En årssummering

Jag vet... jag har varit usel på bloggerisidan. Det ska bli en ändring på det. Från och med nästa år.

Ikväll ska jag göra en kort summering a´la Bridget Jones. Gott slut, gott nytt osv=)


Antal resor: 3 utomlands, en massa mellan Äby och Kga.
Antal pojkvänner: 0 om man inte räknar Hans i Patong=)
Antal vänner: många bekanta, men 3 riktigt betydande
Antal djur: 1 hund, 1 surrogathund, nästan alla fiskar lever efter detta år
Antal uppgångna kilon: För många
Antal nedgångna kilon: Ett antal men de försvann upp igen
Antal svordomar: Räcker 3 miljoner som antal?
Antal svordomar som har att göra med datorer: Hälften av dessa 3 miljoner

Årets höjdpunkt: Min Asienresa
Årets flopp: Vintern
Årets garv: Många, måste nästan tänka vidare på den

Och nu kära vänner, måste jag dra=)
Återkommer nästa år. =)

Julafton, som vanligt

Jepp. Igår var jag ut i skogen med pappa på harjakt. Jag åkte 45 min senare med Bullen. En tjädertupp i en tall och en skällande Dreva var det som dagen bjöd på. Sen frös jag så jag åkte hem. Jagoch Bullen råkade visst somna i soffan och det va såå skönigt. Sen kom pappa hem och då hade Bullen åkt ut i hundgården (råkade träffa på husse Conny när vi skulle ut och kissa ju)... Drevus va inne hela kvällen och natten, myshund.

Jag kädde granen igår och nu på morgonen så åkte ljusen av. Kaputt gegangen.

Uppe på mitt kök ser det ut som sju svåra år. Container någon? Så mycket prylar och ändå är detta bara en bråkdel.

På återhörande och god jul alla. (Eller... jul iaf)

Alldeles strax,

, jihooo snart slut! Riktigt bra vill jag lova.

Idag har jag fått medalj och Sofia "ä inte bitter" :D

En beeeaatch och 2 kvar

Jepp. Idag har jag varit riktig bitch och TjurStina :D Imorgon ska jag leka "Say my name bitch" med meine Freundlein :D

2 dar kvar, rödtuta slut. Nu e det Blossa-glögg som får gälla.

Och jag och direktören är såå bra =) Roomservice nästa=)

Åsså va de bara tre

Jepp. Tre dagar. 11 lektionstillfällen. Jiiihaaaa.

Och nu? Nu är det rödtuta :D Haha. Alkogenen i mig måste få tillfredställelse.

Dessutom har jag köpt en julklapp åt mig själv. Det var riktigt snyggt om jag får säga min mening.

Imorgon? 2 * film och en musiktävling. Hihi.

Söndag med allt vad den innebär

Men... bara fyra dar kvar=) Jippie.

Stackars lilla Sven-Erik Magnusson som får fira jul i fängelset. Not. Jag tyckte redan från början att det var orättvist med fotboja och att om det varit en "vanlig" person hade det genast blivit hårdare straff. Nu gjorde herr Magnusson bort sig på egen maskin och nu ska vi alla tycka synd om honom för att han inte får fira jul med familjen. Sure, men hur många artiklar skrivs det om andra interner och hur synd det är om dem? Nada, zero, zip. Nä du herr Sven-Erik, ha en god jul och gott nytt år. Du kan ju alltid drömma om julsnapsen och nyårschampagnen.

Själv ska jag ner på stan idag och sen till Linnebäck. Och sen? Sen ska jag smutta vidare på min vinglögg. Utan att tänka på fängelsekunder.  Och utan att köra bil efteråt. Vanliga personer kan ha hjärna och ett smaksinne. Mmm, mums fillibabba.

Lördagskväll

Jepp,med rödtuta och vinglögg. Blir fint med ett jullov så man kan gå omkring och smutta hela dagar.

Favoriten Niklas Wikegård är på På spåret. I like!

Dagens tips: Lidl´s revbenspjäll! Mums kardemumma!

Nu får det vara nog

Ja, med olika saker dessutom.

* Regnet. Jag vill ha snö. Nu. Inte undra på att folk blir deprimerade

* TVprogram . Ge mig vettiga saker. Nu.

* Jobbet. Kommentar överflödig, mer än att det åter igen slutar med att Liza gråter. Kräk.



Jag och Strand ska ha whiskeyprovning, men först måste jag läsa vilka regler som gäller=) Dessutom tränar jag att få bort min prydhet :D Och Ami... du ska oxå med... fast Minttu räknades inte som whiskeysort. Haha.


Ska till Bodd idag. Ältar vidare=)

Igår var det en riktig ältardag och lika så idag. Men vad ska man annars göra? Blir bara så arg. Nu.


Ps. Skräll... sov i sängen i natt :D

En tisdagsmorgon

Med 8 skoldagar kvar och 10 ordinarie veckodagar kvar. Fick en glad överraskning att jag slutade på torsdagskvällen istället för fredag förmiddag. Bra. Då får jag en extra natt i Västanåsängen. Apropå säng. Det blev soffan i natt igen. Konstigt egentligen hur det är det där, jag har siktet inställt på sängen men det blir ändå att jag stannar i soffan. Tänker "Jag ska bara se det här programmet", följt av "Jag ska bara blunda under reklampausen", följt av "Jag kan blunda och ändå höra vad de säger", följt av "zzZZZzz". och sen vaknar jag av en mobiltelefon som spelar "Tuffa tider". Ställer fram 20 minuter (lite väl magstarkt att kliva upp 5.20), vaknar av "Tuffa tider", ställer fram 20 minuter (fortfarande jobbigt att kliva upp 5.40). Vaknar av "Tuffa tider" och Nyhetsmorgons signaturmelodi.

Nyhetsmorgon... slår aldrig fel. TV´n står ju på hela natten. Förr hade jag den smarta vanan att ställa den på automatisk avstängning, men eftersom jag nu "bara ska blunda i reklampausen" så blir det att den står på. Hela natten. På lägsta volym.

Det där med volymen finns en historia bakom. Ett tag tyckte jag att det var så otäckt att somna i mörker i lägenheten och att det skulle vara tyst. Tror att det var i samband med någon bok jag läste som det blev ännu värre än vad det är från början. Så jag hade TV´n på, eftersom den både gav ljus och ljud. Och på den vägen är det. Förr har jag varit beroende av att ha radion på när jag ska sova. På Västanå står klockradion på 24/7 eftersom jag tycker att det är skönt att ha musik i öronen. Men det här med TV´n, det är inte lika skönt.

Det värsta jag vet under natten är när det är skottscener och jag vaknar av hemska skrik och ammunitionssmatter. Det är då jag måste byta kanal och se något kul innan jag kan somna igen. Ibland funderar jag också på hur mycket det hörs till grannarna. Kanske inte är så populärt att det är TV på hela natten. Och brandrisken...

Nä.. så här kan man inte tänka. Börjar känna att jag låter som en människa med tvångssyndrom. Och det. Det kanske jag är. Men vem är inte det i denna värld?

Och nu? Nu är det datasal. Med ungar. Som ger mig ljud och ljus (i form av lysande mobiltelefoner).


Det är med sorg jag säger det...

... jag skickar min älskade sport-BH åt fanders nu. Men när det låter i den när man drar lite (ni vet sånt torrt ljud som knastrar när tygfibrerna går sönder), då är det nog dags att tacka för de glada stunder vi haft.

Jag vet. Mamma kommer inte att sörja den och kanske, kanske, kanske tänker hon nu "Äntligen" och "Vad var det jag sa". Det är inte bara en gång som jag har hört att jag ska kasta den.

Troget har jag varit min sport-BH nära. Vi har varit utomlands tillsammans, skumpat på en spinningcykel tillsammans och vi har även spelat en hel del innebandy tillsammans. Mot slutet har det varit ett sämre förhållande, kanske har åldern tagit ut sin rätt - för jag finner inte din skönhet och funktionalitet (ööö) lika uppenbar längre. Jag har till och med tappat bort dig i tre månader och det var med ett glädjeskutt i mitt hjärta som jag fann dig. Kanske borde vi redan där ha gått skilda vägar. Men man slänger inte bort många år bara sådär. För många år, det är just vad det är. FÖR många år. Jag minns inte ens när vi träffades för första gången, men jag skojar inte om jag påstår att vi haft ett förhållande i sju år. Minst.

Så. Vila i frid i sport-Bhs-himlen. Jag kommer att tänka på våra goda tider när jag förbannat letar efter en BH med samma egenskaper som dig... Tack för de här åren!

Söndagskväll

Som vanligt fylld av ångest.

Men... Lizas recept på att ångesten ska vara något mindre:
Älgkalvsstek med kantareller, fetaost, vitlök och pommes. Serveras med en iskall Cube. Som söndagshumörshöjare har även Blossas glögg fungerat. Så nu ser jag fram emot ledighet när glöggkannan kan stå på värme hela dagen och man kan gå och bli lite smålull.
B-L-O-S-S-A, glöggen heter BLOSSA ;D

Ny lista

Jepp, har uppdaterat min önskelista.

Idag har jag inte gjort ett skit, hade planer men det blir som vanligt inget. Blir väl till att kliva upp tidigt imorgon bitti som vanligt.

Fasen, vill inte att det ska vara måndag igen... blä.

Har tänt på glöggvärmaren. Kanske kan det ge lite glädje iaf.

11 eller 12 dar kvar... kan ju ha varit värre iofs...

Helg i soffan

Jodå. Somnade i den igår... alldeles för tidigt. Strax efter nio tror jag minsann...

Känns sådär. Spelar ingen roll vad ni säger jag ska göra eller inte, det är så här jag fungerar. Take it or leave it, men tvinga mig inte till saker jag inte känner för.

Vill inte. Har bara den tanken i skallen.

Kusse.. nja, det kanske inte är überambitiöst, trodde bara det=) Vet inte när jag kommer hem, men lutar åt 22 december. Har jag tur kan jag dra redan den 21a. Fast det blir isåfall på kvällen och det vette fasen om jag vill.

Hur julen firas vet jag inte, inte heller nyåret. Det här är inte min favorithögtid. Verkligen inte.

Nähä. Vad ska man göra nu då? Glo på nån film eller nåt kanske. Barnprogrammen den här tiden på dygnet är lixom inte de bästa.

Fredagen snart slut

Och det är även jag... vill verkligen inte.

Har haft en sådär dag. Det sjuka är att det okeja lätt byts ut till irritation och besvikelse. Hade verkligen ett bra humör, men det är ju som om det är lättare att förbyta det goda med det onda. Vill inte, fattar ni inte.

Genom att agera som ni gör förändrar ni hela mig. Ni vill ha en trevlig människa, men den trevliga människan försvinner i samma stund som ni kräver allt. Jag kan inte ge mer än vad jag redan gör och ändå är ni inte nöjda och hittar fel. Jag är så jävla less. Less och ledsen.

Att man sen får ledsna miner när det kommer fram att jag ska flytta, då är det inte undra på att man funderar på hur det egentligen är.

Så sanslöst. Så sanslöst att jag saknar ord.

Äntligen fredag

Men... kan inte det bara vara typ klockan halv tre så jobbet är slut?

Min fot värker. Riktigt illa. Värker fastän jag sovit och försökt vila den. Vad har hänt egentligen? Suck.

Sov i sängen i natt, grattis Liza. Vet inte varför jag la mig där, men är skönt faktiskt. En natt utan soffan.

Ikväll blir det väl sent, helgen ska jag inte gå utanför dörren överhuvudtaget. Så det så.

Fissilus, kom och värm mig.

Julecider

Jepp. Var med Noratösen idag på Bolachet (där jag för övrigt som vanligt fick visa leg och det ledde till att Nora tyckte det var jättekul). Iaf. Handlade inför imorrn. Och nu på kvällen tog jag mig en julecider. Den är så god. Verkligen. Gillar inte den där snajdern man ska vända upp och ner för att få glitter i. Åsså handlade jag glögg och rödtuta. Glöggen ska jag ha nästa vecka när jag sitter och tycker synd om mig själv. Eller i helgen kanske=)

Så. Tack för alla värmande ord mina nära och kära. Jag ser fram emot ett långt lov med fyrbeningar och tvåbeningar. Och kusse... jag tror det går att greja kräftor. Kanske nåt vi ska göra=) Ischoklad, sure, men är det inte überambitiöst? Jeje. Vi kollar vad vi kan göra. Vet att jag gillade glöggbollarna från förra året och att limechokladen inte var sååå äcklig.

Måste ha fel på min temperatur. Ena stunden sitter jag och tvärfryser och nästa svettas jag. Usch.

Ikväll.. hmm... vet faktiskt inte. Inget alls kanske. Kollade på Pirates of the Carribean 2 igår. Funderar på någon film, men vet inte hur jag ska göra.

På återhörande.

Morgontrött och hemlängtan

I morse satte jag mig i bilen och bara kände den där känslan av att inte vilja åka. När jag hade kommit fram till jobbet satt jag kvar i bilen ett tag och funderade på att inte kliva ur. Efter ett tag kände jag mig lite galen, så jag var tvungen att kliva ur. Och nu... nu sitter jag här i datasalen och bara känner att "Nej, nu får det vara nog". Vill inte. Vill inte. Vill inte alls.

Jullov NU. Och sen, sen ångrar jag mig nästan att jag skrivit på mer. Varför ska man hela tiden försöka och inte få ett skit tillbaka? Varför ska man vända ut och in på sig själv för att bara få otacksamhet kastad i ansiktet?

Läste igår på aftonbladet.se att det var en diskussion om skolan. Jag blir bara så ledsen när jag läser alla påhopp mot lärarkåren. Om ni tror att det är så enkelt, så åk till en skola och ta någon lektion. Det här handlar inte om lärarna, det här handlar om eleverna.

BLÄ!

Var hos Elin med Bodd igår och kollade på Bonde söker fru. Jag skäms lika mycket varje gång, men vi skrattade gott. Fler såna kvällar. Såna kvällar som man känner att de inte ska ta slut. Såna kvällar som man gärna kliver ur bilen för.

Byrå och hagel

Jepp. I morse var Byggare Liza i farten och skruvade ner en byrå. Eller. en hallmöbel rättare sagt. Smarta Liza och smarta Ami hade tydligen även SPIKAT på vissa ställen (tänk vad fort man glömmer...) iaf. Nu hoppas jag bara att jag får ihop den när jag tar hem den. Har nämligen kastat instruktionerna.

Igår lämnade jag in min dator igen. Och apropå dator så var det inbrott i tisdags morse på skolan. Kul jul. Not. Jävla arg var jag. Och är.

I morse haglade det duktigt. Larm på bilar gick igång och det var stora hagelkorn som kom ned.

Dagen har varit pissig. Typ. Jag har ju dels mindagnedräkning, men nu har jag även infört en lektionsnedräkning i varje klass.

Vill hem. Nu.

Kan inte vara sant

Är onaturligt trött och så vaknade jag fem i halv sex. Jag vill sova. Hela dagen. Bara ligga hemma. Ååååå.

hits