Strilande regn och sunk

Hade en idé i morse att jag skulle ta mig ner på stan och göra lite inköp som jag hastigt och lustigt kom på. Nu blev det inte så. Jag har suttit på samma ställe i soffan hela dagen. Det jag hade tänkt att göra får vänta. Jag vill ha en soft- och sunkhelg.

Just nu har jag mitt återkommande "Saganomringenmaraton". Brukar väl inträffa sådär en två tre gånger om året att jag ödslar typ 12 timmar på att kolla på de där filmerna. Till nästa helg tror jag att jag ska ha ett HarryPottermaraton.

Och nu har det börjat regna igen. Inte lite heller.

Igår hade grannkåken fest. Jag lekte smygtittare och kollade på dem från min franska balkong. Idag var det ett jäklans liv igen. PensionärsLiza smygtittade igen och ser att det är samma lägenhet som igår. Inte har de gardiner heller, kanske är nyinflyttade eller nåt.

Just nu är jag glad att det inte är i min trappa. Jag bor nog i Harens lugnaste :D Fast å andra sidan tror jag det är väldigt lugnt i de flesta.

Deal or no deal på tv nu. Ska bara kolla slutet så jag vet hur mycket han får.

Bra att kusse inte är alltför ledsen. Det finns ljusare tider.

Kul oxå att han är välkommen hemma, ska försöka styra upp det där. Hoppas bara att alla är hemma den helgen=) Saknar redan Fissilus. Men... har kommit på en sak,.,.. snart är det jullov (iaf om ngn månad). Då är jag hemma i tre veckor. Och det brukar innebära att jag och Fissilus är hemma ensamma om dagarna ungefär hälften av tiden. Och vad vi gör då... det vet bara John Blund under duntäcket. Så jag tar igen allt då vad jag missar nu=)

Kollat på Expressen och sett bilder på vinterns resmål. Var bilder från Malaysia. Återigen känns det som om jag missade en del i somras. Fast... äh... Och nu ska jag nog sätta mig och lista vart jag ska i sommar. Blir nog en ny trip. Läste nya Vagabond häromdagen. Fanns tydligen en sjukdom när man hela tiden ville bort. Kände igen mig i den där beskrivningen.

Var typ ngt om att det hette dromoman och att den vill hela tiden till nya ställen men vet inte mycket om de platser den varit på för allt är stressat och man vill se så mycket som möjligt och därför inte stannar upp. Lite så känner jag mig, Faktiskt. Skulle vara ypperligt om man kunde vinna några miljoner, vara ledig ett år och bara resa runt hela jorden för att se allt och inget. Så finns det någon som kan ge mig den chansen? Skicka gärna en triss i veckan ;D

Apropå triss. Fick hemskickat en tialott från banken för att jag använt mitt kreditkort mer än fem gånger. För det första vill jag bara göra ett klartecken för min ekonomi: det finns ingen skuld på kreditkortet. I af. Jag vann 10kronor. Och sen skrapade jag så det blev dubbelt. Så det blev alltså 20 (för den som inte hängde med).

20 kronor. Ett mål mat på McDonalds i Singapore, 4 mangofruktspåsar i Kata Beach, 3 timmars internetanvändning i Kuala Lumpur eller 1 tvåliters colalight på Kronhallen i Karlskoga. Världen ser inte likadan ut när man sätter det i perspektiv.

Hårdsmält mat

Jag tycker ändå att det här var beviset att jag har ordning i mitt lilla kaos. Mamma ringde och frågade efter mina kryckor. Jag guidade henne via telefon in i skafferiet. Och där. Där stod de,,,,

Hihi. Påmindes om den gången jag la mobilen i kylskåpet.

Mamma tyckte jag inte var logisk, men i min lilla hjärna är det en egen ordning=)

Gratis är gott

Ja det sägs så iaf. Whatever. Jag tänkte vara überambitiös och kolla gratis muséer i Stockholm. Jag hittar inte i Stockholm. Så nu har jag suttit med www.hitta.se på den ena sidan och gratis på den andra sidan.

Jag funderade på Livrustkammaren. Men nej då. Nu ska man rusta där och ha stängt. Och som jag tidigare sagt hittar jag inte i Stockholm.

Så nu ska jag komma på något annat vettigt gratis museum, funderar att tvinga alla att gå md mig och ha läst på innan. Hmm. Får se hur det blir med det där.

Ska dessutom fråga Cissi om sällskap. Har inte sett Bagarmossbönan sen evigheters evighet. Kanske hon kan komma med förslag på bra huvudstadsaktiviteter.

Och nu är det hockey på gång. Ska nog kolla. Samtidigt som jag sörplar räkor. Min dator är prickig av alla maträtter jag haft i närheten. Laptops svaghet =) Hittade räkspröt förr mellan tangenterna. Fräscht Liza, fräscht =)

På återhörande. Och om någon har ett bra förslag på Sthlm så låt mig veta.

Äntligen helg

Och något inlägg om porslinsfiskar ahr inte kommit in...

Ska ha en lugn kväll för mig själv igen,tog med mig en 10litershink med rättning hem =)

Nä. Ska flumma runt lite. Och kolla dubbelavsnitt Simpsons.

Är allsvenskan idag med Leksand, ska blänga på det oxå.

Herrå herrå

En torsdagseftermiddag

Jepp. Känns inte som om jag uträttat ett skit den här veckan. Fasen. Blir en helg i jobbets tecken känns det som. Går hem relativt tidigt och det är väl det som är felet, men skiter i det. Vill bara komma in i lägenheten och slänga mig i soffan.

Räkfrossa ikväll. Ska nog ta något glas vin. Vill inte köra heller =)

Fått nya Vagabond. Är reportage från Malaysia. Asså. Kanske man var dum som "bara" var i Kuala Lumpur, ser ju rätt najsigt ut på stränderna. Jeje. Kanske blir fler gånger.

Var och fikade i morse, säkert fel personer som såg mig. Skiter jag i just nu.Var trevligt iaf, och jag hade ju inte börjat :D


En dålig natts sömn

Återigen. Fattar inte. Och. Skräll. Sov i soffan. Igen...

Ska försöka hinna med en del på morgonen, men det vette tusan. Trodde jag skulle haft mycket extra tid dn här veckan, mne icke sa Nicke.

Jeje. H en bra dag. Kanske kommer in igen.

Och gratis tidning är bra. Lite positivare om Expressen fast jag tycker att de är nere på noll nu.

Pisshockey

Kan inte säga annat.

Jag kom 10 minuter innan match... här går det undan på möten. Sen gjorde Bofors ledningsmålet. Jag och Terry tjoade. Men sen blev det tyst. Slutresultat 3-7. Ojoj.

Annars? Inget vad jag vet.

En del positiva kommentarer som jag njuter åt i sammanhanget. Stör mig på att det fortfarande mörks statusskillnad. Inför andra dessutom. Usch. Jeje. Kanske är min roll. Men nej. Hoppas även andra märkte.

Vill åka hem nu, vill kunna slappna av igen.

Imorgon räkfrossa. Ska pimpla vin. Så det så.

Dax igen då Expressen

Jepp, den här gången är det en 84årig man i Malmö. En idealisk hyresvärd eftersom han inte har några betalningsanmärkningar, inga missbruksproblem, bra pension och har dessutom inte stört sina grannar. Nu bor han i ett garage och kan inte duscha. Asså, sure, bra om det hjälper att fixa fram lägenheter, det säger jag inget om... men blir lixom lack på det här tycka-synd-om-tjafset. Och att det alltid är gamlingar. Och inget fel om gamlingar för det.

Och SSU-fyllot Anna Sjödin. Nu ska det upp idag. Konstigt att det inte varit ett argument under den pajkastande valdebatten. 2 olika versioner - Sjödins och vaktens. Och nu sitter jag och dömer ord igen, men nyss på nyhetsmorgon i fyran så sades:
"Vakten var en extra inhoppare som vanligtvis arbetar som läkare och bedöms av rätten som mycket trovärd."
Vad bra att ni förtydligade att han är läkare i vanliga fall. Skulle trovärdigheten varit mindre om det varit en "vanlig vakt med invandrarbakgrund"? Herregud. Ska inte spela någon roll alls. Och nu kanske inte fyran menar så, men svensklärare som man är blir man ju språkpolis.

Apropå språkpolis... den här bloggen är inte grammatiskt rätt heller. Men det skiter jag i. Jag skriver hur jag vill eftersom det är för mig. Fyran är för alla.

Varför kan man inte få säga CarlGustaf istället för kungen när man tilltalar honom?? ?

Och Zlatan är tillbax. Kanske.

Och MoDo slog Djurgården igår. Gött. Värre. :D Hihi. Ska nog sms´a pappa om det idag. Och Malmö fick stryk av Brynäs, mohahaha. Kanske blir ett SMS dit oxå.

Derby mellan Aik och Hammarby.... saknar kommentarer. Vilka fotbollsvänner.

Borde bli polis

Jepp. 2 femtonåringar är anhållna efter nattens bränder. Vad var det jag sa? Min slutledningsförmåga är på topp.

Annars? Hmm. Räkor och vitlöksbaguette här i kväll. Efter att ha suttit och fixat skivor åt alla SO-lärare. Fasen vilken tid det tog. Suck.

Är irri. Något så fruktansvärt. Och nu läste jag att stök hemma kan bidra till att irritationen är än starkare.

Varit rådgivare på telefon igen, trodde det skulle bli en lugn vecka, jeje. Och nu ryktas det om att det inte alls funkar för den som jag tjafsat mest om. Ååå va trött jag blir. Vill inte hamna i skottlinjen om det skulle vara något.

Imorgon möte och allsvensk premiär. Vem vet, man kanske hinner med båda delar :D

Brist på ngt att skriva. Diskuterade förresten min Majteori idag med Berglund, vi hade inte samma åsikt tror jag. Köper iaf inte att den kostar 600 000 kr. Berglund tyckte att Sundsvall hade lockande områden och att det kunde stämma. Hmm... nej du.... inte i min logiska värld. Och inte efter mina slutledningar. Och vi vet ju alla att de brukar stämma=)

Fått inbjudan förresten till jubileumsfest, crap att det e när jag e på lov hemma i Äby. Jeje. Får väl vänta 20 år till eller vad det var :D

Och nya bränder

Jepp. 2 bränder i natt i Karlskoga. Den här gången är de nästan säkra på att de var anlagda. En moped och en mopedhjälm brann. Och nu kommer Liza Beck in.... Kan det vara så att mopeden är
a)stulen
b) försäkringsbedrägeri?

Och i och med att en hjälm är antändningsverktyget på den ena platsen så tror jag att åldern på gärningsmännen är fastställda.

Jaja... var iaf ingen plastfabrik som brann den här gången.

Bostadsrättsfrågan igen

Asså. Nu är jag inte matematiker, men Expressen publicerar idag att en exekutiv auktion hade blivit en stor ekonomisk förlust för Maj. Så jag saxar: " Majs lägenhet är på över 60 kvadratmeter och borde kosta runt 600 000 kronor."

Okej.... det kan ju iofs stämma, emn Sundsvall?? En lägenhet på 60 kvadrat, låter ju som en stor 2a, eller liten 3a. Och  när man har sett bilder på Majs lilla hus, så känns inte huset som ett 600000kronorsställe.

De nybyggda flashlägenheterna i Karlskoga kostar runt 450 000 kr. Men då är det nya, med all tänkbar utrustning.

Kusins lägenhet på Söder är hur fräsch och stor som helst, den kostade inte 600 000 kr.

För... om Maj inte rustat sin lägenhet och bott i den i 65 år, då kan den lik förbannat inte ha samma höga värde som andra lägenheter som är upprustade. Enkel logik.

Kan det vara så att Expressen har fel med siffran och skapar ännu mer opinion nu?
Eller är min 43kvadratiga lya värd upp emot en 430 000 kronor?

Angående Maj och HSB

Och nu tycker väl folk att jag är en idiot. Nåväl. Grattis Maj till att du fick behålla din lägenhet och ja, det var säkert hårt att dra upp gamla hyror som ändå verkar vara reglerade. Men...

Jag kan ändå inte låta bli att bli lite fundersam.

*Om nu lägenheten var misskött, vad gör då styrelsen för fel? Det är ändå vissa regler som gäller i HSB.
* Varför ska styrelsen avgå när de från början gjorde det som stod i regler?
* Om inte media engagerat sig, hade det då blivit så här?
* Engagerar sig media även när det gäller andra som känner sig illa behandlade?
* Vilka har rätt att få folkmassans engagemang?
* Handlar allt om hur länge Maj bott i lägenheten? Är det en mix av detta och hennes sjukdomstillstånd och ålder?

Jag kan lixom inte låta bli att tänka. Inte att jag missunnar Maj det minsta att ha kvar sin lägenhet, men beslutet tas inte huxflux. Att sedan folk diskuterar om att det är den inre fonden och om styrelsen skulle låta släktingar köpa lägenheten är bisarrt. Och därför ska jag inte spekulera mer så jag också hamnar i det där.

Eftersom det nu ska bli en LexMaj som ska kunna skydda äldre så undrar jag när det kommer en LexUngdom för ungdomar som hamnar i skulder och därmed blir bostadslösa? Annars är det ett orättvist samhälle och olika klasser och grupper prioriteras. Och det. Det är det som jag är emot.

Kroppens hormoner

Alltså. Måste bara undra. Frigör man inte något ämne när man blir arg? Jag måste i såna fall sväva i ett lufthav av sånt. För det kan inte vara nyttigt att bli så arg. Jämt. Varje dag.

Hem. Käkar plommon. Inte ens det får mig lycklig. Blä. Ingen lust alls med något.

Ska käka gädda sen. Kanske man blir gladare av det.

Bajbaj.

Begravningstankar

Jag beklagar sorgen kära kusin. Det verkar vara en epidemi som sker hos dig. Tycker inte att fler tabletter ska i, borde ju funka med pumpen nu....
Vad är det för sorter mer som lämnat detta vatten? Är det de nya hajarna?

Gå till din favoritaffär och fråga. Jag kan inte komma på något annat.


Tänker tillbax till mitt första möte med en död fisk. Jag grät. Den allra första som inte ville vara kvar hos mig var en sån röd svärdbärare. En hona. Den låg och flöt, men var levande. Eller mindre död. Vet inte vad man ska säga för att beskiva det bäst. Iaf. Jag la den i en Rocks-påse och knöt igen. Grät. Dunkade påsen mot diskbänken för att göra pinan kort. Vad händer? PÅSJÄVELN GÅR SÖNDER! Ni vet. Så smäll som när man hoppar på en uppblåst festis. Och ut flyger min fisk. Och jag slänger in den i påsen och knyter ihop trasorna. Vid det här laget är nog firren död redan, men jag smäller till en extra gång. Och när jag sedan ser den så är den tvärdöd och jag ser blodstrimmor vid huvudet. Hjärnblödning. Och sen grät jag medan jag med sänkt huvud gick till toaletten och spolade ner den.

Fiskar är ett konstigt släkte. Jag är rädd för dem, men ändå vill jag inte se dem ligga och guppa. För efter den där påshistorien har mina firrar antingen legat på ytan eller på gruset, gärna halvätna. Eller så har de försvunnit spårlöst. Jag föredrar nästan att se att de är döda, för då behöver jag inte fundera om de har rymt till Azorerna.

Men kusin - det finns en ljus vändpunkt. Köp inga fler firrar just nu innan du löst ditt problem. Och problemet - gå som sagt till zoo. Om inte annat så kan väl Adde använda korvtången mer=) 

Ha en bra dag, solong och auf wiedersehen.

En helg i lugnet

Jepp. Sköna Västanån. Och nu är man hemma i sin lilla etta.
Kort resumé: Fredag - kollijoxmat med rödtjut. Sen slocknade jag i soffan till Pirates of the Caribbean. Starkt jobbat. Vaknade när den slutade.

Lördag:Harjakt. Blev korv och frisk luft. Och kladdade mashmallows på tröjan. Sen hem, dusch, in till stan och kusse. Käkade Kina, sen hem och rengjorde Sandras akvarium lite (hoppas ålen mår bättre) och kollade film. Sen hem, käkade vildsvin (fan va gott, saknat) med rödtjut och sen till Karlsson mitt i flyttlassen. Kom hem vid tolv.

Söndag: Vaknade elva... herregud. Till Rotskär, hälsade på släkt. Hem, käkade gädda. Åkte vid halv sex. Piss.

Och nu, haft en massa kontakt på telefon. I like direktörn. Haha. Som hittat 3 kantareller. Mycket lustigt.

Jaha. Vad gör man nu då? Sömnen lämnades kvar i min sköna säng. Fattar inte att jag slappnar av så mkt när jag kommer hem. Hem. På riktigt.

Och Fissilus. Hon har fått dubbla Frolicransoner när Bullbert inte var på plats. Liza really likes Fissilus. <3

Die hard och trötthet

Så himlans trött. Var på samtal idag. Känns väl sådär. Ibland känner jag mig som ett psycho. På riktigt.

Har inte orkat gjort ngt här hemma. Måste ta och packa tills imorrn. Å jag borde ha städat. Suck.

Har inte ens orkat planerat morgondagen. Får göra det innan jag somnar eller imorgon bitti. Kul jul.

Och nu e det tredje Die Hard. En favvo all time =) Diggar John McClane. Verkligen.

Jaha. Och gårdagens idol blev helt fel. Cissi skulle gått vidare. Hoppas att dagens röstning blir bättre. Johan Larsson och den där rock-Snäckan är mina dagsfavoriter.

Har hittat ett bra argument nu till varför jag inte ska tvätta här på Haren. Drog ut artikeln och lade den i Bassons fack. Så det så.

Och tacksam för att förslag till veckans kille nu kommer in. Mycket roligt.

Adios.

Så trött

Helt sanslöst. Jag måste sova ut i helgen känner jag. Vill inte åka iväg nu idag, vill bara ligga hemma och tryna. Mår illa, ont i magen och ont i huvudet. Kanske e sjuk på riktigt snart, men det har jag inte tid med.

Helt fel som gick vidare igår på Idol. Blir så sur.

Måste ta mig till sängen idag. Soffan är skön till en viss gräns. Känner att ryggen inte mår bra av alla nätter i konstig ställning.

Nähä, dax att ta sg till duschen då. 4 lektioner idag. Slutar tidigt, runt kvart i två. Gött mos. Åsså iväg på det där till tre. Alltså hemma vid fyra. Okej, är inte jättesent, men jag skulle vilja kunna åka hem direkt jag. Eller hem.. dit åker jag först i morgon. JIhooo. Ska förbereda allt in i  minsta detalj så det i stort sett bara e att dra=).

Adios så länge.

Woodys, kändisar och Idol

Jopp. Igår var det orientering i skolan. Jag startade folk och sen röjde jag i E5. Kastade hej vilt böcker. Frågar man inte så kan man inte få ett nej. Och böckerna var från tidig stenålder typ. 1965 och 1971. Inget man kommer sakna antar jag. Men sparade 2 nostalgihyllor. Utifall.

Idag har det vart både och. Svårt att ta sånt men ska försöka.

Pissfilmen laggade.

Sen fick jag min födelsedagspresent av Bodd. Vi var och käkade på Woodys. Där var även några Bofors-spelare och åt (bland annat nyförvärven). Bodd hade stenkoll åt det hållet så det serverades hamburgare, kycklingsallad och vitlöksbröd för att nämna något. Jag tycker det var en riktig höjdare med såna kändisar, men har nu på kvällskvisten blivit knäckt rejält när det gällde den punkten. Jag kommer aldrig in i de hemliga rummen i Nobelhallen :D

Efter Woodys gick vi till Bodd och kollade Idol. Jag och Anders var oftast eniga och tyckte som juryn, Bodd behöver jobba på sin jurymedlemsimage.

Hem. Pratade med Ami. Och nu soffa.

Och för att svara på mamsen: inget fel på min blå flagga, elitserien började bra med 3-3 men gårdagens MoDotorsk var mindre bra. Att Malmö fick stryk njuter jag av nu tills nästa gång. Bra att Frolic laddas och  jag har i mina tankar att flytta in i min övervåning igen. Men inte just nu. Man lämnar inte ett sjunkade skepp, eller vad brukar det heta=). Intressant att det är kompistankar på gång. Tack för namnsdagsgratulationen. Och matförslagen låter ypperliga! Får e bara om jag hinner med allt, ska väl med andra oxå. Inget bestämt än bara.

Nej, nu ska jag kolla på omröstningen av Idol. Ses vidare.

Och i morgon e det nytt samtal. Kul jul. Måste skriva ned lite tankar om det.

Nattinatt


Valvaka

Jepp, var och käkade hos Tarja och Terry och sen kollade vi på valvakan. Jag ska skriva insändare nu och klaga på programmen. Ojojoj, men vi skrattade gott åt alla pinsamma grejer som de lyckades med på TV.

Och maktskifte i Sverige. Jag viftar försiktigt med min blåa flagga och skanderar: "Ropen skalla, Reinfeldt till alla"!. :D

Blir lite sova i natt. Är inte trött. Har ont i magen. Vill inte. Typ.

På fredag ska jag äntligen få snuffiluffa på Fissilusan igen. Mysigt ska vi ha och jag ska råka ge för mycket Frolic. "Ropen skalla, Frolic till alla!".

Saknar Drevus. Saknar Västanån. Saknar hem.

Kanske ska bada i Karlssons tunna och supa ner oss och glömma alla bekymmer. Får se hur det blir med allt. Och så ska jag köra med Pärlan. "Ropen skalla, moppar till alla!".

Fniss.

Och snart är det äntligen hockey. Längtar dit oxå så livet blir lite roligare och lättare att fylla med viktiga saker.


Bio och pratstund

Jag och Ami var på Snake on a plane. Den var alldeles för otäck för oss och vi fattade inte heller. Eller rättare sagt; vi kanske har för mycket frågor för att vara vanliga åskådare och bryr oss om fel saker,

Sen åkte vi till Viking och käkade. Och pratade. Alldeles för länge för en pizza. Egentligen. Men det var mycket trevligt. Så nu har vi avverkat våra liv de senaste veckorna i ultrarapid fart.

Och nu. Nu vette fan.

Fredag igen

och åter igen börjar helgen pissigt. Jag orkar inte. Inte mer. Sluta. Snälla.
Tanken maler mer och mer på att byta jobb. Byta till något som går automatiskt och känns som terapiarbete. Något man kan känna att man är bra på.

Piss. Piss. Piss.
Allt jag kan säga. Dessutom att det var mer och mer som kom fram. Hatar det här.

Skulle varit ut på Woodys med Bodd. Ställde in det. Mitt sällskap den här kvällen ger ingen något minnesvärt.

Jag har kollat på Idol. Inte ens det kunde pigga upp mig.

Skaka av dig allt skit nu Liza. Gå vidare. Lev ditt liv som du vill.
Sure, men hur?

Och jag hoppas att jag inte ska behöva sitta där igen, är absolut inget jag längtar efter och jag känner än mer avsky den här gången mot förra.

Jag har pratat med toppenKarlsson. Vi ska bada tunna och supa skallen av oss. Dränka alla bekymmer på olika sätt alltså.
Tack Karlsson=)

Partiledardebatt och telefonterror

Jepp, så här politisk har jag inte varit på länge. Men måste komma ihåg kusse, illa att glömma så mycket.

Somnade i soffan, runt 17.15 kanske. Sen ringde Bodd. La på och skulle sova vidare, men då ringde Tarja. Skulle till Nobel och kolla på Bofors-Västerås men pratade med henne istället. Skönt att slaska ur.

När jag ändå satt med fånen klistrad så ringde jag Elin och hann med ett 12  minuter effektivt samtal.
Och nu, nu e det politik.

Haft temadag idag, bra med teater och en del andra grejer. Just nu känns det som om man e så himlans oplanerad. Blir en helg i jobbets tecken antar jag. Piss.

Ska  på valvaka på söndag hos Tarja. Bra med Lizas egna initiativ.

Lizta 8

Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Trött.
Favoritgodis: Choklad.
Är det nåt du absolut inte äter: Mycket, typ grynkorv, chiliconcarne, blodpudding, lever, ris a´la malta.
Kläder just nu: Ett sovlinne.
Musik just nu: Reklamlåtar på tv3.
Sommarplaner: Sommaren är nyss slut, nästa sommar blir det nog en ny resa iaf.
Saft eller alkohol: Alkohol först i form av P2, saft sen i form av ngt att skölja ner huvudvärkstabletten med.
Hur många kuddar sover du med: 3 st. Vet inte varför, men gillar när det är mycket i sängen.
Favoritväder: Lagom varmt solsken.
Morgon- eller nattmänniska: Är nog en natt från början, men just nu är jag inget dera. Sover dag som natt.
Sparare eller slösare: Beror på.
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja, Björn.
Tror du på mirakel: Nej.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2st.
Bio eller promenad: Bio.
Stjärntecken: Jungfru.
Rädd för insekter: En del, men många känner jag bara ett hat emot.
Största svaghet: Tar allt personligt.
Det här är jag bra på: Lyssna och är rapp i käften.
Chips, morötter eller godis: Hmm... beror på dagsformen.
Pizza eller hamburgare: Kebab.
Skriver du dagbok: Ja, bloggen då och även ibland en vanlig dagbok (dock inte så ofta).
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig: Har bara hål i öronen och det räcker. Sitter med 2 tatueringar redan, kanske kanske kommer det en tredje.
Stökigt eller välstädat: Ordnat kaos.
Är du rädd för blod: Nej. Eller... Nej. Eller....
Saltar du på maten: Det händer. Havssalt då=)
Gillar du att sjunga: Ja, när jag är själv.
Anser du att du är stark: Inte direkt.
Brukar du sola: Yes box.
Vad gör du om du får hicka: Hickar vidare.
Kaffe, te eller inget: Kaffe. Te. Och choklad.
Har du en besatthet: Hmm. Tja. Kanske jag har. Kollar mycket på folks skor. Biter på naglarna och har en runda jag måste göra när jag vaknar.


Tröttig

Och återigen sussade jag i soffan. Måste ta mig till sängen innan det är försent. Vill bara sova nu. Var på väg att somna vid halvåtta igår, men var vaken och kollade på partiledarutfrågning. Och sen var det kört. Kunde inte somna. En massa tankar svischde förbi i huvudet.

Jaha. Idag är det temadag om jämställdhet. Jag ska ner på folkets hus först till 8.40. Najs kalajs.

Lizta 7

SAKER PÅ TV SOM FÅR MIG ATT ...

kräkas: Stefan och Krister
gråta: Tårdrypande romantiska serier/filmer
skratta: The Simpsons och South Park. Cartoons rocks.
bli glad: Repriser av dokusåpor på helgerna.
Bli uppgiven: Nyheterna. Händer det inget bra i världen?
byta kanal: Reklam och skräck.
inte zappa: Ingen stör mitt Simpsons!
gilla motorprogram: Funkar bra att somna till.. men speedway e väl rätt okej.


SENASTE ...

äckliga lukt du känt: När jag tar ur fötterna ur skorna, huvvaligen!
goda lukt du känt: Min tvål med Filip på luktar snuskigt gott.
gången jag kände mig lycklig: När jag får höra att jag betyder något.
gången jag grät: En vecka sen idag. Exakt.
inköpet: Fästen till min badrumsspegel. Bra Liza, tog bara 3 veckor eller ngt.
spanet: Var en gullig kille som kom och cyklade idag vid Hydromacken. =)
biofilmen: Cars.
palmen jag låg under: Krabis strand i juni denna sommar.
person jag velat ge en käftsmäll: Haha, ja, med mina aggressioner så har det varit ett par, men den senaste var mannen som parkerat bilen med släp nästan vid mitt garage för typ en timme sen.


PEST ELLER KOLERA ...

gå naken över Sergels torg/sjunga karaoke live i teve: Sjunga såklart, jag sjunger ju hellre än bra.
aldrig mer få äta på restaurang/aldrig mer få äta chips: Vem behöver chips när det finns popcorn?
i en veckas tid vara inlåst i en skrubb med Linda Rosing el Helge Fossmo: Fossie! Utan tvekan. Bara Bodd som varit med i min diskussion om det.=)
maratonlyssna i 24 timmar på Carola som talar i tungor/Ernst Kirchsteiger som drar sina bästa citat: Jag fixar inte "snyggErnst". Jag fixar inte heller Carola. Jag tar iaf hellre en galen fortkörare. Så grattis Carola.
göra en tarmröntgen eller ha hemmorojder i ett år: Den där tarmröntgen har jag ju redan gjort. Och hemmorojder är väl i samma klass som min mage så frågan är om det här är ngn skillnad mot hur jag har det redan. Jag tar iaf röntgen om jag får vara nedsövd igen. För som jag tidigare sagt "Om jag inte vill ha en temp i bak, hur kan ni då tro att jag vill ha en kamera uppkörd i röven?"

hits

En onsdag

Tja, vad finns att säga. Kan iaf säga att jag e glad att Elin är tillbaks. Skolan är inte som den ska utan henne. Min dag har som vanligt de senaste dagarna varit som en nberg- och dalbana. Mest har det varit hiskeliga resor nerför. Fått några egokickar och det känns bra. Tack till er som  utan att ni vet det gör dagarna okej.

Imorgon temadag. Hmm. Tycker det är trist att så himlans många lektioner med min egen klass försvinner. Är något varje vecka känns det som.

Ngt annat? Hmm. Måste kolla PrisonBreak, har inte gjort det än den här veckan. Var sjukligt spännande nu.
Åsså blir det väl ngn lista. Hihihoho.

Dessutom ökar oralsex risken för cancer. Cancer på tonsillerna. Så det så.

Lizta 6

4 jobb som jag har haft
Lärare
Städare
Bensinmacksbiträde
Postsorterare i juletid

4 filmer jag kan kolla på om & om igen
Sagan Om Ringen
Sagan Om De Två Tornen
Sagan Om Konungens Återkomst
Filmen G - som i gemenskap

4 ställen jag bott på
Älvkarleby
Uppsala (Flogsta)
Karlskoga (Grundläggarvägen)
Karlskoga (Haren)

4 TVserier jag gillar
Expedition Robinson
Simpsons
Top Model
Fredrik och Filips galna program

4 platser jag varit på semester i 
Asienrundresan (Singapore, Malaysia, Thailand)
Egypten
Sardinien
Bulgarien

4 webplatser jag besöker dagligen
Aftonbladet
Expressen
Kanon
Arbetsförmedlingen

4 favoriträtter
Tacos och Tortillas
Grillat (helst hemmavid, som typ vildsvin och älg)
Korv (smala)
Kebab

4 platser jag hellre skulle vilja vara på just nu
Hemma i Älvkarleby med Fissilusan
På en bra musikal i London
På en solig sandstrand i ett varmt land
På en bra hockeymatch

Letat själv

Cissis listor är slut. Crap. Nu har jag hittat andra.

Jag tycker om dem, vad ni som ser dem tycker vet jag inte ;D

Lizta 5

Tio första:
Första bästa kompis: Klucken, 25 år i år.
Första bil: Min älskade Golf! Kallades även Uffe och var utrustad med rattmuff. Missing min beiga pärla!
Första kärlek: Bjööörn
Första egna husdjur: Egna vet jag inte men räknar hundarna till det. Så först ut var Annja.<3
Första semester: Sunny Beach, Bulgarien, med Sara i 2 veckor efter studenten.
Första jobb: Städade på Filmstaden i Gävle på helgerna.
Första köpta skiva: Guns n´Roses!
Första riktiga kärlek: Tror inte den har kommit än eftersom jag inte har familj än.
Första piercing: Hål i öronen.
Första konsert: Hmm... Lili och Susie på Slåttervallen i Gårdskär. (Oh mamma ketchup...)


Nio sista:

Sista alkoholdrycken: Rödtuta på hotellrummet i London.
Sista bilfärd: Hem från Folkets hus idag efter jobbet, passerade en polisfotografering i okänd hastighet.
Sista filmen du såg: Big Momma´s house 2
Sista ringda telefonsamtal: Tarja, höll på i 86 minuter dessutom.
Sista bubbelbadet: Gaaaa, Fjärran höjders bubbelpool för alldeles för länge sen.
Sista spelade CD: Lizas hembrända rullar ständigt i bilen.
Sista kyss: Kudden innan jag somnar=)
Sista gången du grät: Har gråtit alldeles för mycket nu den senaste tiden, senast var i hmm... onsdags...
Sista måltiden: Grillade revbensspjäll. Mmm, I like!


Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja
Varit på tv? Ja, iaf via telefon i TV. Programmet var Volrammos och jag vann dessutom!
Fått ditt hjärta krossat? Nja, inget jag inte kommit över och som inget som gör sig påmint iaf.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
Haft ett one night stand? Jorå, typ.
Busringt till nån? Hihi, ja då, och det var inte bara när man var liten. =)

Sju saker du har på dig:

1. Trosor
2. Behå
3. Linne
4. Top
5. Örhängen
6. Foppatofflor
7. Diadem

Sex saker du gjort idag:

1. Jobbat
2. Varit på Nobelhallen och tattoo.
3. Pratat i telefonen.
4. Garvat
5. Borstat tänderna
6. Käkat vitlöksbröd

Fem favoritsaker (Ingen speciell ordning):

1. MP3´n
2. Datorn
3. Mobilen
4. Thailandshalsbandet
5. TV´n

Fyra personer du kan berätta allt för:

Bodd, Elin, Ocke Pocke Pu och Karlsson.

Tre val:

Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad, mm testa nya Marabou chokladkaka med Daim!


Två saker att göra innan du dör.

1. Rest till de flesta ställen jag vill
2. Uträtta något viktigt som gör att jag ser att det är en mening att just jag finns till

En sak du ångrar:
1. Att jag inte vågat säga till folk vad jag egentligen tycker och tänker.


Kulturell

Jepp, men irri. Stod faktiskt att det började klockan 19 på infotavlorna vid Karlskogas infart men tydligen började det redan halv sju.

Surrat med Tarja. Om allt möjligt. Och ingenting.

Ska kolla lite på tv, sussa i soffan, vakna missinassen och förbanna mig att jag inte borstat tänderna, masa mig till sängen och sova de sista timmarna. En helt vanlig kväll och natt i Nordens lägenhet alltså.

Vilket av orden Orkar Inte förstod du inte?

Diiirektörn, har du inte ätit färdigt än? =)

Lizta 4

1. Kan du fixa en punktering och byta torkarblad själv?
Det tar tid med torkarbladet men det går. Fixa punktering? Hmm, byta däck kan jag (med väääääldigt lång tid) men att fixa en vanlig cykelpunktering går jag bet på.
2. Hur äter du ett äpple?
Antingen genom att tugga på och kasta skruttet eller vara seriös och skiva äpplet. Fast helst äter jag äpple i form av äppelpaj.
3. Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
Jag är rädd för alla sorters kryp. Nästan iaf.
4. Big Brother eller Sportnytt?
Zapp zapp zapp zapp.
5. Rent spontant, om du får välja en present till dig själv, vad skulle det bli då?
En resa till Mexico.
6. Är du mörkrädd?
Mjo... faktiskt.
7. Resmål som fascinerar?
Island. Australien. Ishotellet. You name it...
8. Ditt senaste telefonsamtal?
Min extramamma Tarja här i Karlskoga.
9. Om du får välja en artist som kommer och spelar för dig på din födelsedag, vem blir det?
Hmm, svår fråga... James Blunt kanske.
10. Förrätt eller efterrätt?
Beror på vad som serveras, men räkor till förrätt glupskar jag gärna i mig men en prinsesstårtbit går heller inte av för hackor.

11. Bästa stunden på dagen?
Bye bye jobbet, hello hello soffa!
12. Tre saker du alltid har med dig?
Mobilen, nycklarna och plånboken
13. E-post eller snigelpost?
Snigel. Känns mer äkta. Men jag mailar=)
14. Den senaste komplimangen du fick?
Fick höra av en betydelsefull person på jobbet att jag var en bra människa och att positiva responser kommer in till skolan.
15. Senaste gången någon skällde på dig?
Hmm... på mig? Världens snällaste Liza? Hmm... det händer väl dagligen att det kommer negativa saker men de är inte riktade mot mig. Jag säger bara "Like I Care". Men det gör jag ju=)


Lizta 3


1.) En bok som förändrade ditt liv?
Förändrat mig vet jag väl inte, men det finns bra många böcker som berört mig.
2.) En bok du läst mer än en gång ?
Harry Potter - allihop. Brukar ha Pottermaratons för mig själv. Åsså Dan Browns böcker har ju blivit lästa mer än en gång.

3.) En bok du skulle vilja ha med på en öde ö ?
Faktiskt Bibeln. Av 3 olika anledningar: jag vill läsa den, den är jättelång och skulle räcka ett bra tag samt att det är många sidor och det skulle fungera som brandmaterial.

4.) En bok som fick dig att skratta ?

Inte skratta hejdlöst men att småfnittra åt böcker har jag varit med om. Just nu kan jag inte komma på någon bok, men Damernas Detektivbyrå är ju lite mysig. Även En öga rött tycker jag hamnar i den kategorin.
5.) En bok som fick dig att gråta ?
Vingklippt ängel av Berny Pålsson.

6.) En bok du önskar hade skrivits ?

Boken som ger svar på livets alla mysterier.
7.) En bok som inte borde skrivits ?
Mein Kampf av Adolf Hitler.

8.) En bok du just nu läser ?
Spelet av Neil Strauss

9.) En bok du tänkt läsa ?
En hel del, men Sagan om ringen - triologin är ett mål. Jag har än bara läst den första delen. Och dessutom längtar jag efter nästa Harry Potter. Det är oliiiiidligt spännande just nu!


En tisdag med tattoo

Jepp. Jobbat. Full dag till fem. Ska inte be om ngt här inte. Var på Folkets hus om jämställdhet. Är säkert intressant, men det känns lite uttjatat och jag blev irriterad över att det var så könsrollsfixerat på allt.

Ikväll ska jag på Nobelhallen och koll apå musikkåren.

Var fotografering idag på vägen hem av dn blåvita bussen. Jag hoppas jag inte åkte dit för ngt.

Ska göra en ny snodd lista från Cissi.

Återkommer nog sen igen.

Lizta 2

Kontakten med min feminina sida:

köpt en hårfön [x]
sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut [x]
följt med som smakråd vid en shoppingrunda [x]
pratat känslor…nykter [x]
skrattat under en romantisk komedi [x]

berömt en person av manligt kön för sitt utseende [x]
fortsatt prata med en person av manligt kön även efter det att han visat sig vara tråkig, enbart på grund av att han var snygg [x]
ringt upp en person utan konkret syfte [x]
funderat på namn åt mina barn [x]
insett storheten hos barbra streisand [ ] (Och lär väl aldrig göra det heller)

lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga [x]
druckit cosmopolitan [x] )Överskattat... ge mig hellre en P2a)
sett ett avsnitt av ”sex and the city” [x]
sett två avsnitt av ”sex and the city” [x]
sett alla avsnitt av "sex and the city" [x]
känt mig sugen på en kopp te [x]

känt glädje över att få blommor i present [x]
gjort någonting romantiskt på eget initiativ [x]
blivit arg utan anledning [x]
gråtit efter 9 fyllda år [x]
brytt mig om hm:s val av modell [x]

insett storheten i linda skugges krönikor [ ]
kramat en kille [x]
dansat [x]

Kontakten med min maskulina sida:

ljugit om hur mycket jag har druckit [x]
ätit en blodig stek [x]
läst en biltidning [x]
framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap [x]
styrketränat [x]

fortsatt prata med en person av kvinnligt kön även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg [ ]
köpt en meningslös pryl [x]
sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont [x]
burit en nätbrynja [ ]
tillbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv [x]

lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det [x]
läst en bok av jan guillou [x]
läst ett nummer av slitz [x]
dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad [x]
känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza [x]

gått på en ulf lundell-konsert [ ] (Uffe Uffe Uffe, har tyvär alltid haft andra ursäkter de gånger han spelat)
använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person [ ]
diskuterat bröst [x]
gjort lumpen [ ]
ätit en hel flintastek själv [ ] (Vad är en hel flintastek egentligen?)
känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning [x]
känt mig häftig över att åka jättefort i en bil [x]
enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar [ ] (Men jag har varit på studiebesök på Woodys pissoar)
lagat någonting på egen hand [x]
skrikit ”kom igen nu gubbar” på fotbollsplan [x] (I Skutskär var vi som killar allihop med Hebba)
tävlat i att dricka öl [x]
påpekat hur otroligt bögiga westlife eller annat valfritt pojkband ser ut [x]


Lizta 1

Jag har...

(x) Snott den här listan från någon. (av Cissi My Ullkompis)

(x) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
( ) varit hög
(x) varit full
(x) varit bakis

( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken

( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling

( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare (Hihi, ni skulle bara veta)
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare

( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) varit i Europa, utanför Sverige.
( ) varit i Nordamerika
( ) varit i Sydamerika

(x) varit i Mellanöstern (Pinsamt, men Egypten räknas väl dit, geografiläraren slår till igen)
(x) varit i Asien (Min backpackerresa glömmer jag inte)
( ) varit i Afrika
( ) varit i Oceanien
(x) flugit

( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi (Frågan är om det smakade som det skulle)
( ) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert

( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel

( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög

(x) åkt pulka/släde/spark
(x) fuskat när du spelat spel (Jag hatar att förlora och gör allt jag kan för att vinna)
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id

(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad

( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) blivit mordhotad
( ) mordhotat någon
(x) tagit hand om ett vilt djur (Pytte Kalle Märta...)

(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp

(x) känt mig som en utstött
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt (Inte bara en natt)
(x) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott

(x) ifrågasatt ditt hjärta
(x ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x ) varit på andra sidan landet

(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungt karaoke (Bulgarien med partySara)

(x) betalat för mat med bara mynt (Även hockeymatcher, 2a gången räknades inte ens pengarna i påsen)
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn

(x) skrivit ett brev till tomten
( ) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig mycket om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest (Inte vad jag vet iaf)

(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro

( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) kysst en spegel (Asså, en uppskattning behöver vi alla...emn en väldigt diskret sådan)
(x) sjungit i duschen
( ) burit en svart klänning

(x) drömt att jag gift mig med någon
(x) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader

(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten

(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam

( ) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling (Men däremot hare i skolpjäser)
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het

( ) brutit ett ben eller en led
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade

(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
( ) festat med lajvare


London typ

Jepp, och Kusse jag har inte glömt, bara inte haft tid...

London var som det skulle med Phantom of the opera, Lion King och Tussaud. Kollade även vaktavlösningen på häst.

Planet hem var sent igår, inte kul i morse när klockan ringde. Iofs e det aldrig kul men...

Lustigast igår var att kolla på folk vid Luton. Absolut skojigast var de två italienare som missade flighten hem.

Ska jag säga att jag saknar ord. Igen. Allt för ofta.

Gluttade in hos Cissi. Hon hade listor. Det tyckte jag var kul. Ska sno dem av Cissi bara för det. Gratis är bra och dessutom är det bara ett lån på obestämd tid :)

Vad händer? Känns inte som förr.

11 september idag. Ord behövs inte nu heller.

Nä, ska sno på nu . Hihi.

Finn Riis

Asså. JAg borde inte. Men... haha. Finn Riis. "Hittade du ngt? " =)Det va en gubbe på tv som hette det iaf.

Dagen? Hmm. Jo.

Kollat på debatt nu på kvällen. Lär säga att jag tycker Reinfeldt är lite charmig och rolig.

Natascha på tv. Undrar egentligen hur det är efter de där 8 åren.

Kollade nyaste PrisonBreak. Börjar likna lite MacGyver tycker jag.

Inget Simpsons idag, hade annat att kolla på=)

Happy birthday

Ja, så var dagen här. Igen. Tyvärr. Trodde jag kunde få bort den ur kalendern men icke. Så grattis för fan då då. Ett pissår till som gått.

En av mina favvisar är just en låt med samma titel som rubriken...

All I thought was a dream (make a wish)
Was as real as it seemed (happy birthday)
All I thought was a dream (make a wish)
Was as real as it seemed

I made a mistake!

VAd nu denna kan ha att göra med mig?

Ska iväg nu, känner tårar innanför ögonen men skiter i det nu. Ska nog berätta. Nog. Är mitt vanligaste ord nu.

Mamma kommer imorgon, funderar på att vi ska ta och käka på Paris. Är väl en bra start till London?

So long så länge.
Mvh Liza, ännu 26.

Bilbingo och kyla

Var på bostadsföreningsstämma. Man klagade tillochmed på bilbingon som har för högt ljud i högtalarna så att man inte kan sitta på balkongen. Jag orkar inte lyssna. Jag vet att man ska tänka på språket här, men jag säger det iaf. HÅLL KÄFTEN GUBBJÄVLAR! FLYTTA TILL ÅLDERDOMSHEM NÄR DET ÄNDÅ SNART ÄR DAX!

Och jag satt faktiskt ett tag och smålog. En av de värsta gubbarna påminde mig om min egna kära far. Diskussionen rörde att föreningen ska ha postfack nere i entrén (ni vet, bestämt hos posten) och nu skulle man "bara" få en tidningsklämma. En av de värsta gubbarna gnällde och menade att han skulle ha tidningen uppburen iallafall (och vad ska han från dörrfirman säga om det??) . Iaf. Så någon sa "Men du kan inte kräva det av tidningsbudet".
GUbben svarar: "Det är en förhandlingsfråga. Vill de ha prenumeranter så får de även komma upp med tidningen":
Där nånstans log jag och tänkte på pappa och alla turer det varit hemma med de stackars lokaltidningarna. Tänkte ett tag att jag skulle ge pappas nummer till gubben så kunde gubben ringa och höra ett riktigt proffs med lokala tidningsbud. Jag gjorde det inte. GUbben började gnälla om bilbingon och jag kände att det bara blev för mycket.

Jag ska vara partiförespråkare för kusin. Känner mig stolt över uppdraget.

Handlade colalight idag. Har gått under de här dagarna när jag inte haft det hemma. Hur klarade man sig innan produktens infart på varumarknaden?

Kylan... dels att det är så himlans kallt om kvällar och nätter hos mig (jag vet, fönstren är öppna). Fryser och har duntäcke över men det blir för varmt, så då stoppar jag ut tårna och då fryser jag.
Dels för att det just nu känns känslokallt. Jag är det där skalet igen.

Träffade en ny bekantskap idag. Hon analyserade allt jag sa. Nästa gång ska jag säga att ajg gillar Fissilusens öron och att jag brukar lukta på dem. Undrar vad hon gör för analys av det. Nä, men skämt åsido. Hon hade mycket rätt iaf, men trodde inte själv att det va så allvarligt. Tycker inte att det är det. Ändå är jag rädd för hur det skulle bli nu om det kommer ett nytt bakslag. Hur lågt kan man sjunka?

Mamma mia är iaf bokad till annandag jul. En family happening. Som även innebär att jag slipper köra på ett annandagsderby i bandy. Najs kalajs.

Så va det födelsedag imorrn. Jippie. Not. Blä, vill inte alls.

Jaha, och vad ska jag göra ikväll då. Hmm. Sörpla light kanske :D

Kusse, älgkött och spår

Ja... hur ska jag nu binda ihop rubriken.

Börjar och slutar med min one and only kusin. Trots 30 mil bort så är jag glad  över din omtanke. Genuint genomgo´.

Och älgkött. Jag e trött på det nu. Har käkat biff och potgratäng i 4 måltider nu. Sen i lördags. Eller e det 5 tillåme. Ja... det måste det va. Iaf. Nu e det äntligen slut. Så nu e det väl ba å tina nästa köttpåse. Måste skaffa mig en matkompis som gör att jag slipper få skörbjugg iaf.

Var ute i spåret ettvarv. Ett varv med stampa i backen i takt med musiken. Musik på högsta volym i örat. Men jag har fel på öronen, ett måste va mindre än det andra för ploppen ramlar ur hela tiden. Behöver få ut alla känslor. Har varit en omtumlande dag och nu gör huvudvärken sig påmind. Gör den alltid när jag gråter mycket. Någon gång måste väl ändå tårarna ta slut.

Har röstat idag och gjort min samhälleliga plikt. Så det så.

Krokodiljägaren är död. Crikey.

Och kusins förslag på Beckmarathon låter som en alldeles ypperlig idé. Frågan är om man ska ta det från början (med Gösta Ekman å Rolf Lassgård) eller från Persbrandt.eran?

Har börjat skriva idag igen. Inte så seriöst, men ändå. Måste få ur mig grejer på papper, kan inte publicera allt.

Hellström är inget bra alls när man mår halvkasst eller helkasst, texterna är alltför träffande i vissa fall.

Tack alla som finns i min närhet, jag uppskattar er fast jag inte alltid visar det..
Och Elin... happy resa ;D

Popcorn. Nu. Vart är ni?

Ska kolla töntFling. Blir jag ännu mer neggo tror jag,

Idol nästa.

Hatar att se ut som en mört med stor näsa.

Ny hälsning

Hej Tv3, det är jag igen. Jag är besviken. NI kommer att sända TopModel 5 nästa helg.

HOW DAAAAAARE YOU!!! Jag e ju inte hemma.

Säger som min nygamla favorit HåkanBråkan (you know, Sunes lillebror): Det här ska ni få faaaan för!


Maten juh

Glömde ju meddela att jag bde lördag och söndag bara ätit en enda sak.
Potatisgratäng, älgbiff och bea.

Idag flashade jag till den redan så flashiga maten med att göra Hellesvamp. Ni vet. Kantareller i cremefraiche. Grejen e att jag inte vet hur mkt av allt jag skulle ha i och att jag inte heller vet om det är ngt mer ingredienser.

Min egna variant blev iaf god. Det var det som var huvudsaken.


Vill även tacka och skicka en hälsning till Tv3. Tack för att ni reprissänder Top Model. Jag har kollat flera timmar i sträck.

Snälla Tv3. Reprissänd flera såpor. Men inte nästa helg. Då e jag ju inte hemma. Så om ni ska reprisa ngt så gör det med såna serier jag inte gillar. Tack på förhand.

Partitestare

Jepp, gjort flera tester och det är samma resultat. Ska jag gå på bara för det. Äntligen. Jag är säker. Tror jag.

Den här helgen stryker jag ur mitt liv. Ser fredagen närma sig med London och musikaler. Tack. Mera sånt i mitt liv.

Känner mig egotrippad, ber om ursäkt. Orkar bara inte. Vill kunna skriva av mig, men kan inte göra det här. Vill inte skriva för hand. INte än. Och sen är det för sent. När jag ångrar mig. När jag inte kommer ihåg dne exakta känslan. När jag förbannar mig själv att jag inte skrivit mina innersta tankar.

Beck på TV. Ingen särskild höjdarfilm, men Gunvald äger som vanligt. Dessutom är det filmen när han får parkeringsböter om jag inte missminner mig.

På återhörande. Typ.


MIssad tid

Kom på mig själv när reklamen på tv sa "Tvättid". FAsenoxå. Sprang ner och tog bort pluppen. Hade hunnit, emn orkade inte. Så nu fanns det ingen tid på länge, vilket innebär att jag måste boka in en resa hem. Jippie=) Är nästan så man tror att det här var mitt undermedvetna som styrde, Hihi.

En sur tant

Jarå, e precis hur jag känner mig. Satt igår hemma och kollade på Stand By Me. Klassiker på hög nivå. Mellanstadiet gjorde sig påmint. Sen vet jag inte vad som hände, men förmodligen somnade jag. I soffan. Igen.

Vaknade först halv sex, somnade om. Vaknade sen vid kvart över 8. Tänkte vara seriös och gå ut och gå. Få ha MP3 i öronen och se så där lagom sur ut. Å va ser jag. Regn. Moln. Grått. Så nu blev jag ännu mer sur tant.

Haft en jobbig vecka. Igår kom kulmen. Är väl också att det var fredag och att min veckoenergi började ta slut. Allt man samlat på sig under en vecka gjorde sig påmint. Var inte ens med och spelade innebandy. Åkte hem 14.40 istället.

Borde inte reagera så kraftigt, men gör det ändå. Är så jag är. Stängde av telefonerna här igår, vill inte vara social och prata med folk. Så sorry.

Märks ändå att en hel del bryr sig och det är givetvis skönt att veta, men vad gör det för skillnad att andra bryr sig när jag själv ändå inte ser någon förbättring?

Helgen?  Ska jobba. Och kolla på en massa dåliga filmer. Ha persiennerna neddragna så jag slipper se regnet och den tunga grå himlen.

Förra helgen var päronen här, ettan känns inte lika tom när de var här. Saknar Fissilus. Vill ha henne här nu.

Lyckades med konststycket att paja spegelfästena. Frågade Stridh om det där. Skanska hade inte lämnat ngt alls så nu ska jag till nån glasfirma. Han rekommenderade för övrigt att jag skulle skita i att städa i fortsättningen. Är nästan så jag ska lyssna på det rådet.

Nähä. Ska man leta efter frukost tro. Har en chipsskål på bordet men det är väl  kanske inte att rekommendera=)

PISSREGN. Fasen, jag som för en gångs skull tänkte kliva ut ju.

Ska också tvätta idag. Otroligt. Andra gången efter Kinaresan. Jag börjar bli nöjd över mig själv.

Och Cissi - hoppas du var på Grönan. Om du inte var där så skickar jag ett extra ulligt får på dig.

C U L8ER.

hits