Frisk luft och jag

Håhå jaja. Jag har på två dagar fått mer frisk luft i mig än vad andra i min ålder får på en vecka. Tror jag iaf=)

Igår ute med lillskrutt - 5 timmar.
Idag ute med Fissilus - 3 timmar.

Och det är inte slut där=)
Imorgon ska jag ju till läkaren så vet inte om jag hänger med pappa som ska ut med lillskrutt. Annars är det älgjakt på lördag - samling halv sju (ååååååååååååååå fästing kom och kröp i hårbotten!!!!!!!) och då räknar jag med att vara hemma runt tre (8 ½ h) och på söndag är det ut med antingen lillis eller fisslius. Och det är jobbigt med frisk luft!

Nu ska jag duscha, känner att det krype rpå hela kroppen efter att ha haft flådisen i huvudet. Sen soffläge. Och Fem-serien=)

Skön onsdag

Hej hå vad jag har varit duktig idag... not... men jag har varit ute med lillprutt=)

Vi som inte vet hur man gör

Haha. Jag och kusin. I ett nötskal. Iaf. Va och kollade på Låt den rätte komma in. Eller... min kusin kollade. Jag blundade och frågade vad som hände. Tur att det bara var två till i salongen=)

Sen skulle vi käka på det där Mesopotyma eller vad det heter. Kolgrillen you know. Det var gott. Som fan. Spettet låg på typ pizzabröd. Kusse och jag smaskade. Sen kollade jag på grannbordet. De hade inte ens rört sitt bröd under. Asgarv.

Sällan vi inte fattar=) Men å andra sidan - varför ska man servera det om det inte är meningen att man ska äta det??

Åsså kom vi på tal om Thailand när jag satt och tröck i mig nåt jävla gräs som var utanpå kycklingen. Och när thaiservitören ko och sa No no no no och försökte förklara att gräset gav smaken och att man skulle pilla upp det och bara äta kyckling.

Sweet memories=)

För övrigt: I löööv när man kan anonymsurfa och se att man är så bra.

Hjärngympa

Det är faktiskt att jag nästan blir lite stolt över mig själv när jag lyckas med svåra korsord=) Så nu är v 44´as kryss klart. På ny rekordtid. God daaamn I´m good.

Nu ska jag få välbehövlig vila från korsorden. Tills nästa...

Vintertid

Håhåjaja. Bak med klockan en timme. Och ute blåser det. Mamma och jag ska nog ut med lillskrutt vi. Om vi inte blåser bort=) Åsså vill jag rosa min eksemsalva. God daaamn vilket underverk den har gjort under natten mellan benen=)

Frulletajm!

Bloggpaus avslutad

Pust. Nu ska jag in i matchen igen. Men inte alls lika ofta. Tror till och med att jag tyckt att det varit skönt att inte blogga ett tag.

Kort sammanfattat: inget speciellt har hänt förutom att Klucken och jag var på Ålands hav förra helgen.

I övrigt så är det lite huller om buller och som alltid känns inte internet som rätt forum.

Höstlov och jag blir hemma. Skulle åkt iväg till Kga och Nora men har läkartid och känner att jag inte orkar stressa. Det är illa nog ändå. Så nu dras man med dåligt samvete över att jag inte åker.

Hundbloggen har inte heller uppdaterats på evigheter. Men det ska jag göra idag.
 (
http://lizelus.blogg.se/voffis)

Tjao.

Onsdag är ingen lill-lördag

Nopp nopp. Ska åka till jobbet idag. Ska ringa folk. Sen ska jag nog stänga av och ha som mor min.

Prinsessan på ärten

Igår somnade jag 19. Det är sant. Vaknade till  mig lite dp och dp och fick då svara på sms som trillat in. Jag tror iallafall att jag svarade, men vet inte eftersom jag var helt off. Och det är jag fortfarande.

Men nu ut i skogen. Får se om det blir mer älg idag. Så förklaingen till att jag inte svarar i telefon eller på sms är alltså att jag sitter på pass. Igår försökte jag svara mellan passen. Hatar att ha känslan "måste".

Igår kväll försökte jag träna. Jag gav upp. Knähelvetet är som det är. Jag orkar inte med nån operation till. INte för att jag tror att det behövs, men...

Idag ska jag äta bättre. Lovar. Blev 2 toast, en halv banan, 2 mandarin, 1 macka, 5 kalla köttbullar och 2 korv med bröd igår. Efter träningen ingenting.

Blä. Adjö.

Kan inte somna... igen..

Suck. Är alltid såhär när jag ska upp på morgonen och jag vet om det. Uppstigning halv fem imorgon bitti. Älgjakt nästa. Så nu ska jag tvinga ihop ögonen. Fast det är svårt...

Middagsdejt

Direktören och jag var ute på en tu-man-hand dinering igår med tända ljus. Maten var väl okej och sen var det mer än okej med sällskapet. Så kul=) Ett glas rödtuta, en irish och 2 nyttiga drinkar. Sen skulle vi åka kollektivtrafik men det slutade med att mina päron fick komma och hämta oss. Och direktören slapp minsann betala allt han intagit. Haha. Vi gick snabbt innan de fattade vilket fel de gjort.

Roligaste kommentaren: "Hallå! Betala!" Hahahaha. Men det sket vi i och gick in på ett annat ställe.

Tack för lördagen=)

Träning på g

Halv sex ikväll ska här steppas. Fast jag har fått skavsår under fötterna. Och på hälarna. Scheisse. Men man får väl bita ihop.

Det här med planering

Haha. Jag hade gjort en tipspromenad som handlade om litteratur, Gick och satt upp dem i morse och det tog drygt 20 minut er. Iaf. Skickade ut kidsen på promenaden. Sen kollar jag ut. Regn. Haha. För det första såg de ut som blöta katter när de kom tillbaka. För det andra så hade jag skrivit i bläck. Jag bävar mot den sista lektionen när pappre har suttit ute en hel dag i regn=)

Bra planering Liza...

Nytt partaj

Klara ringde idag. Beordrade mig att kolla i kalendern. Inget skrivet där. Men nu är det kladdat iallafall. Vi ska ha party. Klucken och jag och en massa annat folk som jag säger är innefolket. Det är lika bra att poängtera det. Klucken och jag och innefolket. Haha.

Vi ska dricka en massa vin och drinkar innan själva partajet. Blir lite mindre pinsamt då.

Efter redovisningen ska vi i allafall in till stan. Kanske har vi nytta av något som vi lärt oss under partajet. Skoja ba.

Tjohoo, kul att kalendern börjar fyllas av andra saker nu=)

Egokick

Oh my god. I love them. Hahahaa. Jihaaaa. Och efter denna timme har jag gått och skrytit bland kollegor. Haha. Jag är bäst. Så oövervinnlig=)

Men men... snart slutar väl lyckan... 35 minuter kvar ... haha.

Who´s da maaan? Hahahahaha.

Medelsvenssontäcket

Jag har ett lyxproblem. Igen. Jag har alltid haft mitt älskade täcke som är sådär tjockt och som är varmt som en kamin. Det har behövts om man man säger så. Med vedpanna i källaren kan man inte alltid räkna med att det är plusgrader...

Nu har familjen iallafall skaffat en värmepump. Första dagen hade vi 27 grader inne. Då vädrade vi. Efter detta har jag börjat gått med shorts. Kan liksom inte ha normala varma kläder eftersom man smälter bort. Andra dagen (efter justeringar) hade vi 25 grader inne. Det var fortfarande tropiskt varmt. Och att ha täcke när man skulle sova var stört omöjligt. Efter den tredje dagen hade vi början till normala 22 grader (22 och en halv, 23 förekom också). Lik förbannat var det varmt. Och ändå blev det kallt på natten. Men under täcke blev man klibbig som om man hade djungelfeber.

Det var då som jag började att använda bock-filten. My beloved bock-filt. Den brukar annars bara duga när jag är lite ruggig om dagarna, men nu blev den perfekt.

Nåväl. Efter ytterligare justering är vi för tillfället nere på 21 grader och däromkring. Bockfilten är inte gjord för en hel natt i det gradantalet. Men så hittade jag  det... täcket jag aldrig använder. Ett sånt medelsvenssontäcke. Inte för tjockt, inte för tunnt. Och nu är det sådär lagom igen.

Papsen har pratat om att sänka ytterligare på pumpen. För i den här familjen ska vi nu spara el. Jag tar sparandet på största allvar och har bytt ut lampor till lågenergi. Men se, de är tydligen värre att tända och ska egentligen vara på och lysa en längre tid. Det skiter jag i. För numera är det kolsvart i min lägenhet. Akvariumet får gå på. Men inga fönsterlampor eller timer på andra lampor. Det är kolsvart. TV´n lyser upp mitt lilla bo. Jag pratade med Direktörn i måndags. Han frågade om jag aldrig var hemma. Jag förstod inte vad han menade. Men sen fattade jag - att han tittar efter lampor. Nej nej, svarade jag. Jag har numera värmeljus för att spara ström. Då skrattade Direktören och sa att vi är en rolig och konstig familj.

Åter till täcket. Svammel. Iallafall. Om man nu ska sänka ytterligare på pumpen så innebär det att det blir kallare. Det innebär att jag får användning av mitt älskade täcke igen. Jag ser fram emot dagen när vi kommer ner på otänd vedpannas nivå. Då kanske jag får börja med lovikkavantarna också.

Nä. Jobbet väntar. Dags att stänga av=)

Tillägnat Seawall

Tommy... i ett regnigt Stockholm finns 10 000 människor som trotsar vädrets Gudar. Scenens Gud är lagomt Halmstads-cool i solbrillor. Och sjunger kanske en av världens sämsta låttexter... men vad gör det? Säg någon annan som klarar av fenomenet att vid så pass hög ålder ändå se fräsch och het ut =) Så höj volymen och få Nora i gungning ;)


// Äkta pengapumpare

Värre än Folktandvården?

Jopp. Jag sa i förra inlägget att jag funderade över vad som kunde vara mer illa än Folktandvården. Vänta så ska ni få höra.

Och nu lämnar vi ut personliga uppgifter igen...

Iaf. För några månader sedan fick jag akut klia på mitt högra smalben. Utslaget stort som en krona. Typ. Nu blir det bara värre och värre. Så efter mycket om och men så kontaktade jag vårdcentralen med önskan om att få en tid. Det här skrev jag om bara för nån dag sen och var jättelycklig. Att det funkade. Eller kunde funka...

Idag har jag fått mail. Av en gammal fotbollskompis mamma. Haha. Iaf. Hon skrev i egenskap av läkarsekreterare och hänvisade mig till att ringa tidsbokningen eftersom det var så svårt att få tag på läkartider. (Uhm? Och? Om det står att jag har önskemål så är det väl bara att boka in?). Iaf. Tidsbokningen har två nummer. Öppet mellan 8 och 16. Jag ringde 14.05. På båda numren. Inte ett svar.

Jag ringde 14.15 och fick höra en telefonsvararröst som förklarade att jag var satt i kö. Jihoo, tänkte jag, nu är jag med i matchen! Efter en stunds väntan kom en annan telefonsvararröst som förklarade "Just nu är det många som ringer, var god försök senare" och sen bröts samtalet.

Här kokar jag.

Ringer igen. Vad händer? Svar DIREKT! (Så många var det som ringde och så många var det i kö...). Och så får jag dra för tanten som är segare än ett vältuggat HubbaBubba vad mitt problem är. Mitt uppe i allt:
Tant: Kan du vänta? Det ringer i en mobil här.
Liza: Jaja, okej.
Tant blir borta ett tag.
Tant: Ja hallå? Mobilen tilllhör vårdcentralen (lååååångt utlägg).
T: Vad är problemet då?

Jag berättar återigen vad som är fel. Och att jag meddelat detta på nätet. Och att jag fått svar på det jag meddelat på nätet. Efter att jag pratat så säger hon:
Tant: Du är inte listad hos oss och har ingen husläkare.
Liza: Nej, men jag är ju född och uppvuxen i Älvkarleby. Har aldrig haft en husläkare hos er.
Tant: Nä.
L: Kanske har mina 4 år i Karlskoga gjort att jag försvunnit ur ert register, men det borde ju inte ske. (Tänker: Ovanligt att jag inte finns med i register)
T: Men du har ingen husläkare.
L: Nä. Har jag aldrig haft.
T: Och du står inte med i registren.
L : Men skriv in mig då.
T: Men du har ingen husläkare.
L: Ge mig någon.
T: Har du några önskemål? (Rabblar namn)
L: Någon som kan hjälpa mig med mitt ben. Typ NU.
T knappar in en förfrågan till någon annan som ska lägga in mig i register *glädjetjut* och även registrera mig för en egen husläkare *segerdans*.
T: Vad har du för problem då?
L: (Drar återigen allt och försöker vara detaljrik).
T: Har du använt något?
L: Ja, kortison och det blir bara värre.
T: 1 % ? 
L: Men inte vet jag, receptfritt...

Sen börjar hon leta efter tider och efter mycket om och men fick jag ihop en på fredag morgon. Det "lustiga" är att det är en akuttid och dessa fick man ej boka. Helst. Så jag har nu inte min nya husläkareutan en annan. Och hur jag fick boka en akuttid hos honom det vet jag inte.

Jag ska gå ur landstinget. Jag utnyttjar sällan sjukvården men när jag gör det så trodde jag att mina surt förvärvade skatteinbetalningar skulle ge mig något tillbaka iallafall....

Dessutom blev det fetstil i hela inlägget. Men jag ska nog ta och stryka datorn med kortison så blir det bättre...

*DONE* - normalt typsnitt=)

Dags för att klaga järnet

Herregud. Var ska jag börja? Jag tror jag återinför den gamla klassiska kategorin "Klagomål på olika instanser". Idag bjuder jag på två sådana inlägg.

Den första superdissen handlar om:

Folktandvården

Jag har aldrig riktigt gnällt på denna instans men nu... nu... I fredags (3 oktober) fick jag en kallelse till Folktandvården. Den var daterad 26 september (en vecka innan alltså). Jag skulle vara på plats på torsdag denna vecka för en kontroll. Up your toohtbrush in your ass! Jag stör mig på flera saker, men två är:

* Det tar inte en vecka för Posten att få fram brev, alltså har det legat på Folktandvården x antal dagar
* Hur kan man komma på idén att skicka ut en kallelse typ en vecka innan besöket??

Jag säger så här: att människor i dagens samhälle tar två veckors semester och åker utomlands är inget konstigt. Men se, det kan man inte göra i fortsättningen. Fy och fy! För om jag missar tandläkartiden får jag straffavgift för att jag inte varit på plats.

Nu försökte jag ändra via nätet. Utvecklingen går framåt... det gjorde tiderna också. Det är fruktansvärt konstigt att jag inte fick tag på en tid som passade före 24 oktober. Jag menar... eftersom man verkar bara boka tiderna i 2 veckor i förväg...

Förmodligen har nån ringt in återbud och sen har man råkat sett att: "Oj, Liza har inte varit här på länge. Släng in henne på den tiden."

Jag är så sur över det här. Och värre blir det....

Bollen i rullning

Håhå jaja. Jag fattar inte att jag alltid utsätter mig för sånt här. Men... summan av kardemumman... 4 av 5 grupper funkade relativt bra, bra eller mycket bra. Jag tar smällen med den sista. Blir liksom ingenting ändå...

Berg- och dalbana i humör. Jag säger det jag sagt förr: det här är så många ljusår bort från det jag tidigare haft- och då har det varit tungt...

Idag nätverk. Ingen träning alltså. Bara därför ska jag floscha en burgare idag. Haha.

Och Klucken är inne på Fisun igen. Hahahha.

Jahapp, så det var alltså sant

Jag trodde att kidsen skämtade med mig. Men det gjorde de tydligen inte. Jag ska nog sjukskriva mig i flera månader nu. Vafaaaaaaaaaaaan. Nu har de flyttat fram premiären av Harry Potter! Man FÅR inte göra så! Jävla skit. Varför var jag tvungen att kolla om det stämde. Fan.

Dålig aktivitet under helgen

Jahapp. Vad ska man skylla på? Inte ett skit har jag gjort. Fast jag har tusen saker på min måste-lista. Och vad ska man köra för söndagsmusik? Söndagsångest. En vecka till.

Fast efter det är jag ledig. Någon dag. Älgjakt på schemat. Haha. Så den här låten är en vecka för tidig typ. Haha.


//30.06


Kryssningshumor

Klucken och jag är så dåliga på att ha bra humor. Men jag gillar den vi har=) Och nu ska vi ju på kryss igen. Oh my god. I allergihytt. Hahahaha.

Sms-konversation från i morse:

K: "Fisu nästa!"
L: " Yrsel innan Månkarbo!"
K: " Kissa innan Tierp!"
L: " Ragg på bussen innan Dragon Gate!"

Hahaha. Vad vi är roliga. Hoppas det blir nå skoj folk på bussen som man kan dras med under kvällen (som sist). Hahaha. Då fick vi ju nya bekantskaper.

Jag har bokat nederslaf. Som alltid. Fisu halv nio. Sibyllalunch med petflaskegrogg. Jag älskar när fjortisen i mig får komma ut igen=)

18 okt. Snart jävlar=)

Jag hade en annan sms-konversation med Noradarling idag. Men den lägger jag inte ens ut. Grattis Zlatan=)

Internets nya härliga värld

Numera kan man klicka in på Landstinget och önska tider. Kanon för mig som är så svår att kunna komma ihåg sånt under dagtid. Jag ger iaf upp nu med mitt satans ben. Det kliar fruktansvärt och området blir bara större och större. Salvan funkar inte.  Blä. Och inte ser det snyggt ut. Inte för att jag brukar gå och flasha benen men ändå... =/ Synd om mig=) Lite iaf=)

Veckans wollof-fras

Jag är en urusel wollof-lärare. Men nu kommer det äntligen. Det som ni alla väntat på. En ny wollof-fras!


Tow bangenju - Regnet kommer

Fredagslåten no 1

Jag ska köra en egen fredagslåt. Den här får mig då alltid på glatt humör. Tack Strand för att du spelat denna i tid och otid=) *Miss the old days* =) Tyvärr ingen video, men bara att sjunga med!


// Bra dääär Norden

Heeey hooo

Friday is in the house...

Partylåt=)
 
// Kaffedrink till kvällen - vem vill spruta grädden?

Pissdag, som sagt

Torsdagar sucks. Men jag fick lite positivt iaf. Sen skulle jag träna. Jag gav upp efter en halvtimme. Mår satans illa. Hem och mockade. Mådde inte mindre illa av att ha snoken en halvmeter från hundskiten. Sen in och bäddade med dogsen. Dreva är roligast. När hon ätit klart ger hon numera fan i att gå in i verkstaden, det innebär att Kaiza blir kvar där eftersom dörren in till hundrummet går utåt. Haha. På det sättet får Dreva all uppmärksamhet och slipper lillskit nån minut. Har sagt det förr men säger det igen: Dreva is the shit.

Kaiza är inget bra på att bädda. Hon attackerade mina glasögon istället. Go vovve det där... Haha.

Och boysen (Krutov och Bullen) har numera Fort Knox. Conny & Katta var och spikade reglar så att vovvarna inte kan sprätta ut grus. Plus att Conny har varit dum (haha) och spikat trägolv istället för korkmattan som låg (observera LÅG) därinne. Pappa skojade här när grannarna kom hem från utlandet : "Mattläggaren har varit här." Det tog ett tag, men sen fattade de. Haha. Boysen demolerar allt. Nu har de fått en säng (upphöjd). Men Conny har varit tvungen att satt nät längst in mot väggen eftersom elementet sticker ner en bit. (Annat är det hos våra vovvar... Kaiza har slitit av kabeln så nu finns inget element kvar. Måste ta och bygga in det eller nåt). Iaf. Boysen har fått täcke. Idag. Jag satsade en frolic på att det skulle vara trasigt innan kvällen var slut.

För säga vad man vill om småkickorna, men slita sönder gör de iaf inte. Än. Iofs drar de ut genom luckan så att den är helt vind och dan, men slita täcke är ett big no. De ligger på sina filtar så det är sådär riktigt kokhett. Boysen hettar upp spånplattorna...

Sen för att ta nåt helt annat. Jag blir lite lack på vissa uttalanden bland "bekanta". Kiss my ass.
Nä. Nu ner och äta. Sen soffa. Imorgon utvecklingssamtal hos da chief. Undrar vad jag ska skryta om då=)

En ny seg dag

Fy. Vill ligga kvar i min sköna säng jag.

Idag är det drygaste dagen. På många sätt och vis. Men imorgon sovmorgon. Till tio. Får se om jag får den eller ej. Tror att jag haft sovmorgon typ 2 av 6 hittills.

Idag är det ny låt. Jag kollade ju på Top model igår. Ja just ja! Parantes: sen kolla jag på generation fett. Ett måste! Fast det var som en cirkus kring han - 600kilosmannen.

Top model... Whitney vann. Hon har liknats vid skönhetsmiss. Alltså ingen miss utan en tävlande miss. Skit samma. Så då kommer den här låten. För det är väl vad alla skönhetsmissar strävar efter?  Idag är jag generös. Jag ger två klipp. Den ena är sången. Det andra är en intervju. Som har med sången att göra. Oförglömlig iaf=)

//Men vad faaan, är du dum i huvudet?

Myspysväder och könsbyte

Regn. Reeegn. Och jag har varit hemma idag oxå. Ska pallra mig iväg imorgon men nu har huvudvärken från Mars börjat att rota sig. Grejade nailsen igår. Äkta tjejig nu. Rosa nageltippar med en silverrand. Hahaha. Ska börja bli sån girlie- grej. Med det innebär:
* ändra mitt liv drastiskt genom att:
- göra halvtimmes-make-uper på morgonen
- styla håret i en halvtimme på morgonen
- duscha i eteriska oljor
-bli vegetarian och börja tänka på de stackars djuren
- fila naglarna i soffan på kvällarna
- köpa rosa hubbabubba
- sluta rapa
- sluta fisa
- fnittra som om jag vore halvt hjärndöd
- börja sticka

Vad gör tjejer mer??? Ibland funderar jag på om jag är nån djävulens avkomma eftersom jag hellre har arbetshandskar på än att läsa Veckorevyn.

Och det värsta: igår . Jahapp. Det riktiga tjejiga jag gör missade jag. Top Model. F*ck. Men ikväll kl 20 är det dax igen.  Och kl 22 är det dags för program 1 av generation fett.

Jag avbokade pushen idag. Faktiskt. Är inte kroppen kry ska kroppen få vila. Dessutom har jag införskaffat ett HarryPotter-ps spel. Så nu spelar jag hej vilt. Frågan är om det är tjejigt eller killigt? =)´





// Och jag  måste ha retat gudarna

hits