Tänkte fjäska lite för allergikerna i arbe...

img_6669 (MMS)

Tänkte fjäska lite för allergikerna i arbetslaget och gjorde gluten- och laktosfria cupcakes med citronfrosting. Igår var de stenhårda i skalet och idag hävdade jag att iallafall tanken var god och de fick nöja sig med en bild på sattyget. Så. Ikväll kollade jag och mamma på Jägarna 2 och efter det skulle vi och herrn i huset fika. Det är ju dumt att kasta bort grejer och vi är vana att doppa så jag ställde fram sattygsmuffinsen. Satan i gatan vad goa de var idag! Inte alls hårda! Så nu är jag i valet och kvalet... Lämna till jobbet eller smaska själv? ;)


Lekstuga på jobbet // Inte längre 10 år...

img_4266 (MMS)

Lekstuga på jobbet // Inte längre 10 år...


Idag blev det pizza med rådjur och kantare...

img_6547 (MMS)

Idag blev det pizza med rådjur och kantarell. Mums! // Viltpizza ftw


Flizan goes telefoncomedian...

Flizan goes telefoncomedian...


Sjukt irriterad på nattkröken!

Sjukt irriterad på nattkröken!


Är det bestämt så är det! "Jag vill ha cho...

img_1495 (MMS)

Är det bestämt så är det! "Jag vill ha chokladmuffins med vitchoklad på åsså såna där goa kulor uppepå!" Check!


Note to myself: Skyll inte på Kaiza när de...

Note to myself: Skyll inte på Kaiza när det finns objudna gäster...


Idag har jag startat mitt projekt att smar...

img_8194 (MMS)

Idag har jag startat mitt projekt att smartisera yrbollen. Vi gav oss på ordet banaaaan. Resultat? Hon är inte direkt Einstein, men möjligtvis Ådi... / Pedagogisk hundägare


Northug-cupcakes :)

img_5381 (MMS)

Northug-cupcakes :)


Hello januarimiddag :)

img_3760 (MMS)

Hello januarimiddag :)


The game is on! Förnedringsbakningens regl...

The game is on! Förnedringsbakningens regler är satta. Nu jävlar är det allvar! Kämpa MoDo!


Slängde ihop chokladmuffins med jordnötsfr...

img_1836 (MMS)

Slängde ihop chokladmuffins med jordnötsfrosting på kvällen. Tack Ami för de fina bakformarna!


Igår var det en otippad dag! Fick ett spon...

Igår var det en otippad dag! Fick ett spontanbesök från Kga och jag var fan chockad. Sen fortsatte dejten med hockey och nya äventyr. Idag: ett nytt lovely besök. Hörby-Cicci! Imorgon: back to reality :/


Note to myself! Teleskopgrillpinne blir ap...

Note to myself! Teleskopgrillpinne blir aphet när man har den i eld. Ät därför inte korven direkt från pinnen. / Blåsa stor som ärta


Det här är Lizas hjärtegryn. Det spelar in...

img_1045 (MMS)

Det här är Lizas hjärtegryn. Det spelar ingen roll hur arg och besviken jag är på åbäket, för i samma sekund hon kommer fram till mig så är allt glömt och förlåtet. Idag blev det en lååång dag i skogen. Det blev blodiga tassar och blodig svans. Det blev ett halsband med is så att det inte gick att ta av. Och det blev kallt. Så in i helvete. Att då få lägga sig i soffan och få en filt över sig verkar vara populärt:). Själv är jag inne i andra andningen. Kollade hockeyn inatt, heja guld-Sverige! I skrivande stund är jag inne på vaken timme nr 31. Jag undrar om jag fixar att hålla mig till kvällen så jag kommer in i rätt rytm igen. // Frisk luft is da shit!


SMS-inlägg

img_6669 (MMS)


17 år senare...

1995 började rusten av min lägenhet. Idag har jag fått upp en fönsterbräda i vardagsrummet. Nu börjar det nog bli dax för nya tapeter... ;) Men fan vad fint jag fortfarande tycker mitt place är. Köket är väl det som just nu skriker efter nytt kakel men annars bara små skönhetsfel. I mina ögon. Det får mig att tänka på hyreslägenheter... hur fan hinner de bli så slitna med färre år? Tänker tillbax på min Grundläggarvägsetta. Say no more. Nu fick jag nytapetserat i rummet innan jag flyttade in efter påtryckningar men resten? Svaret var : det har gått för kort tid sen senaste tapetseringen. Oh my god. // Bra kvalitet med hemmabygge

Klargörande

Jag är vid liv. Jag har ett liv. Trots att jag inte har barn. Tänka sig!
Just nu står det mig upp i halsen att människor använder sig av barnargument så fort något händer.
1. "Men du kan ju åka, du har inga barn!"  Ja, men det är lika långt åt båda håll och min bil drar också bensin trots att jag är ensam. Och jag har också en kalender som inte innebär att jag bara kan släppa allt jag har i händerna och kasta mig iväg.
2. "Häng med ut nu då, jag är barnfri!" Ja, men jag vill inte hänga med ut. Men se det kan inte användas som förklaring, för hallååå - jag har inga barn så jag kan ju vara hemma alla andra dagar och ta det lugnt.
3. "Man har inget liv om man inte har barn!". Johodå, jag andas varje dag. Det här resonemanget gör mig dessutom så jävla arg för det innebär att då kan man ju lika gärna skjuta ihjäl alla människor i världen som inte har kids.
4. "Jag kan inte jobba för mitt barn är sjuk/har träning/ska resa bort/...." Och det innebär att jag ska a)täcka upp eftersom jag inte har någon anledning att säga mej, b)tycka synd om föräldern och c)gå för mindre lön. Jag tycker att man kan införa nån sorts bonus till människor som inte har många frånvarodagar. När jag istället vill vara ledig för något kan jag inte räkna med det, så därför skulle jag vilja få några mammadagar jag också varje år som jag kan utnyttja på bästa sätt.
5. "Jag kan aldrig göra något för jag har faktiskt barn att ta hand om!"  Kan väl inte vara så svårt att åka hem till någon och fika eller dra en vända i någon park. Eller - i de fall - det finns två föräldrar med i bilden att dela upp tiden? När jag var liten hängde jag med mamma utomhus, pappa i skogen eller i vattenskidbåten och släkten på olika ställen. Gick fan ingen nöd på mig.
6. Dagisbiten... Här blir jag galen på alla timmar som det ska lämnas - jag har aldrig varit på dagis och jag känner mig inte något onormal för det heller. Jag klarar av att umgås både i grupp och att sysselsätta mig ensam.
7. Alla dessa presenter!  - Det ska vara födelsedagar, julklappar och doppresenter. Jättekul, verkligen... men vad får jag ut av det? Ser jag ut att kunna skita pengar? Jag fyller också år. Jag har också jul. Jag har inget behov av att vi vuxna ska uppvakta varandra, men någonstans funderar jag på hur mycket och till vilka som det ska lämnas barnpresenter. Och tydligen är det inte bra nog för ett tack verkar sitta väldigt långt inne.
8. "Men jag har inte råd, jag har faktiskt barn! Jag kan knappt köpa mat!" Och det innebär att jag ska vara någon barmhärtig samarit? Jag är ensam med mina utgifter, jag sitter med huslån och andra stora utgifter på en inte full tjänst. I den budgeten finns inget utrymme för ekonomiskt stöd som tillexempel biobesök eller restaurangmat.
9. "Kolla min nya ...." (Sagt av samma person i punkt 8, 1 vecka efter det ekonomiska buhuandet). Ja men vad braaa att du köpt xbox eller iphone eller en solsemester till Thailand. Hoppas nudlarna från Tokyo smakar!
Missförstå mig rätt - jag är verkligen glad för alla mina bekantas barn men tryck inte ner mig i skorna och få mig att känna mig ovälkommen, onormal eller som ett femte hjul bara för att jag är ensam. 2012 är här. Förbered er för några väl valda ord om detta kommer emot mig igen.
2012 - året då jag redan har bokat en solsemester och några konsertupplevelser. Bara för att jag kan. Bara för att jag inte behöver kolla om jag har barnvakt. Bara för att jag vet att det finns "vänner" som har synpunkter på det. Och vet ni? Året har knappt börjat så det hinner bli fler överraskningar...
// Bitterfitta javisst!

Nyårsmiddag för två...

img_1055 (MMS)

Nyårsmiddag för två...


Så går ett år och kommer aldrig mer åter...

Bye bye 2011

 

2011 är året som bjöd på förändringar, uppvaknanden och stor sol.

 

Januari – en jäkla massa snöskottande och en hel del rust. Flizan öppnade plånboken och bjöd grannarna på travbuffé som tack för hjälpen och detta ledde till blodad tand och numera har grannarna stambord på travet och egen kuse. Januari var även månaden när kusinerna gick på förhandsvisning av Burlesque och kände sig som VIP.

 

Februari – andra månaden bjöd på tvära kast. Jobbsökandet gav utdelning och en snöig fredag var det två intervjuer som följdes av lunch med bästa Kaukas och avslutades med telefonsamtal som gav Flizan guldläge. Tre dagar senare började jag på Polhemsskolan och IVIK. Kaiza fyllde 3 och det var brutalt kallt om dagarna. 28 jävla minus är inte okej på en fläck. Jag fick adoptera Kluckens fiskar...

 

Mars – Dreva fyllde 12, det blev en del restaurangbesök och i mitten av mars var det grillpremiär hos Gällstedts. Sista helgen drog kusinerna till Stocholm och sov i Hästen-sängar, käkade på vitlöksrestaurang och njöt av Romeo och Julia från första raden. Vi satt och lekte med troliga tidningsrubriker: ”Måns ramlade av scenen efter vitlökschock!

 

April – DiLeva förgyllde månaden efter en konsert i Gävle, jag drog på en hotellnatt i Örebro by my self, sprätte kosing i Marieberg och gjorde ett bejublat besök på Behrns arena... Katschiiiing! Hundhuset pimpades och är det snyggaste i världen.

 

Maj – Dragracingpremiär. Grottfest hos Sahlberg – en fest som var helt galen med sprutande champagne från balkongen och Captain Jack. Kapten Jack hade premiär veckan efterr och månaden avslutades med en pirates of the Ålandshav där kärleeeek blev vårt ord.

 

Juni – Poolinköp med bad i 13 grader, bad i varmare grader och bad i hetare grader. Älskade Håkan i Furuvik där kusinerna startade med en picknick. Dragracing-EM, Holmarna och sista dagen på IVIK. Samtal om nytt arbete på Rotskär och efter ett positivt besked så gick Flizan på sommarlov med sekatören i högsta hugg. Det revs växthus, kastades skit, hämtades skrot, klipptes häckar och mellan varven svalkades i pool.

 

Juli – Jerry Williams i Furuvik, besök i Kga och Woodys för att avsluta med Nora och E-type. Blev karatefylla och fosterställning klockan 21, frossa och aldrig-mer-rödvin. Sista Harry Potter som gav mig tårar och tomhet, 90årsfirande av morfar i dagarna två och alldeles för mycket alkohol på altanfester. Drog på roadtrip med stopp hos Bodd och sen dunka ner till Ullared. Efter shopping satte jag mig i bilen och då kom regnet. Det var mig troget och lämnade mig inte långa stunder under resten av resan. Fredriksdalsteatern med fina Cicci, Hörbyhäng, Köpenhamnöl, foto på GötaKanalskylt och sen hem. Med regn. Men efter Swingfly i Furuvik sken solen.

 

Augusti – Stockholm med kusin på ett fullsatt DiaPsalma, gratis Pridefestival och avslutning med Tom Jones i Furuvik. Friidrotts-SM med pappa och countryn med mig själv. Begravning, starta nytt jobb, starta ny jaktsäsong med uppstigning 04.07.

 

September, oktober, november och december – Meduza-afton och start med tippbolag men i övrigt en arbetsfylld höst och inte så mycket tokigheter. Sista dagen på året fick Kaiza pippi på min ciderflaska och attackerade den så fort jag började dricka. Älskade vovve!

 

Welcome 2012 – minst lika bra!


hits