Bara ett missode

Jepp. Fast det var ingen odla pa rummet. Det var en kackerlacka. Sa nu har vansterskon ocksa fatt splasha djur i Thailand. Forst tog jag vattenslangen vid toa, drankte fanskapet (forsokte men de verkar simkunniga), nar den minst anade det sa klamde jag till med skon. Och sen va det spola i toaletten som gallde. Jag e lite impad over mig sjalv hittills hur jag klarat av krypen.

Trodde det skulle vara fotboll igar men icke sa nicke. Somnade val i skaplig tid, eller inte, vaknade och orkade inte ga upp. Sov till halv nio och da va det frukost som gallde. Sen vid halv 10 satt jag mig och loste korsord vid poolen, efter en halvtimme gick jag till tjejen med biljetterna, tillbax till poolen vid runt halv elva. vid tvatiden gick jag for lunch. Solen har lyst men inte fan har dne tagit ngt. Borjar snart bojkotta solskyddsfaktor helt. Jag vill ju ha lite bevis pa att jag vart utomlands iaf.

Kakade kokosnotsglass idag igen. Den e ruggigt god. Och sen e jag kar. Jag koper mango av en harmynt gubbe. Jag vill nastan ge honom det dubbla for att det e sa synd om honom. Han kan inte ens saga hur mkt det kostar och fast han visar med fingrarna sa e det fel. Undrar om de e egna foretagare eller om det e en firma. Kan ju inte fraga honom heller efetrsom han inget fattar.

Ikvall ska vi da pa forestallning och det blir en sen hemkomst sa det blir inget mer bloggande idag vad jag vet nu. Men fortsatt lamna kommentarer, gillar att fa sma halsningar har=)

Kram till er alla fran Liza och hennes smadjur.

En helt underbar dag

Ja nastan iaf. Ja, vi tar val vid dar vi slutade. Efter manga om och men sa kom jag hem igar och fick ta av mig bikinin. Sen va det ba att simma 10 langder i poolen som kanske va 5 meter. In i duschen. Tokskynda sig nerfor backen. Till Bodd och Anders och kakade. Igar var det haj som stod pa menyn. Bodd forsokte sig pa krabba. Jag sager forsokte. Ni far lista ut resten sjalv. Haj va helt okej, en liknelse: valdigt salt sill men med fast kott. Typ.

Sen hem. Uppfor backen. Storknade. Igen. La mig, kollade fotboll. Gillade inte rummet alls, men det e ett vanligt bokbart hotell some  ratt dyrt under hogsasong sa... Vaknade halv sex imorse. Da kom mina partygrannar hem. Livade som fan. Va i poolen trots forbud. Skranade. Jag funderade pa om jag skulle va typisk sur svensk och ga och saga till dem. Jag vagade inte. Eller. Jag ville inte. Eller... ja nagot. Somnade om. Klockan ringde atta. Ut, laste (sista boken, har plojt fem...) solade benen i morgonsolen. Checkade ut vid halv 12. Ljog och sa att jag skulle till Singapore. Kandes battre an atts aga att hejda, jag gillar inte ert hotell.

Pa vegen ner sa skulle jag ga och kopa mango tankte jag. Gick av en slump pa skylten med det hotell jag var och valde mellan. Gick in. Assa, det sag flashigt ut. Fragade om pris. Var inte alls det som sas pa natet. Fragade om det gick att fa billigare. Hon gick ner nagon hundring. Jag sa att jag skulle ta lunch och tanka pa saken. Lunch blev idag pizza. En Frutti di Mare som nu e min favvo. Javlar gott det e med farsk seafood. Gick tillbaka. Sa att jag sett pa natet att det kostade 1000 b per natt. Hon sa 1100. Sen sa hon okej opch jag fick det for 1000 per natt (knappt 200 kr) . Skiter i att det e dyrare. Jag tanker mest pa att jag ska kunna slappna av skapligt. Fick komma in pa rummet. Assa, det har e det finaste jag sett. Vilken pool. Vilket rum. Vilket hotell. Fick dessutom gratis valkomstdrink. Och sant gillar jag. Gratis alltsa.

Gick forbi min gubbe pa det hotell jag sa. Ljog igen (fasen vad jag ljuger har) och sa att jag bodde ihop med mina vanner. Han log. Han hade inga tander. Genast fick jag daligt samvete att jag inte bodde dar for han aknske behovde mina pengar for tandvard. Gick darifran emd en luciahalsning. Traffade Bodd och Anders,. De kakade lunch och jag at frukt. Blev lika dyrt.

Till hotellet. La mig vid poolen och laste klart den sista boken. Jaha. Vad ska jag nu gora i en vecka. E korsorden som e kvar, men det e ju bara sant jag inte klarar kvar nu. Skulle fa lana en bok av Bodd. Borjar rakna pa det dar med bocker. Jag borjade lasa i Krabi. Det var hmm, jag har ingen koll pa dagar. hmm. Onsdag forra veckan, 21 juni lar det vara. Sen dess, alltsa exakt 8 dagar senare sa har jag last klart 5 normaltjocka (300-400 sidor) pocketbocker. Det e ett bra snitt. Bra dar Norden.

Efter min poolvistelse gick jag och duschade. Igen. Och gick sen till min resebyratjej. Bestallde biljetter for morgondagens Fantasea show. Bestallde en tur till JamesBondon pa lordag dessutom. Bodd och Anders aker hem da, hade tankt att hunnit spendera dagen tillsammans emd dem, men nu blir det inte sa. Aker vid halv atta pa morgonen, tillbax sju pa kvallen. De aker halv sex fran hotellet. Sa nu e det jag och mannen med den gyllene pistolen.

efter detta gick jag och skulle kaka mat. Jag vill inte ha thaimat. Jag bestallde pa samma restaurang som jag kakade lunch ngt med kott. Och javlar vad gott det var. Ngt kott med bakad potatis (jag sager potatisklyftor i ugn) och pepparsas. Till det en kall ol. Mums. Sen tankte jag sla till och bestalla drinkar. Bestallde in en CoconutCooler. Den serverades i en kokosnot och var gudomligt god. Efter det bestallde jag in en PhuketLove som serverades i en ananas. (Apropa ananas... Ami (och Basson...) ni glommer val inte ananas och melooooon). Jag fragade om jag inte kunde fa recepten pa drinkarna och personalen plitade ihop pa engelska. Jag e inte bra pa atts tava engelska ord, men detta e extremt. Sa nu en fraga till er kara lasare: hur mycket e en oz?  Jag tvivlar pa att drinken e lika god hemma, men det kan vara vart ett forsok. Detta blev den dyraste maltiden. Med 2 drinkar coh skitmycket mat och en ol betalade jag 160 spann typ. Men det var det latt vart. Satt verkligen och helnjot. Hela tiden. Avslutade sen med att be om kort pa bartendern och servitoren. Kan ju va kul med manniskoansikten pa korten istf strander for omvaxlingens skull.

Och nu. Nu e det pa ett internetcafe. Det billigaste jag hittat. Har iofs pa hotellet oxa men det har e billigare.
Lite angrar jag nu att jag bokade Singapore sa pass tidigare, men samtidigt... tank om inte hotellet under natten e till belatenhet. Jora, e det sakert. Tank om hotellet i Singapore inte e till belatenhet.. Skit samma.

haha. Nar jag bestallde den dar JamesBondtrippen sa papekade jag att jag inte ville ha emd kanoting. Alla turer har det med, men jag e skeptisk till det. Jag har testat kanot ett par ganger. Inte sjalv utan med Kluck. Det har oftast slutat med att vi fatt bogserats tillbax. Jag vagrar bogseras i Thailand. Tjejen bara skrattade at mig nar jag satt med mitt NO CANOEING, NO CANOEING. Ska skicka ett vykort till henne fran Sverige emd JamesBond och en kanot pa tror jag. Hon tyckte jag skulle komma tillbax och jag sa "Maybe next year", men det av alldeles for lang tid tyckte hon och bara skrattade och sa sen "NO CANOEING" . Sa nue  det nya halsningen typ.

Apropa halsning. Lucia. Den e overallt. Jag e hejare pa det nu. Nar jag inte har handvaskan emd mig. Sa en snabbkurs: Satt ihop handerna som om ni skulle sjunga luciasangen. Tre olika satt:
* Boj ner huvudet och nudda luciafingrarna i pannan - halsa pa aldre, stor respekt
* Boj ner och nudda luciafingrarna pa nastippen - jamnariga - respekt
* Boj ner och nudda luciafingarna pa hakan - yngre - rent hovligt.

Jag kor pannan. Och verkligen e kass. Ibland nuddar jag pa nasan och vaskan hanger pa trekvart.

Har inte handlat mycket alls. Men vaskan e full. Hur gar det till.

Hmm, e det ngt jag borde tanka pa... Ryggen... och odlor... borjar med minst otrevligt... rygg.
Den e alltsa hyfsad men med skorpor pa sina stallen, sonderbrand. Men tror den riktigt branda ytan lugnat sig for det ser inte ut att vara saaaaaa stor skillnad langre. Flagnar grymt. Nagon som kan komma och smorja ryggen ? =)

Odlor... igar... kom hem... ni vet.. uppfor grymma backen. Odlor igen utanfor dar jag bor. Inte inne alls vad jag vet, men daremot en spindel . Inte den hariga varianten, men tillrackligt acklig for mig. Jag jagade den emd en blot papperstuss som jag kastade i forsok att traffa. Till slut lyckades jag. Pa toaletten var det en larv. Den var inte lika snabb som spindeln  eller sa hade jag fatt in farten. Riktigt ordentligt.

Imorse var det odlor utanfor igen. Och sana sma. Apropa sma. Bodd sag en san pa en restaurang och tyckte den va GULLIG. Observera ordet GULLIG. Tankte ta upp den. Jag papekade attd en inte e gullig om nagon manad nar den e en dec lang. Varsta odlan e iaf den som nagon visade mig i Krabi. Den satt pa ett trad ute dar jag satt vid stranden. Mina decimeterslanga odlor e ingenting i jamforelse. Den va riktigt acklig. Jag skrek till och Krabimanniskan skrattade. Sallan folk skrattar at mig.

Iaf. Odlor. Jag fragade pa det har nya hotellet, som ni hittar pa>
http://www.katapoolside.com/, dar spar jag alltsa 700 baht per natt. Jag e grym. Det sjuka e att jag kan sla vad om att jag hittade deras priser for 1000 b men det star verkligen 1700, hmm.. iaf, jag fragade om  odlor. De fattade inte. Heter det inte Lizard???? Iaf, jag visade ett kort pa den jag knappte kort pa igar kvall. Visade det for personalen. De bara skrattade (ovanligt) och sa ba nononono. Och nu hoppas jag det. Ska ha det dar odlekortet framme och visa i framtiden sa fort jags ka utomlands och in pa hotell.

Na, nus ka jag ge upp. E trott. Ska kolla fotboll ikvall. Matchen har redan borjat.

Forresten, nagon som vet vad det blev i matchen mellan Spanien och Frankrike??

Kramar till er alla darhemma...

Singapore tidigare

Jepp, fick ett infall. Aker "hem" pa sondag morgon. Klockan atta gar planet, e direktflyg och fick det for otroliga 980 kr med transfer. Kollade sjalv pa enbart flygbiljett o hade da ett pris pa over 1200 kr. Jag slog till direkt. E val som thais egna Ryanair, men det kvittar. Vi pratar flygtid i 2 timmar.

Mest orolig att inte taxin kommer pa morgonen, men det borde den gora.

Mest impad av: inom en halvtimme finns flygbiljetten pa det kontor jag bokade. Helt otroligt. Antligen nagot som gar fort i Thailand och Asien.

Sa. Nu blir det ytterligare 3 natter (totalt 5) i Singapore. Vet att det e dyrare. Men. Som sagt tidigare. Jag gillde den staden. Ska aka ut till Sentosa. Ska till Indonesiska oarna. Och ska bara vara Liza.

Pa aterhorande.,

Nu e det ba att hoppas att hotellet kan ta emot mig tre dagar tidigare. Och att det e ett hyfsat hotell. Utan odlor.

Antligen Jippie =)
Och nej. Har inte kommit hem an sa bikinin e fortfarande pa. Sunk. Haha.

En dag pa utflykt

Ja, forst ska jag meddela hur natten var. Jag satt igar och knapade ihop en blogg. Och da pajar internet. Var nyss dar men det funkar fortfarande inte. Fick en diskett att spara pa iaf sa nu e inte inlagget borta utan jag postade det nyss. Sa att det va viktigt jobb. Haha.

Till hotellet. Holl pa att do uppfor backen. Skojar inte. Sa till rummet. Precis utanfor var det en miniodla. Som sprang emot mig och mina fotter. Jag lyfte hogra trettiosexan fran backen och STAMPADE IHJAL den. Splash sa det. Sen va jag nervos for hur det skulle va men jag somnade iaf. Vaknade imorse av regn, kul jul. Sen va det utflykt till Phiphi Island och lite annat. Monkey beach, Maya beach, en skitfin o och sen hem. Min rygg e inte att leka med . Skojar inte. Jag tror att det blir till att ha en troja pa ryggen i fortsattningen. For nu nar jag kom hem skulle jag ga till en sunburntreatment tankte jag. Inte ens den karringen tog emot mig. Ryggade tillbax och sa att det inte fanns ngt hon kunde gora. Naha. Vad ska jag da gora. Det svider inget nu iaf, men det ser alltsa inte snyggt ut alls. Sa jag sager som jag brukar: MAMMA!!!

Sen pa vagen hem va jag in och kollade pa nytt hotell. Han pratar annu samre engelska an vad de gor pa mitt bergshotell. Men nu har jag bestamt att jag ska bo dar fran imorgon natt. Annu narmare stranden. Annu narmare Bodd och Anders. Och ingen javla superbacke upp. Daremot 5 trappor,men det tar jag hellre. Jag fragade om odlor men han fattade inget.

Bodd och Anders har tydligen haft odla och jattespindlar hos sig. Lurviga. Fasen oxa. Det fixar jag inte. Ska kolla pa flyg till Singapore. Skiter i om det blir dubbelt sa dyrt om inte mer. Funderar aven pa att kanske va annu en dag tidigare dar. Gillade Singapore. Pa nagot satt. Fast det var mycket dyrare.

Halsar till Tarja och Terry och de andra Voycens. Hoppas det var en bra Zlatansang! "Ingen kickar fotboll som han. Jag sager Zlatan, jag sager Zlatan. I love you ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovich."

Var en kines/japan som pjukade pa baten. Och sen va det en sydafrikansk familj som vi trodde hade snott Anders snorkelgrejer men det va spytjejen. Kanske va hennes fullt av annat. Haha.,

Nej, ska hamta batterier och sen till hotellet for att duscha. Pa aterhorande. Kramisar!

Tisdagens blogg, sent publicerad

Tack kusin! Nu har inlaggen borjat trilla in. Fasen vad kul. Och hoppas blodpuddingen smakade Kluck.

Jaha, dagens rapport. For det forsta sa lyckades man ju emd att fixa en rakning igar. En rakning som ska lasas med prickar over forsta a' t. Och den verkar ha godkants oxa. Inte illa alls.

Sen va jag hemma igar kvall. Forsokte packa. Jag har inte kopt mycket, ryggsacken e tre ganger sa stor som den forra, men den e full. Hmm.. vad e felet. Ska iaf ha lilla rygg som handbagae sa da kanjag packa mer i det. Kande mig lite nere att lamna Wannas place. Gillade evrkligen den personalen och mitt rum. Illbattingen syntes inte till alls under de andra dagarna.

I morse checkade jag ut och thaibussen hamtade upp mig tio minuter for tidigt. Jag blev glad och hade hoga forvantningar. Tjena. Sen va det in till Krabi stad. Vanta en halvtimme. Dar fick jag kontakt med en av de andra resenarerna. Han hade bott i Thailand sen november, var svensk, goteborhare, fortidspensionerad och nu lagenhet i Patong. Kock hade han vart. Iaf. Pratade med honom. Var faktiskt ratt skont att kunna babbla svenska utan att bry sig om engelskan.

Sen till Phuket. Nytt stopp foprst for att tanka (fortfarande 27.98 baht per liter bensin. Typ 6 kr). Sen stannade igen och skulle kissa. Jag satt kvar. Nagon matta fick det vara. Sen Phuket. Nytt stopp. Ut. Byta buss. Folk forsokte pracka pa hotell. Jag hade bestamt mig for Kata Hill Residence. Sket i de andra. Sen droppade vi av folk pa flygplatsen, i stan och sen var det Hans tur. Ja, han heter Hans. Fick hans thailandska numemr sa jag kunde hora av mig om jag kom till Patong. Sa nu e jag uppe i 2 nummer pa denna resa. Nagon som vill lagga ett bud? =)

Till hotellet. Assa... Klara... kommer du ihag backen vi hade till hotellet i Korfu? Den vi drog oss for att ga uppfor? Den var nedforsbacke i jamforelse. Den har pekar rakt upp. Personalen kan mindre engelska an de kunde pa Wannas. Rummet inte alls lika frascht, men det e som lagenhetsrum eller vad jag ska saga. Pool precis utanfor min dorr.

Iaf. Jag gick ner till Bodds hotell. Och nu kommer det roliga. Vi bor pa samma gata. Med typ 5 minuters promenix emellan. Kollade priser pa deras hotell: Tropical Garden, men det e tredubbla motd et jag har nu. Far se hur det blir inatt emd djur elelr inte. Och. Lyssna. Anders och Bodil har oxa en odla hos sig. Fast det e ett jattedyrt hotell. Min teori e bekraftad. Anders menade att odlaor e bra eftersom de ater upp insekter. Forvisso men jag och Bodil holl ihop om att de e ackliga och e radda att de ska ramla ner i skallen pa en.

Gick ner till stranden. Hade vartf in dag har idag. Typiskt. Jag som suttit och rest hela dagen. Tog fasen nastan 6 timmar tror jag. 3 sa de i Krabi att det skulle ta. Kakade kyckling med cashewnotter och det va inte alls starkt. Halleluja. Jag har atit normal mat. Magen verkar klara det oxa.

Ska snart ga upp till mitt hotell. Sitter pa ett internetstalle som ligger precis nedanfor backen. Lite pissed pa duschen pa det. Va en san Singaporedusch. Jag som gillde mitt badrum pa Wannas. Suck. Nej, inte va neg nu Liza. Kunde vart varre. Sa. Det beror nu pa hur det blir inatt pa hur manga natter det blir har. Anders propsade pa Ko Samui och sen flyg till Singapore. Hmm. Jag vet inte jag. Vet inte om jag orkar flanga. Ska iaf bo ngn natt pa Karon oxa. Ska kolla mojlighet att flyga till Singapore fran Phuket. Offrar lite extra kosing pa det. Slippa oroa mig att inte hinna i tid till Singapore.

Och nu verkar natet ligga nere. Fasen. Jag som skriver sant bra inlagg.

Kanske ska ringa Hans. Haha.

Kramar till er alla.


Klart med alla klader=)

Jepp. Maste bara saga det. Att nu e de uthamtade, ihopvikta pa ett speciellt thaisatt och i en liiiiiiten pase. Allt for att passa ryggsacken. Hihi. E nastan lycklig nu. Sa lycklig att jag gick forbi mitt hotell pa vag hem. Och vad ser jag... mer saker/affarer at det hallet. Haha, bra Liza. Knappt sa man vagar erkanna det. Jag har inte sett att det va saker dar. Fasen oxa. Och tillochmed hittat ett spritstand. Men koper inget nu. Tar det sen isf.

Sa. Det va det jag skulle saga. Ikvall blir det att ba va lugn. Som alla andra kvallar. Hoppas bara att minibussen kommer imorrn. Av ngn anledning har jag svart att lita pa att saker ska ske som man betalat for. Hmm.

Pa aterhorande. Liza-  tha Maffioso
 

ImpulsLiza, regn, aska och SOLSVEDA

Jepp. Sa e det. Och jag som skulle skriva vidare igar kvall. men icke.. Natet paj pa hotellet. Sa. Igar gick jag in pa mitt hotell, ut sen och kakade pa hotellet. At nagot som hette, hmm, Penangcurry och valde med biff. Det var sa starkt att ogonen holl pa att ploppa ut fran halorna. Anda pillade jag bort de roda sakerna som sag otacka ut. Sen blev det ett impuls a' la Liza. Hamande inne hos en skraddare. Tog matt. Tillbaka efter en timme och fick prova det forsta plagget. Alltsa. Demoversionen sa att saga. Sa nu e det kavaj, byxor och trekvartsarmad skjorta som ar klart ikvall. Hoppas jag. For jag aker till Phuket imorgon bitti/formiddag. Blir iaf i kritstrecksrandigt. Maffioso is back. Haha.

Pa vagen hem fran min skraddare kom en annan skraddare fram. Jag gillade honom inte. Gick ifran honom, Imorse nar jag var och provade byxor och skjorta kom han igen. Forsokte bli av med honom, men han ba ville veta hur mycket jag betalt. Hatar honom, Vet inte varfor, Tycker bara inte om honom. Skiter i om han skulle ge mig ett battre pris, vad kan det rora sig om, en hundring kanske, jag kanner att jag aven maste gilla den jag gor affarer med. Min skraddare e aldleles lagom,. Han e inte paflugen, han e inte sa dar urtypen av forsaljare. Darfor skiter jag i om det blir dyrare. Sa det sa. Iaf. Grundpriset var med enfargat tyg av som de sager - samre kvalitet. Jag skiter i vilket. Jag ville ha randigt. Sa det blev en hundring extra tror jag. Sen var det fragan om innertyget i kavajen. Fick valja mellan polyester och silke. Jag tyckte poly dog (mest for att jag inte ville betala annu mer for det) men det blev iaf silke. Orkar inte babbla emot och det ser nog snyggare ut iaf. A andra sidan ska ingen kolla inne i kavajen, men vetskapen far mig att ma battre. Haha.

Skjortan blir i ngn morkbla farg. Forst ville jag ha ljus, men efter at sett den sa andrade jag mig. Och den e oxa i ngt glansigt material. Slog mig sen att ajg inte vet hur jag ska tvatta skiten, emn man far val be om tvattrad eller kemtvatt .

Assa har det regnat idag. Igen. Vi pratar inte om lite regn. Vi pratar om skyfall. I nastan 2 timmar. Med aska. Jag satt pa en restaurang med en colalight och laste den sista boken. Ska sno med mig en ny fran hotellet innan jag drar. Den jag laser nu verkade inte sa bra tyclte jag, men nu e jag helt inne i den. Helt fantastisk. Kanooon.

Och solsvedan. Igen. Assa, det e fortfarande pa vanster sida vid BH-banden. Gor sa ont.

Imorgon Phuket. Bokade minibuss idag. Krangalr inte emd lokalbuss utan tar den ist. Sa kommer jag direkt pa plats. Ska kolla hotell bara. Tankte bo pa Karon en svang, men forst nagon natt pa Kata. Avfard 10.20 imorrn fran hotellet. Skulle ta tre timmar, men jag raknar fyra for de e inte bra pa att uppskatta har. Iaf inte sana saker.

Var och sa hej till min massagetants dotetr idag. Vill inte bara sticka ivag utan vill anda meddela att jag forsvinner. Hihi.

Och till Strand sager jag grattis idag. 30 ar... eller... haha.

Och aven till kusse vill jag saga grattis. Du e den enda som fattat att amn kan skriva kommentarer och skicka halsningar har pa bloggen. Eller sa har fler fattat det men inte vill skriva. Kan iofs va sa oxa...

Dagens klagokor. Jag har ont i kaften. Vet inte vad det e. Bavar for att det ska va ngt med pissvisdomstanden igen, men det ma val va en omojlighet.

Jag saknr ar nasta rubrik. Och anda har det bara gatt drygt en vecka.
Jag saknar:
* grillat
* Drevus
* hundarna overhuvudtaget
* min balkong
* att slippa pruta
* min sang
* att kunna sitta med toadorren oppen
* familjen sa klart
* att kunna prata i telefon
* svenskt gras
* kebabtallrik
* sol, lagom stark
* grillad korv
* bara vara hemma
* rodtuta
* grillat kott igen

Nej, maste dra. Pa aterhorande. kramskrams

Flagnar, regn, fotboll och pizza

Jepp. Sa ar jag har en snabbis. Komme rigen i eftermiddag. Vet lixom inte vad man ska gora riktigt nar regnet faller. Igar gick jag till en pub. Det ni. Bestallde varldsvant in en Singha och satte mig for att se sadar lagom intresserad ut och lagom felplacerad ut. Jag vantade pa matchen. Den mellan Sverige och Tyskland. Kunde sla vad om att den skulle vara klockan 16. Sa jag satt dar. Drack. Kollade. Drack. Borjade skruva pa mig. Skickade ivag SMS till kunnigt folk som visste nar den skulle borja. Bodd var den som svarade och meddelade att den skulle vara klockan 22. Jag fick en chock. 6 timmar fel. Sa jag drack upp och gick ut. Bodd meddelade att det var thaitid, alltsa kl 17 svensk tid. Men halla, da hade jag redan gatt ut. Och ja. Jag har fortfarande svensk tid i min mobil. Bara for att jag ska ha koll pa vad klockan ar overallt. Eftersom jag akt sa mycket.

Sa jag gick hem till mitt lilla rum. La mig pa sangen efter att ha smorjt in mig med vitamin e-kram. Assa, nu i efterhand. Jag tror inte att det var den som gjorde att jag idag kanner mig bra. Jag tror att det ar tiden som haft sin gilla gang med svedan. Men det e battre idag. Utom pa sidorna och vid BH-banden. Sa nu e det att lata dem hanga fritt sa mycket det gar som galler =) haha. Iaf. Korkade upp min andra Breezer fran kylskapet. Kollade pa matchen. Angrade inte att jag gatt hem for att gora det. Linnebacks IF typ pa planen. Och nu inget illa menat om Linneback...

Somnade med MP3 i oronen. Verkar sla av efter ett varv och det ar perfekt for det drar typ en tredjedel av batteriet. Sa nu ska jag ba ladda om manicken efter nagra lyssningar.

Vaknade i morse. Bestamde mig for att bo kvar nagra natter. Skulle fa lite mer rabatt, men det var inte manga kronor. Sa nu e jag har i 2 natter till. Sen till Phuket. Har hittat san expressbat harifran. Ska undersoka saken mer om vad det ar. Iofs kostade det typ 100 kr men da slipper jag formodligen att krangla med att ta mig kors och tvars.

Gick ner till stranden efter att ha svurit inne pa rummet over solsvedan. Tankte att benen och armarna iaf skulle va fint att fa lite farg pa. For det e ju de som syns. Och ansiktet har flagnat. I pannan. Hade typ blasor dar som jag kliade sonder och nu e det som en torr ansiktsmask jag har pa mig. HATAR DETTA!!!! La mig iaf vid strandbrynet. Tyckte att havet sag lugnare ut idag och det starktes genom att folk kom och fragade "Island????" Ba "No thanks". Sen la jag mig dar. I skuggan. Vattnet kom inte sa langt upp som jag lagt mig. Perfekt. Trodde jag. SPLASH. Varsta supervagen kom in. Jag blev blot. Med klader pa. Handduken var blot. Boken blev lite blot. Piss. Gick hem. Lagom road. Tankte lagga mig vid poolen men dar var det massor av smamyror. Tog ett dopp. Satt mig vid altanen. Laste. Sen blev det kallt. Regn. Jippi.

Ivag. Kakade lunch. Pizza idag. Ni hor hur jag botaniserar i thaimat va =) Men det e kul att testa sant oxa . Nu blev det en med farsk blackfisk (helt okej, lite segt och smaklost), rakor (varfor envisas de med att ha skalen kvar???) och musslor. Musslorna var i sina skal. Jag var skeptisk men de var inte alls tokiga. Pa pizzan var det vitlok. Mums. Saknar vitlok. Sa in i bomben.

Oj Nu lyser solen. Ska man ta och satta pa sig bikinin igen och satta sig och lasa tro =)

Och shoppingbiten... ni vet hur jag ar... jag koper inget om jag inte behover det... sa tro inte att jag slosar pengar. Vill inte ha nagot. Fan vad trakig jag ar, men det e val ba att kolla fran Kinaresan =) Inget onodigt dar inte.
Kramis, ses ikvall!

Billig fylla

Typ. Tar lite fran borjan. For det forsta.. kanske e valdigt tjatig, men solsvedan. AAAAAJJJ.

For det andra. Som jag kom pa nu och som jag skrivit i det inlagg som forsvann. Pa vagen hit i bussen sa visade de film. Terminator 2. Skitbra lixom. Grejen va ba den att den va dubbad till thai. Utan engelsk inblandning. Tillochmed Arnold hade mork thairost. Och det va inget Hastalavista baby.

Sen da. Igar kvall. Firade midsommarafton med Bacardi Breezer pa rummet, hade kopt 2, emn det blev ba en. Haha. Sen somnade jag som nan annan gammal pensionar. Skulle kolla fotboll men somnade fran det oxa.

Vaknade tidigt i morse med den forbannade solsvedan. Igen. Smorjde in mig sa gott jag kunde och satte pa mig kjol och vit tshirt. Kunde inte ha baddrakt pa mig for det svider precis pa sidan av den. Saaaaa ont. La mig pa stranden i skuggan och mrs Suda kom och sa att jag skulle ga till hennes dotter och fa nagot. Jag fattade inte sa jag lag kvar pa stranden. Sen kom dottern och ba "Liiiiiiiiiza" och gav mig en pase med ananasbitar och 2 bananer. Gratis.  Fast de vet ju att jag har sagt att jag ska komma till dem. Jag fick traffa hennes son och han gjorde en san luciahalsning at mig som tyder pa respekt. Jag luciade tillbaka och de bara skrattade. Sa nu ska jag gora sa i fortsattningen. Fast inte nar jag har handvaskan med mig =)

Sen kom molnen. De stora. Och jag packade ihop och gick in pa stallet jag kakade lunch pa igar. Tog hem en baguette med skagenrora. Pa vagen hem oppnade han daruppe porten och regnet kom. Tur att det bara e en liten bit till hotellet. Kakade med mammas sked/gaffel/kniv. Javlarns vilken uppfinning. Funkade bra! Sen laste jag vidare i en ny bok jag borjat pa. Gick ut pa altanen en svang och laste. Blev kallt. Gick in och somnade. Sanslost. Va inte ba en timme heller. Vaknade vid fyra... ujuj....  och duschade och gick sen till Sudas massage och fick ansiktsbehandling. Regnet borjade precis nar jag nastan va dar sa det gjorde inget alls. Fragade henne om tips for den nu uttjatade brannan och hon rekommenderade mig vitamin e. Gav mig en burk och sa att det va gratis. Trodde ju att det va den bruken jag fatt och tackade sa mycket men hon ba "Nononono" och sen kom hennes dotter med en ooppnad burk. Den e inte liten. Den e stor. Och innehallet luktar gott. Va tillamed inplastad. Det va den burken jag skulle fa. Helt sanslost. Men jag tackade sa mycket. Sen borjade hon prata om vart jag skulle nasta dag och jag sa att det berodde pa hur Sverige spelade ikvall. Annars kunde jag aka med den dar killen som gett mig pedikyr och manikyr (parantes, han har OXA langa naglar. Som Singaporemanniskor... e han san tro...) till nat stalle. Men jag kommer att totalneka det. Assa, det e trevliga manniskor, men vill inte tillbringa en dag med honom. Tack men nej tack.
Fick ananas och banan med mig hem. Stannade pa samma baguetterestaurang igen och kakade min midsommardagsmiddag. Toast Skagen (den godaste jag nagonsin atit), svenska kottbullar med graddsas, lingonsylt, potatismos (fraga mig inte vad det var for kottfars. Vill inte veta heller...gomde en av sex kottisar i moset...) och sen applepaj med vaniljsas (som va helt okej). Till detta drack jag en Singhaol. 6 procent ffs =) Billig fylla eftersom jag knappt druckit ngt sen gud vet nar och att det e varmt och att jag e lattpaverkad. Sa det blir den olen och sen den andra Bacardin pa rummet. Sen ska jag forsoka ta mig till en pub och kolla pa fotbollen. Assa, jag har tv pa rummet, men det skulle va kul med lite stamning kring matchen oxa.

Jag gillar inte deras losa hundar. Men. Man kastar inte sten pa dem for det... Mar daligt nar jag ser hur djur behandlas. E ju inte deras fel att de fotts.

Och pa restaurangen var det... tam ta daaaam - 2 odlor i taket. Nar de rok ihop och borjade bita varandra sa betalade jag notan och gick. Har inte sett min illbatting pa rummet, men det kanske beror pa att jag sover sa mycket.

Hmm.. vad mer... jo, nar jag satt pa min lilla restaurang sa va det 2 andra bredvid mig. Var forsta gangen pa hmm.. vet inte nar ... som jag horde svenska spraket. Men suck. Nu later jag fordomsfull igen. 2 stockholmsbrudar i 40arsaldern som trodde de va 20. Snackade ungdomssprak och betedde sig allmant korkat. Inse att ni ar vuxna och sluta bete er som tonaringar, e ju ba patetiskt.

Vidare kom det in en familj pa stallet. Har tankte jag pa hur faniga man ar som behaller den lilla gnutta har de har kvar i ngt patetiskt forsok att se harig ur. Han hade lixom en gang med overkammat har emellan eller hur jag ska forklara. Var nastan sugen att ta ett kort men gjorde det inte.

Har aven vart med i ngn thaiundersokning fran en student i Phuket. Jag fattade typ halften av vad som stod pa pappret sa jag ba kryssade i. Hon kom fran Krabi med pluggade alltsa i Phuket. Jag fragade om stranden och hon menade att oarna utanfor Krabi e ju ngt speciellt (Phi phi etc) men att stranden i Phuket e finare an den i Krabi. Och det va ju ratt bra att fa hora. Gillar verkligen Krabi men det e ngt som gor att det inte e som jag sett pa alla bilder. A andra sidan sa ska man inte lite pa bilder.. Men anda... Ja, ni forstar. Sa nu e tanken sahar: OM Sverige vinner idag aker jag till Phuket imorgon. OM Sverige torskar e jag kvar ytterligare ngn dag i Krabi. Har inte bestamt mig alls hur jag ska gora. A andra sidan skulle jag vilja se JamesBondIsland, sa kanske jag e kvar en dag oavsett i Krabi. Har ju inte gjort ngt alls pga den forbannade ryggen.

Kommit pa att jag brant mig pa flasket =) Haha. Men e sant. E lixom inte brand pa "harda stallen". Haha.

Samtidigt kanner jag sahar: vore kul att se JamesBond men samtidigt sa e det har en valdig upplevelse att ha akt och ha varit med om en hel del. Blir sakert ngn mer resa och da kanske bara till Krabi och da kan man ju ta det vid den svangen isf. Hmm.. Liza in trouble =)

Na, pa aterhorande. Ska ga och splasha i toaletten innan det e dax for match.
Glad midsommar och kramisar!!

Varit en dag inomhus och i skuggan

Fy fasen. E allt jag kan saga tror jag. Alltsa. Min solsveda e inte av denna varld. Igar kvall la jag mig i sangen. Toksomnade alldeles for tidigt och sag inte skymten av den beromda odlan. Hotellpersonalen sa att jag kunde komma till sakerhetsvakten pa natten om jag behovde, men eftersom jag somnade sa vet jag inte om illbattingen e kvar i rummet eller inte. Assa, om man raknar krasst sa har: detta e ett hyfsat hotell som kostar ratt mycket under hogsasong. Om ett sant hotell inte e fritt fran odlor, da vette fasen assa om inte odlorna e overallt. Nar jag kollade pa bilderna fran deras hemsida: www.wannasplace.com sa ser jag att jag bor i ett deluxerum. Fast betalr for standard. Och om ett deluxerum inte e utan odlor... ja... ni forstar vart jag vill komma. De finns overallt helt enkelt.

Iaf. Somnade. Gjorde sa jadrans ont sa fort jag forsokte andra stallning. Herreguuu. Svor for mig sjalv och antog att detta var slutet for min efterlangtade branna. Vaknade typ 6 i morse. Tvingade mig sjalv att ligga kvar. Somnade igen. Tog mig ut pa stranden men la mig under ett trad i skuggan med klader pa. Folk lar funderat vad jag var for galning. Laste ut ytterligare en bok - Damernas Detektivbyra. Gick och kakade lunch. Har kommit pa att jag typ kakat bara en gang om dagen sen jag reste ner. E inget hungrig.

Hem. Till hotellet alltsa. Svor igen over att det gor ont. Igar var det i knavecken den varsta smartan var, idag e det utan tvivel vid BH'n och troskanten. Magen toksvider. Var inne pa rummet och skrev vykort. Sen gick jag och skulle fixa naglarna. Assa, de SA att de hade sana losnagelgrejer, men inte da. Sa jag fick en manikyr, och ni som kanne rmig vet ju att jag kakar pa naglarna sa det e inte sa mycket att gora manikyr pa om man sager sa. Piss. Men jag fick 2 bitar ananas med mig hem. Alltid nagot.

Under tiden jag satt dar med min manikyr sa ser jag da 2 hundar. Eller jag sag fler men det va de som jag fastnade for. Av olika skal. Assa, det e inte undra pa att det e sa mycket losspringande hundar har. Och att det e sa konstiga raser. Nu va det en blandrasbyracka som satte pa en annan blandrasbyracka. Flertalet ganger. Hur mkt haller de pa egentligen? Tror inte att byracka nummer 1 va sa bra pa det han gjorde for byracka 2 sag allmant uttrakad ut. Upp, juckade pa i en 10 sek och sen av. Men sen hande nagot. 10 sekunder blev den tredubbla tiden. Byracka 2 forsokte bli av med byracka 1 men formodligen hade han fastnat i henne sa de sag allmant dumma ut.

Pa vag hem fran manikyren sag jag valpar. Skitgulliga. Men jag tankte som sa att de e gulliga nu och sen om ett tag e de inte lika gulliga nar de drar runt pa stranden och kliar sig hela tiden.

Krabi har en egen glassbil. Med tillhorande lat. Det e inte samma lat som i Sverige. Men ganska gulligt anda.

Idag e det thaiboxning pa AoNang (stranden jag bor pa). Jag ska inte ga pa det utan ska ist fira lilla midsommar med Bacardi Breezer och fotboll pa rummet. E trott. Igen. Fattar inte hur jag kan vara det men sa e det.

Imorgon pa midsommardagen e det att fira med att ata pa en restaurang jag hittat. Toast Skagen som forratt, svenska kottbullar med lingonsylt och graddsas som varmratt och efterratt blir appelpaj och vaniljsas. Undrar hur det smakar jag. Och sen e det att kolla pa Sverige-Tyskland pa nagon bar. Tankte fa se lite folk da.

E inte alls social. Nagot som manga trodde jag skulle vara. Men helt arligt e det sa skont att bara vara sjalv, knappt prata och bara fa lasa och losa korsord. Och sova. Och tanka pa saker jag uppskattar i livet. Blir som en "finn-dig-sjalv-resa" det har =)

Skumma Liza igen har slagit till. Igen. Och inte for sista gangen.

VAD GOR MAN AT SOLSVEDA????????? Tips mottages tacksamt. Kommer val att komma till Sverige lika vit som jag va innan. Piss. Igen.

Har skrivit vykort idag. En del har jag verkligen lyckats med . Tycker jag iaf. Haha. Fragan e vad alla tycker som far dem. Hihi. Men det e ju ba pa skoj.

Nagot annat som hant? Hmm. Na tror inte det. Har bara min sveda i tankarna just nu. Och odlan forstas. Assa, hur lange kan en solsveda halla i?? AAAA suck. Men det va mirakelmedicin mot skavsaret iaf. Kletade in nan salva igar och det ser mkt finare ut idag. Ska kleta mer nu om ett tag sa det blir extra fint.

Tillochmed att sitta pa toaletten gor ont. Lixom, huden spanner. Gaasch.
Maste lara mig det har med solskyddsfaktor. Nagon gang. Nar jag blir vuxen. Och det, det e jag inte an. For alla thailandare som undrar hur gammal jag e tror att jag ljuger nar jag sager 26. De gissar pa 17. Jag vet inte om jag ska skratta eller grata.

Ha en skon midsommar nu allihop och gor bara saker som jag inte skulle gora =)
Kramskrams

A frolic till Fissilus. Sa det sa.

Nar ska jag lara mig

Herregud denna frossa. Har ju tokbrant mig idag. Forsta dagen. Bra jobbat tjejen. Miss Piggy goes Krabi lixom. Suck. OKej, har kor vi da:

Angaende det odlefria rummet - Bullshit. Igar kvall precis innan jag skulle sova (typiskt igen) sa sag jag en javel komma upp fran spegeln och pa vaggen. Jag hojtade till och den forsvann lika snabbt igen bakom spegeln. Efter ett tag kom jag pa att det aknske e mer regel an undantag att det finns sana djur har, alltsa, de e inte stora men bara vetskapen om vad det e for nagot racker for mig. Sen kom jag pa igen att den kanske e annu mer radd for mig an vad jag e for den. For vad ska den gora. Den e ju egentligen bara acklig. Somnade med MP3 i oronen pa hogsta volym. De thailandska ljuden e mysiga under dagtid, men inte under kvallstid. Faktiskt.

Vaknade i morse vid 7, har har man klockan pa ringning... hihi. men orkade inte kliva upp sa det blev att sova vidare. Vaknade halv nio tror jag det var. Ut. Kopte en ny storre ryggsack och en handduk. Orkar inte pruta, tycker inte det e roligt. Kina e allt for djupt fastetsat i mitt minne. Tillbaka hit. Bytte om till bikini. Ner till stranden. Gick till en bukt och pa vagen kom det fram en och ville ge mig massage. Sa att jag skulle ta det pa eftermiddagen. Fick 2 bitar ananas av henne. La mig pa stranden och gjorde som kusse sa: satte klockan pa ringa. Haha. Sallskapsresan here I come. Typ. Badade lite och jag lar da saga att det har vattnet skulle tillochmed lilla mamma kunna bada i. Det ska fungerande svalkande men ar inte san stor skillnad egentligen mot luften. Kakade ananas mellan halvtimmarna och drack vatten. Ananas var jakligt gott. Mmmm. Smorjde faktiskt in mig. Lite. Med solfaktor 7. Hmm.. och till mitt forsvar: det ar svart att smorja in sig nar man e ensam. Sa det sa. Fast nu spelar det tydligen ingen roll om jag smorjer eller inte for hela jag ar rosa. Eller rod. Valj sjalv.

Kom nagra forsaljare som jag vanligt med bestamt tackade nej till. Vi diskuterade fotboll istallet. Alla e impade over Sveriges lag. De kan typ 3 spelare. Henrik Larsson. Fredrik Ljoooongberg. Zlatan. Ena forsaljaren hade lart sig "Billigare an Ullared" sa jag tyckte det var min plikt att lara honom att affaren heter GeKa. Sa nu kan han saga Billigare an Ullared OCH GEKA. Bra dar Norden...

En annan pratade med mig om tatueringar. Han ville gora en fejk pa mig men jag visade honom mina akta. Han fragade hur mkt de kostade och nar jag sa 2000b (400 sek) sa tyckte han att det var fruktansvart dyrt. Sen ville han gora en riktig gratis at mig men nej tack. Sa han gav mig Colalight istallet och skrattade.

Skulle bli regn inom 2 timmar sa en kille. Jag borjade plocka ihop nar det blaste. Gick till Mrs Suda. Hon med massagen alltsa. Ville ha ngt for mina hemska fossingar. De gjorde en cleaning och en pedikyr. Betalade 60 svenska. Fan vad ackligt det var att se hur mkt de karvat bort fram fotterna. Jag som inte tycker att mina fotter e saaaa hemska. Undrar da hur det ser ut med sana som aldrig filar dem. Huvva. Och sa okade min fotfobi. Som vanligt hatar jag nar folk pillar pa mina fotter och det har kittlades sa de bara skrattade at mig. Sen var det en pedikyr som avslutades med nagellack. Och sen nar e mina naglar malade? Hihi. Har tankt att gora en behandling om dagen dar sa lange jag e har. De gor aven med naglar sa det vore ju ngt. Bara de inte gar av...

Pa vagen hem kakade jag kyckling med gron curry och ris. Starkt som satan. Stannade till pa ett apotek och det var det dyraste jag handlat hittills. Fast det var en hel gottepase... eller gott... e for infektionen pa foten. E for solbrannan. E for forkylning.

Hatar nar man fryser fast det e varmt. Maste lara mig ngn gang. Vill inte se ut som miss Piggy. Fast a andra sidan. Sist jag sag ut sahar (ni vet, niornas avslutning) sa blev det brunt till dagen efter. Hoppas det e samma lika har....

Hundarna har skabb. De ser lomska ut. Jag gillar dem inte. Dessutom bajsade en av dem pa stranden. Det skulle aldrig Fissilus gora. Sa det sa.

Hittade bara en match igar pa tv. Angola. Ingen hojdare. VMtipset gar at pipsvangen.

Ngt annat. Hmm... mailade om Phuket. Aker dit om nagra dagar. Gar direktbussar harifran. Plus att det gar direkt till Singapore. Undrar om det gor det fran Phuket oxa. Tror jag bajsar i HuaHin och Bangkok. Orkar inte flanga. Ratt soft att bara vara lixom.

Ni kommer ihag den dar gamla laten Heaven? "Heaven... I'm in heaven..." Sa kandes det idag nar man lag pa stranden. En svalkande bris. (Tyvarr kanske, for da kande jag inte om jag brant mig), vagornas brus, lagom varmt, bara mmmm..

Sa till imorse nar jag vaknade att jag hade en odla pa mitt rum. De lovade att de skulle kolla om det gick att fa bort den. Forklarade att det var det hogra ovre hornet som den kom upp ur. Jag tvivlar att de gjort det. Far val sova med den illbattingen inatt oxa. Och 2 natter till.

Fragade undertiden det var fotpyssling om just de dar odlorna (for de hade oxa 2 som kilade i taket). Hon ba skrattade at mig och tyckte nog jag va skum som va radd for dem. Tyckte hon sa att det varit manga fler forr. Uuuuu.

Blir snabbt morkt har. Tyvarr... Och barer som visar vm. Kanske man skulle ga ut anda och kolla det ikvall. Men det e mysigt att ba va Liza oxa. Med korsord. Med bok. Och med en odla.

2 veckor kvar.... sen e det grillat och rodtuta. Visst da....

Kom att tanka pa min kara far idag nar jag lag pa stranden. En liten hint: Jag tror att Krabi i januari skulle vara ngt som passar dig/honom utmarkt. Bada. Barracudafiske. Utflykter. Eller... det gar lika bra med pimpling pa Djupsjon. For jag har aldrig pimplat och det vore kul att se mamma slanga sig efter en eventuell fisk i iskallt vatten. (For du skulle val offra dig igen for mina fiskefangster?) =)

Vi ses och hors. Kramar fran Miss Piggy.

Nytt forsok.

Skit. Assa skoja inte. Jag har nyss skrivit ett bautalangt inlagg och sne blir det fel vid ivagskicket. SUUUUUUUUUUCK. Okej, tar det igen da.
Var i KL. Akte pa en sightseeing och sag Twintowers. Och en korrigering - natet kostade 8 kr for en timme dar.
Blev avslappt sa att jag skulle aka tag men tog en taxi ist och sket i att et blev sa mycket dyrare, jag kom fram iaf.


Till stationen, nattag till Hatyai. Stannade i Padang Besar for ny passkontroll. Fattade inte att jag skulle kliva av sa en vakt kom och sa det
till mig. haha. Sen fragade jag om mitt bagage kunde va kvar och han sa ja. Jag klev av och fick se taget rulla ivag. Med mitt bagage. HELP .
Sen kom det tillbaka iaf och jag kunde pusta ut. Kom till Hatyai dar en kille raggade upp mig efter att ha hort att jag skulle
till Trang. Han lotsade mig over ralsen och vagnar coh kom till en minibussfirma. Jag kopte en biljett for 50 kr och en timma senare rullade vi ivag. Jag och
alla sjalvmordsbombare. Jag vet, inte vara dum, men jag vill aka med gulliga sma asiater. De har ser ut att
vara hamtade direkt fran al-qaida. Fast tanterna gillad emig for de forsokte bjuda mig pa en massa godis.

Kom till Trang. Fick aka tuktuk till nytt stalle. Jag ville till KoHai men de sa att jag skulle fa vanta en natt. Never. Sa det blev Hao Yao eller ngt sant.

Kom dit med minibuss for 12 kr. Angrade mig sa fort jag kom dit. Kackerlacka i toastolen. Sakert fint och lugnt, mn stranden var inte
vad jag vantat mig. Kakade pa kvallen och fick in en friterad fluga. Nej tack. Skulle sova. Var odlor pa vaggarna. Jag tjot. Angrade mig att jag inte var hemma ist.
I morse var det uppstigning med morgonbad kl 7. Tvattade haret i saltvatten. Checkade ut 8. Fick aka med ngn Tong pa moped.
Saknar min grona parla. Ta hand om den nu pappsen!


Minibuss till Trang busstation. Ny buss till krabi for drygt 24 kr. Kom dit. Akte taxi till AoNang och Wannasplace (finns tydligen pa natet) for 300 b. Dyrt men nar jag kom hit sag jag att det var de
priserna som gallde.

Rummet har e jattefint, pool, restaurang, de lovar odlefritt. Givetvis dyrt. Eller dyrare beroende pa vad man jamfor med. Kostar 940 b for en natt eller sov 4 betala 3. Blir da typ 150 kr per natt.
Ar det vart kanns det som just nu. Tv sa jag kan se fotbollen. Flashig sang. Rent. Snyggt. MMmm.

Sett en hel del under min resa. Tanker mycket pa voffsen darhemma. Har springer det losa skabbhundar overallt och de ar jattemagra.
Undrar ocksa varfor alla verkar ha en ko som husdjur.
Sett ngt som liknar en get men anda inte.
Hur manga far man va pa en moped? 3-4 utan hjalm e inget ovanligt.

Nej nu ska jag softa lite. Och varva ned. Regnet oser just nu. Skit.

Kramar i massor!
(Trist att forsta inlagget forsvann....var mer fylligt och "roligare")

Kuala Lumpur

Kom pa en del saker jag kanske skulle ha sagt igar. Min klocka pajade vid Sultanmosk'en, Kinatjafs. Ville ba saga det.

Igar blev det lite lustigt anda pa Raffles Plaza. For det forsta fattade jag inte riktigt vad han sa och nar jag sag priserna sa avslutade jag hastigt och lustigt. Idag sitter jag i Kuala Lumpur och har kostar det 12 kr per timme. Mycket mer okej an gardagens hutlosa pris> 50 kr for en kvart. Iaf, for det andra pa Raffles Plaza - jag kunde inte komma ut =) Haha. Stod "Only residents" pa en dorr (assa den jag kom in genom) men jag koom inte ut hur mycket jag an drog i dorren. Sen kom det en vakt och fragade o jag var Resident och det fattade jag inget av sa jag sa att ajg inte bodde dar alls. Sa han visade mig till en annan dorr och dar kom jag heller inte ut eftersom jag inte hade ett nyckelkort. Da sa han att alla hade ett kort, men jag forklarade igen att jag inte bodde dar. Da undrade han hur jag kom in och jag sa ba att jag hade kommit in genom den dar dorren. Formodligen skulle jag inte ens ha gjort det for han sag valdigt skeptisk ut. Sen slappte han ut mig via rulltrappor och jag fragade lite glatt om jag behovde nyckelkort, men da skrattade han iaf och sa bara hej till mig.

Efter det var jag less. Fotterna varkte sa in i Norden och jag hade/har blasor och skavsar. Sa jag tog en ny taxi (Liza - taxiproffset i Singapore) till Malaysioan Railway Station. Den har gangen kom jag fram direkt. Dar satt jag och svor over fossingarna. In pa toa. Blaaaaasch. Var en san hal-toa. Jag som vagrade ga pa sana i Kina. Hade inget val nu. Tur att man bara var kissis. Sa jag utnyttjade den 2 ggr. Efter andra ganegn nar jag satt  och vantade pa taget till Kuala Lumpur sa kom jag pa att min RafflesHousepase var borta. Stressad. Tillbax till toa och fick ga in gratis. Och dar hangde den pa kroken jag satt den pa. Pust. Visst, inte mkt varde i den, men anda...

Till taget. Jag var forst pa. Behovde inte visa vaskan. Borjade snacka med nan karl som aldrig akt tidigare. Jag fattade knappt vad han sa, alltsa, jag kan lite engelska. Men singaporefolket anvander lixom kinesiskt uttal typ pa sin engelska. Som staccato. Det later som kinesiska och sen kommer man pa att det kanske var engelska men da har man redan sagt yes eller no eftersom man chansar. okey har varit det mesta ordet jag anvant och aven det svenska Jaaa fast med tysk brytning. Haha.

Fick underslaf pa taget. Gott. Sen va det ett forsok att pilla sonder blasor, aaaajj. Sen ropade de ut att alla skulle av taget och jag som hade pillat upp det dar och inte hade pa plaster svor annu mer. Sen va det da kontrollen. Vidare in pa taget. Forsokte sova. Hade handvaskan tatt intill mig och sov oroligt. Vaknade av att det blev fart i korridoren i morse, var val en kvart kvar till KL. Sa kom jag dit, skitbra tankte jag, ska ta tag direkt till Hat Yai. Tjena. Det gick 20.45 ikvall. Bokade en plats och bad om nederslaf igen om de kunde fixa. Tror nastan att han lyckades=)

In pa toa. Lycka. Normal toalett. Ner till Ronald mcDonald pa frukost. Jag vet. Jag borde kaka Asienmat, men jag har lite oroliga tankar for min mage. Sen till toa igen. Da fick magen saga hej till malaysia. Sa nu har man bajsat i Kina, Malaysia och Singapore =) Ska kora en san topplista istallet for "hur manga lander man besokt". Ska ta "Hur manga lander man bajsat i" =) Sen kollade jag in pa 'granntoan' ochfick se att det var haltoalett. Puuuu vilken tur att jag valt ratt.

Upp och trasslade med taxibokning. Tydligen maste man ha en kupong for att aka taxi. Man bestaller den dit man ska, betalar i luckan och sen lamnar man kupongen till chaufforen. Onodigt avancerat. Jag som inte ens vet vart jag ska. Sa att jag ville pa Sightseeing och da var det en annan karl som stod i kassan bredvid mig som borjade lagga sig i. Lar da saga att det ar ett valdans hjalpsamt folk har nere. Jag betalade 18 sek. Satt mig i en taxi. Chaufforen hade inte langa naglar sa det ar nog bara i Singapore. Han va konstig iaf. Satt och lixom fnyste nar han andades, trodde han hade astma ett tag men det vette tusan. Lat som Fissilus nar hon e pa vag att borja dromma. Ni vet, sana korta fnysningar som e gulliga. Fast pa taxichaufforen var det inte gulligt.

Han forsokte efter ett tag att prata men jag horde inte vad han sa. Forsokte jag med och han fattade nog inte vad jag sa for han svarade ocksa Okey pa fel stalle. Slappte av mig vid nan shopping , alltsa dit jag INTE ville. Men sen sag jag att det va nan resebyra bredvid sa jag gick dit. Pratade med en glad man som ville komma till Sverige och se midnattssolen och av honom bestallde jag en guidad citytour kl 14.15 som skulle ta 3 timmar. Blir helt okej eftersom taget gar senare. Kostade typ 70 svenska sa det va ju billigt. Kom pa att det istort satt e samma pris har som i Singapore men att Singaporedollarn ar vard nastan 5 svenska och Malaysiska ringgit ungefar 2 svenska. Sa tagpriserna betalr man overpris pa i Singapore (fast det fortfarande ar billigt ur svensk synvinkel).

Naval. Och har ar jag nu. Inknappandes vad jag gjort. Kanns helt okej hittills faktiskt. Lite stolt over mig sjalv an sa lange.

Vill ha svensk grillad mat. Mums vad gott.
Vill lukta pa Drevus oron.
Vill kunna slappna av nar jag sover.
Vill ha ordentliga fossingar.

Sa, efter Hatyai som jag nar imorgon formiddag sa blir det Trang som det ser ut just nu. Fran Trang kan jag sedan ta mig till Krabi och vidare darifran till Phuket, Ko Lanta och Phiphi.

Pa aterhorande. Kram till er alla.  <3

Forsta anhalt Singapore

Forst och framst - det blir bara a och o idag. Gissa vad det skulle va for bokstav egentligen.

Lite om min resa da hittills. Akte fran Karlskoga alldeles for tidigt, kom fram till Maby, parkade tydligen fel for de fick hamta bilen och parka om. Till Arlanda. Astidig. Kopte korsord. Upp och kakade. Overtalade han som agde stallet att byta tvkanal sa det var fotboll. Jag fick min vilja igenom och vips kom det fler och fler och satte sig dar. Var jag och en massa killar/gubbs. Kollade en halvlek och sen checkade jag in. Var Hollandmatchen om det var intressant. Efter incheck gick jag och softade och hade annu inte fatt nagra fjarilar. Konstigt. Lite tankar hade jag hunnit fa pa vag till Maby, men inte manga alls. Sa kom da planet till Helsingfors. Nar jag gick ombord hann jag tanka " Vad haller jag pa med? Ska jag hoppa av?". Hann inte hoppa av for vi lyfte. Serverades pissacklig macka.

Till Helsinki, skulle byta gate, Liza lyckades med att komma ut fran flygplatsen sa det va bara att forsoka ta sig in igen och visa boardingkort och allt. Planet till Bangkok/Singapore blev forsenat. En timme. Tva timmar. Vid fyra timmar fick vi servicekupong (de som bad om det, jag hangde ju sa klart pa andra sa jag fick en). Kakade en macka. Sen kom planet. Skulle lyfta halv fyra men jag tror minsann det blev senare anda. Pa flyget satt jag bredvid varldens konstigaste man. Tyckte jag iaf =) Vet inte varfor han va konstig, men han va det.

Forsokte sova men det gick inte sa bra. Magen borjade gora sig pamind. Hade fatt nagot mer finskt skit som jag inte kunde ata. Mellanlandade i Bangkok. Klockan var efter 18 dar och det var 36 grader varmt om jag inte missminner mig. Sen blev vi sena annu mer for det var nagot krangel med nagon som skulle pa. De babblade om sakerhet och att hans bagage skulle av utifall det var nagot. Sen kom han pa och kan nagon gissa vart han skulle sitta? Jo just det. Bredvid mig. Sen satt han och babblade i mobil sa jag trodde det var nagon bombare med pa planet. Han hade grymt langa naglar, vilket gjorde mig annu mer misstanksam. Aterigen vet jag inte varfor.

Kom till Singapore. Fixade bagaget latt och sen va det taxi till hotellet. Chaufforen var astrevlig och han gav mig sitt nummer sa jag kunde hora av mig om jag ville aka med honom igen eller ta en fika. Haha, skulle inte tro det. Och. Nu kom det. Han hade OXA langa naglar. Tror det ar nagot spec for singapoirska gubbar och killar.

Till hotellet. Inte varldens basta standard kanske. Kom in en gubbe med en filt. Jag kunde inte sova. Kollade fotboll istallet. Och sa fick forstas magen saga hej till Singapore. Suck. Satt klockan pa halv atta. Var svintrott men klev upp, duschade och sen ivag. Kollade pa olika hinduiska tempel och gick sen till Arabkvarteren for att titta pa Sultanmosk'en. Darifran gick jag till Raffles house och drack en Singapore Sling. Var helt okej, men det finns godare drinkar. Vidare till Suntec city och skulle shoppa men orkade inte nar jag sag allt folk.

Fotterna varkte. Tog taxi till stationen som skulle salja biljetter mot KualaLumpur. Taxichaufforen hittade inte. Jag satt och svor pa svenska att han va kass. Kom fram efter att han slappt av mig. Fragade mig runt. Kom till stationen - stangd. Da var det fel station. Men det stod i guiden att det var den. Ny taxi, den gangen till destination "Malaysian Railway station". Hamnar pa ratt station som, lyssna nu, heter LIKADANT som den som var fel. Hur puckade far man vara. Shit.

Kopte biljett, taxi tillbax till Suntec. At mackedonk. Vill inte fa ont i magen nu. Fotternas blasor vaxte annu mer. Forsokte aka taxi till internetcafe men de fattade inget. Tog taxi till Raffles City/Plaza och hamnade pa flashig avdelning - Buisiness area - och har sitter jag nu. Sakert mkt dyrare an pa gatan men orkar inte traska mer. Ska aka till stationen och sitta dar med mina korsord tankte jag.

Funderar pa att bajsa i KL och aka direkt till Tahai. Kanns som om mina fotter behover en sandstrand. Far se vart jag hamnar.

Sa, pa aterseende. SMS' a garna. Tihitihi.

Halsar till er alla. En del saknar jag mycket ska ni veta. Men ni terroriseras av mina kort sen och far lyssna pa alla aventyr. Hihi.

Kramisar fran mig i Singapore. An sa lange =)

Ute i sista sekunden

Ja, som vanligt. Klockan är nu tio över ett på fredag morgon, eller torsdag natt hur man nu tolkar det.Har inte packat klart än. Bra Liza.

Haglöfs är liten. Jag har knappt några grejer med. Sanslöst.

Så. I kväll klockan 20.40 åker jag. Först till Helsingfors för att byta plan. Sen till Singapore.

Från Singapore (efter lite turisteri) är det Kuala Lumpur. Vidare från Kuala Lumpur i Malaysia är det Thailand. Vet inte vart jag hamnar. Hade en massa platser, men vem vet, kanske bara är på ett ställe om jag trivs. Funderade på Hua Hin, Ko Samui, Krabi, Khao Lak, Phi phi, Phuket, Trang, Ko Pha-Ngan. Tja, får se vart det tar vägen.

Pratade med Bodd idag. Är sms-kontakt som gäller så vi vet vart vi ska ses.

Så. Förhoppningsvis kan jag uppdatera denna blogg så alla vet vart jag är och hur jag har det. Får bara se hur mycket energi jag lägger ned, kanske är fullt upptagen :D

Korsord ska införskaffas imorgon. Blir nog en Året runt. Gillar deras korsord juh :D

Ha en skön sommar så länge. Vi hörs och ses.

En lite halvvilsen Liza=)

Spelkung

Eller kanske inte. Vann 47 kr på en tia iaf. Gött.

Jag har haft egen assistans. Jag är ingen datahacker.... :D Bättre att låta andra göra jobbet har jag räknat ut=)

Saknar voffs. Konstigt. Har kommit in i en Drevusperiod igen. Å Bullbert förstås.

Vad kan man säga mer än suck?

Å nedräkningen håller på. Fredag here I come. Fatta. Snart där. Sanslöst ju.

Hade telefonen på hela dagen på jobbet, men ändå ingen som ringde. Mamma?? Ami?? Får väl ta det imorrn då kanske.

Scrubs på TV. Vart seriös å kollat Seinfeld idag. Inte illa pinkat.



Slut på friden

Jopp, e snart dax att fara til Kga igen. Suck . kort om allt:

To: Hem, fiskar överlevde min fina resa. Fick ju börja med att jaga dem i akvariet på morgonen, avslutning, smörgåstårta, Äby. Fissilus och Bullbert.

Fr: Utspark Sandra. Jag och mammade hamnade i fel skolbyggnad först. Sen irrade vi fram oss. Åkte Mercedes Cab på stan med Sandra i kortegen och vinkade på folk. Fast jag skrek inte "För jag har tagit studente, fy fan va jag är bra". Kändes lixom inte rätt=) Till stugan, mat, hem, drack en julcider som kom fram ur gömmorna. Kollade film med Fissilus och bara mös.

Lö: Lunch hos Klucken med potgratäng och grillad korv. Till Prix. Hem. Korkade upp. Till direktören. Kollade fotboll. Pissmatch. 0-0, skandal. Förlorade pengar på Oddset . Grillade. Jag är bättre än Werner und Werner. Fast jag hade sämre tång. Drack tequila. Spelade kubb som jag gjorde nya regler på: straffkubb med flaskdrickning. Var bara mitt lag som skötte de reglerna. Vi skyller vår förlust på knott. Till Kungshallen. Tjafs AB med alla tror jag. Hem till Ami. Käkade minipizza. Åkte taxi hem. Hem vid hmm. strax före fyra tror jag.

Sö: Vaknade halv nio. Skandal. Käkade frulle. Låg och solade en sväng. Varmt. Åkte till stan. Käkade Max med kusse. Kollade amerikansk fotboll på Nynäs men vi fattade inget så vi drog sen. Ica Maxi. Hem. Sola. Händer inget-. Har fel på pigment.

Nu: Vill inte åka. Ska nog åka halv fem imorgon bitti ist. Så kan jag mysa med Dreva och gotta oss i soffan ikväll. Åsså hinna leka med Bullen (numera Bullbert, enligt mig).

Siv har varma kläder på sig. Känn sommarhettan kvinna. Gränsfall att det är för varmt nu. Hur fan ska det gå utomlands. Hmm.

Fem dar kvar!!!!

Miss Piggy och jag

Fattar inte att jag är så röd. Solen har ju vart i moln idag. Den ska ju inte ta så här mycket då... Suck. Jeje. Färgen lägger sig väl snart. Hoppas jag.

I övrigt är det bara inse att man är kass.

"Men den här smakar inte alkohol". Bra Elin ;D


Timmar kvar till frihet. Sen är det en vecka kvar av konferenser och stuff.

Bara få dagar kvar nu

Jepp. Jobba onsdag och halva torsdag. Sen dunka upp med bilen igen till lilla Äby. Gött. Sen fira kusse. Leka kanske med Ami. Dunka till Kga på söndagkväll. Jobba hela nästa vecka och sen på fredag dra till Arlanda. Oh my god :D

Letade efter badkläder idag. Bra Liza att vara ute i god tid. Hittar bara baddräkt. Undrar vart jag lagt bikinin. Hmm. Måste leta hemma i helgen.

Glömde kläderna på garderoben. Piss. Kom på att jag då måste stresshandla imorgon, men sen hittade jag ett par byxor hemma ihopknölade. Måste ba laga dem. Jag som knappt vet hur man använder nål och tråd, men det får duga. Så imorrn får jag stress-sy ist=)

Mästerfotograf är vad jag är. Så det så.

Saknar redan voffsens. Hihi. Kul med nya kompisar=)

Borde sova. Kan inte.

Och jag håller med ... mysteriet blir bara värre. Vart är den sista fisken? =) Ska ta med slammisarna hem på torsdag och sen plockar jag ner akvariet, kan ju inte ha firrar som tokförsvinner hela tiden. Blir ju dyrt i längden. Trodde ju det skulle bli bra när det kom småfirrar, men tydligen inte. Piss igen.

Har nog bränt ryggen ändå. Scheisse. Hur ska det gå i utlandet. Hmm..

Och varit duktig. Började läsa Sagan om ringen. Tänkte jag skulle läsa den eftersom jag blängt alldeles för många gånger på filmerna. Har snart läst ut den första boken. Braaaaaaa Liza. Wiiie.

Och apropå böcker. Ska greja Dan Browns nya til resan känns det som. Åsså måste jag packa ner fler pocketar.

On your marks, get set....GOOOOO.

Jag vet. Jag är skum.

Dagmamman och Bullen

Dreva har fått extraknäck. Hon är dagmamma åt Bullen (eller Birger som pappa säger). Johansson har skaffat valpis. Inte ett dugg söt. Inte ett dugg vild. Dreva lixom ba "Suuuuuuuck", iallafall ibland. Men hon är apduktig och är tålmodig.

Bestämde mig hastigt och lustigt för att åka hem igen den här helgen. Kom vid 19-tiden i fredags, möttes av en lös Fissilus och ett stycke "spring-på-snedden-för-jag-har-ingen-riktig-motorik-än-valp". 9 veckor. Käkar blommor. Och pinnar. Och skor. Och visselpipor. Och Dreva. Nä, men nästan iallafall.

Igår målade jag ite på huset. Observera lite. Idag är vi hundpigor för grannen jobbar långsöndag. Jag har legat ute på gräsmattan med ett stycke Bullen/Birger rusande runt om mig. Sylvassa tänder. Precis som det ska va. Så skickade mamma ut dem i hundgården. Dreva ännu mer: "Suuuuuck".

Ska hämta vildsvin idag. Sen ska man väl leka lite till.

hits