Människokroppen är fantastisk

Ett av kroppens häftigaste organ kallas hjärna. Det är riktigt coolt när man börjar använda sig av den. Tro mig... så efter att ha ansträngt mig lite så är numera min yttre pump tyst.

Så. Lite blondin måste man få vara....

Låter så illa

Jag fick ett ryck och nu ångrar jag det. Har nämligen städat åt fiskarna. Grannarna lär ju tycka att jag är dum i huvudet när jag har en egenkomponerad uppfinning och hänger ut genom fönstret för att tömma akvarievattnet. Iaf. Fick idén att jag även skulle rengöra ytterpumpen. Det behövdes om man säger så. Men nu??? Asså det låter faaaan om den så jag har hängt över en handduk för att dämpa lite iaf. Vad har jag gjort för fel?

Och nu kom pappa och undrar vad fan jag håller på med. LÅter tydligen skitilla nere.

Dagens stora problem

Kusse och jag har big problems och nu vet vi inte hur vi ska lösa det. Fram till och med sista juli i år så har jag räknat ut att det är 25 biofilmer jag skulle kunna tänka mig att se. Då har inte kusse sagt sin önskan (jag menar, vi har oftast samma smak men hon är mer för en sorts film och jag för en annan). Dagens i-landsproblem.....

Biotajm

Kusse och jag ska på bio ikväll. Australia. Vi har gått en gång i veckan på bio. Hurra=) Idag blir det nog Max Norr innan pga tidsbrist.

Lyxfällan ikväll. Dvd på inspelning.

Och jobbet... haha. Ja, de lektioner jag hittills haft har varit piece of cake. Ska ha såna här aktiviteter ständigt. Nackdelen när det är knäpptyst är att jag blir rastlös så då får jag blogga=)

Latööööör.

Kändislikhet

Hamnade på Sanna Brådings blogg. Vill bara påpeka att hon och jag för tillfället har lika naglar=) Det innebär att jag kommit ett steg närmare kändisskapet.

Typ tipparna är knallgröna i ett sorts glitter. Det som skiljer mig från riktigt kändisskap är att jag dessutom har en silverrand. Kanske är det den randen som gjort att jag fortfarande är totalt anonym=)

Den ärliga eller ärlig med modifiering

En hel del saker har fått min lilla skalle att tänka mer än vanligt. Kör i punktform, en del är jobbrelaterat, en del är vardagsrelaterat. Modifierar hela alltihopa och pratar i gåtor, just nu känns inte ärlighet som ett prio ett:

* Säg inte åt mig att jag ska få bestämma över vissa saker när jag ändå inte får det.
* Gnäll inte på andra när du själv är på sandlådenivå.
* Räkna inte med att jag alltid finns när ni inte finns där åt andra hållet.
* Varför ska jag berätta när något är fel när jag ändå blir avbruten av era egna bekymmer som är viktigare?
* Är det jobbigt att ställa en fråga till mig som visar att ni bryr er?
* När jag bodde i Kga tyckte jag att en sak var väldigt jobbig, det är samma när jag har flyttat hem. Det jävliga är att de som stöttade mig då är de som sviker mig nu. 
* Tomt prat - allt jag kan säga.


Sådär. Kort urladdning om en del saker. Ni fattar säkert inget, men jag är van.

Jag hade ett nyårslöfte och jag har hållt det. Till och med ända sen november. (Jag hade redan det där löftet på lut).

Nä. Nu ska jag vara positiv - Comedy central funkar på boxen ....

Det här med vänner och bekanta

Hittat i utkastkorgen från 17 augusti. Fem månader senare "vågar" jag publicera.



Det här med vänner och bekanta

Oh yes. Jag ska vara riktigt fjortisaktig. Jag ska vara tjurig. Men så här är det : jag behöver inte vänner eller bekanta som gör mig besviken. Att ljuga mig rakt upp i ansiktet är inte okej,  men jag förstår det en gång. Jag kan kanske förstå det två gånger. Men när det kommer fram nya saker hela tiden så är det inte okej.

Nu är jag inte sån att jag ringer runt till alla för att beklaga mig. Nej då. Så en viss grej kommer att vara säker här tills när tiden är rätt. Men no more. Aldrig mer. Lev ert egna liv, för här är det stopp till att vara med i mitt.

Det som gör mig  mest jävla förbannad är att man inte har kurage nog att säga som det är. Och kanske är jag lika. Kanske borde jag bara ringa och säga vad jag tycker. Men nej. Jag tänker sänka mig till samma nivå.

En sak har jag iallafall lärt mig under mina snart 29 år. Och det är att sortera. Så just nu har jag sorterat bort en tidigare stor del.

Den roliga sammanfattningen

Okej. Vad har hänt i det roliga då?

Må: jag fick en impuls och fick med mig Klucken på hockey Brynäs-Modo. Skulle käka på Max söder och när vi kom dit stod det en bil typ mitt i infarten och blinkade in mot stan. Klucken och jag började väl tjattra i bilen om denna placering och jag försökte väl skicka onda ögat mot den andra bilisten. Bilisten vinkar som en dåre och ler stort. Klucken och jag vinkade tillbaka utan att veta  vad det var för dåre vi mött. (Har ju varit med om lite otäcka grejer i trafiken pga onda ögat så har lärt mig av misstagen och är numera väldigt vinkande tillbaka just in case personen driver med mig). Iaf. Dagen efter på jobbet säger en kollega: "Var det gott på Max igår?" Hahahahaha, kom fram till att det var hon som vinkat. Till mitt försvar: hon hade glasögon på sig och på jobbet har hon linser - därför såg jag inte vem det var=)

Vidare mot hockeyn. Blinkade vid GTK-parkeringen och svängde in, viftandes med en 20a i handen. Vakterna skrattade och sa att jag minsann fick åka och vända för det var VIP-parkeringen.... Klara skämdes.

Ut. Blinkar vänster mot stora parken - en kille skriker att det är fullt så vi fick parka nere vid hästinfarten till travet. Inga biljetter men tänkte att det var lugnt. Det tänkte 500 personer till så när nationalsången sjöngs stod vi fortfarande i kö med kanske 20 meter kvar till luckan. Då såg vi vår chans när en kostymgubbe släppte in små sällskap till att köpa biljetterna inne i Brynässhopen. Så vi smet in och stötte på Uffe som var vakt. Fick tag på tickets och sen upp på läktaren. Allt frid och fröjd.

Fram till första pausen när vi skulle köpa gott. Jag klagade två gånger på att colalighten gått ut i datum men sket sen i det och tog en gammal. Halvflirt med karln som stod i luckan.

I tredje perioden kom vi på tal om Bluetooth (när det var som mest spännande och Brynäs tog ut målvakten så att MoDo kunde vinna, jaaaaa). Jag började söka in mobiler och Klucken undrade sen hur det funkade,. Jag är ju ingen stjärna på det där så tänkte testa och tröck på en mobil som det stod "Ulla-Britt" på. Sen började det blinka och då var det typ att jag ville  få kontakt med UllaBritt och att den telefonen skulle godkänna mig som kontakt. Gick inte och avbryta skiten så fick ta ur batteriet och då gjorde MoDo mål. Kommentaren från mig: "Jahaaaa hade Brynäs tagit ut målvakten? " Noll koll, och sen sket vi i Bluetooth och jag hoppas att UllaBritt inte fick något meddelande=)

Tis: Kusse och jag hade sms-maraton på kvällen och jag spårade ur (hon oxå) så nu ska vi ha Äbys first top model. Hahahahaa. Intern skämt.

Ons: Impuls! Stannade i stan hos min turk så nu är jag mörk med lugg. Jag har stigit i graderna och fick idag en capuccino. En gubbe kom in och ville veta om turken färgade ögonbryn ( på gubbens tant) . Turken sa "Ja, 250 kr", haha en annan betalar ju mindre för fransar och bryn. Sen kom det fram att turken vaxar bryn. Jag tänker inte testa. 

Så skulle han klippa mig. Vi pratar ju nästan inget för han fattar inte vad jag säger och vice versa. Så skulle han klippa lugg. "Kortare" sa jag. Då flyttade han ner saxen ännu längre på håret. Så jag fick dra upp den. Sen klöpp han. Mitt önskemål var kort uppklippt och med kort lugg. Han gjorde inget av det och det är ingen idé att säga nåt. Så nu ska Katta få klippa mig när hon kommer hem från Umeå=) Fast min turk är bäst på färger i håret, är jättenöjd (fastän jag ar färgfläckar på huden, bland annat mitt i pannan. Ser det positivt, får dölja det med luggen... ) =)

Ja, det känns som om det var något mer riktigt kul men nu är det som bortblåst. 

På återhörande =) 

I valet och kvalet

Har tänkt att blogga varje dag sen sist men alltid ångrat mig innan jag börjar smattra på tangenterna. Och nu när jag väl öppnat ett nytt inlägg så vet jag inte om jag ska vara rolig, ärlig eler bara utelämna sanningen. Jag funderar på att göra lite av varje med början av att snabbt sammanfatta det som varit roligt den senaste tiden. Jo. Så blir det. Hittade även ett gammalt utkast som jag funderar på att publicera. Men vet inte. Den hamnar i kategorin "ärligt" och det brukar aldrig bli trevligt...

Tjolahopp

Jag har tur ibland. Nu är det bestämt=) Fram till och med vecka 12 så kommer jag bara att ha en lektion på onsdagar och den ligger kvart i nio...  haha. Lill-lördag verkligen.

Har spelat på Mora idag. Min hockeykombatant påpekade att de nog tyvärr skulle göra mig besviken. Är det att vara äkta Mora-anhängare det? Äh, kan vara lite kul om det skulle gå in. Faktiskt.

Nu ska jag vänta till  tio över ett när nästa lektion börjar. Fan vad jobbigt det är att vara lärare ibland... Hahahaa.

Apropå att inte ha trosor på

Precis när jag postade det senaste inlägget så öppnas dörren till mitt kök och in kommer pappa i morgonrock. Hostandes och är hemma idag igen från jobbt (vi är ett stort sjukhus tror jag). Han var orolig att jag inte skulle jobba. Haha. Så sa bara att jag började 10 och han svarade med det klassiska Nordénsvaret: "Åh jävlar!"

Sen gick han ner . Och då kom jag på att jag fortfarande satt endast iklädd en tröja.

Nackdelen med att gå lättklädd hemma

Jag måste börja klä på mig men tycker att det är så skönt att bara ha en tröja på mig och lufta lite grann=) Hahaha. Men nu hörde jag ett konstigt ljud och trodde att det var en skoter som åkte i närheten. Nejdå. Upp förbi fönstret åker en karl i en skylift. Hej ålla hå. De är nog här för att sätta upp snörasskydd. Det är lite lustigt egentligen...  för det beställde pappa i höstas och då fick han svaret att de skulle greja det innan första snön. Jo men visst. Det har ju fallit åtskilliga decimetrar sen dess. Jag sa då att man vet inte vilken första snö de menar - första snön år 2012, första snön i mars månad etc. Och de höll ju sitt löfte... de lägger skyddet innan första snön före helgen v 4 faller. Bra med firmor som håller vad de lovar!

Nu dusch. Sen jobb.

Långsint

Vaknade nu på morgonen - tuggummit fortfarande i käften. Började att känna efter i håret om det satt någonting i det också... Sen var jag lite irri. Har tydligen drömt om en sak som hände för sisådär 10 år sen. Och jag är fortfarande sur... Det måste vara ett tecken på att jag är grymt långsint...

Idag börjar jag 10. Anna och jag ska på ett möte=) Sen har jag en lektion som slutar vid två. Och redan nu känner jag att det kommer att kunna bli en easy day.... tack för det.

Helgen? Vet inte. Ska ringa Direktörn idag igen. Vi kanske ska dejta, men får se om han ska jobba eller ej,

Ha en bra dag! =)

Magtillägg

Jävligt kul att betala pengar på Österns när man efter varmrätten bara måste gå på toa för att snabbt få ur sig maten igen. När ska jag bli bra? Skitmage i dubbel/trippel/kvadrupel bemärkelse.

Roligast idag

Hahahaha Jag skrattar fortfarande.

Kusse och jag har idag varit på Österns och sen på bio. Idag tjejfilmen Bröllopsduellen.

Iaf. På väg hem pratade jag med Direktörn och här skulle jag kunna ge en hel del roligheter men väljer att inte delge dem. Sen så skulle jag svara på ett sms till Noradarling när jag kom hem till garaget. Slår upp mobilen och tänker sen att jag kan svara efter att jag kört in. Helt plötsligt börjar mobilen låta plus att jag hör Fias röst. Tittar på mobilen och ser henne. Hahhaha och jag fattar inget och är mer yr än vanligt och sen bryts det (kom fram att det var så hög skrikvolym från mig, hahha). Får sen ett sms - att jag ringt upp henne på ett videosamtal. Hahahaha visste inte ens att sånt fanns.

Jag fattar inte att jag är så dum=) Men det där ska jag testa till fler.Hej ålla håå =) Hahahaha.

Nu handboll. Tycker kroater är ett hemskt folk i tävlingssammanhang.

En annan kul sak var mitt heta skvaller om ett visst samtalsämne, Jag trodde de skämtade först. Hahahaha vilka nötter=) Och nej, det är inget att skämmas för. Hahahaha.

Snilleblixt!

Var så trött efter en inte alltför jobbig dag - oh my god vad jag måste vara ur form... somnade gott i soffan och har inte hört telefonen som ringt och trudeluttat för sms. Så vaknade jag av telefonalarmet. Jag gillar att jag sätter på ett larm så jag har någon sånär koll på min sömn.

Skit samma. Var inte det jag skulle säga. Jag har fått en snilleblixt. Jag vet hur jag vill ha min frisyr. Undrar om jag ska stanna till hos min turk nästa vecka? Eller så tar jag det i samband med att kusse och jag ska göra Stockholm. Oh la laa, börjar närma sig=)

Nu lite kvällsmat - tror att magen är skaplig idag =) Sen Top model. Och sen ska nog Flizan sova igen.

Tillbaka i hetluften

But daaaaaamn I´m goooood =) Riktig ego-boost idag. Need that!

En hel del roliga citat idag må jag säga.

Efter att ha haft  mina lektioner (jättebra att ha högläsning med hosta.... ) så åkte jag och solade. Är  min egna medicin för utslagen. Undrar om man kan få det som remiss sen... =)


Sen hem och äta lunch kl 15. Vägrar äta på jobbet med tanke på hur min mage mår. Skönare att vara hemma och kunna springa obehindrat=)

Nu komedieftermiddag och sen Top Model. Loooove it!

Jay Leno vs Oprah Winfrey

Jag böt kanal. Till femman. Alltid på min smak förutom de där ring-in-programmen. Iallafall. På trean gastade sura tanten över folks ekonomi. På femman slår Jay Leno vad med en kollega och det slutar med att kollegan får raka av allt sitt hår på skallen. Humor.

Jay Leno vs Oprah Winfrey
           1        -        0

Anna Skipper skulle gå bet

Okej. Ni vet kylskåp hemma hos singelmän? Tomma sånär på ketchup och öl? (Jag veeeet, stooooor myt). Men iallafall. Jag är inte bättre jag. Måste fan börja handla något till kylen.

Idag, 20 januari, fanns följande i mitt kylskåp:
2 l sprite zero (till drinkar)
en öppnad 2 l colalight (min last)
en öppnad burk riven parmesanost
3 plastade cheddarostskivor
1 halloumiost
1 vaniljvodkaessens
1 liten flaska tequila
4 nagellack

Okej. Jag säger såhär eftersom jag är en positiv tänkare: om Anna Skipper skulle komma hem till mig så skulle inte soppåsen bli så tung. Alltid något. För första gången skulle hon gå bet om att få se ner på folk och nypa en i fläsket och säga "Det här ska du inte ha i kylen". Nyp på du Skipper, Det var inte många grejer iallafall...



Men vad är det för arg tant?

Jag brukar aldrig kolla Oprah. Nu gör jag det Och det sitter en finansexpert som är skitarg på folk som är i ekonomisk kris. Okej. Jag fattar Man ska tänka efter före. Men om jag sitter i en ekonomisk kris så hjälper det inte riktigt att någon okänd människa i ett stort program sitter och är skitarg över min situation.

Jahapp. Och det här som skulle vara ett feel-good-program. Nej tack. Jag byter kanal. Nu.

Dax att kolla upp min hjärna

Det finns tillfällen när jag blir rädd för mig själv. Som idag. När jag efter att ha ätit räkor och baguette till lunch var tvungen att ila till toa för att förhindra en större/mindre katastrof. Väl inne på toan (nu lät det som om jag kutat en halvmil för att komma dit) så satt jag i tystnaden. Tystnaden innan stormen. Och i tystnaden hör jag en dörr som knarrar. Eller iallafall något liknande. Genast målade min sjuka hjärna upp att jag var ensam i ett stort hus och att det var en massmördare på väg in. Kollade runt och letade efter något som jag kunde försvara mig med. Då knarrade det igen. Och sen bröts tystnaden av att lunchräkorna anföll det vita porslinet.

Det jag vill säga är: lyssna på er mage när den knorrar. Vem vet vad er mage låter som? Jag ser även fram emot min nästa magknorr. Kanske har den ändrat ljud och låter som ett härligt sommarregnn som smattrar på plåttak...

Me and my sofa

Det här är nog århundradets köp=) Min Kgasoffa. Mys mys. Kunde inte sova igår, så jag vet inte hur mycket klockan var när jag tillslut knoppade in. Ringde jobbet tio i sju och sen ringde jag igen en minut senare. De lär tro att jag är dum i huvudet som jag pratar in...

Sov till 10. Nu tv. Herregud vilket kul liv.

Orolig... min gamla kompis är inte kry....kom igen nu och pigga på dig=)

Antikrundan

Blängde på Antikrundan från Karlskoga, första man såg var TP och sen Knape. Messade Bodd. Och min favvogranne genom tiderna. Ibland längtar jag tillbaka till Kga, men det går snabbt över om jag börjar tänka vidare=)

Annars inget nytt på sjukfronten. Direktörn ringde och som alltid muntrade upp mig. De skulle åka pulka i Hemlingby ikväll. Tack för att ni tänkte på mig och sorry att jag aldrig hänger med=) Men vi skvallrade lite iaf. Och det känns skönt. Tror nog att vi ska ta en middag ute igen - alldeles för länge sen nu.

Jag har ont i bröstet. "Tack och lov" fel bröst (höger sida) men det gör jäkligt ont iaf.Asså inte ont i själva bröstet utan - ja ni fattar. Dessutom har en tand börjat ila. Jag drar mig nu för att andas med öppen mun eftersom det ilar men å andra sidan är jag snorig så jag måste. Tough choice...


Jahapp. Ska man göra nu då? Kolla vidare på dumburken och kanske sova lite? Har idag ätit 2kokta ägg och en mumsmums till frulle. Det rann ut. Till lunch åt jag 3 prinskorvar. Och de har jag fått behålla. HAr även fått i mig två mandariner. Med den här dieten kommer jag snart att kunna visa haute couture på modemässorna runt om i världen.

Dax för positivt tänkande

Okej jag är lite bättre. Men långt ifrån bra. Ont i magen och matt i kroppen bland annat - antar att en del av det beror på att jag inte ätit mycket under den senaste veckan plus att det jag fått i mig inte fått stanna för länge i systemet so to speak.

Igå var vovvarna inne. Kaiza låg i sängen medan Dreva låg och värmde mig. Precis som den gamla tiden . När det bara var hon och jag. Drevus is the shit =)

Varför??

Alltså idag ligger jag hemma. Och det är ju bara skit på tv! Jag blir så trött. Nu halvglor på Epic movie.

Och varför arbetar mina vänner.. min fån är såå tyst.

Håll ut!

Ska åka hem efter nästa lektion. Den slutar tio ver två. Håhå jaja. Jag mår inget bra och dessutom känner jag mig lite anti. Som vanligt.

Nä. Adjö så länge=)

10 år försent

Telefonen ringde här hemma. Stockholmsnummer. Någon från Folksam som sökte Fredrik.
- Nä, asså, då har du kommit helt fel.
- Men är det inte (adress)?
- Nä, men den du söker bodde jag ihop med för 10 år sen.
- Oj ja då har jag fått helt fel uppgifter.
- Men det är okej, om du vill nå Fredde så har han (hemnummer).
- Tack, och du vill inte ha Folksam?

Jag svarade nej och sen la vi på. Sen kom jag på fadäsen. Hemnumret har ju numera Monica eftersom hon vidarekopplade det in till stan. Och det mest lustiga är att hon jobbar på Länsförsäkringar. Haha. Bra Liza - skicka Folksam att sälja sina försäkringar till konkurrenten.

Wiie.

Hemma i den lilla lugna vrån

Åkte hem från jobbet efter lunch. Kroppen orkar inte. Så nu ligger jag och hostar i min lilla soffa och tycker allmänt synd om mig själv. Jobb imorgon men sen blir jag nog hemma fredag.

Aj aj

Min kropp gör sååå ont. Jag borde inte jobba, men måste. Jag vill vara hemma. Nu. Gnällfia...

Snörvel snörvel

Och det är inget kul att vara snorig heller...

Host host

Jag hatar att vara förkyld!!!


Nu är man med i matchen igen

Kopplat in det mobila bredbandet. Jag är inte riktigt hemma på det än men jag kan säga som så att det verkar fungera och att det är såååå skönt att kunna sitta med min gamla laptop och samtidigt glo tv.

Ska bli lite mer aktiv nu med bloggandet igen. Tror jag... ska försökamig på en årskrönika typ en månad senare oxå=)

Ute tvärblåser det, jag ska ligga inne ikväll jag.


Jenna är nu utläst - nu Pamela . Men det är inte alls samma klass där... haha.

Men kom så igen!

Nu vill jag ha ett eget internet, det är inget kul att vara utan...

Och hörde nu att det ska bli Telia även hos grannen - ska nog ha min lina inkopplad så jag snikar där på stationära och sedan utnyttja mitt mobila till max på laptopen.

Tema i skolan. Håhå jaja.

Lalla runt är ju bara sååå kul=)

Privatsurfar

Har slutat. Eller... egentligen inte men idag blev det så. Första dagen med kids har väl ändå gått över förväntan. Tror jag. Haha. Ett litet orosmoln men det är ju egentligen inte mitt problem.

Undrar om telia har skickat nätet än... bloggsug=) Lite iallafall.

Baj baj.

I väntan på nät

Jag ska vara ärlig. Det är rätt skönt att vara utan internet ett tag... men nu börjar det klia i nätnörden så jag hoppas att Telia skickar prylarna i veckan.

Bara en ledig dag kvar... vad fasen har jag gjort för nyttigt denna ledighet?? En extra dag på Hemköp? Inte mycket att hurra för.


Adios.

Liveblogg från skogen

Sitter på Nybyggebyvägen. Dreva letar hare. 9 minus typ. Igår fick vovvar älgfile och halloumiost till middag,själv åt vi grillade revben. Fyrverkerier var piece of cake tyckte Kaiza som tog upp 3 sittplatser i soffan. Dreva nöjde sig med 2. Imorse gav Gud mig ett tecken. Jag ska inte äta choklad. Dreva var uppe hos mig nämligen,drog ner en chokladask på golvet och åt upp skiten. Jag sa att det var en dum vovve men sen blev vi kompisar igen. Nä,tillbax till jakten!

hits