Sover som ett litet barn

Igår somnade jag klockan sju, vaknade typ halv  nio och var vaken 2 timmar och sen nattinatt till klockan sex i morse. Nu? 9 timmar till på jobbet, sen kanske man skulle göra annat än soffläge,,,,

Så var det dags igen

Känns lite tröstlöst att kliva upp den här tiden på en helg, ute blåser det och är kolsvart och man känner bara att man vill vara inne. Men men. Ska hoppa in i duschen och sen till jobbet. 9 timmar idag då.

Igår var det tacos och sen soffläge. Man kan ha det sämre. =)

Och varför blev allt kursivt?

Klucken: när dricks nästa kaffe?
Ami: tack för roligt samtal=)
Nora: Miss you, fucking jävla rejält. Bara så att du vet=)

Jag och John

Vårt förhållande måste få ett slut snart. Han kräver att vi ska vara tillsammans för ofta, för länge. Och när jag på morgonen har bestämt mig för att : "Nej nu får det räcka", så stannar han kvar lik förbannat och blir grinig. Han kastar grejer i mina ögom och det känns som om jag har grus i dem och det enda jag vill är att få blunda igen. Men det går inte. Inte idag. Idag ska John Blund ut ur mitt liv, iallafall till en normal nivå.

Jag har ju ffs inte sett en enda kväll på Idol del 2 eftersom jag redan då befinner mig i drömmarnas värld.

Vilket osökt får mig att tänka på Doktor Snuggles.. reser till drömmarnas värld.... älskar Snuggles men inte lika mycket som jag verkar älska John Blund,

Till skoooogs

Jussi Björlings havs kan slänga sig i väggen. Nu ska jag och Fissilus ensamma ut i skogen och jaga hare. Eller jaga matsäck iaf.

Nu är det bara att lägga ner

Stannade till på Hemköp i Skutskär på vägen hem från jobbet och handlade. Åkte hem. Gick upp till mig. Märker att jag glömt mina beloved ostkrokar. Satte mig i bilen, åkte till Skutskär. Kom till Tallmon där jag började fundera på hur  billigt det blivi på Hemköp. Kollade kvittot. Hade inte ens köpt ostkrokar.

Stannade på Prix istället och kom då på min klädsel... jeans, okej, men sen... sovtröja champion och ingen bh. Bra jobbat Liza. Men fick hem ostkrokar iaf=) Supersize=)

Mitt hem stinker av tigerbalsam

Jag tror att jag föredrar doften av luftspray istället. Inne i lägenheten tåras ögonen av ångan från denna lilla burk av tigerbalsam. Men jag ger mig inte, min fot ska kureras inför dagens arbetspass.

Är förkyld. Är trött. Har ont i foten. Har ont i nageln. Akvariet är pissigt mycket skitigt. Har betalt räkningar.

Ge mig några positiva tankar under dagen iaf...

Pimp my kitchen

Genomförde projekt 1 igår genom att köpa nya köksmöbler. Jag är grym. Sen kom Klara och Ami och käkade och sjöng karaoke. Drog ner till Mätz och fortsatte där och sen Heartbreak. Skulle på toa och helt plötsligt gör det så himlans ont på fingret, nageln är av långt ner och blöder kraftigt... Så nu har jag pratat med Christina. Gör sablans ont och pulserar.

Kul på krogen och nu har jag fått resesällskap=) Mätz is the shit!

Lite trött idag bara, inget dålig men slut ändå.

Later.

Saknade bloggar!

Det är rätt otroligt. Sen jag åkte till Thailand 4 september så har 3 bloggar som ligger under favoriter lösenordsskyddats. Jag har som vanligt inga mailadresser och kan fråga om jag tillåts att läsa bloggen. Och eftersom kanske inte alla dessa tre vet att jag är en läsare så antar jag att det är slutet.

Men om någon lösenordare känner på sig att jag är en sån man vill ha kvar så skulle jag bli glad för ett litet mail med uppgifter =) Om man däremot känner att jag inte bör läsa den så kan man ju strunta i det eftersom jag heller inte vet vem som läser denna =)


Suck.. Lite trist men samtidigt bra att jag numera inte har lika många bloggar som jag följer.. tar ju mindre tid iaf... fast jag offrar gärna den tiden...

My friend Klucken

Idag fikade jag hos Klara. Helt oväntat så blev jag återigen typ sjuk av hennes kaffe. Haha.

Iaf. Klucken har gjort bort mig men jag tycker att det var lite lustigt med skrammelpresenten eller Church.

Och apropå fika. Liam hade berättat för Ove att jag inte gav honom fika. Så nu har jag lovat till nästa gång och frågade därför vad han ville ha... svaret blev köttbullar, makaroner, ketchup och mjölk.  You got it!

Ikväll tacos hos Klucken. På ett villkor. Jag vill inte höra karlsnack. Och med det menas att jag inte vill bli ihopparad med alla tänkbara. Svaret på sms´et jag skickade (På ett villkor att jag kommer: inget karlsnack!) löd: :) :) :)

När det gäller Klara så vet man aldrig. Men tacos är gott så jag chansar.

Födelsedagslycka

Helt seriöst... var länge sen jag blev sååå glad för presenter.

Firades igår kväll av pappa och mamma. Fick massor av paket=)

* Matlagningsbok Thaimat (pinnar kommer bra till användning!)
* Presentkort på nagelförstärkning (tid v 40)
* Presentkort ansiktsbehandling
* Överkast i vitt och blått ur Grandserien (den med stjärnor som jag tjatat om. I lööööv it!)

Och sen... det absolut mest uppskattade.... min bil har fått en genomgång... rekond både utvändigt och invändigt. Pärlan är som ny ffs.

Världens bästa päron. Och hund... (fast hon har fästingar).


Tack igen!!

Home sweet home

jahapp, snabb genomgång sen sist då. För det första tar det tid innan man ställer om att inte skriva bara a och o=)

Efter nattmarknaden i Bangkok packade vi om. Somnade mellan tre och halv fyra´. Dagen efter sket vi i poolen, slappade på hotellet istället (jag stal en toarulle från städvagnen, busigt värre) och drog till mackedonken. Sen tog vi taxi därifrån och till hotell, hämtade bagage medan chauffören väntade och sen till flygplats. Resan kostade 150 baht (att jämföra med hotellets 800.,.,. som vi i och för sig inte betalat för än idag). Iaf. Satt på Bangkoks flygplats, fyllde i 2 enkäter och fick 2 ljus. Kusse tyckte att det skakade men jag märkte inget. När vi på kvällen kollade CNN visade det sig att Sumatra drabbats av nytt skalv så kanske kanske kanske var det detta som kusin kände av.

Flög till Malaysia och checkade in på deras flygplatshotell som var 5stjärnigt (fel, är..) och kände direkt att det inte var bonnställe precis =) Tänkte åka till Petronas men det var 1 timme därifrån så det bidde inget.

På morgonen till KLIA (Kuala Lumpur International Airport) och köpte parfym och sen in på flyg. Kusse sov nästan 4 timmar på planet och jag 30 minuter. Till arlanda där passkontrollen var überseg. Farbror väntade med bilen, och typ före sex var jag hemma på Västanå. Käkade trerätters hemma med grillat. Så gott=)

Jahapp. Det var allt för denna resa=) Vad nästa blir... ja... det finns planer...

Bridget goes Bangkok

Forst maste jag aterigen tillagga en sak som hande for lange sen. Den dagen vi lag pa stranden och fick vara fotter ompysslade sa blaste det en del. Nar jag lag i taltet horde jag en massa skrik, och tydligen hade da en san seglare i luften kraschat i tva parasoll varav det ena var vart.

Men nog om det. Igar kakade vi aterigen pa Horngrill och at samma sak men det var annorlunda. Jag pastar att det var tva olika kockar. Jag gick hem och kusse gick och handlade lite.

Imorse hade vi samma vackningstaktik som igar. Tio i nio lag jag ute vid poolen om jag inte missminner mig, eller om den var tio over. Strax fore tolv checkade vi ut och harm pressat i solsken hela sista dagen. Ingen av oss hade ju ngn solfaktor kvar (kastad) sa vi har solat utan. Gissa hur iaf jag ser ut?? Lunch> jag en tonfiskpizza och kusse en... hawaii....Jag hade tio minuter kvar pa mitt internet och det gav jag till en kille i poolen.  Han trodde sakert att jag hade ngn flirt pa gang med honom... han visste iaf att vi var fran Sverige pa ngt konstigt satt.

Sen till flygplatsen i Phuket och som vanligt madde jag illa i taxin. Vette fan om det beror pa att de kor ryckigt eller vad det nu ar. Checkade in bagage, var nervos for vikten. Fick ha max 15 kg, jag hade 15,4 och kusse 16,2. Ingen betalning extra. Till Bangkok med vart expressboarding (men forst lite mat pa Burger king). Nar vi fatt ut bagage stod en man med mitt namn pa en skylt och vantade vid utgangen. Sa det var bara att satta sig i biloen och aka till hotellet.

Vi kom snabbt fram till att de har verkligen lekt i Photoshop eller ngt for att gora detta vackert. Langtade ganska snabbt tillbaka till vart fina rum i Kata. Sen skulle vi ata. Haha. Var typ dansrestaurang eller ngt med en gubbe som spelade piano och en gubbe pa minst 85 som spelade fiol. Menyn var inte wow men kusse tog en spagetti bolognese och jag en tonfisksandwich. Ingen at upp. Kusses smakade och sag ut som spya och min var bara skum. Betalade och gick. Tog en taxi till nattmarknaden. Och dar fick vi ta ut mer pengar...

Har alltsa kopt sa himlans mycket mer och ska upp nu och forsoka packa om bagaget. Det lustiga det\nna resa ar att det mesta ar heminredningsgrejer. Typ.

Taxi hem, korde ryckigt och jag blev som vanligt spysjuk. Sitter vid dyr data och kanner mig fortfarande pjukfardig.

Imorgon hade vi tankt att shoppa i Bangkok, men om det e fint vader ligger vi och pressar vid hotellpoolen istallet (inte lika fin den heller som i Kata...) och nattshoppingen har nog gjort oss nojda. Iaf mig... haha. Kanske.

Planet till Malaysia gar imorgon 19.40 pa kvallen. Ska vara framme 22.50 lokal tid. Sen kanske vi ska dar en nattsvang till Twintowers sa att kusse far se dem. Planet till Arlanda gar typ 8.50 pa torsdagsmorgonen fran Kuala Lumpur och kusinerna landar pa svensk mark 15.05 om allt gar som det ska. forhoppningsvis med sant varstingplan.

Publicerar nog nasta inlagg torsagkvall, svensk tid. Kanske... och den gangen med prickar sa att aven Noratosen forstar allt =)

Hej sa lange!

Fissilus.... I'm coming home!


Bridget goes earphoneshopping in olja noll

Idag var det da regn, men efter att vi kakat lunch (jag kyckling med jordnotssas utan ris och kusse en... neeej inte Hawaii, utan kyckling cashewnut) sa var molntacket inte lika tjockt och man anade att solen fanns bakom ett stalle. Vi hade pa oss olja noll och lade oss for att pressa i absolut ingen sol. Och jag. Jag skulle lyssna pa Hakan och Ola som jag nu lagat. Och vad hander? INGENTING!! Tvardod mp3. Dod som fisken pa stranden igar. Sa jag gick pa upptacktsfard och skulle kopa horlurar. Kusse lag kvar vid poolen. Forst gick jag till Kodakaffaren och de oppnade fem.  Sen gick jag till en minimart som hanvisade mig 200-300 m bort till en mobile shop som jag inte kunde missa. Efter att ha gatt minst 500 m kom jag till en 7eleven och hon fattade ingenting och sa 5 minutes och pekade langs med vagen. Efter 100 m kom jag till en liten affar som sag ut att salja mobiler. Vill papeka att det inte ngnstans stod pa engelska utan allt var pa thai. In dar. Olja noll i kombination med snabb promenix e ingen bra ide. De satte pa flakten namligen och skrattade. Sallan folk skrattar.


Iaf. Jag forsokte forklara, "doesn't work, broken, dead." Inget verkade ga in hos dessa som jobbade. En lanade mp3'n, sa mest Ooooo och aaaaaa. Sen tog han lurarna och skulle lyssna pa sin stereo coh da sa han ngt pa thai och skakade pa huvudet. Jag fortsatte med mitt broken, dead, doesn't work. Han knipsade upp och kollade pa kablarna och skakade pa huvudet och sen "Phuket town". Jag menade att jag anda skulle till Bangkok imorrn sa jag kunde kopa dar. Gick tillbaka. Olja noll rann. Eller om det var svetten.


Kom till poolen. I dar och svalkade mig. Och sen surrade jag med nyanlanda kompisar till familjen som kom ifran Hudiksvall. "Ar det ni som ar fran Gavle?" Alltsa maste familjen ha pratat om oss. Och om det vore illa sa skulle hon val anda inte prata med oss? Hmm.


Halv sex typ gick vi in. Sandra till datan och jag till Kodak. Dar fattade han ingenting alls och jag visade mina lurar. Sa visade han mig tva Sony-lurar och jag sager da som Ole i Sallskapsresan "How much?" Och det visste han inte sa han fick ringa. Det ena paret kostade 220 baht och det andra 240 baht. Kanns som om det inte var ngn storre skillnad sa jag tog de dyraste. Och det allra basta: de funkar. Iaf hittills.


Ikvall ska vi kaka pa Horn grill igen. Och sen hoppas vi att det e sol imorrn. Maste checka ut tolv men det finns bagagerum och duschmojlighet. Har bokat taxi kl 15 till flygplatsen. Fragade om det ar nagra problem sahar efter kraschen, men tydligen skulle de oppna flygplatsen klockan fem idag pa eftermiddagen sa imorgon ska det flyta som vanligt.


Och jag riktar val ett grattis till Adde som fatt sina forsta bilder publicerade i GD. Well done!


Bridget goes sovmorgon

Dagens fragesport a'la Jeopardy. Pa 500kronorsnivan: Vad ar det for vader idag I Kata Beach? Vad ar regnigt? Wiiiiee, jag vann.


Vad ska man saga mer? Spelade lite yatzy igar kvall, sen somnade vi. Langtar hem till en skon sang (eller soffa)... Far sa himlans ont i ryggen har.


Imorse korde vi tricket att ga upp halvsex och sen oka halvtimmar, det gav inget resultat kan jag ju saga. Mer an att jag klev upp tio i nio och kusse runt tio.


Igar kvall kollade vi aven nyheter och sag om flygplanskraschen pa Phuket flygplats. Var ett plan fran One-Two-Go som kraschade och manga passagerare var turister. Igar fattade jag det som om 38 overlevde och vardas pa Phukets sjukhus och typ 80 ngt dog. Berodde pa regn och daligt vader vid landning. Alltid hander det ngt kanns det som har.


Vi flyger fran Phukets flygplats imorgon vid hmm, fem, halv sex tror jag. Destination Bangkok. Jag har planerat att om det ar sol i Bangkok pa onsdagen sa staller jag in shoppingen dar och pressar vid poolen istallet. Far se hur vi gor. Har ju ett nytt hotell dar over natten. Pa onsdag tjugo i atta pa kvallen sa flyger vi fran Bangkok till KL och sover pa deras flygplatshotell, det femstjarniga... far se vad som menas med femstjarnigt i Malaysia...


Kommer sakert in har mer idag om det har vadret haller i sig.


Och, tamdataaaaam. Jag har grejat min MP3. Eller rattare sagt, jag har kommit pa ett trix. Har dragit ut horlurarna ngn millimeter och da verkar det funka. Inte illa pinkat utan skruvmejsel ;)



Bridget goes paraplyanvandning

Efter en hel dag med regn sa har jag hunnit med att lasa tva av Sandras jattebraiga bocker. Sa till Ami som svensklarare och Klucken som lasfantast: Simon och Sofie handlar om mobbade Simon och mobbaren Sophie som pa nagot satt finner varandra. Betyg: 1 berlockhalsband av fem mojliga.


Nasta bok ar: Ibland bara maste man, som handlar om Paul som ar gay och hans karleksbekymmer med Kyle och Noah samt om Tony som ocksa ar gay men hans foraldrar ar tokreligiosa. Betyg: Fem fragetecken, 1 overkryssad dragqueen av fem mojliga.


Efter att ha last tva bocker, spelat yatzy tre ganger och fatt stryk tre ganger, lekt i poolen i sporegn och kakat ostpringles och frukt sa duschade jag. Sen gick vi och kakade pa Horn grill. Nytt stalle for idag. Ett steakhouse med sloganen: "Not the first, but the best". Och jag ar fan beredd att halla med. Vi kakade en mixed grilled som bestaod av flaskkott, kyckling och tigerraka, till detta vitlokssmor i sjukt stor mangd och idahopotatis och broccoli i ost. Godast broccoli med harlig knaprig kansla. Till detta argangsvin i form av 2007 ars upplaga av colalight. Sen slog vi till med appelpaj, varm vaniljsas och vaniljglass (som var kall). Tyvarr var det russin i pajen (laxermedel som kusse sa). Sa pa de tva dagar vi har kvar kommer vi nog att kaka dar igen. Blev nast dyraste notan hittills tror jag... pa 1140 baht for tva. (228 spann snabbt raknat).


Sen gick vi ut i regnet med vara miniparaplyer och in och kopte silkessjalar(ingen pashmina denna gang.) Kusse kopte aven ett fat som hon suktat over hela resan. Darinne fastnade hon med en sjal i paraplyet sa jag fick ha tva istallet. Vidare till 7eleven (var gottebutik hade nog sondagsstangt) och dar stod jag ute i regnet med tva paraplyer medan kusse kopte choklad. Tjejen i kassan garvade at mig genom fonstret. In pa hotellet och kor dagens sista internetande.


Jag har glomt beratta det allra viktigaste. Ni som foljde mig forra resan vet ju att jag hade varje inlagg stora bekymmer om odlor. Om de var pa rummet eller ej och sa vidare. Pa detta hotell har vi sett allt, men inget pa vart rum. Inget utom en ODLA som var dar samma kvall som vi kom hem fran Phuket Fantasea (valdigt lange sen). Efter det har vi inte sett till ngn alls. Fast de ar i taket utanfor vart rum.


Imorgon maste solen skina. Imorgon ar det olja-noll-dag. Vi ska ga upp klockan halv sex och se nar det borjar bli ljust. Ar det morkt da sover vi en halvtimme till och sa ska vi halla pa. Ar solen framme klockan sju ar det pressa i solstol som galler. Med olja noll.


Och lite svar pa kommentarer da, kul att de borjar komma in igen=) Ar ju skoj att fa sma halsningar juh!


Klara: tycker det var taskigt att vi inte fick en inbjudan, vilka ska nu for a brollopsskvallret vidare? Kolla upp detaljer om det dar sa diskuterar vi det vid hemkomst. Kul for dig att solen skiner, sa jobba pa du =) Jattekul med att laga mp3, jag fattar inte vad felet ar och snart kastar jag den I vaggen istallet. Jag vantar fortfarande med spanning pa vad du egentligen sagt till vara forfestkamrater. Gor inte bort mig mer an nodvandigt=) Hur mar tetrorna? Fler tappade ogon?


Ami: Jo, vet att det e turistfalla, samtidigt sa var han sa schysst och rolig sa det var okej. Han sa ju att han typ var tvungen att gora ett stopp men det andra behovde vi inte gora men vi var ju snalla och lat honom fa bensinpengar=)  Far man hyra Paul nasta resa sa han kan ga darinne? =)  Haha, inga haklappar, ni far grisa istallet. Jag e inte san hojdare sjalv pa det, sa ni inte tror att jag e ngt proffs=)


Vastana: nej, kan inte laga mp3 med skruvmejsel for just den tog de ifran mig fran mitt handbagage ;) Sa hunden fick upp Stampe iaf? Hur var hon att ha i bilen? Sandra ska inte sjunga for mig alls, sa trakigt har jag inte, haha. Och neeej, jag snarkar inte, jag bara snusar =)


Nej, tror minsann russinlaxeringen ger effekt. Wiiie, kanske man kan fa lite sprut nu da =) Hejsvejs!!


Kusse goes filmerbjudande

Just ja igen...kusse har fatt ett mail... med ett erbjudande som hon inte kan sta emot. En gratis erotikfilm... racker till 30 september och hon har fatt en vardekod... kan ngn gissa fran vilka mailet kommer? Helt sanslost, men cdon.com. Inte visste vi att de hade sadana massutskick...


Ja just ja... tillagg ....

Ngt annat som gor mig pissed off ar foljande:

1. Min mp3 har pajat. Sa nu kan jag inte lyssna pa musik och alltsa ingen ljuv Hakan eller Ola. Maste ha en ny.
2. Jag har en blasa pa ringtan som massagekarringen sakert gett mig.
3. Jag ar snorig.
4. Jag vet inte vart mitt diadem ar.
5. Min mp3 ar sonder.
6. Min mp3 ar sonder.
7. Min mp3 ar sonder.
8. Min mp3 ar sonder.
9. Min mp3 ar sonder.


Och dessutom pastar kusse att jag snarkar och ska nu recorda mig. Jag pastar att jag ar snorig och snorvlar men hon tror mig inte.

Och... det varsta sist... Min mp3 ar sonder.

Bridget goes pisstrott pa pissregnspissvader

Nu ar jag sa in I helvete trott pa detta pissregn. Imorse var det okej vader, kakade frulle och kvart over nio var vi pa stranden liggandes i varsin stol insmorda med olja noll. Lag en bautafirre dod och uppsvalld vid havskanten och en meter ovanfor lag en pyttefirre halvaten. Formodligen hade den stora firren jagat den lilla men kastades upp av en vag. Vi knappte kort pa den svallda fisken. Och sen? Jahapp. Efter en timme regnade det smaspik. Kopte frukt och gick hem, badade i poolen. Uppehallsvader, holl tummarna, naha... regn igen. Gick och kakade lunch. Sandra en... Hawaii... och jag en tonfiskmacka med extra vitlok. Fick ut en skal pa sidan om med lok. Gott men starkt. Sen borjade det vraka ner utanfor. Nu sitter vi har och internetar. Vet inte vad som hander senare. Blir sur over att inte kunna sola iaf. Assa, jag vet att det ar regnperiod, men det borjade ju sa himlans bra.


Kom pa en sak. Igar nar vi akte tuktuk berattade ju han att det var massor av arbetare fran Burma som kom hit till Thailand och gastarbetade. En del med licens, en del utan. Det gjorde att jag la ihop ett och ett och kom fram till att de alltsa tjanar annu mindre och att det alltsa ar billigare att turista i Burma. Finns det hav dar? (Fragar geografifroken).


Eventuellt blir det lokala marknaden idag. Far se. Eller sa slapper jag kusin fri att aka pa det och ligger hemma och glor svt istallet och Niklas mat....


Bridget goes tuktukvarning

Jag impar stort pa mig sjalv. Detta ar tredje dagen so jag ar ute och shoppar. Vad har hant? Idag har jag kopt akta turistgrejer. Igen.


Borjade med att det var sa daligt vader sa vi bestamde oss for att ta en one-way-taxi till Robinson i Phuket. Dar handlade jag ett set om 4 i pinnar och underlagg. Sen gick vi pa donken. Haha. Och Kusse hade trottnat innan mig pa det dar centret, det ar inte illa det=) Hon hade varit ute och traffat ngn taximan och han stod sen och vantade vid donken. Efter att ha atit gick vi till Ocean mall (shopping), jag surrade med en annan taximan och kusse ville ta kort for han hade en san damig hatt, men det hann hon inte med. In pa Ocean och dar posade jag framfor en vagg med bara Harry Potter-grejer. Fanns svarta jackor som det stod broderat "Death eaters" pa eller jackor med allas namn. Fast inte i vuxenstorlekar och definitvt inte i svenska vuxenstorlekar. Sen kopte jag tva halsband och hittade atset for sex. Det gjorde mig lite sur. Sa gick tillbaka till Robinsons men de hade inte sex st i sant set jag ville sa jag kopte tva pinnpar till som nastan sag likadana ut. Kusse suckade och menade att jag inte skulle ha sex hemma pa kinamiddag men joda. Sa nu ska jag skramla folk som kommer till mig och kakar med det. Klucken, du kommer inte undan - och du ska ata med pinnar. Likasa Ami! Och Nora - bara att satta sig i bilen och komma och halsa pa mig i norr. Ta med Elin och Bodil och vips sa var vi sex. Och sa har jag ju lovat kusse, men hon vagrar pinnar sa hon far vara nummer sju med bestick. Iaf. Skit samma. Kusin kopte lite grejer oxa.


Ut pa gatan, eller vi kom inte sa langt. Skulle till Phuket Shopping Center och kollade pa kartan innanfor dorren. Sa kom en ny kille och fragade om vi skulle ha skjuts. Vi pekade vart vi skulle och da bara garvade han. Tydligen hade de stangt i april... formodligen ett stalle som bara ar vid hogsasong eller sa hade det gatt i konka. Ingen aning. Han rekommenderade lokala marknaden men det sa vi nej till. Om det regnar imorgon aker vi dit, oppnar fem vad vi fattade. Iaf. Bestamde att vi skulle hem. Han skulle kora: "I have a car." Ok, vi tar det. "How much you pay from hotel here?". Och sa arligast... 500 baht. "Ok, same for me." Sa nar vi gatt ett par steg: "I have a tuktuk". Har borjade jag fnittra. Och kusse. Och sen skrattade han. Pappan korde och killen, vet ej vad han hette, satt med oss pa flaket. "Must stay. One stop. They give me petrol.". Och vi fragade om vi behovde kopa ngt. "Nono, but I get petrol." Sa vi stanande. Pa ett sant flashigt smyckesvaruhus. Sandra pastod att de kollade konstigt pa oss och skrattade "Jag vet inte om det var for hur vi sag ut eller om det var dina skor". Tack du =) Och sen pa overvaningen var det souvenirer. Dar kopte jag en rod elefant (passar i soffan och jag ska ha det som mitt mannagryn har i Phuket...internskamt...) och rokelse. Haha. En i thai opium-doft. Kusse tyckte inte jag skulle kopa det. Och apropa henne. Hon kopte en liten byra. Pa souvenirplanet kom fler sana anstallda och skrattade. Sandra hade kollat pa dem och da hade en pekat pa min vaska och sagt "She (alltsa hennes kollega) likes it". Jag har alltsa en ny vaska. Den ar tydligen en barnvaska. Den har en katt pa... ska nog inte ha den mer for att slippa bli idiotforklarad=)


Sa kom vi till tuktuken och da fragade jag om den dar cashewfabriken. Och gissa!! Den lag pa vagen!! Lycklig blev jag. In dar, kopte 2 kit (8 pasar) och blev saaa lycklig. Kan tydligen bara kopa dem pa fabriken.


Till tuktuk. "Skratt skratt skratt. Is it OK if we stay another stop? More petrol. Skratt skratt." Sa vi stannade och kollade pa parlor och snackor. Jag kopte en gubbe for 35 spann. Ska ha i akvariet hemma om det gar. Annars var den cool anda=)


Till tuktuk. "No more stop. No more petrol." Sa jag fragade hur mycket han fick och pa parlorna fick han 100baht bensin och smyckena 200baht. Sa han tjanade typ 60 spann idag, vilket jag fattade var 12 liter bensin. Pratade hela vagen, forhorde mig om loner. En larare i Thai har inga lov, den langsta ledigheten ar 4 dagar (varav en lordag och sondag). De tjanar 8000 bhat i manaden... (1600 svenska)/Ingen fri skolmat, allt kostar. Lakare tjanar typ 2500 svenska om man jobbar for government (maste vara vart kommunalt) och om man jobbar privat det dubbla. Fattade det som om lakare var ett valbetalt arbete.


Kom till hotellet, han fick 100baht extra och sen knappte jag kort pa honom och Sandra. Mycket trevlig kille som ville hamta oss imorgon oxa, men som sagt, vi far se vad vi gor imorrn.


Badade i poolen hemma. Sen pa restaurangen. De hade personalfest och alla hade lika trojor. Vore ngt att ha pa andra personalfester det ;) Familjen satt dar och sonerna hade varit pa fisketur idag. Hade varit typ storm men soligt (tjena sa jag, men de var knallroda i fejan och sa att de varit langt ute). Hade iaf fiskat tonfisk och fick sa mycket over (restaurangen hade grejat till det) sa vi fick en varsin farsk tonfiskkotlett av min favvobrorsa. Jag tyckte att det smakade lite som abborre men lite torrt. Kusse pastar att det var en larv i hennes och kakade knappt. Assa hade vi bestallt thaimat. Jag kakade thaicurry med jordnotter och kyckling. Skulle vara no spicy, men jag sager yes spicy. Kusse at san pad thai eller ngt med rakor.


Sen till gotteaffaren och kopte choklad och nu ska vi val in och spela lite fia och yatzy.


Vastana> Hur gick det for Stampe? Och mest undrar jag givetvis hur hela bilfarden med Drevus var.... okej att hon var markvardig nar de lamnade garden men det ar ju ett helskotta att ha henne los i bilen nar man kor pa skogen... kanske ar min seat-parla som  ska pa lagning nu? ;)


Ami> YACK!!! Har inte sett ngt sadant an, inte vad vi vet iaf.... Tanker inte ta modet till Vastana heller =) Vill du vara forst i Charleswood? =) Thaimassage har vi bojkottat, vara gaser kommer utan att de tar ngn som trycker pa oss, haha.


Klucken> Din forra granne som bodde over dig och som vi gjorde bus hos nar han fyllde har ju gift sig... Kolla upp!!  Och neeeej jag vill veta lite nu=) Har du pratat med Matz eller Rovarn? Ge mig skvaller, annars blir jag mer borta an vanligt=)


Nahapp. Dax att ga och bajsa tror jag =) Hejhej!


Bridget goes helvetes javla pissvader

Mulet. Regn. Halvstorm.

Efterlysning: solen, call Phuket!!!

Far se om det blir olja noll idag om solen dyker upp. Suck.

Klucken> jag vantar fortfarande pa svar om ledtradar. Jag ar nyfiken. Ps... har du varit pa brollop? Vilket efternamn togs?  Hihi.

Bridget goes slappardag

Har bara legat pa rummet idag. Nu pa kvallningen badade vi I regnet I poolen pa hotellet. Sen kopte kusse hudkram och vi kakade pa  grannrestaurangen (inte hotellets). Kusse at pasta carbonara och jag at rakor med vitlok och peppar. Kakade med pinnar som var sneda...


Nu vantar rummet och en spelomgang eller tva. Hoppas pa battre vader  imorgon. Olja noll far jobba...


Bridget goes rainy weather

Jahapp. Sa ar det da en riktig pissvadersdag har. Regnar och har varit mulet hela dagen.Kan I och for sig vara skont eftersom Olja noll gav en viss rod effekt igar...  Igar lag vi vid poolen till typ fem, halv sex och sen tog vi det lugnt innan vi gick till var restaurang och skulle kaka en treratters. Ah herregud sager jag bara.


Till forratt tog vi en vitloksbrod och en kyckling I nagot lov. Vad jag fattade sa skulle man inte ata lovet men att det inte var ngt farligt. Jag testade. Smakade inget speciellt. (Och om ngn undrar varfor jag skriver stora I sa ar det for att det blir automatiskt och att datorn tror att jag ska skriva engelska ordet for jag... aj... ) Kycklingen var sadar, brodet helt ok. Sen hade vi tagit en varsin varmratt (lika), mixad grilltallrik typ. En bit av kyckling, flaskkott och biff. Och pommes. Och knapriga gronsaker (saknar rejalt tuggmotstand). Vi orkade typ halva sa nu har vi bestamt att om vi ska kaka det igen sa ska vi ta en och dela pa. Sen hade vi redan bestallt dessert och det var en frukttallrik och en bananasplit. Jag fick I mig halva frukten och lite glass.  Sen var det stopp. Tog aven en irish coffee och det var fasen den godaste jag nagonsin druckit. Synd bara att det var varmt, men e ju sa det ska vara=) Slutsumman? Ganska exakt 1000 baht. For tva. Det ar 200 svenska... for tva... haha. Skrattretande juh.


Till hotellet och jaste. Madde nastan illa. Sandra somnade tidigt och jag lag och lyssnade pa mp3. Laste klart Marklunds bok och kusse laste klart sin och har nu, hor och hapna, borjat pa en ny. Hon ar chockad sjalv.  Vaknade atta I morse. Fragade kusse om vi skulle sova vidare. Ja, blev svaret. Vaknade tio nasta gang. Och sen har vi bara varit pa rummet och bladdrat I tidningar och borjat halvpacka. Gick till stad och tackade nej till stadning men tog nytt vatten och toarullar. Vid tva/halv tre gick vi och kakade lunch. Tog en varsin pizza. Jag en san med tonfisk och vitlok och kusse en... hawaii med vitlok. Och nu sitter vi har.


Nora> Haha, jag tycker mig kanna igen den dar repliken... hard u inte anvant den en gang forr I ett annat visst sammanhang? :D  Sag ngt kul och underhall mig!

Vastana> Ingen fara pa taket, vi har det sakert nu och det var mest Indonesien det var trubbel for. Solen far vila idag=)


Na... so long sa lange...


Bridget goes solfrossa

Solfrossan is back in town. Typ. Och vi har aven fatt in en fot hos klanen. Livet kanns genast mycket lattare...


Sandra har blivit rod men anda brunare an rod. Jag ar bara kraftrod. Och jag har aven sett nackdelen med stora brost som ar i vagen. Om man lyfter pa dem sa kan jag forma bokstaven H i bikinirand, alternativt K om jag drar lite.


Har haft linne over laren och nu ser det ju ut som om jag solat i boxershorts.


Imorgon maste baksidan fa en genomgang men ryggen mar inte bra. Tvartorr och flagnar.


Och tanten/farmor ar nog snurrig.


Ikvall treratters pa restaurangen. Var tvungen och ljuga ihop lite for ena brorsan och saga att vi aven gar pa en annan restaurang vid havet ofta.... Och idag har vi gjort ngt vi inte gjort pa flera dar... tre narmare bestamt... hahaha.



Och tack for alla kommentarer.. har hogre statistik an vanligt men anda ingen som sager hej.


Later.


Bridget goes olja noll

Ibland kanner jag att jag bara ar sa korkad. Idag ar en san dag. Efter att ha atit frullen sa gick vi ner till stranden dar det idag ar typ badforbud (eller kanske mer bad pa egen risk). Hela stranden hade roda flaggor uppe och det fanns forbudskyltar vid trapporna. Iaf. Kusse och jag har inlett Projekt Pressa-jarnet. Det innebar att vi idag haft olja noll pa oss. Jag hade iaf solfaktor 35 pa axlar och lar och nasa och sen solskydd 8 ovanfor knanen och sen nolloljan pa resten (ej ansiktet). Kusse drog i med hela kroppen.


Har varit mulet idag men solen har tittat fram da och da. Vagorna har varit hur hoga som helst och det har istort sett bara varit surfare ute. Vi har legat pa rygg och last. Bara legat pa rygg.


Innan lunch kom en thaiare och sa " Watch the sun", just da tyckte jag att jag bara sag lite rodflackig ut pa smalbenen. Hade ju lagt linnet over troskanten vid laren, gor sa ini helvete ont nar mna branner sig dar ju.  Kakade sandwich idag och drack drink. Tillbaka till solen. Och nu, vid kvart i tre nar vi gick hem, ar jag tomat upphojt med tusen. Fast bara pa benen vad jag ser. Kusse blir brun. Inte jag. Men jag sa nu att min roda farg kommer bli brun nar den lagger sig. Forhoppningsvis. Varfor har vi sa olika skinn??? Sa. Nu ar kusse vid poolen, jag ska ga dit oxa, men idag blir det inget mer pressa, bara plaska.


Internetar val i kvall. Imorrn ar det sola baksida som galler. Fast jag e lite radd for mina axlars skull. Later=)


Ps. Enligt kusin hade de hojt skalvskalan igar till 8.6...


Bridget goes tsunamivarning

Jahapp. Genomgang fran sist da.  Akte hem tidigare fran Big C, chaufforen lag och vilade I bilen. Jag gissade pa att han ringde hem till sin flickvan sen pa vagen till Kata och sa att han slutade senare och att tva dumma turister akt hem tidigare. Till hotell och gick sen och kopte sana tallriksunderlagg. Kunde inte bestamma mig for vilken sort sa jag kopte bada tva. Hm. Borjar bli tungt nu tror jag I vaskan och svart att veta hur man ska packa. Sen gick vi och bestallde pizza pa restaurangen hemma, kusse en .... Hawaii.... Och jag en med tonfisk med extra vitlok. Himmel vad gott med vitlok. Nar vi atit typ halva pizzan kom en man fram och sa att det var tsunamivarning och att det isafall skulle ske efter en timme. Klockan var runt halv atta pa kvallen (halv tre svensk tid). Vi gick till hotellet, hamtade grejer fran sakerhetsboxen och gick ut I receptionen. Familjen hade fixat bil till sig och skulle aka till bergen. Barnen grat, nagon mamma var orolig och kriminella broderna var aplugna. Jag och kusin gick uppfor en liten backe och tog sen en tuktuk (typ) till tsunami-evacuation-area. Nar vi var dar sa gick Sandra och horde med en gubbe om det var sakert och efter det sa borjade vi ga uppfor en backe. (Aterigen.. Klucken... var backe I Korfu var nedforsbacke i jamforelse). Vi stannade efter kanske tre fjardedelar av den.  Sandra blev ett med naturen och impade i losning av problemet (nu undrar ni vada... och jag har sagt att jag inte ska skriva om detta. Men det gav mig en del skratt iaf). Sen gick vi vidare upp mot backen och hamnade pa ngn lokal  pepsi-bar eller vad det nu var.Pepsin kostade iaf 10 baht styck (jamfor med 30 baht nere vid stranden) (alltsa 2 kr istallet for 6 kr).  Satt ett gang kvinnor och en man och tittade pa tv sa vi satte oss med dem och de forsokte prata och forklara. Ska vid ngt tillfalle ringa in en engelsklarare till dessa folk for de pratade samre an oss I alla kategorier. Jordbavningen utanfor Indonesien var iaf pa 7.9 (senare uppgifter sa 8.2) pa richterskalan. Sen kom tre tjejer till, en pratade mer med oss och jag tyckte att hon var urtypen for ett ...ja ni vet. Sen satte hon sig och plockade harstran under armarna med en pincett. Jag sag det inte men kusse var fascinerad. Vid tiotiden lokal tid stamgde de av tv'n och sa att det var lugnt. Jag hade haft sms-kontakt med ami som berattat att aftonbladet rapporterat faran over halv fyra svensk tid. Formodligen ville val thai ta de sakra fore det  osakra eller nagot. Jag vet inte.



Vi tog sallskap med kvinnorna ner. De skulle till Karon beach. Patong hade borjat flytta pa folk eftersom det ar planare an vad bade Karon och Kata ar. Att ga anda hem var uteslutet. Vi kom in pa skumma gator tyckte jag och nar vi gick forbi en massagebar ropade en kvinna pa oss. Jag sa att vi skulle hem och undrade hur vi kunde fa tag pa en taxi. Fick ga in till henne och vanta medan hon ringde en kompis vad jag fattade som skulle kora oss. Kandes val lite halvskumt. Fanns tva bas darinne och hon hade en tjejkompis hos sig. Tydligen var det kvinnans bostad for sen erbjod hon oss att sova gratis hos henne. Jag hade det inte I tankarna men tydligen hade kusse tyckt att det varit sakrare dar an nere hos oss. Fragade lite om thaimassage och fick svaret att det gjorde ont I nagra dar och sen var det skont, kanske, i nagra dar. Thailandarna sjalv tycker att det ar skont hela tiden men det var for att de ar starkare manniskor. Sen skrattade kompisen. Tsunamivarningen visste de inte sa mycket om eftersom de inte hade tv. Tydligen hander varningar och de menade att man kan  inte fa panik varje gang. Sen kom taxin och jag forsokte ge kvinnan pengar som  tack for att hon ringt och for att vi fatt suttit dar. Hade inget mindre an 100 baht (20 kr) men hon vagrade ta emot och kramade oss istallet. Bilen korde oss till hotellet, kostade 150, men han fick 200.


Pa hotellet vantade direktoren och vi gick till rummet.Kollade pa nyheter och sen tog vi ett illegalt dopp I poolen (stanger ju 7 pa kvallen. Pa BBC sa de att Sumatra drabbats (aterigen blir jag lite sur over att folk da sager "Jaha, okej..." Var Sumatra som drabbades varst sist ocksa och jag sager inte att det da inte var en tragedi aven I Thailand., Men bara for att det ar ett semesterland och bara for att det ar turister I Thai sa ar det varre. Ungefar som om den indonesiska lokalbefolkningen ar mindre vard. Fragade kusse igar: "Om jag sager tsunami, vad tanker du da?" Svaret kom automatiskt: "Thailand" . Ja, jag tanker ocksa Thailand, men forsta hur jag resonerar... Ska fan aka till Sumatra nasta gang for att satta det pa turistkartan. )Iaf. Skalvet hade kants I Singapore och aven I Bangkok. Det som indonesierna inte kunde forsta var varfor det inte blev en tsunami. Jakarta skulle tillsatta en utredning nu pa morgonen for att forsoka komma till en forklaring. Tydligen hade skalvet varit sa pass starkt att de hade forutsatt att det skulle komma en vag, men naturen gjorde tvartom. Indonesien hade haft 6 efterskalv fram till att jag somnade.


Sov bra. Var lugn hela kvallen igar men det var varre med Sandra. Hade mer panik och oro och hade somnat sex I morse, eller rattare sagt, sista gangen hon kollat pa klockan var sex. Inte det att jag skiter I det, jag har grym respekt for naturens krafter. Kanns bara att jag inte gor saken battre genom att hispa upp mig utan tar det lugnt och metodiskt istallet.  Jag vaknade kvart I nio, ratt pigg.


Nu ska vi kaka frulle och sen ska vi val interneta vidare antar jag. Ska ner och kolla pa stranden och se hur det ser ut I havet. Ar det skit I det sa blir det poolen.


Ami> jag skulle garna vilja traffa den dar smarta personen som sa att du skulle ljuga om du inte visste svaret ;) Haha. Kolla upp det dar ordentligt=)


Bridget tired of shopping

Japp. Jag och kusse akte da till Big C efter att ha lekt i poolen lite och kakat (jag kakade chicken cashew och hon fish and chips , typ). Och nar vi bokade taxin fragade vi direkt om chaufforen, joda, han vantar. Maste apropa det saga att nar vi skulle hem igar sa hejade Sandra pa en thailandare och pastod att det var var chauffor men jag sa att det inte var det. Sen kom han fram efter ett tag och da var det han. Haha. Mindre haha var att jag sag en pappa sla sitt barn igar.\\

Iaf. Big C sag verkligen big ut och bagge tva sa nar vi kom innanfor dorrarna att this was the shit. Jahapp. Jag var klar efter kort tid och nu har vi bestamt att vi ska kolla om chaufforen ar i narheten av bilen sa aker vi tidigare. Ska traffa kusse om en halvtimme sa far vi se sen. Bra utraknat med tid men bagge tva tycker att detta inte var speciellt mycket att ha. De pa internetet fattade inget och jag vette fan var jag betalar... aaa nu ser jag vart en annan star, forhoppningsvis blir det har bra. \\

Idag har jag handlat typ 20 par strumpor och 2 par vantar med matchande tastrumpor, en hatt, 2 fotoalbum och ferrero rocher. Det var nog det viktigaste.

Mulet vader ute men forhoppningsvis blir det finare imorgon. Jag funderar pa att besoka Britesmilethailand och fa en tandblekning pa en timme. Kusse ar mer skeptisk.

Na, ska surfa och se vad som hant i varlden. Det mesta som hant har ar att jag just nu har rethosta. Kramkram.

Bridget goes shopping

Jahapp, sa sitter man har igen da. Igar gick vi ner till stranden, men var mycket konstigt i havet. Kanske inte maneter men nagot liknande. Jag gjorde en fotbehandling, vette fan om karringen tog mer betalt an hon skulle. Jeje. Kusse tog likadan men malade aven naglar pa bade ta och finger. Verkar vara bra kvalitet... haha.. och sen fick hon nagon klatschig stjarna pa tan och hjarta pa fingret i guld. Sandra tycker att hon ser ut som en tolvaring.


Vid tva blev det kolsvart pa himlen sa vi packade ihop och hann precis in i en restaurang for att ata lunch nar det borjade regna. Jag kakade laxburgare och kusse kyckling gron curry i kokosmjolk (var skitstarkt och var en soppa vilket vi inte fattat).  Holl pa en liten stund, sen gick vi hem och bokade taxi till shoppingen Lotus. Halv fem kom taxin och vi akte hem tjugo i nio. Borjar fundera pa om chaufforen star och vantar. Tydligen var vi pa det minsta varuhuset, finns ett annat - Big C - som vi ska avverka idag kanske. Shoppade for mycket... men for lite pengar. Det som kostade rejalt var ett nytt hange till halsbandet, gick pa 220 svenska. Men det var fint. Tror jag =) Vi kakade hos my best friend... Ronald McDonald. Kanooon. Varldens storsta lask tror jag minsann.


Vid hemkomst lekte vi med vara nyinkopta grejer och sen stadade vi rummet. Far se hur lange det haller i sig. Sen spelade vi sallskapsspel. Igar var en baad day.


Imorse laste jag ut Stieg Larssons Flickan som lekte med elden. Sen simmade jag 10 langder och sen vackte jag kusse vid tjugo i tio. Nar vi kakade frulle sa borjade det vraka ner och nar jag nu tittar ut sa ser det ut som om det regnar igen. Kanske blir en shoppdag till da. Och mamma....min svarta kjol har sagt hejda....


Inget annat planerat. Kanske en battur till Raya Islands (eller nagot sant) pa fredag eller lordag.


Vastana> Later gott med kyckling, kanske kan testa igen? Jasa, har det varit sa daligt vader anda sen sist... tror inte att Fissilus misstycker over att fa ligga och sova istallet. Jag har en jadra fin farg dar jag flagnat, ser ut som en odla som omsar skinn igen och skinnet under ar i en harlig rosa nyans. Magen fick sig en omgang igar efter att jag kakat, sa bara kaboom och sen var det klart. Lite skont faktiskt.


Kopphuslandet> Later som om ert vattenfall var en storre hojdare an vart pluttefnutt. Jasa, FTV ska ivag och roa sig. Hoppas att ni far det skoj! Ska akta ryggarna, men det ar ju lattare sagt an gjort=) Tycker inte att det branner sa farligt, men det e ju pa kvallen som man ser hur mycket man misstagit sig. Kram till er bada! Ps. Sandra undrar om hon istallet kan fa en tid for visdomen pa mandagen?


Jahapp. Ska man surfa vidare kanske. Och sen borja lasa Liza Marklunds Nobels testamente.


Ami> Jag vill ha en genomgang sen av alla samtal ;) Valkommen till klubben som fatt lyssna pa det... hahaha.


Bridget goes elefantridning

Haha, forts maste jag bara skratta lite gott... hihi... jag ar inte engelsklarare.... men Nora och Ami: Pacific ocean ar ju Stilla havet! Kunde ju til och med jag. Jag vill veta vad det dar Soderhavet ar. Dar Cook Island ligger. Ni vet.. Pippi i Soderhavet.... Sa, bagge far baklaxa. Katschiiing.


Jahapp. Bidde ingen bloggning igar. Kom aldrig at en dator. Men lite sammanfattning.


Igar morse klev vi upp tjugo i sju, skulle fa hamtning tjugo over. Till frullen och dar kom bussen typ tio over sju. Bra start, superstress. Sen drog vi till ngn park och vandrade och kollade  pa vattenfall. Lite overreklamerat. Varldens samsta guide iaf, Sarah... Jag gick som nummer tva och kusse som nummer tre (guiden nummer ett). Hon berattade inget alls och bara gick. Vantade inte pa skaran heller. Var ruggigt jobbigt att ga uppfor och jag svettades sombara den. Maste ha brant 2000 kcal bara pa 20 min promenix. Iaf. Knappte kort och sen helt plotsligt borjade hon ga, Jag hangde pa och stannade for att knappa lite pa naturen. Hon syntes inte till framfor mig och bakom mig var det tvartomt. Kusse knappte val pa ngt annat. Efter det skulle vi kolla pa Gibbonapor men fick typ bara lasa skyltar och hon (guiden) stod och sa som vanligt ingenting.


Efter det akte vi minibuss med en kille som Sandra trodde holl pa att operera om sig till tjej. Jag menade att han bara var urtypen for bogar. Hon pastod iaf att han borjade fab rost. Skit samma, han skrattade at vara Bridget... eller om han skrattade at oss. Buffalo-trekking efter buffeln Tango som bajsade det forsta han gjorde och sen hade han varldens blasa och pissade minst 4 l. Den festblasan skulle man ha. Jag var inte impad har heller. Tyckte mest synd om honom eftersom det var gyttja och vagnen vi akte i var fran 1800talet med trahjul som knappt snurrade.


Sen pa elefanttrekking. Och har tappade jag bort kusse. Hon gick pa toa och da skulle vi andra till pastigningsplatsen. Strax innan var tur kom Sandra-Bridget med kameran i hogsta hugg. Hon turistade jarnet igar ma jag saga. Red elefant och fick da rida pa den som ar pa framsidan av foldern till detta, och hade aven elefantskotaren pa foldern som var ridare. Vip igen. Haha.


Efter det akte vi hem till poolen och doppade oss. Sen ivag och kakade. Jag at en typ Capricciosa och Kusse en... kan ngn gissa? Hawaii. Jag har ingen smak men kusse sa att det var gott sa jag litar pa henne. Sen tillbaka till poolen och snorklade i den. Haha. Och sen spelade vi lite grejer som vi kopt. Jag pajade plastanordningen till snorkeln. Lagade med en snodd. Reparator Norden.


Skulle ivag och blogga men alla interneter var stangda... skumt... sa vi kakade. Jag at nudlar med rakor, smakade inget och da tror jag inte att det berodde pa att jag har taskig smak. Kusse at pasta med tonfisk. Var urusel service sa vi gick till en annan restaurang och kakade friterad banan/ananas med vaniljglass.


Nar vi kom till hotellet yrade tjejen som man bokar resor av om att hon bytt tid. Vi skulle till Phuket Fantasea och hade avhamtning klockan sju,vilket hon andrat till halv sju. Smart att saga det halv sex. Vi hann och vi kom dit. Kopte lite souvenirer, ingen ny parytmossa. Och spelade in laten till Bodd och Ando... fast det blev ingen bra kvalitet. Gick emot mina principer och min moral genom att knappa kort tillsammans med tigerungen. Blev inget bra kort eftersom jag tittar pa fel person eller ngt. Iaf. Bodil vet ju vad det ar med denna tiger, men kan dra det for andra... Ar alltsa en tigerunge man kan ha i knat och mata med nappflaska. Du har tigern i knat kanske fem sekunder. Iaf. Grejen e att du absolut inte far ta bort flaskan fran munnen. Helt overtygad om att det ar ngt skit i mjolken osm han dricker och som gjort honom typ beroende. E inte normalt iaf. Och de gor grymma pengar pa det. Iaf. Kusse sa att nar jag lamnade ifran mig tigern sa hade han inte flaskan i munnen och rev da en av gubbarna som holl i detta.


Showen var inte ett dugg battre an forra aret, men det hor ju till att kolla pa.


Hem till hotellet. Sandra har visdomstandvark och jag ar allmant slut i kroppen. Ar genomforkyld och dunderpillren verkar inte funka riktigt. Assa snoreen slutar ju rinna men jag vill ju inte att den ska samlas uppe i nasan heller... hostar gor jag oxa.


Idag ska vi ner till stranden. Bloggar kanske sen i eftermiddag. Ska forsoka fixa fotterna idag, tycker att jag ar hard om halarna=) Och kusin ska klippa tanaglarna. Haha.


Bridgethatten badade igar och ska gora det idag igen. Min harbotten ar brand. Och apropa det.... Yes!! Jag har flagnat pa ryggen och ser aterigen ut som en odla som omsar skinn.


Igar pratade Sandra lite med mormorn och da fick vi veta att hon och dottern (som vi fattade det) ar bosatta har nere, pojkarna (kriminella enligt oss) ska till Malaysia, mormor och dotter ska bo har till 26 sep. Javlarns vad vi ar tighta med dem nu. Och nu hejar aven mamman.


Svar pa kommentarer>

Vastana: Fissilus har inte tappat mobilen... hon har den i sakert forvar i overkastet. Kul att kalaset var bra, hur var den grekiska med kyckling da? Och rod farg kan aldrig vara brun... Och hur mar Stampe? Har han sprungit ngt?


Noratosen: Pacific... nej... se inlagget ovan..


Eva-M: tackar tackar! Kul med en ny lasare=)


Ami: Jag pastar att ingen av er har koll.. Kanske ska hora med hon som vet allt ;) Haha, ja, jag vet inte hur hon jamt lyckas men det forgyller dagarna lite mer anda=)


Klara: Jaaaaa, forfest. Nar, var och med vad? Du ar smart du Klucken, inte ska man skylta med sina egna misstag=)


Nej... ska ta och traska ivag till rummet och byta om. Borde fa magen att funka ocksa. Vi har efterlyst turistdiarre bagge tva. Alltsa, inte for att man vill ha det, men vore skont att fa tomma ngn gang. Fast ska val inte gnalla over att magen ar i bra form. Och apropa form... de dar 40 langderna.... hahahaa...det gjorde jag i 2 dar. Kanske borde satta igang igen men man ska inte motionera nar man ar forkyld. Sa det sa.


Och snala LIza har kommit pa varsta grejen. Skriver inlagget i word och loggar in pa natet forst nar inlagget ar klart. Skitsmart att spara internettid juh!



Lizas gottepase

Jopp. Har varit pa apoteket igen. Men det kommer senare.

Var plan att bokfora allt vi koper har skitit sig, nu ska vi bara betygsatta maten har vi bestamt,. Och hobbyn att samla blommor har oxa skitit sig. Igar spoade jag kusse i bade maxiyatzy (den fria, hon vann den raka) och i Fia. Sen laste jag vidare i boken och somnade med papperstussarna till snorpapper nara mig. Det rinner. Jag snorvlar. Jag snyter mig. Ar bra 10 sekunder och sen samma igen.

I morse kakade vi frulle och drog sen med vara Bridget-hattar pa sjoutflykt. Hade en guide som kallades Bobby, jag blev polers med en dam fran Australien i minibussen, kusse och jag snackade skit om en tatuerad gubbe som hade en thailandska med sig och sen visade det sig att han var dansk, fran Bornholm, och kunde sju sprak - bla svenska. Vidare pa resan fanns ett ryskt par: Vojtek med flickvan. Hon var vitare an oss och de hade vart har 6 dar. Men idag blev hon rod. Till lunch dejtade vi nasta australiensiskor och jag surrade mig genom en hel maltid och ingen fattade vad jag forsokte fa fram nar jag pratade om Soderhavet. Ami: vad heter det pa engelska????

Forst stannade vi och kollade pa Maya beach och badade dar. Folk sa hela tiden att vi/jag var rod. Har smorjt med 35 idag och eftersom vi vet hur vi sett ut sa tyckte vi sjalva att vi idag bara var rosa om man jamforde mot igar. Men tydligen tycker inte andra det. Sen drog vi till lagunen och sen Monkey beach men dar fanns inga apor. Sen ut en bit och snorklade vid ett korallrev. Vi kopte privata grejer igar och testade dem. enda nackdelen var att det var immigt i glasen. Ratt haftigt med snorkling sa det blir fler ganger.

Sen till Phiphi och at lunchbuffe och sen till aporna igen och dar fraste en apa at Sandra. Sen knappte hon kort pa superapan och fick aven med hans valvaxta organ pa kort. Sen till Khai Nok och solade och badade. Men dar var det tidvatten sa det gav vi upp. Sandra testade snorkla och fastnade i ett rev. Sen pastod hon att hon blev hajbiten. Eller av en piraya. Eller av en fisk iallafall. Och hon har ett rott marke som hade kants som om ngn nypt henne hart.

Hemfarden tog 20 minuter. Blev forbannad det sista jag blev. Var ju tidvatten och alltsa ebb. Sa nar vi kommer till hamnen ar det en hund som har stora problem att ta sig upp fran leran och sjonk ner varje steg. Folk pa baten knappte kort och skrattade och nar hunden val kom upp appladerade de. Blev sur. Aven om det ar en kringdrivande hund sa var det fan inte kul.

Hem till hotellet. Familjen hade oxa varit pa utflykt idag, elefanttrekking. Vi ar varsta tjenis nu med mormor. Typ. Haha. Hon ar den enda som pratar med oss iaf. Efter pooldopp sa dusch och sen in pa hotellets restaurang. Jag kakade kyckling med jordnotssas och Sandra rakor med majs och svamp (funny mushroom skulle Bridget saga). Jag tyckte inte att det var sa stark men det tyckte Sandra att min mat var. Jag kakade iaf med pinnar och bad om servetter, fick en hel lada som jag sen anvande friskt for nasan. Notan gick pa 380 baht, 76 kr for tva alltsa. In pa apoteket och fick en gottepase for 34 svenska. Inneholl 24 strepsils och en karta mot rinnande nasor, men hon varnade for att man kunde bli lite trott av dem sa det ar val ngn dunderkur fran asien jag kopt igen. Hoppas jag.

Imorgon elefanetr, vattenfall och jeepar. Sen ar det Phuket fantasea. Nu? Kanske ska spoa kusse lite igen i vara sallskapsspel=) Inget regn hittills, varit kanonvader idag och vi har nog inte brant oss. Folk har garvat at vara hattar.

Just ja, dagens kusingrej> tafsning mellan benen pa en karl nar hon skulle ta ett simtag under snorklingen och sen lyckades hon blotta sig efter att ha strandat pa revet och skulle ga in till land, men da hade tydligen ena hoppat ut fran bikinioverdelen.

ps. Fissilus har sagt upp abbonnemanget men har nu kontantkort.
ps2. KUl att det blev glatt nar jag ringt, hur var det annars?
ps3. Noratosen, vart ar du? =)
ps4. Ami: jag har en plan... att rana Arla...pa yoghurt... hahaha.

Nara- doden-upplevelse

Fy fasen. Och det var inte Klaras kaffe.... vi tar val och haller er pa spanning ett tag... igar kvall spelade vi biljard efter internetet och drack 2 bacardi var. Herregud vilken alkokonsumtion. Iaf. Jag torskade en gang och sen sa gav jag upp eftersom folk satt och vantade pa att vi skulle bli fardiga. Under sista spelet sa sprang en javla kackerlacka runt fotterna sa dar skrek jag lite. Sandra sa nastan hennes favvo-uttryck "Vad gullig den ar".  Sen spelade vi det dar tornspelet och pa baren jobbade en dvarg (kille eller tjej vet vi ej, lutar at tjej) som skulle hjalpa oss. Andra omgangen korde vi pa vart satt. Jag vann bagge rundorna. Hem. Spelade Fia som jag forlorade och Maxiyatzy som jag vann lekande latt (eller inte... men  jag vann).

Imorse var kusse trott sa det blev ingen simning (praise the lord) utan frulle vid 10 istallet. Till rummet och sen... sen hande det... uuuu ryser fortfarande. Kusse gar och vandrar en halvmeter fore mig, gar pa en stenplatta som ar los och som da danar till nar man kliver pa. Ovanfor plattan hanger en tradgren ut. Nar ljudet fran plattan hors sa skriker jag. En gron, smal orm ramlar ner precis framfor mig. Vilket innebar att om jag hade gatt bredvid kusse hade jag fatt den pa mig. Och nu pratar vi inte 2 decimeters snok. Vi pratar 1 meters slingrande orm. Inte ens kusse sa att den var gullig.

Ner pa stranden. Jag lade mig under parasoll med overkroppen och solade benen. Badade i Andamanhavet, superklart vatten! Men salt som fan. Hade smorjt in med 15 pa ryggen, bikinibanden gor ont. I havet slappte jag titsen fria och lat axlarna vila fran bandet. Lunchen var aterigen atna med pinnar, lart mig att det heter chopsticks. Vi at samma lika, ngn nudlar med rakor. Gottgott. Och vatten till det. Sen sol igen och borjade lasa bok 2 av Stieg Larsson. Kusse brande sig och gick och kopte varsta pasen med frukt for 120 baht (24 kr), sjukt mkt och massor olika. Var pa stranden till typ tre nar Sandra "Bridget Jones" Norden gav upp och sa bara ajajajaj. Bridget undrar ni? Haha, har leker vi Bridget nar hon ar i Thailand och har atit roliga svampar.

Hem till poolen. Borjar fa in en fot med mormorn i familjen. Dusch och sen skrattade vi at varandras roda kroppar. Mitt ansikte ar inte att leka med och det varsta stallet jag brant mig pa ar i harbottnen. Gor ont nar man duschar, ont med borste, ont jamt. Vi gick och kopte solskydd 35 tills imorgon. Ska ju pa utflykt till Phiphioarna (mamma: thai uttalar det fifi....) Kopte aven frisbee och en varsin Bridget-hatt. Haha. Ar en hatt med keps typ. Jag har en vit med fiskar. Prutade till ett bra pris, men jag tror att det var overpris iaf. Skitsamma. Var som vi sa: kunde betala utgangspriset eftersom vi vill skydda harbottnen.

Skulle ju ata texmex. Jahapp. Den restaurangen ar tydligen stangd sa vi kakade pa ngt som heter Oyster Restaurant. Javligt frasch och bra priser. Jag kakade typ nudlar Phuket style (seafood), ruskigt gott, Sandra at nudlar med kyckling i ngn sas och hon var ocksa nojd. Efterratt delade vi pa friterad banan med glass. Och chokladsas. Gott det med. Totalpris for allt 66 svenska.

Sen gick vi till gotteaffaren som vi sager och kopte choklad och snorkelgrej. Assa var vi in pa min vaskshop och dar visade jag min planbok som jag kopte dar forra aret sa nu ar hon och jag varsta kompisarna och vi skulle fa 30 istf 20 % rabatt...

Nu? Tidig kvall, in pa rummet och dra en bacardi. Och sen imorgon Phiphi alltsa. Pa mandag ska vi pa elefanttrekking pa morgonen och pa kvallen Phuket Fantasea. Hahaha.

I ovrigt vill jag meddela att jag haft en finne vid naskanten och att den nu ar klamd men det gjorde svinigt ont.

Adjoken fran en brand men glad Liza.. och lite gnall innan jag slutar.... Sandra har en finare brun farg an mig. Orattvist. Haha.

Polkagristjejen

Jahapp... bra att halla i traditionerna...
Iaf... gardagen var bra, slappade hemma efter internetet.

Imorse klev vi upp vid atta och simmade 20 langder. Hade sa himlans ont i ryggen sa det blev inte fler fore frulle. Kakade frukost och sen till poolen, simmade totalt 20 till sa jag har varit duktig i tva dagar nu=)  Letade efter massagetanter men ingen framgang pa hela dagen. Var duktig och smorjde in oss. Och sen har vi haft taktik: bada oss bruna.

Kakade lunch. Sandra en Hawaii och jag en hmm pad thai eller nagot sant. Nudlar med rakor iaf. Smakade bra och det allra basta var att jag at med pinnar=) Min mat kostade 16 kr och med vatten sa betalade jag 24 kr. Bra lunchpris. Till hotell efter att ha kopt farsk mango och ngn sorts melon for totalt tio kr. Sen solbadade vi igen till typ kvart i fem nar familjen kom. Familjen ar en hel klan. Vi har stora problem om vilka som ar ihop med vilka och om de ar kriminella eller inte. Tyvarr ar de svenskar sa vi kan inte anta hogt.

Kusse och jag har startat en ny hobby. Vi samlar pa alla orkideer vi far i drinkar och sant. Igar pa varstingrestaurangen fick vi en varsin ros. Funderar pa att ta hem den, men jag tror att den inte tal resan. Kusse ar mer positiv.

Insmorjd med kylbalsam pa kvallen eftersom... tamdadaaaam, jag ar krafta. Fattar inte. Jag har tillochmed haft 25 i ansiktet pa lappar och 15 annars. Men familjemedlemmarna var varre. Sa det sa. Hoppas att det lagger sig tills imorgon. Och det ar obegripligt hur jag kan vara mest brand pa ryggen nar jag inte ens pressat. Solen maste ta i vattnet grymt bra. Fast benen ar likbleka sa vi har skrattat at varandra idag av den anledningen.

Har nyss kakat rakor med cashew, Sandra kyckling med cashew. Totalpris for bada.... 260 baht (fast de hade raknat 240)., alltsa 52 spann. Kakade pa restaurangen bredvid reaggeplacet. Sen skulle vi kolla i affarer men jag far panik med alla javla forsaljare sa nasta ide ar att slappa los kusin sjalv eftersom hon nu hittar skapligt. Sa kan jag ligga och softa istallet. Mycket smart.

Nu ar vi igen pa cafeet och funderar kanske pa att spela biljard pa vagen hem.

Har skickat vykort idag, hahaha, vi skrattade gott nar jag la dem i ladan sa att alla kunde lasa. Tur att inte ett visst kort var framme. Hahaha.

Och jag har kommit i kontakt med en hojdare... formodligen hotelldirektoren. Vi har pratat idag, fast jag fattade inte honom och han fattade absolut inte mig. Men jag var snall och sa "Excuse me SIR" och da kallade han mig lady. Hahaha. En akta direktor. Han berattade att poolvaktmastaren som har formiddagspass inte hade kommit till jobbet imorse sa darfor var det badforbud ett tag pa eftermiddagen nar nasta vaktmastare kom.

Vidare har vi (jag) gjort en dagsinventering dar jag skriver vad vi lagt pengar pa och i de fall som det ar mat eller drinkar sa betygssatts det. Hittills ar det bara en drink som fatt en femma av kusse och basta matratten ar forsta dagens rakor med curry. Ska intas igen. Imorgon ar det kanske en texmexrestaurang som star pa schemat.

Har fatt myggbett sa nu har jag kopt gottepase pa apoteket. En salva som behandlar och en spray som forebygger till 95%. Undrar om det funkar hemma pa varan terrormygg pa Glamsen...
Pa aterhorande!

Vad ar det for en dag...

...jo det ar Lizas fodelsedag, hurrahurrahurra=)

Igar kvall somnade vi rysligt snabbt och sov i typ elva timmar.  Ner och at frukost pa restaurangen och sen upp pa rummet. Sandra tvingade mig till en ny vana... simma 1 km. Men okej, det ar en bra vana=) Sa det blev 40 l'ngder och sen skulle vi ut och ata lunch. Tankte vara frack och fragade om alla poolaccessrummen var upptagna, men nejda, fanns ledigt. Sa efter att vi kakat (Jag kyckling med caskew, changol, lite glass och en drink - Phuket Paradise och Sandra kyckloing gron curry, fanta och en Tequila sunrise) sa packade vi vara vaskor och fick nycklarna till ett poolaccessroom. Kanooooooooooon. Im loving it. (Inte macdonalds).

Idag har vi antagit en massa, var en stor svensk familj/slakt som kom och jag tror att vi har gissat allt ratt.

Efter en hel dag i solen sa har Sandra fatt bikinirand och jag blivit rod i fejan. Sandras rand sag jag nar hon forsokte klattra upp for stegen till rummet eftersom bikinin akte ner nagon centimeter. Sen var hon sa nojd att ha en rand sa hon skulle visa mig efter att skoljt upp bikinin. Kruxet var bara att altandorren var oppen och en kines satt i en solstol. Jag garvade, kinesen log och Sandra skrattade och skamdes. Haha.

Iaf. Duschade och sen skulle vi ata och fira mig. Gick till mitt halvfavvostalle fran forra aret. Fick ngn konstig meny sa vi tog bara en Coconut cooler (smakar ju fan sprit vad man an tar) och sen skulle vi ga till Katas basta restaurang. Boathouse. Jopp. Kom dit. Jag i byxor med hal i arslet. Och dar undrade de om vi hade reservation. Borjade ana orad. Fick satta oss i baren, Jag tog en Pina Colada och kusse en alkofri mangoshake. Sen skulle vi fa bord ute. Oppnade menyn. Haha. Sen satt jag och raknade hur mycket baht jag hade med mig och precis da kom en servitor, sa min fraga blev om de accepterade kreditkort.

Fick in nagot brod och sen en gratis forratt som jag inte var superovervaldigad over. Varmratten bestod av lammkotlett, pommes och bea (Lomander bea hit snarast tack) och kusse at tornedous, pommes och bea. Till det? Cola och colalight=) Sen bad vi om notan och... haha.... vi hade exakt sa det rackte. Sandra hade 30 baht i smapengar kvar nar vi gick darifran.

Kom till hotellet, fick nyckeln och sen knackade det pa dorren. Var stad som pastod att ett glas var sonder i vart forra rum. Jag vet att inget var sonder men tjafsar inte for 6 svenska kr. Var sakert de som klantat och haft sonder.

Efter att jag fatt skrivit pa att jag kraschat ett glas var det bara att satta sig pa toa och lata den dyra maten skitas ut. Sa bra gick det med den notan...

Hamtade pengar och sen till affaren och tokhandlade choklad. Ska jag simma 40 langder sa ska jag aven fa beloning. Och nu? Ett nytt internetcafe.

En bra fodelsedag! Tack alla ni for halsningar! Ar jattekul att se!
* Mamma och pappa: tackar tackar, firandet kan vi ta tag i nar jag kommer hem. Kandes skont att kunna ligga och slappa 6 september i en solstol.
* Roger och Kerstin: tackar tackar!
* Klucken: du fixar fest men garna utan handboja. Haha. Hor av dig till Matz du=)
* Sofaja (International you know): Tackar tackar!haha, schysst att du skriver utan prickar, kanns som om jag forstar dig battre med. Jag kan ju tyvarr inte valja=) Om jag inte kan lara mig att mobilblogga iofs... jaja... Ha det kanon sa bade ses och hors vi!
* Ami: jag ar nastan miljonar juh=) Tackartackar! Och jag har overgett din singha for chang om det ar okej. Billigare och hogre procent. Hahaha.

ps. Klucken : har lovat maaaatz ett vykort och har hittat ett som passar honom utmarkt, du far se nar vi ar dar. Eventuellt far du ett liknande. Haha. \


Och imorgon... kusse propsar pa thaimassage sa det far val bli det. Om jag vagar=)

Framme i Phuket

Jopp. Efter en rysligt lang flygresa sa ar vi da anda har.

Sammanfattaning av dagen:
* Akte fran Vastana vid nio pa tisdagsmorgonen. Kom fram till Arlanda och grejade vaxelpengar och sen incheckning.

* Jag gick pa toa och Sandra skulle kolla laget. Sen nar jag kommer ut ar det ett valbekant fnitter. Joda, kusin hade lyckats nar jag var borta. Hade haft mitt handbagage pa ryggen och da hade hennes klanning akt upp. Sa en annan resenar hade sagt "Excuse me, your dress...."

* Pa planet till Kuala Lumpur. Var fasen det basta planet jag nagonsin akt. Vi kollade filmer och spelade dataspel hela resan. Nar det var typ 2 timmar kvar kom vi pa att det kanske vore en id'e att sova men da vaer det forsent. Maten ombord var val okej. Traffade en tjej som skulle till Nya Zeeland och vara aupair. Hon kom fran Smedjebacken.

* Till KL. Bagaget klarade sig sjalv och blev ompackat automatiskt. Vi forsokte sova men utan framgang. \

* Plan till Bangkok, har somnade bade jag och kusin. Fick ngn svinstark mat som gjorde att det brann i munnen. Kakade sen pa deras flygplats och hade en ny upplevelse i form av pre-paid-card. Jag kakade nudlar med kyckling for hela 60 baht (12 spann). Kusse kakde spagetti carbonara.

* I Bangkok hade jag lite oro over inrikesflyget men det gick sa himlans smidigt. Jag hade ju betalt ngt som hette Expressboarding och kostade typ 20 kr extra per person. Jag angrar inget. Rekommenderas!! Vi kunde lugnt sitta (Vi ar vi tva och en europeisk man) medan andra koade infor boardingen. Nar det borjade bli dax fick vi kliva forbi kon och in pa en buss dar vi fick sitta ner langst fram med chaufforen. Vid planet fick ingen kliva av bussen forran vi klivit av och vi fick alltsa valja platser. Reste med Air asia och det ar val typ som deras Ryanair. Vi satte oss langst fram vilket aven innebar att vi klev av forst. Snacka om att kanna sig som VIPgast=)

* Taxi till hotellet. Vi betalade 130 kr totalt och sket i att ta en minibuss med andra och pa det sattet spara 60 kr totalt. Pa det har sattet var det vi som agde bilen.

* Framme vid Kata Poolside resort. Fick inte rum pa nedervaningen och heller inte poolaccess, men skitsamma. Fick iaf en rabattcheck pa 10 % pa restaurangen.

* Duschade efter alldeles for manga timmars resande.

* Till restaurangen och kakade. Kusse en Hawaii och jag stekta rakor i currysas. Sager som Per Morberg " Sa gott att munnen knullade maten". Iaf. Och till detta en kall singhaol. sen skulle jag ata min efterlangtade kokosnotglass, men den smakade vanilj och jag fattade inte vad de sa nar jag gnallde. Kusse drog en bananasplit. trots glassforbud (och Malaria...haha). Slutnotan for tva blev dyr i deras matt, knappt 140 svenska.

* Vidare ner till havet, blangde och sen in och kopa grejer pa en affar. Jag handlade for 24 kr och Sandra for 30, vilka summor.... haha.

Och nu? Internetcafe for att kunna uppdatera. Ska forsoka en gang om dagen eller nagot. Mest for min egen skull.

Vadret? Bangkok mulet, Phuket sol. Hoppas att det ar sa imorgon nar kusinerna ska pressa (fast Sandra pastar att hon redan har blivit brun. Jojo.... flygplansfonstret ar inte ett bra skydd...)

Och nu skrek jag nastan. En javla groda hoppade vid mina fotter pa detta kyffe. Kommentaren fran hon bredvid: Vad sooooot den var.

Dessutom tycker hon att odlor ar sota (sag en pa en vagg). Hoppas att det ar odlefritt i rummet.


so long!! Och glom inte eventuella kommentarer i kommentarsfaltet.

Glöm inte...

... min födelsedag på torsdag=) Haha. Undrar hur jag ska fira den ...

Adjö Sverige

Jopp jopp, åker till Thailand idag. Förhoppningsvis kan jag blogga som jag gjorde förra året. Så skriv gärna kommentarer eller maila=)


Made in Sweden

Är tvungen och lägga upp nageloutfiten=)

Nu är jag nästan färdigpackad iaf.


Vad ska man säga? Dunka mig gul och blå... eller nåt =)


12358-57 

Akvariet igen

Fan. Verkar ju som om det blivit renare igen nu när skiten lagt sig.

MÅSTE packa nu,. Har inte ens börjat. Men snart är det ju Top Model... åsså ska jag nog sms´a lite till klistret.

Dax att fylla

opp. Folk påminner mig gärna om att jag fyller på torsdag och hu vad hemskt att jag inte ska vara hemma osv.
Iaf. För den som nu vill köpa något och inte vet vad kan man titta på länken här bredvid till vänster "Liza vill ha...". Kolla gärna in "Liza vill INTE ha" för att inte göra någon blunder=)

Nya nailsen

Nästan så jag ska lägga ut en bild på mina dekorationer. Haha. På begäran efter mig så fixade Christina till blågula naglar. Ska ju på turné ju och lär visa att jag är från Sverige :D



Och fishisarna har fått rengjort så nu är det mer skitigt än vanligt. Fattar inte det där. Blä.
Note to myself: Städa akvariet oftare.

Värdetransportrån

Alltid ska det vara nåt. Kusse ringde mig när hon satt på sin akuta vaccination. Berättade att Forex inte hade fått några transporter och att detta var något som drabbat hela norra regionen. Jag ringde Arlanda och de bekräftade. I fredags hade ett värdetransportrån skett där och nu fick de inga utländska valutor. De hade inte en endaste ringhit, inga baht. Bra jobbat kusinerna. Sandra har iaf 200 svenska i ringhit men jag då...

Vidare kunde de inte säga något om när de skulle få in valutor. Jag ringde då x-change istället på Arlanda och de har en annan leverantör och hade därför massor av baht. Jag var smart och bokade vår reskassa, vet ju aldrig om det är fler som ska ha och då kanske det blir en strykande åtgång. Passade på att beställa 200 svenska i ringhit oxå.

Jahapp. Spännande.

Och mer spännande blir det,... jag har inte ens börjat packa. Men jag har tömt spargrisen på banken=) 1213 kronor. Det ni, inte illa pinkat i småpengar=)

Godmorgon eller nåt

Herre gud.....är det verkligen lagligt att gå upp den här tiden???


Shrek 3 och Lilla Saigon

Jopp. Jobbade halvt vaken och halvt sovande idag. Dagens skratt var när jag efter att ha fått växelpengar av min kollega säger: "Kvitto??", då garvade kunderna och jag fattade tillslut inte vad jag hade sagt. Så slut=)

Sen mat med kusse. Vi är stammisar tydligen och fick gratis refill. Yes!! Har lyckats med det där målet jag hade=) Iofs lyckade vi redan på Church med det, men detta e större=)

Sen Shrek 3 där jag missade en stor del av filmen eftersom jag stördes av barn i nioårsåldern som var på bio själv. Förmodligen skulle de gå på den svenska varianten och att de inte hängde med i texten, men va fan... sitt ner, håll käften och uppför er. Kan det va så svårt?

Sen hem och hörde om dagens sirencirkus.


Packa kanske? Åker ju på tisdag=) Och imorrn börjar jag 5.00....

Canada Goose-premiär

1 september och Goosejackan är på. Var på Rhapsody in rock china edition på dragon gate. och ja, jag vet att jag inte har stora bokstäver nu. regnet föll men jag var snustorr eftersom jag hade jackan (waterproof, hahahaha) och pappas värmefilt på benen. inte illa.


omdömet blir väl ett godkänt. och jag är grym på att  gissa. det jag däremot hoppas är att alla de som gnäller på allt som går att gnälla på när det gäller det där bygget inte var där. men med tanke på att det var 5600 personer på plats (utsålt) så antar jag att det satt dubbelmoralskärringar och lika gubbar på plats.

och sen... kan man komma mer än fryspunkt? ja... i det här fallet.


nu? försöka sova, jobba sju imorrn och sen shrek 3 med kusin. och lär säga att jag är lite beviken på alla uteblivna sms denna helg. hmm. eller så beror det på att jag är nykter, haha. mätz blev lenare i käften igår iaf, bra att nån kan backa=)

Indianparty

Vi har indianparty i dagarna två här i Älvkarleby. Det du Noratösen, det är internationellt om något. Jag har sovit i soffan och ger blanka fan i detta. Men lik förbaskat har jag väckts gång på gång av svartkrutssmällar. För ja. Om jag fattat allt rätt så är det indianer och cowboysar. För den som är intresserad går detta evenemang en gång om året (Indianens dag). För den som skiter i svartkrutet och folket så står indiantältet där året om.


Ikväll ska jag vara ruggigt kulturell. Är Rhapsody in rock - China edition, På Dragon Gate, Och återigen: I Älvkarleby har vi ett kinesiskt centra med nån sorts Buddhafigur. Och runt hotellet i form av kinesiskt hus finns en kinesisk mur. Typ. Det här har delat Äbyfolket i två delar. Jag är garanterat för. Är coot ffs! =)

Så, idag är det china edition med kinesiska artister. Jag ska ha min kinesiska Canada goose med mig,. frös som en fiskpinne när jag hade duschat ju.

Mamma hade också försökt att sova lite efter skogen, Men gissa.... snarkningarna var även nere i tv-soffan.... Ja, jag slapp dem iaf här uppe i mitt kyffe.



Noratösen: Anytime? Du är bara too sweet=) Kollar upp och meddelar dig jag då=)

Hemkommen från skogen

Jopp. Mitt dygn i korthet.
* Valbo med Klucken. Och raggarsväng a´la old times.
* JObbade till nio.
* Ringde om en plånbok som glömts kvar. Mamman började nästan grina för att jag var så snäll.
* Höll på att krocka. idiot som inte brydde sig om väjningsplikt utan korsade en väg i 180.
* Jaktkojan, käkade kräftor och räkor och paj och...
* Sov i stugan, med mamma i överslaf, pappa sängen bredvid och hunden i knävecken.
* Hunden på hela baksidan av benet.
* Hunden på hela täcket och jag utan.
* Hunden som brer ut sig över halva sängen och jag med en hundfilt över mig för att få lite värme.
* Måste ha täcke. Hunden vaknar och ser att lillmatte är vaken. Kul! Kliva i ansikte och piska med svansen.
* Under täcke och med hunden på magen.
* Hunden ger upp och lägger sig i knävecken igen.
* (Från punkt sov i stugen och fram hördes snarkningar. Höga. Långa. Liza vaken.)
* Pappa vaknar sex och flyger upp och lever om.
* Hunden sätter igång med morgonkonsert.
* På med hundpejl. Dreva ut 06.00.
* 06.10 kommer Engman
*06.15 skriker Dreva och jakten är i full gång.
* Sitter och glor på en väg.
* Grilla korv.
*10.00 kommer en trött hund.
* Hem


Kanon!! Dreva is the shit och jag är nöjd=)

Och Noratösen: Miss U 2 like hell!!! Och jag tackar inte nej till att passas upp på=) Kolla helg som funkar i september eller oktober=)

hits