Slut som artist

Ja, nästan lika slut som min dator och det e inte lite... så. vad har hänt i mitt lilla liv de senaste dagarna?

Hmm...var till Malung bara över kvällen i lördags. Jag bävar för den stund jag e tvungen att dansa.

Varit hemma. Hjälpt till lite granna och varit arbetsledare. Syrénbersån e nästan nedsågad, har burit bort lösa kvistarna, har fyllt hundgård med nytt grus, har badat hundarna, har dragit ner ved med nya vagnen. Jag hatar ved. Fast den här sommaren slipper jag stapla. Alltid nåt.

Har lekt med kusin lite grann. Käkat bakpotatis och kollat filmer. Fast inte någon bio, vi e så bra hemma så. Hihi. Och imorrn e det kräftor emd vitlök.

Följde med mamma och pappa till Eva och Stefan och käkade souvlaki. Gottgott. Så nu har vi grejsat med havssalt och tzatziki hemma oxå. För en gångs skull en tzatziki som jag gillar. Perfekt på Konsum =)

Inte riktigt landat tror jag än med att jag rest. Har panik att det snart e slut på ledigheten. Tvungen att ringa Tarja idag och höra när jag börjar. TROR att det e onsdag nu. Hihi. 2 dar som jag inte räknat med.

Lekt datatekniker hos Klucken.

Otäckt om nätterna, något rör sig vid hundgården. Huvva.

Nej. ska man sova tro. E så himlans trött så jag vet inte vad.

Affärsidé

Jopp. Var hos direktören igår och snart undrar väl hans grannar vad som sker däruppe. Jag och Karlsson satt och skrek för vi hade värsta idén. Kan inte avslöja vad den går ut på, men bingo och krystningar e med iaf.

Vart uppe hos HagHans, vart i Öregrund och sen har jag målat röken. Det regnar och åskar och e typ 16 grader varmt. Kul sommar. Not.

Nästa vecka blir det aknske Sunne. Oh my God.

HagHans på tapeten

Jepp. Nu e det dagsutflykt a´l afamilj igen. Och granne. Till HagHans.

Ikväll allsång hemma hos Strand. Inte illa, men buffén verkar vara inställd.

Imorgon, bio med kusin.

Torsdag - inget vad jag vet.

Fredag - fest igen.

Lördag - grilla här på eftermiddagen, lite halvfest da...

Fan, e ju uppbokad alldeles på tok. Haha.

Hörs sen. Hej du.

Ananas med kusse

Säger som Gunnarssons : JAVIIIISST!!
Vi lär styra upp det där nu under veckan. Och kanske en movie till. Hihi.

Jaha Så har helgen gått och man har firat morfar och hans 85årsdag. 2 dar i rad dessutom. Sen har man inte gjort så mkt mer. Lekt lite med Ami och direktören. Skjutsat Strand. Kollat film. Vart med hundarna. Och Teodor. Frän AB.

Och nu ska man till Klucken.

Eriksson ska jobba av sin skuld. Jag njuter hela tiden. Haha.

Måndag och regn

Ja, igår gjorde jag inte många knop alls här hemma. Låg och löste korsord hela dagen, hade klockan på ringa åtta och käkade frulle med pappa. Sen va det att ta sig ut till hundgården med ett liggunderlag och få tid med voffsens. Drevus hade en ilsk rödmyra som bitit sig fast i läppen. Staaaaackars hunden. Kolugn igår igen och tröck sig mot mig och bara ville bli uppmärksammad. Bullbert var desto vildare. Hihi.

Sen va det lunchtime. Jag satt ute med grillmat som var över, pappa satt inne. Vidare till korsorden, den här gången på framsidan och sen satt jag så tills mamma kom hem från Hälsingehambon. Pratade med Tarja. Hämtade pizzor. Åkte runt skogen och såg ett rådjur. Hem. Kolla sammanfattning av VMfinalen. Grattis Italien. Upp. BÖrjade läsa BOx21. Den du Nilsson! Du har något att se fram emot. Känns det som nu iallafall.

Somnade vid 1. Klockan att ringa 8 igen. Vaknade innan tidigt i morse/natt när Drevus tokskällde. Igårkväll gjorde hon samma, så pappa smög ut och skulle kolla om han såg ngt i hagen. Måste va ngt djur, hon brukar aldrig gaffla annars.

Svintrött när klockan ringde. Tvingade mig upp, ska få in en naturlig dygnsrytm har jag tänkt. Och så drog man upp rullgardinen. Har tydöogen regnat inatt. Nu e det supergrått. JAG VILL HA SOL!

Bara att hoppas att inte hela dagen ser ut så här.
Ska ner till Apoteket, sen vet jag inte.

MÅste duscha. Risk för att va sunkigast i SVerige just nu =)

På återhörande. Och grattis kusse till jobb!

Äntligen hemma

Jepp. Sverige, nu e jag här. Problemet e att jag har vant mig med att skriva utan prickar så vi får väl se hur det blir med det ett tag framöver. Haha.

Funkade bra med hemresan., HAde en kärring framför mig på vägen mellan Bangkok och Helsingfors som bredde ut sig emd isn väska så mina ben knappt fick plats. Jag vet. Jag borde sagt till, men jag e ju en snäll flicka som ni alla vet.

Sen till Helsinki, spelade mindre stor roll, slapp man vänta sa mycket där iaf... var i tid till Arlanda och sen va det att ta lilla pärlan hem till Karlskoga för att hämta lite packning och sen dra till Äby.

Och nu. Har haft grillat i munnen. GUdomligt.

Skönt att va hemma, men ändå inte på ngt konstigt sätt.

Va tvungen att ringa Basson när jag kom från Arlanda. HIttade inte till Karlskoga ju. Haha.

Fasen va svårt det e med prickarna att komma ihåg dem... suck.. ni skulle ba veta hur mkt jag ändrar när jag skriver.

Borde sova snart, e aptrött.

Vet inte vad jag ska säga riktigt nu. Slut på ord för en gångs skull.

Och en liten sak som jag missat: träden i Thailand e planterade i raka rader fastän de ser ut att växa hullerombuller . Kollade extra på det under alla mil jag suttit och blängt. Det e onaturligt raka rader, Tro mig.

Inatt blir det ödlefritt på Västanå.

Och Dreva e för söt. Mmmm tycka om den hunden. Och Bullbert har växt alldeles för mkt, har inte hunnit med honom känns det som ju... Men Drevus e sig lik fast hon e lite för mjuk för hon badar. Staaaaaackars hunden.

Kanner doften av hemfard nu...

Jepp. Gratis internet pa flygplats, kan inte bli battre. Fran sist... Jag gick pa toa... och som vanligt av ngn konstig anledning sa laser jag inte dorren. Och tro det eller ej, men hotellreceptionsgubben kommer in. Tack och lov satt jag bakom dorren sa jag hann skrika innan han hann oppna helt, men fasen, varfor gor jag jamt sa. Sen skulle ju Liza va duktig och aka MRT. De sa att det inte skulle funka men jag sa att jag gillar att testa saker. KOm utanfor dorren typ, sen va det ba att vanda. Bagaget och jag gick inte at samma hall sa att saga. Sa de ringde efter en taxi at mig och det va bara kul. Han skrattade bara at mig (fattar intevad jag gor for kul eller om man ser ut pa ngt konstigt satt...) Sa kom till flygplatsen aptidigt. Kakade. Vantade. Vantade. Vantade.

Fanns sana trolleys att ha bagaget pa. Det fanns aven anstallda som gick och plockade in dessa vagnar. Skojar inte om jag sager att de e i 75arsaldern allihop. Tyckte fan synd om dem medan de holl pa.

Assa kom det ett kinagang igen. Staller sig for allt. Knapper pa allt. Tjattrar. Och nu det roligaste... de borjade att packa om. Herregud...

Checkade in. De 2 vaskor som jag inte trodde vagde sa mkt vagde 20 kg... visste inte hur jag skulle go med handbagagevaskan. Fragade lite snallt. De tog in den , och hall i er, den vagde over 9 kg.... herreguuu. Kan inte ha handlat sa hemskt. Sa det e bagage pa narmare 30 kg. Overvikt, men de sa att det inte gjorde ngt sa de va nog himlans snall. Gled pa sma lyckomoln in i avgangshallen och har e jag nu. Har sett planet sa jag hoppas att det e i tid.

Jag kanner lukten av svensk mark. Och grillat. Hihi.

Bra planering dar mamma =)

Ses snart allihop. Kramkram

Snowcity, tro det eller ej

Jepp. I Singapore finns allt. http://www.snowcity.com.sg ....

Iaf. Nu e det sista dagen.  Jag vaknade och packade ihop allt, fasen vad det var krangligt att fa med sig allt i hissen, men det e inte sa manga stopp att trassla pa, sa det ska nog funka. Sen va det pepparpeppar sol imorse sa jag akte till poolen och skulle pressa det sista. Tankte att ligga till typ tre och sen ta mig till hotellet for att hamta bagage och sen flyg. Vad hander?? Precis nar man legat dar ett litet tag sa REGNAR DET!!!!!!! Jag blir tooooooookig. Sa det va ba att kolla upp pa himlen och den va toksvart. Jaha tankte jag, bara att bege sig till MRT'n och hem. Och vad hander nar jag kliver av pa min station? SUPERSOL! Det vore da faaan, undrar om solen flyttar sig nar jag e pa plats. Sa nu e jag svettig sa det heter duga, sitter och knappar in det sista pa bloggen och ska ta och bege mig till flyget och sitta dar och glo aldleles for lange. Skiter i det har nu. Tre timmar extra sol kan inte spela ngn storre roll. Ska bli skont att komma hem. Och det later ju fint att det blir grogg hos Klucken.... Hoppas att det e finsprit, hosthost.

Jaha. Vad ska man da saga. Det kanns lite konstigt faktiskt att aka hem. Skont givetvis, men samtidigt konstigt. Och om inte det vore nog med mycket tankar i skallen sa verkar det som om jag tajmat allt bra (fast inte till 100%) for har jag minsann inte ont i magen. Mensvark AB. Fast utan vark. Vet nar det e dax ochd et kanns sa nu, kul att sitta pa planet. Kan det inte vanta iaf en extra dag =)

Har absolut inte tappat reslusten. Vill ivag igen. Men helst med sallskap nasta gang tror jag. Har fungerat bra att aka sjalv, men ur ekonomisk synpunkt sa e det billigare att bo 2 =) Och det e lite kul med sallskap. ibland iaf...

Singapore e absolut ett stalle jag skulle kunna atervanda till. Rekommenderas starkt!

Sa nu e det avgangstid 21.50 (svensk tid 15.50). Hoppas jag. Vill inte att det ska va forsenat nu och vill kunna resa utan krangel. Sen e det stopp efter typ 1 och en halv timme i Bangkok. Vet inte hur lange vi stannar dar, men jag hoppas att det gar snabbt. E for att plocka upp Thairesenarer. Och sen e det till Helsinki... landar imorgon bitti klockan 5.45 svensk tid om allt har funkat. Och sen e det bara att vanta igen... Till 8.30 svensk tid for att sen flyga en timme och landa vid 9.30 pa Arlanda. Hoppas jag.

Mamma och pappa > slar en pling nar jag ska aka fran Singapore eller nar jag e i Bangkok (eller kanske bagge sa ni vet hur allt ligger till). Och sen ringer jag nar jag kommet hem till Sverige igen.

Klara > Hall upp groggen och fram med korven.

Ami > Poolen vannen, pooooolen.

Strand > Varm upp drinkpinnen.

Karlsson och Bjorneborg > Ses snart med tequila och solstralar =)

Nej, hejhej, ska ga pa toa och sen sticka.
Kraaaaaaaaam

Regn hela dagen

Jepp. Skitkul. Not. Skulle bege mig ut och forsoka fixa frukost, hamnade i city med MRT'n. Kostar 90 cent, helt otroligt billigt, angrar mig mer och mer att jag inte akt det mer. Tydligen ligger jag pa "ratt linje" sa det e inga byten. Kollade vad det skulle kosta att aka till flyget och det va 1,50. Sa typ 7 och 50. Satsar pa det istallet. Far bara se hur det blir med bagage.

Kakade rokt lax pa Starbucks och kopte hem kvallsmackor. Vill inte ha asiatmat nu. Vill ha svensk korv med brod. Eller tacos. Eller grillat. Eller grillat. Eller grillat.... Eller ordentlig fisk. Eller tillochmed polsa.

Sa idag har det bara varit att ligga pa rummet och blanga pa taskiga asiatiska tvserier. E typ samma skadisar med i alla serier fast med olika roller da.

Nar jag kom hem fran city sa bara skrattade gubben har at mig nar jag va blot och sa att det inte va na sol idag. Jag svarade med att skjuta fram underlappen och se ledsen ut. Far se hur det blir imorrn. Antingen pressar jag under dagen om vadret tillater eller sa aker jag till flygplatsen och ser dum ut. Kan lika garna sitta dar som nagonannanastans.

Har utsikt over SuntecCity ser jag idag fran mitt fonster... har ju inte haft gardinen frandragen. HAha. Forsokte mig pa nya nattmotiv med kameran. Behover jag beratta om resultatet?

Fick en chock idag nar jag kom till CityHallMRT idag. 3 (eller om det e 4...) stora kopcentran e IHOPLANKADE! Det har jag inte fattat forr. Sa det gar att aka rulltrappa mellan dem, assa, kan inte forklara pa hur stort omrade det ror sig om, men iaf. I korridorer e det affarer. Affarer overallt. Och Koi... jag vet inte om det e typ karp pa svenska. Men sana dammfiskar iaf=)  Sa nu va det CityHallMall, SuntecCityMall, MarinaSquareMall och RafflesCityMall. Ja, det blir ju for fasen fyra kopis. Herregud. Och det e inte sma byggnader. Det ror sig om 3-4 vaningar MINST i varje byggnad. Och Suntec e ju ett komplex av 5 torn och de andra e inte sa mkt mindre de heller. Sms' ade kusse. Kan inte tanka mig hur det hade varit att haft henne med sig har, shoppinggalen Sandra skulle inte kunna slita sig utan det va nog en sovsack som gallde i en av korridorerna...

Och nu har man kollat MissUsa... gud vad intressant. Not.

Bara att ta och lagga sig, klockan e halv tio, nastan sa man e uppe pa overtid, men ska kolla pa nya sasongen av Lost kl 10 hade jag tankt. Eller nya... man vet ju inte vad som e nytt har men de verkar ligga i fas vad jag sett hittills...

Imorgon far jag hem. Ladda upp med grillkol everybody =) Men blir val en morgonblogg eftersom jag inte har sa mkt annat att gora gissar jag/...
Kramkram!!

I'm singing in the rain

Vi pratar inte gulligt Sverigeduggregn. Vi pratar skyfall. Nu verkar det dock ha lugnat sig och ar ett mellanting av dugg och vanligt regn. Jag som hade tankt att aka till poolen idag igen. Undrar vad man ska sysselsatta sig med idag da om det ar sant har vader hela dagen. Shoppa? Sure, men e inte sugen pa det. Kanns som om jag kopt det jag vill kopa. Kanns som om jag inte vill vara i ett svinkallt kopcentra.

Filurade pa rummet igar kvall efter jag kom hem. Och smorjde mig med den gratis e-vitaminkramen som Mrs Suda gav mig. Jag borjar funderar pa om jag gor fel.  Assa, 500 g e en stor burk. Jag har typ anvant en fjardedel. Undrar jag.... kan det va sa att burken e formad pa nagot speciellt satt, for det kan inte va sant att jag anvant sa mkt. Luktar gott iaf. Funderar oxa pa hur snabbt den kommer in i huden sa jag tankte kanske gora ett experiment  och lagga en klick pa typ benet och se hur snabbt det sjunker in. Vet att det inte funkar sa, men ni forstar inte hur snabbt den verkar absorbera.

Vaknade i natt nar fotbollen skulle borja. Vaknade av den portugisiska nationalsangen. Orkade inte kolla. Stallde fram klockan en timme, kom typ till att vakna nar det redan stod 1-0 till fransmannen. Sen somnade jag om. Vaknade vid kvart over atta i morse (typ en timme sen). Och da slog regnet pa fonstret. Suck. Duschade och borstade tanderna. Tokborstar nu efter att jag aterigen har normal tandkram. De dar engangsgrejerna ska bojkottas i framtiden forever. Smakar beskt.

Och nu... ja.. vad gor man... kanske ska svara lite pa inlagg:
> Klucken - svenska nattvanor e valdigt bra. Man ska inte bli nattuggla utan man ska utnyttja sangen sa gott det gar annars e det ju ett onodigt inkop. Klockan nio har det bara blivit en kvall. Kanske blir idag med om det regnar =) Har dock inte blivit lika illa som nar vi var i Egypten... och ja... det finns hostor har oxa med nattsarkar pa sig. Alla pillar pa sina tar sa jag vet inte om det e ngt man ska gora =)

> Eva och Stefan - klart jag kan bli brun hemma, egentligen ar brannan inte nummer ett utan det e en upplevelse att ha gjort den har resan (och jag tror sakert att manga hemma kommer att saga att jag e brun men ni vet ju hur det e att se det sjalv i spegeln... ) Later skont med varme hemma just nu, jag marker hur snabbt man staller in sig pa den har varmen och jag fryser latt nu nar jag i vanliga fall skulle ha tyckt att det var skont att fa lite kyla. Bara det inte e vindstilla sa e det lugnt, men varmen i Sverige brukar ju kunna bli tryckande och ibland outhardlig. Kul oxa att du gillar att lasa bloggen =)

> Mamma & pappa - ingen Singaporebo i min vaska inte, jag har kodlasat de tva nya sa nu kommer ingen in dar heller =) Och Brammen hoppar jag tror jag, finns val vattenslang hemma =)  en natt kvar nu, wiiieee, det har gatt valdans fort anda de har veckorna. Och jag tror inte att Foppa ens har haft sina pa sig sa han har sakert inte fatt blasor.

JUST JA!! Maste lagga till en sak som forsvann nar jag skulle posta det forr. NI vet tillbax i Kata... ni vet mina kines/japangrannar som hade roomservicemat och kollade fotboll dagen innan jag skulle upp tidigt?? Nar jag lamnade mitt odlerum den morgonen, vet ni vad jag far se??? DERAS MATTALLRIKAR UTANFOR DERAS DORR! MED MAT PA! Inte undra pa att det kommer en massa konstiga djur nar man staller ut mat utanfor dorren. Funderade om jag skulle gora ngt sattyg men vagade inte, skulle inte ha varit vart det. Ibland e jag glad att jag begavats med en normalfungerande hjarna. Tyvarr sa borde jag dela med mig av mina hjarnceller till diverse hotellgrannar. Suck.

Nej. Jag undrar om man sk ata och ge sig ut pa jakt efter frukost. singapore e en stad som aldrig vaknar kanns det som. Affarerna oppnar 11, vad ska man gora innan?? Och den har tiden e det ba affarsfolk som e uppe och ska ha sitt kaffe. Jeje, far se vad jag hittar pa idag. Ingen sol an vad jags er. Suck igen.

Ses snart da=) Men blir val ett inlagg till iaf...

Kramiskram

> Ami - poolvarning jaaaaaa. Hihi.

En helt okej dag

Jepp. Vet inte vad det var for fel igar. Toksov. Hela tiden. Och ju mer jag sov desto trottare blev jag. Sa i morse klev jag upp vid halv nio, magen gillar inte Singapore av ngn anledning. Sen gick jag ner vid kvart over nio, motte staderskan igen ochjag fattar fortfarande inte vad hon sager. Men hon ger mig dubbelt av allt, sa jag har packat enr Singaporekakor i resvaskan =)

Kom ner till receptionen, var gubben dar. Han e trevlig, men jag fattar inte vad han sager heller typ. Sa jag fragade iaf om det fanns en strand har. Han sa att det fanns en men att den inte var ngt att satsa pa. Jag ville inte aka till Sentosa igen eftersom det va sa javlans dyrt. Han sa att det fanns swimmingpool och det e alldeles ypperligt bra tyckte jag. Sa att jag skulle ta MRT'n ( tunnelbanan typ) , jag blev skraj. Hatar att aka sant sjalv nar jag aldrig gjort det forr, men fasen vad latt det va. Angrar att jag inte gjort det mer under min lilla vistelse. En enkel biljett kostade typ 6 kr. Det e inte ens startavgiften hos taxi. ... Sa jag kom fram, och lyckades tillochmed komma fram till SwimmingComplex som det hette. 4 pooler (alla sana simbassanger men skit samma). INtradet = 5 svenska kronor knappt. Perfekt. Upp, la mig i en stol (byggda for fjaderlatta asiater bor tillaggas) och skulle pressa. Pa med solskyddsfaktor sa gott jag kunde. E inte latt nar man e ensam. Och sen va det att ligga dar. Efter typ 2 och en halv timme gick jag och simmade 100 meter och sen upp igen. Moln. Kul jul. Loste korsord, men det e ju sa svart sa jag kan inget mer. Borjar trottna pa det dar. Nar klockan var tio over tre sa gav jag upp. Det enda jag ser nar jag kom hem e lite rodaktig farg pa armarna och ytterst lite i ansiktet. Nu blir det att vara utan solskydd de sista 2 dagarna (eller 1, far se hur det blir pa fredag). Det som hande nar jag lag dar var att jag fjallade. Kul jul igen. Fattar inte vad det e for fel pa mig. Nastan sa man tror att man e skapt till att inte va brun, menar, vi e ju vita vi nordbor annars. Sa nu e det ba att langta lite till vintern nar man ska ha skoteroverall pa sig och inte bry sig om man e brun eller inte *skratt*.

Jag vill bli mjolkchokladsbrun. Just nu e jag sota-persikor-orange. Kanns det som.

Asiater anvander oxa solskyddsfaktor. Jag va ensam tjej att sola, sen kom det tva till, men annars bara killar i Speedobadbrallor.

Nar jag kom tillbax till receptionen sa ryggade gubben tillbax och sa att jag skulle ha solskyddsfaktor. Det var dar jag tankte: JAAAAA jag har fatt farg, atminstone rodfarg.
Jag fattar inte vad han menar, for det e verkligen inte rott alls. Ja, lite som jag skrev innan. Rott for mig e hur jag sag ut i Krabi.

Ngn som kan gissa vad det blev for mat idag? Just det. McDonald. Passade pa med en McSpicy igen. Ljuvligt god men stark. Och nu har jag borjat fa in GarlicChiliSauce. Hett som fasen. Har tagit hem sana oxa =)

Packade igar... Orolig for det dar med bagagevikten, men ska lura dem och packa tungt i handbagaget. Om det gar sa checkar jag in alla tre vaskor. Ja just det, tre vaskor... fast de e inte superpackade som ryggsacken var forr, nu e de lagom packade. TYcker att 2 knappt vager ngt, sa jag borde klara mig med kilona. Och for skojs skull gjorde jag en lista pa vad jag handlat igar nar jag packade allt. Det e fasiken en hel del ser jag nu nar jag har det pa papper. E nog en hel del onodigt, men skit samma. =)

Sag nar jag kom med MRT att man aven kan aka till ChangiAirport. Funderar pa att kolla vad det kostar sa kanske jag gor det istallet. Bor ju va mycket billigare an med taxi. Kruxet e ju att bara skiten som ska med, men det ordnar jag nog. E 10 minuters promenix harifran sa det e ju inte overdrivet langt.

Hade tankt att aka till Indonesiska oarna imorgon, men skiter i det. Dels for att alla har sager att det e onaturligt dyrt att aka dit. Men aven for att de pa TV nu varnar for pirater. Ja, ni laste ratt. Pirater. Vet inte om det sagts pa TV hemma. Men tydligen har 2 skepp anfallits av just pirater i de indonesiska vattnen. Nu e det iofs i Ache (eller vad det heter)-provinsen, men kanns som om Indonesien e Indonesien och det e inte vart det. Vem vet, kanske kommer tillbax hit igen och kan ta det da istallet.

Hade aven tankt att ta nattsafarin, men struntar i det. Mycket beroende pa kameran. Jag vet, det e jag som ska uppleva det och behover inte ta kort, men kanns anda som om jag kan undvara djur pa natten.

Och aven polisen i Singapore har slagit till. Om jag kommer ihag ratt var det 122 massageinstitut (som de sa fint heter) som utsatts for polisrazzia och man har gripit 79 st som arbetar olagligt. Jag tvivlar pa att det e massage de arbetar med. Och apropa det. Jag bor typ granne med en affar dar man maste vara 25 ar for att ga in i. Skyltfonstret bestar av sexleksaker och andra pornografiska "lightmaterial". Vill inte veta vad som finns innanfor de dar vaggarna.

2 natter kvar... pa hotellet... sen e det en natt pa flygplanet. Funderar pa att lagga upp de 2 kvarvarande dagarna med att ta mig till poolomradet och pressa. Idag har jag typ gjort av med 50 spann pa mat, resor och pool sa det e ju helt okej =)

Far se hur det blir, man vet ju aldrig med mig...

Och en bla tandborste blir jattebra!! Finns det andra farger?? Fick ju oxa en bla namligen...

Och apropa bla... Foppatofflorna... maste fixa mina blasor. Vagrar ge upp skorna nu, de e grymt skona anda =) Och jag tycker de e snygga. Kopte ett bar oranga igar oxa. Det dar med storlekar verkar vara ngt godtyckligt. Jag provade oranga i den bla storlekn, kunde inte ha dem alls, alltsa, fick inte in fotterna. Stoppade sedan in dem i en storre storlek (som jag drunknade i i andra farger) och de satt ratt okej. Sa jag tog dem. Helt sjukt. Hittat Singapores "originaltofflor". INte riktiga Foppa saklart, men de kostar typ 150 svenska, sa jag har gjort ett kap tycker jag. Sen far vi se hur det e med kvaliteten, men jag ger inte sa mkt overhuvudtaget for asiatisk kvalitet.

Nej. KLockan e fem,... snart dax att sova. Haha. Bast att lagga in med svenska vanorna nu, eller vad sager du Kluck?

Kramisar kramisar fran mig=-)

Kopt resvaska

Jepp. Sa e det. Far hoppas att den gar som handbagage, ska forsoka checka in bagge sa slipper jag ha handbagae overhuvudtaget. Och kranglar de sa packar jag om i ryggsacken och blir darmed av med 5 kg. Tror inte jag kan ha sa mkt overvikt iaf, va 20 kg man fick ha om jag fattar allt ratt. Pa ngt konstigt satt vagde vaskan 15 kg i Phuket. Kan inte stamma. Vad e det som vager?? Maste ta och kolla allt det dar iaf innan avfard.

Kopt tandborste idag oxa. Slog pa stort. Och vaskan... ja, tankte handla pa hotellet, men nu va det 2 vaskor (en som far plats i den storre) far bara en femma mer pa en affar sa jag tog det ist. VAskor kan man alltid anvanda. Och nya Foppaskor =)

Alla Singaporianer e affarskladda. Jag kanner mig som en riktig turist och passar inte in i deras rena och fina varld. Tillomed stadarna e snyggare kladd med krage an mig...

Och de kan inte va utan sina laptops.

Mer ikvall kanske... Kramkram... och brannan e inte har alls...

Tandborsten

Just det... den e nagonstans i Thailand.... har lyckats slarva bort min alskade resetandborste fran Folktandvarden. Och Lidltandkramen. Har engangs kvar fran forsta natten i Singapore, men de smakar ju fan. Ids inte kopa ny nu heller med bara 4  natter kvar.

Sa... Kusse eller Ami eller sa... Kan ni inte fraga Kerstin om en ny reseborste?? Gillade den!!! Hihi.

Har jag tur kanske den e nedstoppad ngnstans i vaskan... men den e sa valpackad nu sa jag orkar inte leta i den heller. HIhi.

En dag pa Sentosa

Forst maste jag ju tacka for att fler och fler laser min blogg och skickar sma halsningar. Alltid lika kul att se det nar man loggar in!

Vi avverkar drygNisse som jag traffade igar forst. Han har idag hort av sig och idag har jag fatt dragit valsen om att jag och ngn gammal pojkvan pratades vid imorse och skulle testa pa nytt. Sa nu hoppas jag att han inte besvarar mig mer. Suck. Tank att man ska behova ljuga hela tiden.

Sen va det rummet. Inga insekter. Inga djur. Ingenting. Vad jag vet....Stangde av AC'n igar kvall, fros.... kan ni tanka er... nu har man blivit van med varmen sa man e som en fryslort nar det e 20 grader. Vaknade imorse och da va det svettisch kan jag lova. Sov lite langre an beraknat, var trott anda. Tror inte jag sovit overhuvdtaget sa himlans bra under denna resa. Kan inte riktigt slappna av. Kom ivag vid hmm 10 tror jag klockan var. Taxi till linbanan och dar over till Sentosa. Var dyrt sa in i Norden. Gick forst in pa Merlion. Kostade 40 spann. Var val ingen riktig hojdare, var sana forklaringar till varfor Singapore blev just Singapore. Egentligen e det SingaPura, och om jag minns ratt sa e Singa lejon och Pura stad. Och Merlion, det e ett lejonhuvud med sjojungfru (Mermaid you know...) som underkropp. Och jman fick ngt lyckoslantsgrej nar man klev in. Fick sen stoppa det i en stor sparbossa i form av lejon och sen fick man en present nar man gick ut. Antingen en solfjader eller nyckelring. Jag fick en nyckelring. Tack for det, kanns som om jag har emd nytta av den.

Sen tankte jag aka upp i Carlsbergstornet. Men sen tankte jag att jag ju faktiskt flog luftballong igar och det var mycket hogre an detta. Sa jag satte mig i SkyBar och tog en Carlsberg Float. En iskall Carlsberg med VANILJGLASS!!! Jag foredrar att kaka glassen for sig och njuta av den vanliga olsmaken, men detta va tydligen ngn specialitet. Dyrrrrrt.

Efter det tog jag mig till 4Dbion. Fy faaaaaaan va frant. Men ackligt. Tank er 3D.... slang er i vaggen. Nu hade man glasogon pa sig och satt i skinnfatoljer typ. Filmen var ngt om Pirater och Dodmansgrotta. Det kandes som om de kom ut ur duken. Och det va specialeffekter. Man hade hogtalarei stolen, vindblasare och VATTEN!!! Varje gang det va typ slag sa ruskade hela stolen och nar de flog upp i l;uften kandes det som om jag oxa gjorde det. Forsta gangen jag tyckte det va frant var nar en kikare med pergamentrulle kom utflygande. Tankte nastan ta pa den, sa nara kandes det. Sen var det getingattack, det va lite ackligt faktiskt for det kandes som om de attackerade mig. Sen blundade jag nar det var fladdermoss som kom flygandes. Rackte att ha dem i hogtalarna. Och jag kollade definitivt inte nar det kom en bautaspindel. Jag  har tillracklig fobi.

Ut darifran (kostade hmm, 80 spann for en kvart typ). Val investerat! Sen va det lunch. Var inte sa mkt att valja pa just da och det blev arets minsta och dyraste pizza. Var ratt okej smak iaf. Sen tog jag en av alla gratisbussar till UNderwaterworld. Assa, det gar bussar som det bara e att hoppa pa. Fyra olika linjer sa det galler att kolla vart man ska. Undervattensvarlden var val sadar. Den dar tunneln pa hmm... 83 fot tror jag, var sadar.... och som vanligt odslade jag for mkt batteri i kameran pa fiskar utan attd et blev bra resultat... haha. I intradet (dyrt... nastan hundra spann) ingick intrade pa DolphinLagoon. Jag tog mig dit, kom mitt i en delfinshow och stannade till nasta. Blev tokkar i delfinerna. Stanande och betalade 65 spann for att klappa en delfin och fa kort pa det. Vilket mjukt skinn. Absolut valinvesterat! Nojd med hundringen trots allt.

Tillbax till utgangspunkt, kakade en macka och drack en massa. Vid lagunen hade ogonen borjat krangla. Kandes som om det var en hinna framfor och kliade. Nar jag kom in sa sag jag knappt. Otackt. Inte bra an. Kommer var ur ogonen. Efter mackan tog jag mig till Musikfontanen. Var typ 2 timmar till forestallningen  skulle borja, men jag orkade inte ga pa ngt mer. Nar jag kom dit var det redan folk som (SAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA EN SPINDEL DAR JAG SITTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) iaf, det va redan folk dar. Tiden gick fort att vanta. Och sen, fontanshow med musik och laser. Och allt var gratis. Och jag kan saga att det nastan var det basta pa dagen. Nu, aterigen, suger min kamera med morkerfotografier, men jag forsokte. Det var eld, vatten, frana laserformationer och jattefin fontanvattensprutning. Helt amazing!

Till linbanan. Kom snabbt ombord. Fick sitta i samma vagn som en aplang svart kille med tjej. Jag fick knappt plats for hans ben tog san plats. Maste ha spelat basket.

Till land. Kom ngn och undrade om jag skulle ha taxi. Ja tack. Sen va det visst limousinservicde sa bade han och jag skrattade. San hoghet ar jag inte sa jag tanker betala ett pris 4 ganger sa hogt som vanlig taxi. Och limo har... det e en merca... vit... inte alls lang...

Var jordens ko till den riktiga vanliga taxin. Stod typ en timme. Sen va det min tur. Hatade chaufforen direkt. Grejen e att jag inte vet hur man uttalar gatunamn har (det e inte sa latt) sa jag visade fram kortet med hotellets adress. Sen sa han nummer 20 (e tydligen husnumret) och jag sa "Ja, pa gata 6) och da ba "
Hur manga stallen ska du aka till..." Uppskattade inte alls skamtet. Sa han satt och muttrade. Sen horde jag hans ovana. Han smackade. Hela tiden. Utan anledning. Sen sag jag va han hette. Kamaludin Bin Kidin. Nastan som bin Ladin. Men sen kom jag pa att Bin Kidin later som Be kidding. Sa jag satt och skrattade for mig sjalv at hans namn. Muslim med svintohar, bakatkammat och smackande... stjarna. Sen gjorde han som gardagen chauffor och missade att det va enkelriktad gata. Sa att jag kunde hoppa av och verkade varldsvan och han fick skammas for han inte kunde kora fram mig. Menar, hur svart pa en skala e det att kora in pa ratt gata??? E val ba att folja skyltar, eller? Hmmm.

Ja det va dagen det. Nu ingeting. Upp, dricka, TV.
Imorgon? Vet inte... kanske till stan igen... bara sitta ner och glo pa folk. Orkar nog inte shoppa. Och tro det elelr ej... Foppaskorna har gett blasor. Suck. Igen.

Kramisar pa er alla!!!


Vadan detta

VAAAA e det ingen fotboll idag. Va fasen, jag som sitter uppe for det.

For det andra, e Brasilien ute??????????????????????????? Skrall AB.

Och sen Rooney..... ja, det verkar handa en del i lilla varlden trots allt...

Hihi USB

Jaaaaa jag ser ett USButtag, jag kan ladda MP3 =) Wiiieeee. Hejda!

Efter luftfarden

Suck, innan jag blev av med den dar manniskan. Nackdelen e att jag e sa javlans arlig jamt sa nu vet han vart jag bor. Ah, borde va sakert, kanske skulle prata med receptionen trots allt. Iaf. Han va dryg. Ville komma till Sverige. Jag skulle ju lika garna ha kunnat saga att jag haft pojkvan eller vad som helst, men nej da... inte Liza inte.,.. Suck. Sa om jag skulle raka springa pa honom igen sa kor jag pa att det e ngt nytt som kommit upp. Skulle posta bloggen men pissnatet funkade ju inte pa billighetsstallet. Sparade pa disketten fran Kata. Kom till mitt hotell nu, och da kan man inte anvanda diskett har for de har last in harddisken, vilket innebar att jag inte heller kan ladda mp3n har om det skulle behovas. HAr iofs den fulladdad nu sa det borde inte vara ngt problem, menar, lyssnar inte sa himlans mkt anda.

Tog mig fran billighetsstallet (pa hotellet kostar det 20 kr timmen, fast da slipper jag den ddryga fasen), (fick forresten mailadress, suck. Och efetrsom jag var ensambarn sa var det darfor jag var sa fin. Herregud, vad tror han). till ballongstallet med en taxi. Aptrevlig chauffor. Vi diskuterade arbetsloshet. Jag fattade typ halften av vad han sa, men han tyckte nog det va en intelligent diskussion. Undrade hur det var i Sverige och sa. Alla undrar det.

Forresten, dryga killen va impad av min LongLiveTheKing. Han tyckte det va en fin farg. Haha. Jag dor. Kanns lite konstigt att va ensam  om den nu nar det forr i Thai var mer vanligt an ovanligt att folk hade dem.

Iaf. Akte till ballongen. Laddade ordentligt. For det forsta var det massor av japanska/singaporianska/kinesiska/annan asiennationalitets- barnfamiljer emd pa den. Jag hatar dem. For det andra var det inte alls trevligt, jag tyckte det va lite otackt. For det tredje sprang ungarna runt sa det gungade annu mer tyckte jag. For det fjarde skulle jag knappa kort. Pisskamera. Min kamera e inte bra pa nattmotiv. Av bara den anledningen funderar jag pa att skippa nattsafarin. Jag har provat alla mojliga installningar. Skit sager jag bara. Ny kamera snarast.

Ngt annat jag ebhover nytte  mobilbatteri. Far ladda varje dag fast den knappt e paslagen. Blev sa efter Trang. Pisstalle. Kanske har laddat sonder det. Vad vet jag.

Iaf. Utsikten va enorm men otack fran ballongen. En storstad by night e verkligen lackert. Men som sagt, synd pa kameran.  Va aven radd att tappa den.

Pa vagen till ballongen korde vi forbi en gubbe som fraste snor pa gatan. Jag visste inte vad jag skulle saga, men tillslut sa bara chaufforen YAAAAAACK. Och sen garvade vi bagge. Diskuterade det dar med att spotta och sa, och han menade att hade det varit "fel folk" vid gubben hade han akt dit, for det e alltsa totalt forbjudet att spotta pa gatan och sjalvklart oxa frasa snor.

Sen efter ballongen skulle jag hem.; Tankte kopa hem ngn macka till rummet och kaka. Att hitta 7eleven eller ngt Minimart e nastan omojligt. Daremot en massa restauranger. Tillslut hittade jag en. Kopte macka, cola light, snickers och en chirrepase (e ju fussball....) Sen va det det dar att ta sig hem. Va ett par som vinkade pa taxis utan resultat, jag gick forbi dem och in pa nasta gata och fick direkt tag i en. Sen akte vi forbi dem. Mohaha, skadegladje.

Naha. Klockan e kvart i tio, en timme kvar till fotbollen da....

Ringde hem idag. Kanns skumt att det va en vecka sen jag pratade med "normalt folk". OOOOO givetvis med undantag fran Bodd och Anders. Och Hans i Patong =) Haha. Men assa, ni forstar vad jag menar. Att kunna ringa ett samtal och fa hora rosten pa sana man vill prata med och med sana som man saknar. INte att sitta pa ett billigt internetstalle och fa en massa dryga folk efter sig.

Ar Sverige sa haftigt? E lixom som om alla sager Ooooooo nar man sager vart man e ifran.

Imorgon e det nog Sentosa. Tror jag ska pallra mig ivag fort. Slippa skumma folket. Hihi.

Fragade chaufforen om nattsafarin om den va langt harifran. Med taxi uppskattade han att det skulle ga pa 10-12 SGD. Hade jag tid skulle jag aka buss for atts e mer, men jag e fortfarande nervos att inte komma fram och definitivt att inte ta sig ordentligt tillbax. Tycker att en femtiolapp for taxi inte e sa farligt anda. Sa det blir nog det. Om jag aker. Blir fortfarande mest pissed pa kameran. Fatta vilka fina oversiktsbilder det kunnat bli. Bara for det ska jag ladda hem dem och saga att det e jag som knappt.

Foppaskorna kan inte bli battre. Mmmmm basta inkop hittills =)

Ses igen da... Kramkram

Back in Singapore igen

Jepp. Och for ovanlighetens skull sa forsvinner allt jag skrivit efter ett tag. Fattar inte vad jag kommer at for knappar. Iaf. Fortsatter dar jag slutade igar. Ni vet hur jag sagt att hotellet pa Kata beach var odlefritt. Bullshit sager jag nu. Direkt efter att jag skrivit mitt blogginlagg igar gick jag till rummet for att lamna av inhandlade saker. Och dar var den. Sprang som en oljad blixt in bakom tv'n. Men falkoga Norden ser allt. Kanske e det som e felet att jag ser allt... Har aknske for snabb uppfattningsformaga for sana saker. Hmm. Gick ut till receptionen eftersom jag skulle ga och handla handvaskan i Bodds laderaffar. Sa till om odlan. Hon fattade inget. Sen efter ett tag gick det upp ett Liljeholmens for henne och hon kom pa att jag tillochmed visat ett kort. Just det ljushuvud. Sa att jag inte brydde mig, men det gjorde jag anda. Gick for att handla, tillbax. Sa godnatt. Hade tv'n pa. Det hade grannen kines/japan oxa. De hade fotbollsfest och satt med roomservicemat horde jag minsann och gastade. Jag blev irriterad eftersom jag skulle upp tidigt. Kollade pa forsta halvlek (nastan iaf, hosthost) och somnade tydligen sen. Ingen odla under kvallen. Vaknade nar klockan ringde halv sex, fasligt trott. Gick och duschade, sket i att japan/kines skulle vakna. Nar jag kommer ut fran duschen e den dar igen. Odlan. Satt uppe i ett horn. Maste fan ha suttit dar nar jag gick for att duscha. Angrar inte nu att jag inte skulle sova dar en natt till. Jag gillar inte de dar djuren alls.

Gick for att checka ut vid tio i sex. Vackte personalen. Kan inte sova pa arbetstid ju! Han gick och dubbelkollade att jag inte tagit ngt fran minibaren eller snott ngt annat. Sen kom taxin fem minuter sent. In i en minibuss, only for me, och sen till flygplatsen. Smidigt med incheckning fram till att de skulle ha 500 baht i serviceavgift. Jag hade 476 kvar. Forsokte pruta, men de uppskattade inte skamten. Torrbollar. Var bara att plcoka ut 500 i en automat och kom sen pa attd et e bade valutapaslag och uttagsavgift pa det. BLev en dyr hundring. Suck. Planet sent och jag hann irritera mig pa en asiat emd spretiga tar. Fraga mig inte varfor, bara blev det. Sen var det fri placering och jag spurtade pa bra och hamnade helt okej. Fram till dess att det kom en indisk mamma med sin dotter (hade bott pa Hilton i Karon) och bredde ut sig. Framfor satte sig tva tyskor som fallde satena hela tiden. Hoppas ni aker ur fotbollsvm for det!

Till Singapores flygplats. Landade 11 lokal tid. Jag lyckades forst hamna i vip-kon till passkontrollen men fick inte ga ut dar. De skulle ba veta vilken vip jag e. Min vaska kom som nummer 5 pa bandet och jag var forst att lamna flygplatsen. Taxin till hotellet kostade 75 svenska och hotellet var helt okej. Valdigt sma rum men frascht. Dessutom var det halften sa dyrt som det forra jag bodde pa sist jag var har. Vet inte hur det e med kryp an, det far framtidens bloggar avsloja. Men det e ett valdigt rent land, nastan onaturligt rent for att vara en san stor stad,. Har sett en los hund nu. En. Pa hela dagen. En e typ vad man ser i minuten i Thailand. Typ.

Tog mig till Suntec City. Ville ha Mackedonk. Inte atit det sen Kuala Lumpur och nu ville jag ha ngt man kanner igen. Kakade en McSpicy, hoppas den kommer till Sverige. Jattegod! Sen skulle jag bara kolla runt lite. Handlade mer an jag tankt, men a andra sidan.... jag far val offra moneys nu och leva pa vatten resten av sommaren ( eller varfor inte en drink.... fick ju inte va med pa trettioarskalaset Robert..... sa du kanske e skyldig en... hihi). Iaf. Blev en klocka, riktigt snygg tycker jag med brett armband. Tva fotoalbum till (kunde inte lata bli, 10 kr styck), 3 par orhongen for 50 spann och ett cdfodral i form av hamburgare for 15. Lite onodigt, men kunde inte lata bli heller. Var in pa en affar som maste vara Singapores motsvarighet till Clas Ohlsson eller Ullared. Herregu. Och sa hittade jag dem,... Antligen... PeterForsbergtofflorna! Fast det har e ju inte Forsberg... och de kostar heller inte 800 svenska... de kostar 50 svenska. Kopte ett par ljusbla. Hur goa som helst med massagepiggar under fossingarna. Ska afsen kopa ngt par till och varva mellan.

Kom vilse i det dar shoppingcentrat igen. Ni anar inte hur stort det e. Sa till slut hamnade jag iaf pa Singapore Ducktours. E som en bat fast med hjul. Gar bade pa land och vatten. Akte pa en sightseeing. Va inte sa varst bra. Det som e bra e att man skulle fa rabatt (10 SGD) pa annan aktivitet. Jag funderar pa att aka upp i en luftballong nu under kvallen for att se Singapore by night. Och sen va det det dar med att ta sig runt. Det gar att aka tunnelbana. Det gar att aka buss. Men jag ids inte lara mig det.... Skiter i att varje taxiresa gar pa 25-30 spann. Da vet jag att jag komemr fram direkt till det jag vill iaf.

Hade tankt att ta mig till nattsafarin ikvall men jag orkar arligt talat inte. E overtrott. Ska ta och kora lite ballong, sen hem och ba softa. Klockan e ba halv atta har sa det e ju 3 och en halv timme till fotbollen. Far se om jag orkar se den.

Raknar dagar till hemkomst. Det e bade och att vara borta. Ganska stolt over mig sjalv hittills. Att jag klarat mig. Att det har funkat hyfsat. Samtidigt saknar man det dar med att bara vara hemma, inget speciellt att kanna att man maste hinna gora.

Har nu 3 saker jag vill gora kvar. 1)Nattsafarin , 2) Sentosa och 3) Indonesiska oarna. Far se om jag orkar med dem.

Hittat ett bra stalle med internet. Tror jag. Han som har det e halt. Men har kostar det 10 spann for en timme. Det var annat det an RafflesPLaza. Haha/.

Ngt annat jag tycker e kul. Assa. Jag e inte brun overhuvudtaget (tacka fan nar det har regnat och jag har vart i skuggan for att jag har brant mig nar solen val varit framme) emn vissa asiater har verkligen ingen farg alls sa i jamforelse mot dem ser jag riktigt brun ut. Mera kritvita asiater i min narhet tack =) Och i visst ljus ser jag brun ut, ska ba ha sant ljus runt mig i fortattningen.

Vill tvatta kladerna i tvattmedel och skoljmedel och lukta gott igen. Sunkigt varre... Dessutom har jag tydligen kliat sonder solbrannan sa attd et bloder for vissa linnen e blodflackiga. Valdigt snyggt...

Na. Ska man ta och leta efter den dar himlans luftballongen... Undrar vart man koper biljetter bara. Borde ju va i narheten tycker jag.. Kram till er alla. Kommer snart =)

Och nu... sitter man med ngn kill som ska ge nummer och allt. Herregud. Nar slutar dessa idioter =) Bara att spela dum,. Hejhej, ses snart!


Just ja,...

Sag reklam for nagot valdigt intressant.

http://www.phuketdogschool.com

Det finns satt att tjana pengar pa allt...

Annu en dag som e over snart

Jepp. Sa. Ska man ta och fortsatta fran gardagen. For det forsta sa vill jag garna hora Klara saga "De gor nytta, doda dem inte" nasta gang hon ser ngt kryp. Om jag inte missminner mig jagade du kackerlackor hejvilt pa Korfu.

Jaha, sa vart var vi... just ja... vi var pa forestallning igar. Phuket Fantasea. DEet var val inte det basta som kunde ha hant, men vi skrattade gott iaf. Forst kom vi dit, spektakel var det forsta Anders sa. Assa, jag vet inte hur jag ska beskriva det. Kolla sjalv:
http://www.phuket-fantasea.com/. Jag och Bodd provade mossor i form av djur. Jag har nya parytmossan nu for klart jag handlade. Haha. Assa. Klucken> du kommer ihag nar vi hade partysugror. Det var ingenting mot vad detta e. Nastan sa jag angrade att jag inte kopte en at dig med. Ska ha den dar pa mig i sommar pa alla hemmafester tror jag. VAd det e, det sager jag inte. Haha. Iaf, va dar och gick runt. Sen blev vi inslappta pa arenan och blev frantagna mobiler och kameror. Jag blev nervos, igen... Sen va det ju som sa att Liza hade tappat sin biljett. Helt sanslost. Man har ju en klisterlapp pa trojan (typiskt thai) och sen va vi pa toa och jag vet inte om jag la ifran mig biljetten dar (maste ha den for att fa skjutsen hem). Efter ett tag kom jag pa att jag inte hade den sa vi gick in pa toa for att leta. Borjade fa panik. INgen biljett. Sen kom vi in pa sjalva sittdelen. Kom ngn gubbe som skulle se biljetterna, tjena tankte jag. Anders forst, sen Bodd och sen nar det va min tur kollade han ba pa min klisterlapp, log och strackte fram MIN BILJETT!! Jag blev overlycklig,. NAgon hade lamnat in den. Anders och jag sjong pa PhuketFantasealaten,. Den va en riktig hojdare... not... Sjalva forestallningen va sadar, vissa bra saker, vissa mindre bra. Jag kom pa mig sjalv att tycka att det e mest hemskt med djur. Innan showen borjade kunde man ju bli knappt med en tigerunge i famnen for typ 60 spann. Tigern klamrade sig fast i nappflaskan och det kandes helt sjukt alltihop. Jag undrar mycket over hur de behandlas egentligen. Sa ingen av oss stallde upp pa de dar korten, fast Bodd ville garna kanna pa tigern iaf. Kandes mest etiskt riktigt att inte bidra till det dar. Samma med elefanterna. De e ledsna djur, men man sag ingen gnista alls hos dem. Usch..

Pa slutet slapptes det ut ballonger. Anders fick en rod. Den hade han med sig hela vagen tillbax till hotellet. Jag fick ett skrattanfall i bussen och kunde inte bli tyst heller. Var typ att Bodd fick lamna ifran sig biljetten nar hon klev pa for att  komma hem, jag fick lamna min men inte Anders, han trodde det berodde pa att han va typ efterbliven eftersom han gick med rod ballong. Dar nagonstans brast det for mig. Haha.

Hem. Ingen kackerlacka. Ingen odla. Ingen ingenting =) Precis nar jag kom pa min hotellgata gjorde tyskarna mal i kvarten. Trodde hela KataBeach skulle explodera.

Somnade allt for sent igen. Klockan pa ringa kvart i sju i morse. Vet inte om japanerna eller kineserna bredvid mig var vaken, men de ba hojtade till nar klockan slog igang. Orkade inte stressa och magen va halvkass sa det b;ev ingen frukost. Sen knackade det pa doren och nar jag oppnade sag jag hur dorren bredvid (till kines/japan) slog igen, de hade gatt pa fel formodligen. Eller sa ville de irritera mig. Tveksamt.

Bussen kom vid halv atta som sagt, vi va ba 5 som akte emd i den. Skont. Ett amerikanskt thaipar som bara satt och kletade pa varandra hela vagen, en thaitjej och hennes mormor typ och sa jag. Herregu vilken skara.

Till nagon Longtailboatshamn. In dar. Akte till JamesBondon. Nar jag skulle kliva ut pa en aphog mur (hur mormor kom upp e fortfarande en gata) (Assa det va fler som va med i baten, inte ba vi 5...) sa lyckades jag med konststycket att:
1) Fastna med ryggsacken i taket pa baten
2)Tappa balansen och hamna med ena flipflopfoten utanfor baten och pa vag ner i havet
3)Fa tag pa en mur med flipflopfoten som va pa vag ner i havet
4) Skara upp min blasa/ta pa tydligen vassa stenar pa muren med flipflopen som va pa vag ner i havet
5) Vid den har tidpunkten far barnbarnet tag i mig och hjalper mig upp
6) Bloder. Skojar inte. BLODER.

Tyckte allt va pinsamt. Knappte kort och forsokte fa tag pa plaster. Skoljde av det varsta i havet och inbillade mig att det skulle komma hajar. Jag vet. Det gor inte det. Men jag tankte att blod lockar...

Sen in i baten igen. Sket i plaster eftersom foten va blot och plastret sog. Pa vag ner for en sten tappar jag balansen, far upp flipflopen (samma som va pa vag ner i havet och som gjorde att tan skavdes sonder) och viker skon som dubbel, trodde foten skulle splittas eftersom flipflopen skar in mellan tarna. Satans javla skojavel sa jag da.

Stannade vid den muslimska fiskebyn for lunch. Jag satt bredvid mormorn som tog min soppskal och vrakte ner mat i den. Jag sa NONONONONO men hon fattade inte sa tillslut fick barnbarnet saga till. Och uppfostrad som man e sa tvingade jag i mig soppjaveln. Nudlarna helt okej, men va som nagra fiskbullar typ i det som smakade apa. Sen va det lite rundgang dar for mig sjalv, prutade pa 2 fotoalbum av en sur muslimsk kvinna. Hon borjade med 450 styck (va prislapp pa), jag vagrade och det slutade med 2 for 400. Sakert overpris, men skiter jag i. FInt album med trasnide pa framsidan.

Tillbax till fastlandet, tack. Longtail va ingen hojdare for allt vatten kom in. Just ja, pa vag till JamesBond fick en unge typ svimanfall langst fram i baten. De satt och flaktade och pillade i mun och nasa pa honom. Spannande.

Pa vagen hem stannade vi forst pa nagon Cashewnotsstalle. Jag kopte kokosnotsbollar. Ville ha naturell men fick tydligen med cashewsmak. Jeje, far val duga. Smakade inte av dem jag fick men hoppas de e lika godsa som de naturella. Sen stannade vi pa GemsJewellery. Tydligen varldens storsta juvelbutik. Like I care... Pa vagen hem va det en massa mopeder som stod i en backe. Funderade vad det va. En tjej hade tydligen fatt en kokosnot i skallen. Ojoj vilken spannande dag.

Till hotellet. Regnade. Hela dagen har varit mulen forresten. Sen ut pa stan. Branner de sista bahten, egentligen onodigt men va fasen... Och nu vantar jag pa atte n tant ska oppna en affar. Borde gora det senast sju tycker jag sa det e ju ba en halvtimme dit.

Imorgon aker jag sa till Singapore. Hoppas jag. Lite orolig att inte taxin e har, men bagge aktiviteter jag kopt av min biljett-tjej har funkat. Sen hoppas jag oxa att jag hittar direkt till ratt incheckning och att inte planet e sent. Och sen e det att ater halla tummarna att hotellet i Singapore e okej.

Fortfarande lite angerfull att inte jag tog det har hotellet forst. Gillar det=)

Na, nu ska man ba vara en liten stund. Hemma om mindre an en vecka =) Kramisar

hits