidare med mina tårar så måste jag samtidigt skryta om hur bra det funkade med vår Froliclek hemma. Vad den gick ut på? Alla som känner Dreva vet att hon slukar grejer så fort tillfälle ges. Här var det så simpelt som ett nej och först vid kommandot "Försiktigt" fick hon smaka. Jag drog det till sin spets när jag ställde ner en tallrik och hon satt bredvid mig och inte ens tittade på den. Såna stunder känns det som om man skulle kunna härska över världen=)

Tårarna? Jo... sista inslaget var om omhändertagna hundar efter orkanen Katrina och hur de rehabiliserades. En hund fick komma "hem" till sin familj. Efter tre månader hos Cesar. Och just det inslaget var amazing. Redan när hunden landade i "rätt delstat" kände den på sig något och när den såg sin matte så släppte alla spärrar och den fullkomligt flög på henne och var hur glad som helst. Här fick jag tårar i ögonen. En hund lever i nuet, men om det finns glada minnen så glömmer den aldrig en människa. Otroligt. Och trots allt den varit med om så lastades inte husse eller matte.. Det var som om orkanen aldrig hänt.

Hundar är otroliga djur. Med eller utan Frolic.

Men blä

Usch. Inget kul att börja jobba. Blev ingen rättning med 2 korgar igår... blev satsdelsprov till halv tolv och sen upp i morse tidigt. Men nu är 3 veckor färdiga i stort sett. Ska rätta väskan hemma idag. Har gjort upp en inre plan hur det ska se ut=)

Jag är så trött. Känns som om man bara varit hemma en helg. Saknade Dreva i morse. Saknar att kunna sitta framför tv´n och ha fruktstund med hunden. Saknar allt.

Blev en timme SuperMario igår. Blev förbannad när jag inte klarade världen. En timme... det är en timme som jag hunnit med en del rättning på.

Jag har slagit kusin i nagelrekord.  Idag är det 7 dagar och alla är hela än =)


På återhörande...

Förrymda hästar och personlig tränare

Vilken spänning. Kollade ut genom fönstret och ser en fjording. Och sen en till med en karl i släptåg på. Hästarna har rymt från granngården och tog ett varv här och sen hem via vägen. Ingen skada skedd vad jag vet. Spännande i min lilla vardag.

Personlig tränare? Mamma kör en sån maskin med handtag och trampor. Jag sköter musiken och kommer med glada tillrop samtidigt som jag äter Gott och blandat.


Jag och kusse var på "Allt om min buske" igår. Jag sammanfattade omdömet med ett ord: "Seriöst??!!"
Käkade kinamat från Bomhus och spelade SuperMario. Nostalgi.

Idag till Bodaån. Imorgon festivalyra =)

My beloved dogs

Åå, vad vore livet utan såna här? Liza fungerar inte utan voffs. Så är det bara.



 Bullen som liten (mindre)           Dreva är linslus=)




  Pion är mums tyckte liten Bulle... 
  Det tyckte inte arga tanten...




                                                       Dreva i skogen... jagar korv =)


Borde vara straffbart

Fyy faaan. -21 grader. Någon borde ha ett pannskott för att det är så svinigt kallt.

Jag har nu varit och lagt in mer ved i pannan med mina långa naglar. Känner mig som Hollywoodkändis som bara tänker på utseende och tar i vedpinnen som om det vore ngt farligt. Det farliga är att nagelfan kanske går av.


Fissilus och jag ska äta limpsmörgås nu. Min superkost återupptas efetr denna vecka. 10 kilo tyngre.


Fissilus fryser. Men hon äger ändå=)


12358-7
Dreva i solen.... där hon trivs mycket bättre. Ååå härliga sommar!

Dagsavverkning och melodifestival!

Jepp. I måndags hade jag min extrema makeover. Först fixa bryn och fransar och sen två timmars nagelförlängning. Jag är fortfarande tveksam till hur länge de sitter på mina naglar men de ser bra ut och det är huvudsaken=) Har haft lite vardagliga besvär. Toalettbesök börjar jag få hyfsad kläm på nu för att nämna något.

På måndagen var det även hockey i nya Läkerol arena. Vi käkade på terassen och sen kollade vi på matchen som inte var ngn höjdare. På vägen hem stannade vi på Church street. Snön vräkte ner...

...vilket ledde till snöskottning på tisdagen. Var hemma och kollade på MoDomatchen på tv.

Igår skottade jag snö igen. Måste ha kommit minst en halvmeter på de här dygnen. Sen lunchade jag med Klucken. Hem. Lekte Frolicleken med Dreva (som jag tagit in och hon njuter). På kvällen, efter traktortrassel, åkte jag och Oskar och käkade på Medelhavet. Det var iskallt där inne så vi var snabbätna.

Idag ska jag luncha hemma med hunden. Vi ska kolla på tjejfilm och även kolla lite sprint. Jippie, ett nytt VM har börjat! Ikväll är det bio med kusin och mat innan.

Resten av veckan? För det första måste jag säga att jag inte jobbat ngt. Blir en vidrig söndag känner jag.

Imorgon ska vi till Roger och Kerstin. Äta på kvällen.

På lördag är det deltävling i melodifestivalen i Gävle. Och... jag har biljetter!!! Läste tidningen, ringde direktören och han sa ja.. (Följt av frågan: Vad är klockan?  När svaret blev "Sju" trodde han att jag skojade). Jihooo. Jag ska sitta på parkett! Jihoo!! Jag kan vifta med mina lösnaglar och kanske vara med i TV=)

Snöfall och måndag

Jepp. Angående lördagen så var det trevligt. Till och med Heartbreak var helt okej. Jag brukar ju vara så anti, men det var över förväntan!

Igår låg jag bara hemma.
Idag har jag varit runt en sväng på skogen på morgonen. Snön tokfaller och jag ska snart inleda min förvandlingsdag: först bryn och fransar och sen nagelförlängning...

Ikväll är det hockey=)

Lizelus is on da party

Första festen på evigheters evighet.

Jiihaaa.

Min onda tumme

Ja blödningen är ju avklarad iaf men tummen gör ont. Ser bättre ut idag än vad den gjorde igår, jag måste ha årets läkkött. Nästan som Superman som skinnet växer tillbaka på i ett nafs om han blir skadad.

Gör ont att böja fanskapet, det blir ett litet paket på tummen idag för att hindra smuts komma in i det öppna såret.

Intressant att veta...

Jaha. Liza kliver upp efter 4 och en halv timmes sömn. Ska fixa i ordning här hemma. Blä.

Bedragare med spådomar

Kollar på treans Insider. Är om spådomar och tarot.

Just nu är det om en dam som lagt ut 200 000 kr till en man som ska ha botat cancer och att ha drivit ut andar. Asså. Jag vet inte vad jag ska säga, men...

Hur blåögd får man vara? Stå ditt kast människa, börja tänk realistiskt.

Jag fattar inte hur folk kan vara så lättlurade. Inte ens jag är det. Hur kan man ta banklån för att sätta in pengarna på en kvacksalvares konto.

Vakna upp och inse att det är bara bluff. En bluff som kostar dig mycket pengar. Lär dig av bluffen och sätt inte in mer pengar.

Jag blir så trött.


Blodigt diskvatten

Skit! Stod och diskade glas. Och så går ett sönder. Ett sånt vinglas från IKEA. Och min hand är i det. Pekfingret är rejält rispat och det blödde. Värst var ändå tummen. Där var det inte bara en rispa. Det saknas en bit ur tummen. Asså. Inte en stor bit men en ändå en bit.

Inga plåster, ingenting annat. Funderade på att klämma dit en tampong runt tummen, men det kom jag sen fram till att det skulle inte se klokt ut.

Så nu sitter jag här. Men en rejäl bit hushållspapper och skoltejp lindat runt tummen.

Disken? Med hjälp av såna plasthandskar jag skulle ha när jag skulle ta bajsprovet =) De kom visst till användning iaf...

Typsikt min otur. En pissig dag på många sätt.

Har bara varit hemma idag. Blev ingen dejt med Elin och Bodd. Jag avbokade. Trist på sitt sätt eftersom ja då inte hade pajat glaset förmodligen.

Och kvällen? Skulle göra nytta, men vette fasen... Blir väl en sextimmarssömnsnatt idag igen.

Ska ärligt erkänna att jag somnade i soffan idag på eftermiddagen. Var svintrött och hade en hemsk huvudvärk. Vaknade och var väl inte jättepigg men ändå lite sömn i  kroppen.

Inga resväskor att packa i. En är redan i bilen. Blir till att packa i plastpåsar tills imorrn. Men är inte så mycket kvar att plocka hem. Är minimalt den här gången som bagage=)

Känner mig handikappad med en tumme som är mindre funktionell än vanligt. Tycker inte om att behöva använda vänsterhand för att göra saker. Högern is my shit=) Ska dra på mer papper imorgon och mer tejp=) Tarja tyckte att jag skulle gå till syster och få det ordentligt bandagerat, men nej då, jag ska köra min special. Mamma funderade på eltejp, kanske vore flashigare=)

Kollar på någon kriminalserie. Jag har redan listat ut vem boven är. Det tog 14 minuter.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Nej nej. Tack och lov att det är fredag imorgon.

Ska försöka hinna att träffa Bodd och Elin idag, men vi får se. Efter allt...

Klockan är strax efter tre och har nyss ätit min lunch. Jag blir så trött. .

Torsdagstrött

Fy. Jag är hur trött som helst. Har tänkt på antal sovtimmar denna vecka. Tror inte det kommit över 6 timmar per natt överhuvudtaget. Känns att det är alldeles för lite. Ska bli skönt med en veckas lov så man har chans att sova.

Gjorde faktiskt allt på min lista igår... den ni... hade till och med haft upp diskvatten men det orkade jag så klart inte som vanligt. Måste diska idag. Kanske ska göra det nu på morgonen så är det klart.

Färdigplanerad i huvudet, känns bra=)

Nähä. Ska man ta och sköta om magen kanske så här på morgonkvisten. Den här veckan har inte varit bra alls i matväg fast jag hade hyfsade planer för det.

Har faktiskt ätit några gelehjärtan (alla hjärtans dag och så...). Var inte speciellt gott. Oavsett med mat och vikt så är det nog det där med godisbiten jag är mest stolt över. Inga chips, popcorn, ostbågar eller smågodis. Ja, lite smågodis nu om man tänker denna vecka. Jihoo.

Mest konstigt är hur mycket nötter jag äter. Så det är nog inte bra alls det=) Fast bara naturella. Gott med nötter.

Imorgon är det Äby. Har beställt räkor till fredagskväll. Väldigt ovanligt....men ovanligt gott =)

Krossade drömmar

Nej, kanske inte så hemskt. Men... Pratade med Oskar nyss. Vi har förresten pratat väldans mycket de senaste dagarna. Blir lite som en drog. Min Oskar=) Jag behöver en sådan vän. En som jag kan prata med om både det ena och det andra. Blanda allvar med skämt.

En sak som upptagit mycket av vår telefontid är min framtid. Att jag har en vet jag, men vad den ska bestå av vet jag dessvärre inte. Jag funderar ju allvarligt på ett kassajobb eller Posten. Så. Posten... det var där vi började diskutera.

Oskar tror inte att jag ska få vara lantbrevbärare och köra bil. Jag är förpassad till cyklarna. Okej. Jag köper lite i hans resonemang om att det är "hot stuff" att köra bil och att man inte vill släppa från sig det. Jag kontrade med att jag inte tänker cykla utan istället köra moped. Enligt Oskar finns det ingen postmoped i Skutskär. Never ever att man ska cykla ut posten i t ex Fleräng. Never. Kan aldrig tänka mig det.

Iaf. Jag funderade på att lägga mig i träningsläger för att få upp konditionen om jag skulle cykla, men ju mer vi diskuterar desto mer oseriös känns jag=)

Idag kom vi in på Postens dresscode. Jag har inga problem med utstyrseln, men på Oskar låter det som om postmössan ser ut som en polismössa a ´la 60tal. Och efter mycket prat kom vi åter in på cyklingen och regn. Jag ska ha regnkläder men det finns minsann inte påstår direktören. Man ska sitta under en cape. Hmm. Är det verkligen så?

För att byta samtalsämne så började jag prata om ogräs. Oskar säger då att jag måste göra ett teoriprov för att få göra det eftersom man ska veta vilka växter det är. Men hallå....

Jag har spenderat 4,5 år på Lärarhögskolan. Låter nästan som om det krävs lika mycket för ovanstående yrken.

Skitsamma. Jag har en framtid. Men jag har ingen aning om hur den ska se ut,

Har ni tips om yrken?

Mohikanen i vita strumpor

Ärligt talat. Jag tror inte att jag fattade den helt. Lizas omdöme 2,5 rullstol av 5 möjliga.

Och det finns nötter till allt. Fet smäll vore bra så att hånflinen försvann.

Ytterligare dödsfall i veckan

Fick en chock när jag kom hem och slog upp Aftonbladets hemsida och ser att Johanna Sällström hittats död i sin lägenhet. Tjejen blev 32 år. 32 år. Det är typ inget.

Har gillat Johanna från första början i Tre Kronor. På äldre dar (oj vad det lät allvarligt) så har jag sett att hon varit en bra skådespelerska i, bland annat, Wallanderfilmerna.

Det är sjukt att erkänna, men jag har redan tänkt tanken "Men hur gör de nu med Wallander...". Trist att det händer och rätt sorgligt när Stefan-karaktären också försvunnit.

Det fanns inga tecken på brott och det gör ju att man funderar på om det är ett självmord. Obduktion väntar, kan det vara en sjukdom ?

Om jag spinner vidare på självmordet... ibland funderar jag på alla kändisar som begår detta. Lyckan verkar inte sitta i rampljuset och jag funderar på vad det är som gör att dessa människor känner sig så misslyckade.

Nåväl. En bra skådespelerska har försvunnit.

Jag blir tokig snart

För det första har jag somnat med kläder på i natt. Jag frös och la mig under täcket för att kolla på Sex and the city. Vaknade av att mobilen slår på alarmet. (Tycker fortfarande att jag är fiffig och har Tuffa tider som alarm). Iaf. Klev upp och skulle bränna en musiktävling åt kidsen. På begäran.

Alltså. Det tar längre tid än vad folk tror. Men nu har jag kommit på en bra tävling. Tror jag.

Men. Vad är jag då tokig över? MAGEN! Jag skojar inte, fyra gånger har jag gjort nummer 2 inom 30 minuter. Sånt knip så jag vet inte vad jag ska göra. Käkade, dumt nog, nachos igår kväll ur skålen (det som var kvar). Vet inte om det är därför. Dumma dumma Liza.

Idag ska jag:
1. Träffa Björn och diskutera Stockholm och hotell och resa. (Vi ska på konferens i mars, 2 dagar).
2. Kopiera islam-häftet
3. Ha SO med 9d. Halva timmen är det jobb, halva timmen är det tävling.
4. Ha SO med 8d. NTF kommer så det går bort 30 min=)
5. Hem. Äta lunch.
6. Åka ner till Folkets hus och kolla på "Mohikan i vita strumpor".
7. Åka hem.
8. Städa. Popcorn överallt. Sändertrampade.
9. Käka middag.
10. Gå på hockey.
11. Hem.
12. Försöka sova i bra tid.

Jag som skulle gå till jobbet idag. Det sket sig. Vilken skräll.

En kväll med gänget

Jepp. Så var dagens sammandrabbning med tacos över. Fyra timmar fyllda av mat, prat, karaoke och popcorn. Så nu ska Liza försöka diska och städa. Popcorn överallt. Disk överallt.

Vi har haft blinda, en hängd, en orgie, ja you name it...=)

Så nu ska jag försöka förbereda morgondagen. Trött är jag iaf =)

Luktsprej is the shit

Fast nu e den slut. Ve inte om det blev ngn större skillnad.

:)

Stressigt som vanligt

Pustpust. Det luktar fortfarande skumt.

Ska bara hacka lök, sen är jag helt klar. Jag förutom köttfärsen och att värma bröden förstås.

Så... planen...

16.40-17.00 Hacka lök + byt om (kanske)
17.00 --> Anja åker storslalom
18.00 --> Taco med girliesarna och sen karaoke

Stupa i säng.


Kuuul Liza. Bra där =)

Ska ringa direktören sen. Vi pratade nyss och nu är jag på bra humör igen :D


Mina katarrproblem tror jag är på gång igen. Ont i magen och det svider i halsen och så. Scheisse. Det har ju varit så lugnt nu ett tag.

Flashig lunch i min ensamhet

KÄkar rostbiff och min vitlöksfraiche. Väldigt flashigt... eller inte... Ska hacka lök och sånt.

Luktar räkor eller något i lägenheten och jag fattar inte hur jag ska få bort det. Har fönster öppna nu, men tvivlar på att det hjälper.

Ååå.

Klockan 13 ska jag tillbax på konferens. Jag längtar redan.

Powerwalk på arbetstid

Jepp. Är ju hälsaovecka här så jag var ut en halvtimme med svenskans sjuor. Jag har inga vinterkläder och nu fryser jag. Ska hem och käka lunch.

=)

Jag blir tokig på dagens teknik

Åååå. Är det jag som är allmänt korkad? Asså. Har ju köpt en DVD-brännare. Av 3 möjliga filmer (har ju klivit upp mitt i natten för att ladda till nästa) så är det ingen som funkar som den ska! Helt otroligt. Vad gör jag fel.

En slutar bränna vid 99% och det innebär att filmen laggar och har färgrutor.
En har inget ljud.
En har ingen svensk text. (Å andra sidan kan man då träna sin engelska, men har ingen lust).

Skit och bajs och blä.

Dessutom är jag svintrött. Dammsög igår, men inget annat jag hade tänkt. Jag är en usel människa. Blä.

Ommöblering

Dagens exercise var att möblera om i rummet. Så nu är jag tillbaka till där jag började när jag flyttade in här. Shit vad damm. Ujujuj. Dessutom hittade jag en oroväckande tapetbit som var borta, men måste ju ha sett ut så förr oxå.

Stekte mitt fynd idag - rödspätta för 20 kronor (kostat 65 kronor). Alltså. Me being pensionär på riktigt. Gick ut idag men jag tänkte vara smart och frysa in, menar, det kan ju inte bli gammalt då. Iaf. Jag har aldrig stekt rödspätta förr. Kommer inte göra det än på ett tag heller. HUR FAAAAAN FÅR MAN DEM FASTA?? Mina rödspättor blev ett hopskrap av det som satt fast i stekpannan och ser inte alls ut som dem mamma gör.

Jag hatar att försöka vara duktig när det ändå skiter sig.

Min nyupptäckta guldgruva

Eller guldgruva är väl att ta i, men jag har blivit nyförälskad. I en nöt... Attans att jag inte upptäckt denna underbara nöt tidigare.

Paranöten - mums fillibabba!


Ibland lyckas jag

Fast oftast är jag och kameran inte vänner (ett typexempel är när jag är framför kameran och inte bakom.... det är aldrig fördelaktiga bilder som presenteras...) . Ett annat exempel är när jag är bakom kameran, har fått in motivet och precis i fotograferingsögonblicket rör sig motivet. (Oftast en hund, två hundar eller partyfolk i valfri mängd...)

Här är ett som jag iallafall är nöjd med. Fullfjärt i snön :D

12358-5
En av få gånger han stod still...

Kommentarer!

Jag älskar att komma hem och se en massa kommentarer i min blogg! Jihooo, det finns människor därute som ger mig en stund av deras uppmärksamhet. Egotripp=)

Massa i Lizas värld är idag fyra :D Allt är relativt ;)

Lizas enorma planering

Jepp. På planeringstiden så var jag och handlade. Det kallas planerad handling :D Hem, bar upp kassar, till jobbet. Så nu ska jag försöka städa av lite grann och förbereda inför morgondagen. Får se om jag hinner ut och gå, lutar åt en slö måndag som vanligt ändå.

Suck ;D

Pratade med pappa nyss. Hemlängtan ännu större. SNart så...

Efter dusch så var det dags

Jepp. Jag fattar inte. Efter att jag duschat så ställde jag mig på min ovän vågen. Och nu var det -0,4 kg. Så skumt. Jaja. Jag räknar det som en bra grej=)

Så... efter 4 veckors försök så är det -5,4 kg. Tycker jag är helt okej. Menar. Jag går ju inte in i det 100% :D Ingen motion, ingen uppoffring. Hihi.

I den här veckan ska jag ändå försöka att ta mig ut, men vi  kom fram till igår att jag är upptagen varje kväll. Just ja... det innebär att min dagsplanering idag skiter sig. Bajs oxå.

Iaf... det ordnar sig.

Tanken är att jag idag ska försöka vara effektiv. Jag har en förmåga att inte vara det. Så en del av min plan är att jag ska hinna handla det jag ska tills imorgon redan på förmiddagen och dessutom hinna hem med det. Har ju hål mellan 9 och 10.20. Det borde jag hinna på. Är ju färdigplanerad för allt annat så...=)

Imorgon är det min ljuvliga sovmorgon. Ska kanske utnyttja den och städa. HAde tänkt att gå till jobbet (och det är INTE pga föreläsningen) men eftersom jag jobbar till fem så blir det stressigt att hinna hem. Så det blir inget imorgon heller. Meen.... nu kom Liza på en smart idé.... jag skulle ju kunna gå till jobbet och sen gå hem på mitt hål och hämta bilen :D Hmm... nja... känner jag mig själv rätt så blir det inte så.

Jag saknar vantar! Vette fasen om jag lagt alla hemma i Äby. Skulle vara typiskt mig.

Inget sova inte

Nej. Blir till att göra det jag ska här istället....

Ingen lust. Dessutom är magen krånglig.

Förstår inte varför det är plusminusnoll denna vecka heller... Hmm.... och att jag ökar efter att ha - ursäkta uttrycket - skitit. Borde ju vara tvärtom.

Ska väga innan jag går till jobbet. Vet inte om man har olika vikt beroende på klockslag.. weird.

Iofs... så länge det inte är upp så är jag nöjd. Faktiskt. Men hade ju varit en angenäm överraskning att se att de pekar neråt.

Ska iaf göra en dagsplanering. Sen får vi se om jag följer den=)

En vanlig måndagskänsla

Vilken skräll. Hur trött som helst. Vill bara sova mer. Är slut.

Är väl något som aldrig hänt förr menar jag... varje måndag är likadan. Sov även i soffan i natt för att jag helt enkelt slocknade. Det sjuka är att jag haft en sån natt när jag satt klockan på ringning typ varannan timme. Fråga mig inte varför, men jag har ju sådana idéer ibland.

Jaha. Idag? Jobbar till halv sex (extern konferens), känner mig så peppad... inte.... Sen måste jag handla eftersom det är tacokväll imorgon.

Jag är snorig igen. Ovanligt värre. Eller inte.

Nu på morgonen ska jag greja till lite inför skoldagen. Sen kan jag förhoppningsvis sova en halvtimme till. Suck.

Jag behöver lov nu i Äby. Där jag kan slappna av och lukta på Dreva... =)

HockeyVM i Moskva

Jepp. 27 april- 13 maj. Och jag har en idé :D Ska ju försöka kvitta de där dagarna... kanske man skulle åka till Ryssland?! Vore ju skitfränt att kolla på Sveriges matcher (sure, är inte de bästa men...).

Någon ska med eller någon som säger "Nej Liza, håll dig hemma och spar pengarna till Kambodja!" ?

Resan till Kambodja

Ja. Asså. När jag väl fått för mig något så är det kört. Då släpper jag det inte. Vill inte åka någon charter dit, inte vad jag vet iallafall. Ska ta en Asientripp fast åt andra hållet... Grejen är att om jag lägger ut sträckan jag åkte i somras Singapore-Malaysia-Thailand så skulle jag i det här fallet kunna ta Thailand-Kambodja-Vietnam.

Åååå vill resa! Verkligen! Ska kolla upp rutter med flyg och tåg eller så. Sen måste jag kolla visum och vad man ska se. Lixom, med Asienresan i somras så var det inte mycket "måste se" (okej... Twintowers i Kuala Lumpur men resten...). Jag ångrar att jag inte tog mig till mer badstränder i Malaysia, men det får bli en annan resa. Vad gäller den resan jag tror att jag vill göra nu så har jag inte heller "måste se", så jag funderar på att plocka in vissa grejer.

Varför ska det kosta så mycket? Suck. Liza ska lägga upp en plan till att få ihop pengar. Fördel är att lånet kommer att försvinna alldeles strax (inom någon månad) så det är ju 2500 extra i månaden :D

Jag har lust att åka nu. Måste söka efter när det är billigast att åka. Ingen regnperiod hoppas jag=)

Dreva <3

Vissa dagar längtar jag mer än vanligt efter hunden. Det här är en sån dag. Vill verkligen hem. Sportlov vecka 8 så det innebär ju att jag åker till Äby på fredag. Sen är det drygt en vecka med Fissilus. Inte för att vi gör mycket med varandra, men just att jag känner hennes lukt och närhet gör mig lycklig.

Finns få saker jag uppskattar så mycket som att borra ner näsan i hennes päls och bara lukta=) Samtidigt som man klappar henne och hon vägrar låta en sluta.

Fissilus is the shit =)


12358-3

  Dreva samtidigt som man kliar hennes röv :D

Klaras party

Vi har redan planerat hur vi ska dricka innan. Jag är alldeles för pryd så det krävs en hel del=)

Jag har inte ens ett badrumsskåp ;) Haha.

I mars går det av stapeln. Måste planera klart innan =)

Linnebäck, hockey och god mat

Sverige vann över Finland med 1-0=) HIhi.

Kanongod mat som vanligt, mums mums. Skulle vilja ha så varje dag, men så är inte fallet. Nej då, här hemma bjuds man på Lizas torftiga matlådor om man har tur.

Ikväll ska det glos på tv. Ovanligt värre...

Till Linnebäck

Jepp. Nu ska Liza åka iväg och umgås lite=) Har flyttat om byrån i hallen. Ska ta ner det lilla bord jag haft där förr till bilen nu. Den här lägenheten blir bara tommare och tommare=) Kommer väl att sluta med att jag bara har sängen kvar... men... jag har en annan idé... =) Jag plockar hem eller säljer sängen oxå och säljer soffan och istället sover jag på den där uppblåsbara sängen jag har=) Kanske vore något.

Så. Någon som vill köpa något? :D Tv? Köksbord? Ikeastolar? Soffa? Soffbord? Säng? You name it.

Nähä. På återhörande in the evening!

Junior??

Ser att det står Mattias Jr Nilsson... asså... Heter han Junior?? Skidskytten Nilsson you know? Nån som vet hur det ligger till??

Skidskytte och plast

Jepp. Jag har gjort en strålande start i masstarten... två fulla skjutningar.... Jag gillar skidskytte=)

Blev precis inbjuden på plastparty på torsdag. Var flera år sen sist, så jag tänkte att jag skulle vara med. Tror inte jag har något planerat till torsdag iaf. Och då kanske Oskar kan vara tyst för då gör jag iaf något. Jag träffar folk. Jag lämnar min soffa.

Under detta inlägg sköt jag bom.... jaha.-... vem ska jag nu leka att jag är :D

Guuuuuuuuuuuuuuuld!

Jajajajajaja. Anja Pärson is the shit :D


Bra jobbat Liza. Du har gjort en fin tävling :D

Kildow avklarad

Yeyeyeyeyeye....

Kom igen nu, sista kan väl oxå missa. Jag vill ha guld nu när jag har idrottat så bra under söndagen :D

Häääärligt!

Mancuso tar inte Pärson.... kom igen nu, kom igen nu!!

Tack du där uppe! :D

2 kvar....

Anja Pärson

God damn girlie!!!

Hon kör som en gudinna, men det blir spännande!!!

Kom igen nu Anja!!!!

Hej Gud, kan du göra så de andra kör ut?

Nike Bent igen

... ligger nu på tredje plats. Det innebär att hon blir utan medalj om Anja slår henne. Trist för Nike!

Å andra sidan kan hon åka av pallen pga andra oxå så...

Dreva och Bullen

Asså... förra helgen när jag var hemma knäpptes det massvis av kort. Ett favvokort är det jag benämner "Dreva och Bullen goes Matlagningskurs. " Jag är inte bra på att knäppa kort, men skit samma. Det här är mina lovely hundar. Eller... en är "min" men den andra räknas oxå som det :D


Voffsis

Cuuuuute! Mamma lagar mat och hundarna är väldigt intresserade av hur man gör=)

"Och där åkte Nike Bent bort sig"

Liza fortsätter med sin Ulfbåge-imitation....

Bent är nu tvåa. Men silvret är väl klart ;D


Go go go Nike Bent!

OCH! Så klart... go go go Anja!

Direktören och hans skopa

Oskar ringde. Tre gånger. Jag hörde aldrig vad han sa för han hade taskig mottagning.

Första samtalet:
Ringring.

"Aa Liza"
"Hallå där pensionären! Vad gör hon?"
"Dammar av rullatorn".

Äkta Liza/Oskar-humor.

Jag ska ta tag i mitt liv, men jag orkar inte... ärligt... tycker om att leka pensionär. Blir bara anti när jag är ute på fest och träffar nötter.

Tips för att minska pensionärs-statusen?

Nike Bent

Jepp. Go go go Nike! I ledningen... det här är klart (LIza härmar Ulfbåge...). Sverige tar guld :D


Nej då... skoja bara.... men jag är positivt inställd till fortsättningen!

Ulfbåge och skidskytte

Alldeles nyss hörde jag en annan klassisk Ulfbågekommentar när det gäller skidskytte: "Och där är guldet klart för Tyskland!". Det som är att tänka på är att det är ytterligare en skjutning kvar. För oavsett om det ser bra ut så kan ju faktiskt ledaren bomma. Och bommar kan leda till straffrunda. Och straffrundor leder till tilläggstid.
Men inte i Ulfbåges värld.  Guldet är redan klart. Åå. Jag blir så arg och irriterad på karln.

Och OM det ovanstående skulle inträffa låter det "Och där skjuter tyskan bort sig" och sen byter han "Och Frankrike är klart för guld!". Blä. Hoppas du aldrig får något guld för din journalistik.

Grattis Järbyn!

Jepp! Första medaljen för idag är klarad. Jag känner vinst i luften (hihi, var ju vår ramsa i Skutskärs IF när vi spelade matcher....) .

Däremot tål jag inte Christer Ulfbåge. Spelar ingen roll att jag sett honom "privat" på en fest. Sätt på karlsloken ett par skidor så ska vi se hur han klarar sig. Han kan ju i ett tremilslopp säga efter 2,8 km "Men titta på svensken! TITTA PÅ SVENSKEN! Vilken tiiid! Det här ser bra ut!" . LIxom... han tror att loppet är klart tio sekunder efter start.

Nej. Slutneggat. Jag ska ju ta medaljer. Och så måste jag kolla vad tanten fick på Triss :D

Liza i skidbacken och trisskrapande

Jepp. Vaknade.... hm.... tio i elva.... VAAA??!!! Fast grejen var att jag kom sent i säng, men sov ju i perioder i soffan. Hade ju tänkt att vara ute och gå på morgonen, men det sket sig. Tänk vad duktig jag är på att komma på undanflykter och ursäkter.

Nu är jag ute i skidbacken istället. Störtlopp åker jag. Jag är så duktig. Snart ska jag åka skidskyttespåret.

Allvarligt talat så inbillar jag mig att jag sportar när jag kollar på sånt på tv.

Iaf. Blev ingen frukost. Äter lunch nu direkt istället. VAd det blir? Haha. Räkor....vitlökscremefraiche. Ska hem till Tarja och Terry klockan tre. Kanske ska ha munskydd så de inte storknar av min andedräkt=)

Tanten på tv4 skulle skrapa triss. De var utomhus i Åre och tanten sa "Det gååår inte , det har frusit fast!". Programledarna svarade : "Nej då, ta i bara". Tanten sa igen: "nej men, det gåååår inte." Då kom superhero Tilde de Paula in. "Får jag försöka?" *skrapskrapskrap* "Meeeen, det gåååår inte. Och nu har jag skrapat sönder din lott!".  Lotteriinspektören blev inkallad och nu ska de in i värmen och kolla vad det blir på lotten. Tanten fortsatte "Men man ser ju inte vad det ska stå!!" Lotteriinspektören menade "Äh, det fixar vi inomhus".

Livet är spännande på Nyhetsmorgon. TYvärr känner jag att jag hellre kollar störtlopp (läs ÅKER störtlopp), men måste på något sätt läsa vad tanten fick.

Som tröstens ord sa programledarna (Var det Lasse och Tilde? ) "Men i Triss-sammanhang har du utmärkt dig!". Tanten svarade "Du menar att jag har skämt ut mig?".

Tant-power!!

Dagens sammanträffande!

Den låten som The Ark påstås ha plagierat,,,, den är avslutningsmelodi i Min stora kärlek. Måste vara ett sammanträffande som ingen annan tänkt på :D

Jag föredrar The arks version=)

USA`s presidentkandidat

Jag håller en tumme att den svarte demokratkandidaten drar in en massa röster. Kanske inte är rätt att säga att det skulle vara "coolt" men jag tror iaf att jag använder mig av det uttrycket. Huvudsaken är att kandidaten har en bra syn och vettiga åsikter. Det jag såg nu på Nyheterna fick mig iaf att tro att han har det. Plocka hem soldater. Inte deras inbördeskrig. Etc.

Och det coola? Att en svart skulle bli president. Äntligen! Krossa förtrycket och börja inse att alla är människor oavsett hudfärg.

Jag ska bidra med att hålla tummarna iaf. Hade gärna röstat men jag är ju inte amerikan...

Filmvalet på lördagskvällen

Jepp. Blir en av mina toppgullighistorier... Min stora kärlek...

Knaprar vitlöksklyftor. Kan inte vara de som gjorde min mage kass igår.

Undrar hur andedräkten är.. hmm... inga vampyrer i närheten iaf. Till räkorna käkade jag ju som vanligt cremefraiche med vitlök.... till 5 dl CF hade jag... hmm... en halv vitlök.... :D Det brände fint :D Så nu står den och gonar sig extra i kylen. Brukar bli ännu mer sprutt på den sen =)

Har en blåsa i gommen. Kan inte heller bero på vitlöksklyftorna i marinad hoppas jag..=)

Svensklärare

Jag och Ami är övertygade. Marie LIndberg är så duktig så hon MÅSTE vara svensklärare :D Lite självgod får man vara....



Kan ändå inte rå för att jag känner lite för Jimmy Jansson men hoppas att han tar det i Andra chansen...

Andra till final...

.... MAAARIE!!!


Lärare rocks!!!

Släng er i väggen snorungar som knäcker oss. Vi äger :D

Andra chansen...

...

VAAAAAAAAAAAAA. HUr faaaaaasen gick det där till?? Jimmy Jansson var given för final!!

Och Jessica A.....



Dågår MArie till final direkt.Okej... men Jimmy var bättre!

Olas byxor

I like!!!!! Vill ha såna :D

Första som gick vidare...

... The Aaaaaark.

Så givet!

Nästan så att jag gråter lite tårar av lycka.

Ola till kung! Till statsminister! Till president! Till allsmäktige!

Strippa Ola så blir jag ännu gladare :D


Jaaaaa. Bra svenska folket, ni kan er musik!! :D

Och nu.... nu ska jag njuta i tre minuter ;D

Främling

.... haha... kan inte sluta att koppla ihop CArola med direktörn. Han som ska åka till Sundsvall och bo på hotell med Carola i mars.

I like dirren!

Oavsett hur mycket jag klagar på Botox och religiös överdrivenhet så står han bakom henne i alla väder. Det kallar jag äkta kärlek.

Apropå kärlek och Carola. Kollade när Runar var med på Ett herrans liv :D

Nåja...

De som gick vidare

Marie - på Lizas lista
Cosmo4 - ej på min lista - kommer att åka ut
Jimmy - på Lizas lista
Jessica - ej på LIzas - men på Amis (då kommer inte Regina med)
OLA! - på Lizas lista


OKej... jag hade fel med Reggan...

Luuk

Luuks outfit just nu... Kalla nötter....

För hans största fan´s skull ger jag honom:

5 karaokemakiner av 5 möjliga ;D

Lizas schlagertips

Vidare går:

OOOOOOLA!
Jimmy Jansson


Andra chansen:

Regina Lund
Marie Lindberg (folket röstar för den normala...)

The Ark

"The worrying kind"


OOOOLAAAAAAAAA!!! Jag borde inte lyssna på denna, jag är för partisk. Men Ola är ju så snygg. Åååå, har ju hört dem live ett par gånger och jag är alltid lika nöjd efteråt. Bäst var när Ola vinkade åt Bodd i Karlstad ;D

Denna låt ska vara plagiatanklagad. Mjo...

Men. Jag bryr mig inte.

I love The Ark. I love Ola. I love outfitsen. Glamour :D

Måste se dem snart igen. Nån som ska med?

Asså. Nej... bara ibland låter den lik den andra låten.

Ola får....
5 feta Lizakyssar av 5 möjliga.

Servett någon? Jag dregglar...

Svante Thuresson, Annelie Rydé

"Första gången"

Visst impad att han e 70 bast. Men... dax att lämna scenen åt yngre förmågor.
Lät som en folkvisa först.

Rydés outfit går oxå fetbort. Och Svante... nä...

Rydé sjunger ännu falskare än den förra låten. Eller kanske inte falskt, men det gör ont i öronen.

Gääääsp. Sömnpiller.

1 pensionär av 5 möjliga.

Jessica Andersson

"Kom"

Gillar inte introt. Åååå åååå ååå.  INgen sexchock i år. :D Lite glittrigt kanske bara.

Hm.. .refrängen... nej... låter för högt och skrikigt.

Men hon ser oförskämt bra ut.

En svag 3a sprit av en stark 5a möjligt.

Lustans lakejer

"Allt vi en gång trodde på"

Rödklädda flygvärdinnor??
Patetiskt.

Okej.. den dunkar lite... men ta bort dansarna i bakgrunden. Tack.

LÅter som om han pratar mörkt.

Ååå....

2 flygplan av 5 möjliga

Cosmo4

"What´s your name"

Partyparty :D Yeeah ;D Fram med drinkpinnen, jag är redo. Partyoutfits på scenen, men sjunga? Hmm..pluta mindre med läpparna. Men slipper jag kolla på dem så=) 

Ingen vinnare, men hamnar som Reggan på första låten...
3 cocktailklänningar av 5 möjliga.

Jimmy Jansson

"Amanda"

Har alltid varit en liten personlig gullgris. Och Sandra har gått 17 dagar över tiden. Fy tusan.

Iaf. Jag gillade honom redan när han var med i Poets. Sen kom han ju in i Fame Factory och då gillade jag honom ännu mer. Fortfarande pojkig av sig. Är nog en sån person som alltid kommer vara det.

Asså... den här låten... den låter bekant någon annan.. Eller?

Kläder går fetbort. Iaf kavajen. Urk.

Poppig låt som kommer att kunna spelas högt på fester. En sån man blir glad av. Däremot inget jag tror har chans till slutseger.

Jimmy Jansson får 4 colalightflaskor av 5 möjliga.

Den här festivalen har redan bjudit på bättre låtar än vad den förra gjorde.

Marie Lindberg

"Trying to recall"

Hon är lärare. Bara det ger ju henne en finare plats i mitt melodifestivalshjärta. Dessutom har jag nyss läst en artikel om henne i Lärarnas tidning. Tjänstledig en månad. Däremot vet jag inte vilka årskurser hon undervisar.

Så. Till låten. Hon verkar vara en helylletjej. Fin topp! Lite seg låt dock. Ingen vinnare i de här sammanhangen.

Lizas betyg: 2 vitlöksklyftor av 5 möjliga.

(Dock en personlig femma för att det är en vanlig person som kommit hit!)

Regina Lund

The Rainbow star.

Gillar Regina mer och mer. En låt som kommer att bli radiohit iaf tror jag. Däremot gillar jag inte scenkläderna.

Betyg av Liza: 3 räkor av 5 möjliga.

Melodifestivalsdax

Jepp. Bara det blir bättre än förra veckan...

Ska minsann leka recensent och ge mina betyg allteftersom=) OM jag orkar. Hihi.

Kambodja nästa? Och lite Ola Salo=)

Tror jag har bestämt mig för nästa resmål. Kambodja. Frågan är när. Såg att Fritidsresor startat det som chartermål, men jag funderar iaf på att åka på egen hand. Kollade flygresor och kommer fram till att det absolut billigaste blir att åka till Bangkok och att sedan ta ett Thaiplan till Kambodja. Sparar ca 3000 på det. Hmm.

Har suttit och funderat och tror även att jag kommit på när och hur. Men inte hur länge=) Kan lika gärna åka i september/oktober. Jobbar under sommaren (förutsatt att jag får tag på jobb) och har sedan "semester" i september eller oktober. Vore kanon om jag kunde. Vilket gör att jag kan ha ett sabbatsår från skolvärlden. Jobba som något annat där jag har möjlighet att jobba timmar extra för att på det sättet tjäna ihop mer pengar och inte känna att jag lever fattigt. Så jag har möjlighet att vara borta från ett jobb i tre veckor. Hmm. Hur ska jag lyckas med detta...

Pratade med direktören igår. Jag yrade och han likaså. Det där med att vara ansvarig för sommarjobbare. Haha. Men ... hmm... vi pratade ju om utomusjobb under sommaren så kanske att jag skulle slå ett seriöst slag för det.

Ska käka räkor här nu på kvällen. Magen har varit bra under dagen och det har inte kommit ut något jag ätit. Ska testa de där vitlöksklyftorna i marinad för skojs skull. Kanske var de ändå, men jag tvivlar.

Efter maten ska jag nog leta vidare i resdjungeln.

Funderar även på en tripp till London nu under våren. MIn musikalnerv ligger i kläm och gör sig påmind=)

Ikväll hejar jag på The Ark. OLA OLA OLA OLA! Trots att det verkar som om det är ett plagiat. Skit samma. Ola skulle kunna sjunga Bä bä vita lamm och ändå vinna festivalen.

Ett herrans liv

Jepp. Sitter och kollar på mina nationsidoler Filip och Fredrik. Jag behöver det, de är grymma=)

Direktörn ringde och väckte mig. Gnällde att jag var pensionär. Jag vill leka med direktörn på hemmapland. Nu. =)

Störtlopp

Suck. Vill verkligen kolla alpint men är ju uppskjutet. Blir säkert inställt.

Kollade skidskytte. Lite iaf. Pratade i telefonen mest hela tiden under tiden.

Skulle ha åkt till Tarja idag men gör det imorgon. Vi ska ha landskamp. Känner att jag idag inte åker någonstans ifall magen är i rinnande form igen.

Gud så kul att läsa om någons skitproblem (bokstavligen talat). Men men.. :D

Konsistens

Här kommer en självutlämnande rapport...

Om jag i fortsättningen skulle kunna ha samma konsistens som diarré skulle jag vara nöjd. Inte som det är nu. Vattenkonsistens. Alltså inte jag i den konsistensen utan det jag har som kommer ut i bak=)

Käkade säkert något som jag inte skulle ha gjort igår. Fasen.

En ny fredag

Hittills har den bjudit på motgångar och lite medflyt. Får se vad som sker innan kvällen är slut.

Uppdrag efterlyst

Ska inleda en skallgångskedja när jag kommer hem. Bytet? Min dosa till Swedbank.... Stabilt Liza....

Hade jag bara vetat...

...asså.... Jag hade  ju inget att planera! Varför kan inte min hjärna gå på högvarv direkt utan nej då... den segar igång sig och fokuserar på en enda sak. Sen visar det sig att den saken inte ens behövs.

Nåt som behövs är iaf en dusch. Nu.

Och... jag hade ju för fasiken kunnat sova längre. Pisshjärna!

Att ha tid för böcker

På irritationsföreläsningen (kommer inte att benämna den inspiration om jag ska prata om den i fortsättningen) var det en sk undersökningi publiken om hur mycket böcker man läste och om man ville ha tid för att läsa fler. Jag deltog inte för jag var sur. Iaf. Majoriteten ville ha mer tid att läsa. Först tänkte jag att "ja men det vill jag också" men sen har jag tänkt vidare.

Jag läser i perioder. Ibland slukar jag böcker. Ibland läser jag inte alls. Anledningen till att jag inte läser alls är att jag inte har någon lust att läsa. När jag slukar böcker går det åt timmar per dag att läsa och de timmarna unnar jag mig då. Läsningen känns viktigare...

Iaf... Jag har nu läst ut Potter 5 & 6 (repetition, kära vänner, skadar aldrig). Vad ska jag nu läsa? Jodå. Jag har två böcker som väntar. En fortsättning på Damernas detektivbyrå (dock inte den andra utan... hm...) och en debutdeckare av ngn som jag ej kommer ihåg. Vet att den handlar om dataspel där man ska döda och i verkligheten är det en seriemördare som kopierar spelen. Eller nåt sånt.

Den där Damernas.... den var snuskigt billig. Jag undrar om det blev rätt.... Fick betala 29 kr. Var ett kap för någon timmas (förhoppningsvis) underhållning.

Anna Nicole är död

Igår innan jag skulle lägga mig och kolla på Sex and the city så läste jag att ovanstående person dött. Var tvungen att klicka mig in på tidningarnas hemsidor (läste ju detta på text-tv). Det jag inte förstår, eller om det var jag som inte läste noggrant, är hur hon dog? På text-tv stod det att det var en överdos, men det stod inte i tidningarna. Måste undersöka saken nu på morgonen. 

Spelar egentligen ingen roll hur hon dog, men eftersom hon bara blev 39 år så kunde det vara "intressant" att veta.

Själv har jag ingen sån speciell känsla för Anna Nicole. Varken att jag retar upp mig på henne eller dyrkar henne. Jag vet att jag tyckte att det var kul att hon blev H&M-modell. Jag vet oxå att jag inte tyckte hon var jättestor (vilket alla andra verkade tycka). 
         Hennes äktenskap skapade säkert några diskussioner med mina vänner och än idag är ju kommentaren när vi snuddar detta ämne: "Man kanske skulle gifta sig rikt och med en snart döing, precis som Anna Nicole Smith". 

Det var en tragedi med hennes son, jag har inte riktigt fått kläm på det heller. Har inte engagerat mig nämnvärt i frågan. Men det jag läst om henne sist är ju hennes viktras och , jag tror att det var, att en stam någonstans i världen går miste om mångmiljonsbelopp på det preparatet som ANS använde sig av. 

Har för mig att jag såg något program i hennes tv-serie. Kommer inte ihåg när, var eller hur, men jag vet att det var pinsamhetstv. Iaf enligt mig. Pinsamhetstv som man inte kunde låta bli att titta på.

Hur som helst, vad man än tycker, så är det en intressant personlighet som gått ur tiden.  

Inte undra på...

... att man är trött. Har sovit fem timmar i natt. Och tror inte att det är så himlans många fler de andra nätterna heller. Idag är det iaf fredag och då ska jag ta mig tusan kunna slappna av. Imorgon bitti ska jag inte ha någon klocka på ringning och ska ha en lååång sovmorgon.

Igår hade jag nästan bestämt mig för att jag skulle gå till jobbet idag. Just nu känner jag: nej, jag gör det nästa vecka.

Skulle ha planerat upp en massa, orkade inte igår och ska istället göra det nu. Det sjuka är att när jag sitter och funderar så är det redan färdigt.

Skulle ha skrivit loggböcker igår, men det skiter jag i. Kan fylla ut tiden med så mycket annat idag.

Ska ta upp räkor innan jag far iväg. Gott. Verkligen. Det är få saker som jag gillar så mycket som räkor.

Dagens post

Hade fått hem filmer från cdon.com=)

Beställde klassikerboxen "En cell-sam historia" och väntar på att releasen av "Tidernas äventyr (Det var en gång)" ska ske. Dessutom fick jag hem... tamtadaaaam: DALLAS! Säsong 1 och 2 i box=) Så nu ska helgen innehålla JR (blandat med Byggmark och övriga atleter).

Jag vet inte vem jag föredrar, men jag tror nog att framgången styr mitt val.... och pessimist som jag är så tippar jag på att JR får min uppmärksamhet=)

Stabilt tjejen

Jepp. Har blivit en hel del telefonsamtal idag och jag har inte kunnat ta alla eftersom jag suttit i den andra luren. Dessutom har det skickats sms och det har jag oxå missat. Men värst vad poppis jag var helt plötsligt=) Meeera!

Nu har jag äntligen bestämt mig för att äta middag. Eftersom jag mack-handlade (alltså inte på en mack men mackor) så blev det 2 polarknäcke (1 med räkor och 1 med kyckling på).

Jävlarns vad seriöst menar jag...=)

Som vanligt sket sig mina planer

Åååå. Telefonen har gått varm. Suck. Och nu är jag skapligt pigg. Blä.

Dessutom e jag hungrig. Var så sugen på mackor idag. Hysteriskt sugen. Drog i mig en fralla och ett sesambröd när jag kom hem efter jobbet. Jag ser det som frunch. Frågan är vad jag ska äta ikväll. Absolut inte sugen att laga mat. Har tappat motivationen totalt.

I helgen blir det nog räkor. Vill ha. Måste köpa cremefraiche bara så jag kan kladda med vitlök=)


Stödvila

Hoppas jag kan sova ett litet tag nu. Har varit en bristvara den senaste tiden=(

Nattinatti på en stund!

Apropå gårdagens sk inspiration

Hade en lång diskussion idag med kollegor om gårdagen. Fler än jag hade reagerat, en del tyckte däremot tvärtom. Vi kom iaf fram till att det var roligast med "efterarbetet" för diskussionen var riktigt kul!

Suuuuck

Jag verkligen hatar att avsluta dagarna på ett såå dåligt humör. Blä. Hela dagen har gått lixom bra, och sen... sen bara försvinner den lyckan och man sitter och skakar på huvudet.

Jag är så förbannat less på att såna människor får mig ur balans. 

Nationella prov

Nu är det klart. Äntligen =) Tyckte att det såg bra ut på proven när jag kollade dem snabbt. Bra uppsatsämnen! Kommer inte ens ihåg vad jag själv hade när jag gick i nian, men inte tusan var det såna här iaf=)

Bilbesiktning

Min älskade bil=) Inga problem alls. Så nu rullar vi ett år till. Det enda var att jag ska byta blinkerslampor för att de är mer vit än gul. Taskig kvalitet på lampfärgen må jag säga.

Woodys med trevligt sällskap

Jepp. Jag och Bodd var där i 4 timmar. Käkade gott och pratade en massa. Tiden flög iväg. Nu ska vi höras oftare har vi sagt. Alltså, det bara blir så när man inte är på samma ställe att tiden att höras försvinner på ett helt annat sätt...

Nu vet jag inte vad som sker. Ska väl läsa lite. Typ.

Inspirationsföreläsning from hell

Jepp. Som handlade om hälsa. Var på Bregårn. Ungarna hade hemstudieeftermiddag. Iaf. Det enda jag är inspirerad till är att sök aupp föreläsaren och ge honom en rak höger. Jag gick i pausen. Hade ingen lust att se del 2 - Fördomsmannen återkomsten.

Jag förstår innebörden av ett aktivt liv och att det ligger på varje individs ansvar. Jag vet också att man åker korta sträckor till sitt jobb, men låt så vara. Men jag blir inte sugen på att bege mig ut och motionera när exemplen låter:

* Hundägare säger att de få motion. Men det är liten hund=tjock ägare, stor hund=smal ägare (förklaringen till detta för dem som, liksom jag sitter och gapar, är att en stor hund drar i kopplet)

* Övervikt har med begåvning att göra och det ser vi i dagens skolor (jag anser att jag, trots övervikt, är begåvad. Kanske tycker ni andra annorlunda och tycker att jag är obildad? )

* Man kan inte ha ett bra sexliv om man inte är i form

* En glad människa är en frisk människa, men en som är ledsen eller nere är sjuk.

* I Tornedalen finns många kärnfamiljer, detta kan väl bara bero på att de är religiösa eller Laestadianer? Men sen kom han på att marknaden är sämre där än i en tätort och att det är därför folk håller sig till samma partner.

* Dagens kvinnor är rädda för smärta och vill därför inte ha en naturlig födsel (sure, kanske, men man bör även diskutera förlossningsskräck. Det handlar inte bara om smärtan, det handlar om helt andra saker)

* Muslimer och judar har sabbat en dag och det är den dagen de inte slår ihjäl varandra (här förväntades skratt, men det kom bara från enstaka håll i salongen).

* Det är barnmisshandel och man ger barn fysiska handikapp genom att ha skolskjutsar. En skolskjuts kostar ca 1 miljon per år och då ska vi sen inte komma och gnälla om att vi inte har råd till andra viktigare saker.

* Dagens allergier ska man inte ta hänsyn till. Man ska alltså inte bygga nya byggnader och se allt hur man kan undvika allergier. Nej, ut i friska luften bara.

* Blindhet - här drog föreläsaren att han hade svårt att läsa på skyltar. " Hm, vad stååår det... Too much.... sex.... make you... see....(åsså nåt jag inte hörde för folk skrattade)".

* Man (läs han) ska dricka 2 glas vin 4-5 gånger i veckan till sin gorgonzolaost. "Pappa super inte och det gör inte barnen heller". (Här diskuterade jag med Elin om att om jag drack så varje vecka så skulle folk tycka att jag hade problem, men inte han inte. Och vin... det är väl inte heller bra för hälsan...)

* Rökare... ja... tro det eller ej... de är människor fast korkade sådana och de luktar illa.


JAg vill poängtera att det här inte är vad jag tycker utan vad som sas. Vad som sas den första timmen. Sen stack jag. Skickade ett sms till Noratösen och fick höra att "han är bättre nu, han sa att han skojade förr". Jag skickade "Up my ass". Svaret kom snabbt "Det är ju inte helt fel... jag skulle vilja skjuta mig just nu"  Jag tolkar det som om jag gjorde ett kanonbra val att åka. Jag åkte och tvättade bilen istället.

Här går det undan

Jepp. Nu har jag även ringt ComHem och sagt upp bredbandet från 26 april. (torsdag). De undrade om jag inte hade ComHem dit jag skulle flytta, men icke sa nicke=)

Jaha. Vad ska jag nu ta tag i? Duscha=) Sen i ilfart till jobbet. Drar alldeles för länge hemma=)

Klart!

Jepp. Blev torsdag 29 mars som Kganumret slutar att funka=) Hänvisning till Äby=) Det lustiga blir ju att jag inte är där i början, men skit samma=) Haha.

Ååå känns bra. Jag har börjat avverka måste-listan inför flytt. En punkt mindre.

Hihi.

Ägg och trött

Kanske trött på ägg.. =) Nej då. Ägg är gott. Köpte 12 nya igår.

Inatt (eller tolv, halv ett) så höll jag på att bli tokig. Ett tag funderade jag på om jag hade någonting i lägenheten som tjöt, men icke. Det var min kära danska granne under mig som dörnade med radion (eller om han spelade orgel). Typiskt när man är på väg att somna och sånt händer. Jag är alldeles för feg för att gå och knacka på och han höll väl inte på sååå länge, men det var nog irriterande. Vet inte om någon annan gick och sa till. Jag kröp under täcket och låtsades sova.

Ikväll ska jag på Woodys med Bodd. Ska dit till fem. Sen ska jag hem och sova. Imorrn är det bilbesiktning klockan 7. Jag ångrar mig att jag bokade så tidigt. Bokade ju tiden under den period jag själv var uppe tidigt. Nu vill jag sova så länge som möjligt.

Ska ringa Telia nu på morgonen och säga upp telefonen i Kga. Tänkte ta det samtidigt som garaget. Alltså att jag stänger abbonnemanget från fredag vecka 13 (kan det vara 27 eller 28 mars). Är iaf påsklov i april och sen är det bara tre veckor kvar till maj och då är det a lot of ledighet vilket innebär att jag iaf inte kommer att vara i lägenheten. Om jag ens har den kvar då.

Så. Då vet ni=)

Var ju det jag förstod

Inte kunde man vara på bra humör dagen ut. Blä.

Räddade ändå det mesta av dagen när jag tog en långfika med Elin efter jobbet i personalrummet.

Och nu... hjälp med matlådor tack! Orkar inte laga mat.

Blir en lundag nu... frulle fixade jag men ingen lunch. Och var in på Kronhallen (ny i kassan, jag log hela tiden fast jag var stressad). Blev en revbensspjällskväll... Måste verkligen göra matlådor. Imorrn blir det Woodys med Bodd.

Vad händer ikväll? Suck. Vet inte.

På bra humör

Jepp. Hihihoho. En dag utan irritationer. Kan det vara möjligt? Fast dagen är inte slut än... men lektionerna är det=)

Nationella prov och kalla fingrar

Jepp. Vet inte hur det gick för mina nior men det kändes bra iaf. Totalt mest impad är jag av J, J och A som hade chips, morotstavar och dip (!!!) med sig. Var tvungen att knäppa kort på denna aldrig tidigare upplevd händelse.

Fingrarna är svinkalla. Vad är felet. Blä. Kanske för att det är kallt här. Fast jag svettas ändå. Trots att jag är utan jacka=)

Alltid lika kul att kunna få någon på bra humör genom att säga det magiska "VG". Eller... ännu bättre "MVG". Provet igår på andra världskriget var över förväntan! Ändå klagades det på att det var svårt och då är det ju ett tecken på att jag har de bästa=) Eller... att jag är den bästa :D

Fick till och med en kram för att personen i fråga hade VG. Inte ens det gjorde mina fingrar varma=)

Me and my egg

Sitter med kokta ägg igen. Åt inget igår eftersom magen var i uppror, idag har jag ganska god tidsmarginal utifall den sätter igång igen. Egentligen rätt sjukt, man tänker allt i tid.

Tog hem lite grejer igår, jaha, hur mycket gjorde jag då? Inget som vanligt, måste påminna mig om att det är en onödig styrketräning att dra hem en massa papper.

Måste stanna och handla colalight idag. Fanns inte mycket hemma igår, men jag klarade mig.

Är snorig. Tror jag vet vad det beror på. Igår morse så hörde jag nämligen en bekant kommentar: "Men Liza, har du ingen jacka på dig!?" Jag vet inte hur många gånger jag hört den och av hur många olika människor. Var kallt. Vet inte hur kallt. Det sjuka var att när jag kollade på tempen när jag kom hem var det bara 2 minus men det kändes som 10 minst.

Ingen lust. Som vanligt. Måste ta tag i min motivation snart. Nedräkning till sportlovet. Bara 9 arbetsdagar kvar nu. Och då går det bort 1 eftersom vi har 2 hemstudieeftermiddagar. Iofs jobbar jag, men jag har inga lektioner. Det är det som är så sjukt, det är ju oftast tack vare ungarna som jag tycker det är roligt men jag tycker att lektionerna är jobbigast... Hmm. Nåja. Och så måste jag kunna räkna bort dagens och torsdagens nationella prov. Är iaf 3 lektioner som ryker. Och nästa vecka är det hälsovecka och då har någon varit så snäll och lagt in så att 2,5 av 3 möjliga lektioner med åttorna försvinner på onsdagen. =)

Jaha. Nog om jobb. Ska trycka i mig ägget, för nu känner jag att det snart är toadags. Min mage och jag kommunicerar väldigt bra iaf...=)

Garaget

Jepp. Uppsagt och klart,. Ska bara påminna om någon vecka=) Och förvarnat om att jag ska flytta, så jag skulle återkomma även om det för att få tips=)

Äntligen lite action av alla tankar=)

En måndag över

Och jag lär säga att jag är stolt över mig själv... Hihi. Rättat klart alla prov på om andra världskriget. God damn, I´m good!

Mindre good.... eller iofs ganska good. Är plusminusnoll från förra veckan. Om jag tänker på att veckan har inneburit alldeles för mycket "dum" mat; 2 mackedonkar, kebabsallad, ris, potatisgratäng, kakor... you name it... så är det ju bra med plusminusnoll=) Det innebär dessutom att jag inte gått upp ett dugg trots denna vecka=) Jippie. Får se hur man reagerar på måndag=)

Idag blev det en frunchdag nu efter jobbet.... kvart i sex eller nåt... och för nytillkomna läsare: frunchdag är mitt egna påhittade ord som sammanfattar frukost, lunch och middag. Iaf. Det blev sån köttfärsgegga med ris. Se där... ris igen. Nåja. Nu ska jag in på broccolisvängen och salladsturen igen.

I morse var min mage med mig. Den har varit ovanligt anonym under de senaste veckorna men i morse var det dags igen. Halv åtta började jag att ge upp, men kom till jobbet tio i åtta iaf. Gick lite lätt framåtlutad för att minska smärtan och det kändes lite skumt i bak...=) Men dagen har gått bra och nu är både jag och magen hemma igen.

Ska läsa lite Potter sen.

Imorgon nationella prov i svenska. Jag får börja en timme tidigare än vanligt. Trist, för jag uppskattar verkligen mina tisdagar som har sovmorgon till tio.

Later on!

Måndagsplanering

Alltid lika kul att kliva upp kvart i sex för att planera måndagens lektioner... suck.... dum Liza. Lär dig någon gång. Å andra sidan har jag varit duktig och styrt upp 2 veckors planering direkt nu på morgonen. Skönt... =)Alltid något att glädja sig åt.

Läste om femmans Potter i helgen. Måste uppdatera mig innan filmen kommer. Nu är jag på den sjätte igen... I like Potter!


Kvällens garv

Hahaha. Fritidsresor is the shit! Haha. Asså.... ni vet lika mycket som jag att jag inte gjort slag i saken, men det var det roligaste jag läst på länge. För er som inte är med...

För ngn vecka sen skrev jag ett inlägg om barnfamiljer på flygplansresor. Nu har tydligen Fritidsresor infört barnfria zoner :D Och det är inte min förtjänst. OM nu inte Lottie Knutsson är ute och läser min blogg (Hej Lottie!). Men det är samtidigt lite lustigt att något som jag vill ändra på har hänt. Liza power! :D

Bara en kvar...

... hihi. Det där gick fortare än jag trodde.

Dessutom är jag färdigmailad =) Jihoooo.

Nu funderar jag på att planera upp vecka 6 så är det färdigt. Funderar.... =)

Och en kvar... hmm... nåja.... hihi.


Dreeeevuuuus :D

Bara två kvar

Japp... två SOlektioner kvar, sen är det brumbrum till Älvkarleby. Och Liza har gjort det sååå enkelt för sig.
Lektion 1 - prov =) Kommer inte att ta hela lektionen vilket gör att jag hinner maila till folk
Lektion 2 - lektion innan prov= pluggtid. Mohahaha.

Usch. Började bra tror jag  men orkar inte. Är nere just nu, men har ju det bra de sista timmarna.

I morse var jag iväg till Hjortz med älghjärtat, sen stressade jag vidare, gjorde ett hederspris till Tarja och brände av lektioner. Allt har flytit och ingen har märkt hur stressad jag var egentligen=) Men känns skönt att allt är avprickat på min lista. Inga såna "måsten" längre.

Dessutom började jag på en novell/bok. Hmm. Får se hur det blir med det där. Just nu känns den lite för "poetisk" =)

Siiii joooo!

Äntligen fredag...

... iofs är det en hel arbetsdag kvar men....

Ska åka hem idag. Äntligen.

Ååå jag blir så glad av att höra att min teori verkar stämma. För alltså, jag klagar ju på att mina läppar är torrare och torrare trots att jag badar i Lypsyl. Typ. Frågan är vad man kan göra åt saken.

Jag är svintrött. Blä. har inte städat av hemma, så det får se ut som bombnedslag fast jag lämnar lägenheten.

Fissiluuuus, snaaart :D

Angående Vietnam

Jag saknar den gamla goda tiden när man fick se vad det kostade att åka och så.... eller så kanske det händer i början och jag inte var med från början... Förlåt När och fjärran isåfall för min okunskap=)

Resa igen

Verkar som om de är i Vietnam. Kanske ska bli nästa mål.... verkar intressant.

Reseprogram

Ja. Alltså. Nu är det När och fjärran. Och jag har legat i soffan och glott på Grattis världen (om jag nu får kalla det för reseprogram). Jag vill resa! NU!

Ser även att jag fått inlägg under dagen och jag blev riktigt glad. Så; tack!
D.D - kul att höra att vi har haft Hydroerfarenhet och nu lärarerfarenheten på gång gemensamt.  Oj vilken skum mening... Iaf... jobbar som svenska/SO-lärare (svenskan är ju inte på topp i bloggen så... =).... ) Läste i Uppsala och har 60p svenska, 40 p historia och 20 p religion. Vilka ämnen har du?


Jaha. Vad ska jag göra på kvällen? Pratade med direktören nyss. Vi skrattade mest hela samtalet. Miss my dirre!!

Idag har det varit en rätt bra dag, men jag är ändå off. Typ. Och jag diskuterade mina ögon i morse på jobbet. Tydligen fler som har/har haft problem. Hmm... vad gör man då?

Som vanligt har jag hällt upp diskvatten men glömt bort det så det är väl bara att tämma ur det igen. Jag brukar ha en sådan ritual, typ tredje försöket diskar jag. Jättejobbigt. Dessutom är det äckligt att stoppa ner handen i kallt diskvatten.

Skulle ha solat idag men det blev inte så alls. Jeje...

Nä... ska man kasta sig in på kycklingen i kylskåpet... Ovanligt va.... men nu är den grillad =)

Alltså seriöst

Varför har jag så ont i ögonen? Gör ont på riktigt ju! Är det normalt??

hits