Mera kosing

Jopp. Ska till jobbet nån timme tidigare nu och jobba i mejerikylen. Sen går jag på vanliga passet vid fyra och kör till elva. Innan dess måste jag bara slänga in reservnyckeln till bilfirman på Seaten.

Och jag då... räknat fel på en tusenlapp så nu är jag rikrae än jag trodde =)


Sova nu. Fy fan vad trött jag är. Tror att baksmällan slog till idag...

Konstig ställning

Jag har ont i mellangärdet. Både bak och fram. Vet inte om jag legat på nåt skiumt sätt. Och jag kommer fortsätta att ligga i soffan under dagen. Är helt slut och trött all time.

Ikväll jobb, kul vecka framför mig på den fronten...

Nä. På med en film och sen sussa lite till. Men fasen vad ont jag har =/

Nykter

Herre min je. Men fick förfrågan från mamsen om jag ville ha ett glas rött till maten. Nej tack du... Idag har jag och Klucken lunchat på golfbanan. Bestämde att vi skulle gå ut på en runda, måste börja ta tag i svingandet igen. Sen var jag på vedbacken och klöv ved. Alla naglar höll. Efter det drog familjen med nya bilen upp på skogen och kollade Kopasset. Maten sen igår är borta. Den rena bilen är numera vanlig bil. Efter det käkade vi Magnumglass och sen gick mamma och jag med hundarna. Voffsen hade kommit loss och bägge stack ut i hagen men av någon anledning lyssnade Drevus så hon kom tillbax. Lydig hund=) Och vad hade Kaiza gjort? Tagit Norafamilys plastpresent och dragit iväg med. Hahaha. Så pappa pep på den andra och då kom yrvädret fram. Ny inkallningsmetod ;)

Iaf. Gick en sväng och Dreva hade återigen harslag. Hon är fantanatisk. Kaiza och jag försökte träna sitt. Sen kopplades hon och sen fick hon springa lös igen. Då sprang hon verkligen.... för hon sprang hem. In till pappa.

Och sen har vi grillat och jag har surrat med extramamman i Kga. Bokade sen bio med kusin och vi ska käka nytt ställe på torsdag.

Nu? Måste kolla fotboll. Trots att de inte är enorma ;)


Slutfestat för denna gång

Herre min je.... nu ska jag sova.... kroppen säger bara nej men fan vad kul vi haft!!! Åsså paraplymannen... hahahahahaha

Puss sötnosar, imorrn är det en ny dag

Gosinatt

22 minuter över sex på morgonen säger jag godnatt. Och Zlatansången har fått ny text "Inga pimplar vindunk som dom , vi säger Flizan vi säger Nora. Inga pratar tjejprat som dom, vi säger Flizan, vi säger Nora."


Kommentar från Liza idag: "Fan vad ljust det är" (Klockan 2)

"Fan vad ljust det är (klockan fyra)

"Fan vad ljust det är" (klockan halv sex)

Noratösen "Det är ju morgon!!!!!"


Hihi fjortisfest på två=) Och Ztv har taskig  fantasi på låtar=)


Vad är det för en dag? Jo det är Furuviksparksdag!

Vaknade halv fyra, tvärvaken efter två timmars sömn och var kissnödig. Fattar inte. Sen somnade jag om och när klockan ringde halv åtta var det sega zombien där. Drog mig ett tag, sen gick jag ner och duschade. Tänkte försöka att inte väcka the family. Jahapp. Så när jag nästan var nere i trappan så tappade jag schampoflaskan med ett ljuvligt buller och bång.

Snart köksgreja, tänkte vänta tills jag hör att de rör sig. Åtta var det magiska klockslaget=) Sen Furuvik idag. Och sen bil. Och sen grilla.

Stackars ryssar.... kul iaf för spanjorerna.

Och måste säga att ni läsare var väldigt flitiga med kommentarer igår. Kul, fortsätt så! Det inlägg som verkar "berört" flest är wollofen. Det var för övrigt något som vi pratade om igår vid middagsbordet. Det där med att en del tror att det "bara" är att söka. Lärare som lärare. Fast kombinationen wollof och textilslöjd tycker jag verkar vara en strålande idé. Jag skulle kunna gå steget längre och även udnervisa slöjden på wollof! Säkert ensam i Sverige om att göra det då och kan därmed starta egen ambulerande wollofsyskola. Jag skulle behöva någon som kan undervisa i maskinteknik och idrott också. Men det kan väl ni, kära lärarkolleger... Bästa förslagen jag får från alla som jag pratar med är det ständigt återkommande : "Bli arbetsförmedlare". Funderar på det. Verkar ju inte vara så svårt....

Nä Rise and shine. Ha en bra dag!

Sent ikväll igen

Oh yes, men fanken vad trevligt! Norafamily kom, käkade paella, kollade olydig Kaiza, surrade, kollade fotboll, surrade och sen sista två timmarna satt jag och Noradarling ute på balkongen med rödtuta och 15,6 grader varmt.

Imorgon Furuviksparken. Och ny bil=)

Nassinass. Hihi. Kul med besök!

Dagens kommentar: lilltösen säger: "De är jättesnälla här, de frågar hela tiden vad man vill ha" Hahahaha. Är man gäst så är man =)

Det blir aldrig som man tänkt sig

Skulle ju inte vara uppe sent i natt. Men det var jag. Så nu sitter jag här som nån zombie och förbannar mig själv.

Ikväll ska Noradarling och jag titta på unga ryska pojkar. Eller... de var inte sååå unga. Jag håller mina tummar för den lille tsaren =) Det jag ville komma fram till var att det kommer bli rätt sent ikväll också.

Och nu? Tvättar arbetskläderna. Behövdes om jag säger så....

Favorit i repris

Mina nya nails är mina gamla nails. Jag diggar mina solar=)

Nu har man käkat lunch och kollat på Tintin. Funderar på att sova en sväng men det kanske jag gör imorrn istället. Ska fan inte sitta uppe halva natten idag.


I won´t let the sun go down on me... =)

Inställsamma jag

Skcikade precis iväg ett sms till Strand.

"Hemvändarkväll på Holmarna på lördag. Du är väl där och förgyller spritupplevelsen?"

Jag är bara för go =)

Bye bye löning

Var ner och handlade nu. Jag säger bara maxad kundvagn. Inte känns det som om jag gjort nåt bra köp heller=) Och hemma är kylskåpet maxat. Å andra sidan har jag ju bara ett "halvt" men ändå... Jag har en låda tom i frysen. Eller. Tom är fel ord, men jag vill inte ha andra matsaker där. Är nämligen min fiskmatslåda så det ligger fysta larver och oxhjärta. Inbillar mig att de röda larverna rör sig i frysen och attackerar närliggande mat. Jag är en sjuk person.

Leker med tanken om hur det sett ut om jag även skulle handlat to och fre middag=) Hihi.

Nu hänga tvätt, nagel halv elva. Sen renbädda och damma av det värsta skiten. Och diska.

Ps. Nu har jag köpt hem nachochips... och texmexost...

Och apropå sjuk person... skickade ett mess till Klucken i morse efter jag vaknat. Har inte fått nåt svar på det så jag antar att hon svimmat av chocken. Hade en (och när man pratar om trollen så får jag tillbaka ha ha ha ha ha) minst sagt våt dröm om minst sagt helt fel person. Hahaha, jag är så sjuk. Pinsamt att möta den personen nästa gång.
Citat redan klassiskt:
Klara: "Jag tyckte inte om dig första gången vi möttes, men du gillade väl inte mig heller?"
Hemlig person : " Nej"

Hahahahahaha. Vi ska inte umgås Klara, så är det bara.... undrar vad det blir för klassiska kommentarer efter hemvändarkvällen på lördag då... fast inget husvagnsparty denna gång =)

Sova får man göra när man är gammal

Fast det får lov att bli en stödvila vid lunch oxå. Sov väl fem timmar i natt, nu upp, duscha (eller...) och sen ner till Skutan och handla inför finbesöket imorrn.  sen nagel vid ti och sen hem igen. Just nu vill jag bara sova.

Och ytterligare ett kvällspass på jobbet, 16-23. Det känns i kroppen kan jag lova...

Nä. Latööör.

Säg aldrig att jag har dålig fantasi

Kom hem. Lagom hungrig. Sugen på ... ost!! Fanns bara riven hemma. Tanken gick vidare på nachos. Hade inga nachoschips hemma. Lik förbannat sitter jag och smaskar. På vad? Olw-chips med vårlökssmak och smält micrad ost ovanpå. Jag gör då det bästa av situationen lär jag säga.

I skrivande stund ser jag dessutom flottiga fingeravtryck på tangentbordet. Jag skakar av mig alla Rent-hus-program och kladdar vidare med osten.

Tisdagsgöra

Klöv ved i en timme drygt, sen mockade jag hos hundarna. Haha, smög mig till hundgården och precis när jag skulle få ur bygeln så vaknade skitarna, haha, skulle vilja ha sett deras miner och reaktioner om jag kommit in i hundgården utan att de höt något. Så var jag där och försökte träna sitt med Kaiza. Sen stack lillskit ut så då lekte jag med henne i hagen och sen lurade jag in henne i verkstaden där vi körde sitt och stanna. Jag säger inget så har jag inget sagt. In med henne till Drvus (som kan både sitt och stanna) och sen upp för lunch. Räkor. Skulle kolla den där dvd´n Välkommen valp med lyckades med bedriften att spräcka den innan jag fått in den i spelaren. Så det blev barnversionen med Skurt istället. Suck. Om en kvart dusch och sen jobb. Ska ge Johanna inflyttningspresent idag, hahaha, älggrytbitar till kalops. Jag är bra fyndig jag.

Inte alls vad jag tänkt

Herregud, vaknade nu. Fortfarande trött. Var uppe alldeles för länge igår. Jag längtar tills imorrn när jag får göra om nailsen. Jag måste slita mina oerhört mycket.

Planer för idag? Jobba ikväll iaf, så mycket vet jag. Borde städa oxå, eller iaf plocka undan. Åsså funderar jag på mer vedklyvning. Köra en timme eller nåt. Lunch blir räkor. La ut en på se på balkongen nu i solsken så kanske det tinar fort=)
Nä. Lär göra nåt vettigt...

Man är ju säker

Allt jag planerat hann jag med. Och tisdagen innehåller nya utmaningar=) Nu soffa och film, inte ritkigt trött än...

Halvtid

Okej, drygt halvtid på dygnet.

Hittills har jag:
* Ringt AF
* Ringt bilförsäljare
* Bloggat
* Klyvit ved (japp, ni läste rätt) i cirkus en timme
* Tänt grillen
* Grillat lunch (halloumi och kryddkorv)
* Dammsugit kök (robot)
* Håller just nu på att dammsuga sovrum (robot)


sen ska jag på den andra halvan av dygnet:
* Duscha
* Åka till Klara till ca kl 14
* Dammsuga datarum och tv-rum
* Jobba till 23

Jag känner att jag ligger jääääävligt bra till i tid =)


Simultankapacitet

Just nu både bloggar jag och dammsuger köket. Fan vad praktiskt.

Tror jag ska ut och klyva lite ved så har jag bidragit till det också. Sen ska jag grilla idag. Korv och halloumiost. Flashigt värre.

Sen jobb.....

Mål : hinna dammsuga fyra rum idag. Jobba jobba jobba robot=)

Nästa klagomål

Nu är jag i form. Skulle plocka fram regbeviset på Seaten eftersom det ska med när jag hämtar nya bilen på fredag. Iaf. I pärmen, duktiga Liza, fanns kvitto från Spännis. På en kamrem.

Ringde människan på firman.
L: "Ja hej, nu har jag hittat kvitto och arbetsintyg på att de bytt kamrem."
Bil: "Ja men det var ju bra"
L : "Ja, så det kanske gör skillnad tänkte jag"
Bil: "Nej, men asså, tyvärr, det tror jag inte. Det var ju rosten i huvudsak"

men han skulle kolla vad han kunde göra.  Up my ass.

När jag var där så lät det "Och det här med kamremmen är ju allvarligt"

Ok,. Det är rost. Men inte alls så alarmerande som det låter.

Nötter. Men cred till mig för jag iaf har fått det bytt och även satt in det i pärm. Duktig kicka!

Modersmålslärare

Asså. Jag blir tokig. Dags för dagens klagomål. Jag har ringt Arbetsförmedlingen eftersom jag ska berätta hur det går. Sagt och gjort. Efter alla formaliteter : nu ska vi titta vad som finns. Åsså säger kärringen:
" Ja men det finns ju en massa arbeten som lärare"
L: "Ja, men det är inte rätt kombination"
AF: "Men här har du i slöjd/so"
L: "Men jag vet ju inte hur man sätter i en tråd i symaskinen och jag är inte behörig slöjd."
AF: "Men det spelar nog ingen roll"
L: "Jodå"
AF: "Jaha. Men här då : Modersmålslärare i wollof"
L : "I vad?"
AF: "Wollof"
L: "Vad är det?"
AF: "Jag vet inte"
L: "Men asså, jag är ingen modermålslärare"(börjar ana att det här kommer kräva energi)

Tanten börjar läsa hela annonsen.

L: " Men asså, jag ska ju undervisa barnen på deras modermål och det är wollof och jag vet inte ens vad det är"
AF : "Men det står det inget om"
L : "Men modersmål innebär ju att man undervisar på hemspråket, typ turkiska"
AF: "Men det står inte turkiska"
L: "Nej, men det var ett exempel, man kan även undervisa typ på finska, vietnamesiska"
AF: "Men det står wollof"
L : " Ja och det är deras hemspråk och jag vet ju inte ens hur språket låter"
AF: "Men jag tycker du kan höra av dig dit för att fråga vad det är"
L : "Men det är ju att undervisa på barnens hemspråk"
AF: "Men det står wollof"
L : "Ja, och vad är det?"
AF: "Det vet jag inte. Du får undersöka saken"

Här gav jag upp. Tyckte jag var pedagogisk och försökte förklara, men det gick inte.

Så fortsätter hon kolla efter jobb.
AF : "Idrott och hälsa med spanska"
L: "Men jag har inget av dem"
AF: "Det står att de söker behörig lärare och det är väl du?"
L : "Ja men inte i idrott och hälsa eller spanska"
AF: "Men det står bara att de söker personer med full behörighet, och det har ju du sa du"
L : "Ja , men i svenska och so"

AF : " Här, speciallärare"
L : "Ja, det skulle jag kunna tänka mig men jag har ingen speciallärarutbildning"
AF : "Du är så pass ung så du kan fixa en"

jag dör. Jag känner att jag vill vinna på triss och sen skita i att jobba överhuvudtaget och då ska jag fylla mina dagar i ända med att stoppa hundbajs i plastpåsar och skicka dem till Arbetsförmedlingen med lappen "Kvalifikationer för hundlatrinstömmare : läskunnig"

Happy monday

Ja eller? Ska försöka få gjort grejer nu på dagen, sen jobb ikväll. Tänkte gå med hundar men tar nog en vilodag=)

Jobbdax

Trevligt igår, vi spelade spel och jag vann=)

Idag 50 minuter promenix med hundar och mamma, sen byggt "vedgård" och börjat klyva. Nu jobb 17-23. Känns att man varit på g hela dagen=)

Mer imorgon=)

Grilldax

In i duschen och sen stugan med släkten. Grillat och räktacos=)

Latööör. (Åsså en bild från förmiddagens promenad som innehöll harslag)



Världens sötaste hundar=)

Att vakna kissnödig

alltså, det är inte kul. Ibland är jag rädd att jag drömmer att jag går på toa och sen är katastrofen ett faktum men än har det inte inträffat. Men nu är man vaken och sitter och hoppar på stolen för att lära sig knipa=)

Mysterium

Jag har jordens blåmärke på vänstra benet, utsidan av knät. Måste ju ha slagit i benet men kan för allt i världen inte komma på när jag gjorde det. Och sånt borde jag komma ihåg. Verkar lida av nån minnesförlust =)

Kulturella fördomar

Efter Turkiets kvitteringsmål så fann jag inte riktigt orden så skickade till Noradarling: "De är enorma". Åsså får jag svaret "Det har jag också hört;)" Hahaha. Fast det ligger nog nåt i det där.

Annars så har jag slappat denna midsommarafton. KOm hem, drack en cider till maten, drack en cider i soffan och låg och blängde på Rainman. Hade inte sett filmen innan men nu så=)

Nu lägga sig, läsa lite granna och sen vakna till en bättre dag förhoppningsvis.

Fast det glädjer mig alltid att få såna fina kommentarer <3

Rätt nöjd ändå

Asså... att jobba 7-18 är drygt. Men... det har flytit på riktigt bra och jag känner mig rätt nöjd med mig själv. I morse bakade jag, grillade kycklingar och var i mejeriet. Redan där vid tiotiden kände jag mig nöjd med vad jag gjort. Sen kassa. Sen plockat varor. Tre pall (iofs inte hela men ändå) har jag fått upp. Pasta, nötter, läsk, öl, diskmedel, tvättmedel. You name it. Åsså har man kört ut en papperspall som var balad och så har jag ändrat vid plastbackar. Så. Jag vill bara säga att jag är bra. Så in i helvete bra. Sen hoppas jag att andra också tycker det...


Nu ner till päron. Äta. Sen upp. Tack och godnatt världen.

Trevlig midsommar

Ja, ha en bra dag alla!

Flajzan ska duscha och sen in till jobb 7-18... latööör

Trevlig midsommar

Ja, ha en bra dag alla!

Flajzan ska duscha och sen in till jobb 7-18... latööör

Ny dag, nya bekymmer

Fast så mycket bekymmer har jag inte. Var hos kusin igår och käkade tacos. Vi är grymma på mat=) Innan det hade jag följt med Sandra på hennes fotbollsmatch som de vann med 3-1. Åsså simmade hennes mobil. Så nu funkar inte den. Eller... den funkar nån minut och sen segar den ner sig.

Jag hade glömt min plånbok i hennes bil, kom på det när jag satt i Seaten. Försökte ringa. Jahapp, mobil avstängd. Och har inget nummer till Adde. Och ingen hemtele. Så jag tänkte gå in igen, men då funkar tydligen inte dörrkoden så sent. Som tur var stod det nån ute och rökte så de släppte in mig i trapphuset och sen var det bara att plinga på=)

Dålig match igår men ryssarna var bra. Jag sa att jag nästan hoppas att de vinner, för då har de tagit både hockeyn, schlagern och fotbollen...

Roligaste sms´et som alltid kom från Noradarling. Eller uttrycket från dotra rättare sagt=)

Idag.... har planer....

Effektiva jag

Ja, asså, om man kollar på min lilla lista så har jag verkligen fått mycket gjort idag. Hihi. Och klockan är bara ett... tänk om jag kunde ha sån sprutt annars oxå.

Ska åka tidigare till stan. Hälsa på direktörn och ha skruvmejslar med. Inte illa alls. Hoppas det funkar nu bara=)


Btw... hundarna... haha... sötare får man leta efter. Och det slog mig idag : Ingen av hundarna har just nu det där typiska ledsna stövarutseendet. Det är bara att konstatera : vi har två glada skitar hemma. Och de funkar otroligt bra med varandra. <3

Flashig och splashig lunch

Nån gång ska jag bli vuxen och äta ordentligt. Men inte förrän jag fyller 30. Idag har jag iofs ätit lax. Men that´s it. Lax söndermosad på hårt tunnbröd. Och Colalight. Halsad. Ur 2litersflaska.

Och sen... detaljrikt utan anledning - men iaf... direkt efter avslutad lunch så skriker magen. Jahapp. Var bara att gå på toa och så splash så var laxen ute. I godan ro så hör jag sen ett riktigt SPLASH och tänkte att "Nej nej, det där kan inte varit jag". Och det var det inte heller. För helt plötsligt så har min toadoftgrejsemojs fått eget liv och ramlat av ställningen i toastolen och landat i min nyss utskitna lax i purékonsistens. Vad kul. Var bara att spola. lyfta på arslet och försöka fiska upp toagrejen och sen sätta sig igen för att torka sig i arslet. Är väl bara till att köpa ny toagrej eller om jag struntar i den idén för att kunna sitta i lugn och ro på toa i fortsättningen.

Lär från de visa

Uppdrag: städa ur gästrum
Status: Klart
Tillvägagångssätt: lägg allt skit i påsar och kartonger. Gå sedan med skiten till ett annat rum (i detta fall kallgarderoben).

Häpp häpp. Allt klart på mindre än 5 minuter.

Ibland känner jag att jag bara vill kyssa mig själv för att jag är så genialisk.

Som en riktig karl

Nu ser jag ut som en äkta grovjobbare. Är bara blåstället som saknas. Oljig och skitig om händerna, utrustad med skruvmejsel och skiftnyckel i högsta hugg.

Projekt ett är avklarat. Nästan. Nu ska jag bara fixa fram gafflar till stereon (smarthuvve Liza har nog kastat de andra) och på så sätt få ut stereon och kunna koppla bort högtalarkabel och jordkabel. Sen jävlar.

Däcken är ilyfta, muttrar likaså. Håhåjaja. Vad ska jag ta mig för nu? Blir nog till att åka och handla men först duscha av sig skiten.

Segstartad

Nåt så fruktansvärt. Har lagt mig för att läsa istället. Men nu är jag på benen. Två kassar böcker är uppställda på min lilla biblo-hylla. Nu ut. Ska nog köra sån att-göra-lista så kan jag stryka istället (försök att vinna tid att slippa göra saker)

* Bädda
* Dammsuga Seat
* Plocka ur Seat
* Lägga i däcken Seat
* Koppla från slutsteg och lyfta ur

* Kablaget
* Fixa gafflar till stereo
* Handla till kvällen
* Kolla projekt gästrum

* Städa gästrum
* Dammsug kök Tack robot =)
* Lunch
* Duscha

* Varudeklarera Seat
* Dejta kusse

Jag funkar konstigt

Asså. Har sovit lite oroligt inatt. Vaknade tio över sju i trono m att jag försovit mig (för vad?? jag är ju ledig) och ser att jag fått sms nån minut tidigare av chefen´. Ringer upp och förfrågan om att jobba. Sa som det var. att jag hade tid inbokad klockan tre och sen mat och fotboll med kusse. Imorgon då? Jo, men det funkar. Men... eventuellt måste jag iväg till bank och sen hämta bil. Eventuellt... okej. Ingen bra lösning. Så nu blev det att jobba 7-18 på midsommarafton. Istället för 10-18. Känns helt okej. Och sen: men krya på dig, du låter fortfarande illa. Jag har inte ens tänkt på det, men det stämmer ju fan. Den hesa whiskeyrösten och hosta som sliter sönder en inifrån.

Fick också frågan om det där med bil. Och jag skrattade och sa att i måndags när jag jobbade så kom en kille in med namnskylt och på den vägen var det. Åsså säger chefen exakt hur han såg ut. Jag trodde hon kände honom, men hon hade reagerat precis som jag på hans namnskylt och han hade varit in och handlat igår. Hahaha. Jag sa att det var bra att knyta nya kontakter på jobbet.

Idag? Städa ut grejer i Seat, ev dammsuga det värsta. Mat till ikväll. Rensa bort grejer hemma som fanns i gästrum förr. Och sen då varudeklarera seat och kolla pris. Avsluta med taco och fotboll hos kusin.

Funderar på att ev åka till jobbet nån timme iaf, erbjuda mina tjänster gratis i form av att plocka upp varor. Ska ju jobba på fredag så det känns som om jag vill att allt ska vara uppe. Men så tänkte jag även igår och jag åkte inte dit. Vi får se vad det blivit när dagen är slut=)

Dagens ris och ros

Dagens ris: Till ÖB som än inte fått in foder

Dagens ros: Till Italien för att ni tog er till kvarten

Fin men dyr

Uuuu men jag ska nog slå till. Och sen ska jag kolla hur fort den går=)

Tips till hur man rensar i garderoben

Lämna er tvätt till mig. Idag när jag skulle tömma maskinen så var det blå fläckar på en del av kläderna. Jippie. En bläckpenna modell flytande bläck har tvättats i 40 grader. Faaaaaaan. Å andra sidan så kan jag nu slänga kläderna eftersom de är obrukbara. *Ryser vid tanken av att det kunde varit arbetskläderna som tvättades*

Ett stycke balkongdos

Jopp. Ut på balkongen under tiden som tvättmaskinen gör sitt. Och nu blev det molnigt så jag kan lägga mig i sängen igen. Hihihoho, vilken bra tajming=)

Trött som aldrig förr

Låg och skulle kolla på fotbollen igår, tvärslocknade. Skit samma. Jag hade fel i båda matcherna iaf. Andra gången nu som Turkiet gör att det skiter sig för mig. Och vad gjorde Portugal? Jaja.

Till nya sängen. Sen sov. Och sov. Och sov. Och nu är jag vaken men trött. Vet inte om jag ska lägga mig i sängen eller om jag ska ut på balkongen. Jobb ikväll. Hade gärna fått vara lite taskgit väder idag oxå så hade jag hunnit få klart inne i gästrummet. Förhoppningsvis...

Planerna jag hade

De sket sig. Rejält.

Idag har jag (med medföljande dagen-efter-tillstånd) :

* Letat sänggavel med pappa
* Sågat av ett bord för att ha som sänggavel
* Monterat sänggavel under mycket besvär
* Rullat fram en av kabeltrummorna för att såga sönder denna (nu är det liksom slut på att vänta... nu ryker skiten. Pappa ringde och kollade en sista gång att det var okej och klartecknet kom. Snart ryker trumma två och sen är det baracken och nån ställning som ska väck)
* Demolerat en kabeltrumma (vi pratar 2 meter diameter)
* Varit på Fallens dag
* Åkt och flyttat en fälla på skogen (väger bly, mycket mygg och knott)
* Kollat om kajan var kvar i en annan fälla, svar negativt
* Dammsugit av och rollat av skrivbordsstol från verkstaden

Och än är inte dagen slut...

Och nyss ringde Klara så nu är det byfest inplanerad igen. Hahahaha.

Planer för dagen































Så mycket ska jag göra idag.... Ev läsa lite. Nya sängen is the shit! Ska försöka klämma in en Alvedon oxå i det hektiska schemat.

Fy fan vad kul

Herre jesus. Mer senare. Nu helt slut. Hahahaha husvagnspartyt. Hahahaha grogg på loka. Hahahahaa,. Jag dlööööör. Nej, in i nya sängen tror jag. Haha och kanske.... jo men vusst fan.

Puss Klucken=)

Inhandlat säng

Fast som alltid har jag fattat fel. Så när jag fattade hur det skulle bli så köpte jag (päronen) bara resårbotten och bäddmadrass. Fortsättning följer, nu skruva ihop benen.

Things to do while waiting

* Try to talk english with yourself
* Prata i telefonen med vänner
* Sms´a hejvilt
* Invänta svar på sms 
* Spela MS Röj
* Spela andra spel
* Kolla Simpsons på tv
* Äta choklad
* Dricka colalight
* Slösurfa


Mission to myself: re-read Dan Browns books. Got them back today from my LF.

Lunchdejt

I morse skjutsade jag Ami till jobb, sen Kronhallen och hejade på Katja. Till Ami och slöade och pratade med Bodd i telefon. Hämtade upp Jack, åkte till Skranta med kartonger och sen till Pärltuppen för att äta med Jackie. Så där satt vi och väntade på kändiskock. Up my ass.

Skjutsade hem Jack, nu till Ami och snart hämta henne på Skranta.

Just nu regnar det i Charleswood. Bodd skulle till Charlestown och kolla på tv. "För en del vill kanske inte se em-fotboll och liknande på en dålig tv". Jag gillar Bodds och Anders kommentarer. Haha.

Roligaste sms´en kom i morse från Noradarling, men sen dog de när jag frågade den klassiska Jochen-kommentaren. Skämta ju bara =)

Nä. Mungipor upp och sen iväg.

Dagen som var

Först hälsa på folket på Skranta. Sen avslutning nio och sen lunch på strandcafet med ami, elin, ida, bodd och viggo. viggo sussade hela tiden. Sen till Ami. Sen skjutsa henne till Skranta och själv åkte jag ut till Terry och käkade och kollade två fotbollsmatcher,.

Stefan kom hem och jag höll på att garva på mig angående hans koproblem. "Hur stor var den då?" "Tja... det var en medelstor ko". Hahahahhahaha.

Sen körde runt och sen Skranta och körde hem Mia och sen hem till Ami. Och nu soffa och vila. Typ.

Imorgon ska jag diskutera hockey med Jack. Hahhahaa, "Ajaj kapten". Jag garvar fortfarande. 

Dagens ris och ros

Dagens ris Min inkräktare på ryggen

Dagens ros Terry för mat och fotboll

Tillbax i Kga

Juppjupp. Åkte hit på kv'llen, stannade till hos Ami och har nu tillgång till både soffa, tv och internet. Dessutom ingår frukost. Hahaha. Fast det blev sent. Som alltid. Imorgon är det dejting i Kga med olika folk. Emtipset idag gick 50procentigt. Typiskt...

Dagens ris och ros

Dagens ris: Återigen till min dagsform (jag vet, börjar bli tjatigt)

Dagens ros: Till Klucken som finner oss nya vänner och som gör att jag får ont i magen av skratt. Idag har det varit mycket prat och garv, hahaa

Sjuk hemma

Halv sju i morse ringde jag chefen och sa att jag inte kommer ida. Skulle börjat 10. Skallbank. Snor. Hosta. Sovit kasst. Fan.

Pratade med Klara i morse,. Äntligen fick jag vara den som var "pigg" och hon trött. Haha.

Känns som om jag gått en match mot Mike Tyson. Och jag har förlorat rejält. Ont. Slut. Ingen ork. Ingen vilja.

För att pigga upp mig ska jag blänga på nätet efter ny bil. Hade tänkt att åka in till jobbet och hämta kläerna så jag skulle tvätta men tar det på söndag istället tror jag. Orkar inte.

Latööör.

Dagens krasch

Kom till jobbet vid 10 idag. Låg en hel driva med varor ute på parkeringen. Och sen fick jag höra varför.

Killen som kom med färskvaror (yoghurt, ägg, ost etc) hade kört ut två pall på lastbils"bryggan". När han skulle fira ner så sa det bara krasch och bryggan tippade i nästan 90 graders vinkel. Givetvis med resultatet att pallarna stöp i backen. Sen skulle han testa igen. Med samma resultat. Jag säger bara "Don´t try this at home". Det blir tillräckligt mycket röra av ett krossat ägg. Eller en tappad yoghurtkartong. Tänk er då fyra pall av den varan. Krasch. Boom. Bang.

Jag tyckte faktiskt synd om killen.... fast fiskmåsarna kom direkt och tyckte det var kanon.

Så... summa summarum.... det är fortfarande tvärtomt i hyllorna av förklarliga skäl.

Dagens ris och ros

Dagens ris: Återigen till min dagsform

Dagens ros: Givet idag. ZLATAN!

Vi sjunger Zlaaataaan

Ibrahimovic. Grym. Får jag en son i framtiden ska han heta Zlatan i mellannamn.

Idag på jobbet var det en kul konversation:
Anders: "Har du läst tidningen idag?"
Liza: "Nä vadårå"
Anders: "Det är en inzoomad bild på Zlatans hmmm.... kroppsdel....Fan vad stor...a fötter han har!"

Anders kan inte släppa min info om välhängd.

Sen kom dagens roligaste sms. Av min Noradarling. När Zlatan gick av planen fick jag:
" Han fick ju en smäll på paketet... nere vid knät"

Hahahaha. Det där ska jag säga till Anders. Hahahaha.

Kung Zlatan. Och Kalsongfredde som bommade friläge. Skitsamma. Vi vann=) Och jag har 6 av 8 rätt=)

Så hade man fel

Jahapp. Nu har man fått förklarat för sig att man får behålla 30% av det man dragit. Vad i helvete säger jag  bara. Jag ska fortsätta vara sur på pappa staten (fastän Cicci är glad...) Och tack för boerbjudandet hos Micke, hahaha. Ska skriva in det i nästa års deklaration=)

Skatteåterbäring

Alltså. Fick jag inte mer?? Tattarföretag! Om jag nu räknar på mina siffror så får jag det inte att fungera.
Med all bensin - vinst på lägenhet så får jag betala 50% skatt på bensin. Kan inte stämma.

Å andra sidan... nu har jag kommit på det... kanske har inte mitt avdrag för renovering i lägenhet gått igenom (skulle visst bara gälla summor över 5000 kronor. Mitt klinkers kommer inte upp till det. Fast å andra sidan... om man har en billig lägenhet så finns inte de summorna heller. Jaja. Om jag räknar bort det så kanske jag inte ska klaga ändå. Är säkert som det ska vara...

MEN ÄNDÅ! Tyckte det var snålt med ersättning för alla mil jag åker. Så det så.

Det där med kärleksbrev

Hur fan är drygt 300 kvinnor funtade som skriver kärleksbrev till Josef Fritzl i Österrike??? Skriver att han är god innerst inne och blablabla. Alltså, det har ju alltid varit så att "farliga män" fått uppmärksamhet i dessa former under lååång tid. Men Josef Fritzl?? Som låst in sin dotter, våldtagit henne, låtit henne föda 7 av hans barn och dessutom låtit 3 av dem aldrig komma ut ochd et fjärde brände han när det var dött?? Och om jag pratar ur "kärlekssynpunkt"... han är ju för fasen inte ens gubbsnygg!!! vad är det för kvinnor som sitter och skriver till denna man? Vad är det för ålder på dem? Shit. Man kan ju bli gråhårig för mindre.

Pungskott och sen kasta honom åt vilda djur.

Och att vila gör verkligen susen

Hej hå hej hå, vad jag känner mig pigg och kry idag för att jag vilade igår. *Ironi*. Vaknar av hostattack. Skitkul. Skrattade hela vägen till vattenflaskan. Snytandet går in i en ny dimension iallafall, numera är det den där härliga tjocka snorgeggan som kommer ut, den som gör att man tror att man gått ner ett kilo varje gång man snyter sig.

Idag ska jag jobba 10-18. Försöka jobba, rättare sagt. Golvtid. Så om jag inte klagar tillräckligt nu så klagar jag väl mer sen när även fossingarna har börjat gasta.

Fan vad jag känner mig positiv. Fruktansvärt. Igår när jag kom hem så sa iaf pappa att han tyckt jag skulle vara hemma och kurera mig eftersom jag ska åka bort. Och man skulle inte förvärra det genom att jobba som jag gjort. Tyckte nästan att han blev lite gullig där=)

Idag när jag gick ut på balkongen så hade tvättgrejemojen vält. Har tydligen blåst rätt mycket igen (kolla vårt växthus igen...) Iaf.  Om det skulle komma underkläder och blåsa på Västanå så är det mina. Men de är iaf nytvättade...

Nä. Ut och kolla på nätet vad som hänt i världen idag...

Hemskickad från jobbet

Jopp. Kom dit. Kraxade. Skulle hjälpa kund. Fick rethosteattack. Fick åka hem. Ändå är jag piggare nu än mot hur jag varit.

Kom hem. Åkte runt skogen med pappa. Sen Lyxfällan. Sen tv.

I skrivande stund har jag inte ens slutat än. Det jävliga är att jag toktorskar pengar på det här.

Imorgon försök att jobba 10-18. Hostar jag lika mycket då så lär jag väl inte bli långlivad då heller...

Dagens ris och ros

Dagens ris:  Till mig själv som glömt bort kusin!

Dagens ros: Till taxi. Det kan ni behöva. Hahahaa. Klockren kommentar idag:
Taxiförare: "Är det Bolaget idag också?"


Hjärtat i halsgropen

Ligger på gräsmattan. Läser om lärarvikarier som egentligen är aliens. Typ. Och så tittar jag upp från boken. Ger ifrån mig ett kvävt skrik och känner att rysningarna går genom kroppen. Som svar på min reaktion får jag en blick som säger att jag är en idiot och så går Smulan till syrénhäcken istället. Satans kattusling som skrämmer mig så och smyger så tyst. Haha.

Sen blev det action. taxin kom och jag försökte beordra Klucken till Bolaget på spiontur men hon satt upptagen med beloved Försäkringskassan. Inte så att jag avundas dig om jag säger så=)

Så nu ska jag klä på mig och sen slänga i lite larver åt firrarna. Sen jobb.

Och förlåt kusse.... igen... jag bokar alltid annat när vi bestämt...

Börjar bli ett proffs

Jopp. Eller så är det inte tillräckligt smart... har läst klart Tyskungen nu. Jag tog mördaren och andra incidenter innan det nämndes i boken. Bara att inse. Jag är en bra detektiv.

Nästa bok? Hmm... har inte bestämt mig än. Tror jag ska läsa klart den där tredje boken av John Ajvide Lindqvist som jag börjat med. Är ju typ en novellsamling. Är inte riktigt nöjd med dem om jag ska vara ärlig. En del känns som en åttondeklassares försök till en bra skräckhistoria. Hmm.. Ähy. Jag läser klart den så den kan komma in på hyllan igen.

Men först... tamtadaaaam.... toabesök. Ovanligt. Sen gräsmatta en timme och sen dusch inför jobbet. Måste bara komma ihåg snorpapper ner på gräset. Är illa med snoken idag. Också...

Blåser bort

Det var då fan vad det blåser idag. Ligger ute på balkongen och läser Cammilla Läckbergs "Tyskungen", nästan så att jag inte behöver bläddra själv utan kan låta vidnen sköta jobbet.

Och snorig.

Och tvättar. Underkläder. Blir fasen inte mycket smutskläder när det är såna slappardagar nu för tiden=)

Förkylning in i nytt stadium

Oh my lord vad jag har hostat i natt. Och när man har hostat tillräckligt mycket så drar man sig för att göra det, eftersom det känns som om man hostat sönder inombords.

Blåste storm i natt. Måste ha gjort.

Idag försöka vila, sen jobb fyra till elva. Jag börjar känna att min kropp strejkat för länge sen nu...

Dagens jobbflirt

Haha. Det är nog två.

Nummer två (ej favvoflirten), var med han "gymkillen". Jag snurrade nåt i stil med "Du är alltid välkommen här" och han tog det nog helt fel=)

men nummer ett. Haha. Söt kille, 25årsålderm eller nåt:
Kille:"Jo du, jag måste fråga dig nåt"
Liza: "Öhh, jaha vad kan det vara då?"
Kille: "Jo, har du alltid stavat ditt namn med z? Alltså från födseln?"
Liza: "Japp det har jag, är född sån"
Kille: "Fan vad coolt"

Och sen gick han ut efter att ha önskat mig en fortsatt trevlig kväll. Mer såna till min kassakö tack!

Dagens ris och ros

Dagens ris: Återigen min dagsform. Helvurt. Det känns då inget bättre.

Dagens ros: Till mig och Ica maxi som gjort ett bra jobb ihop. Ica maxi som börjat sälja hemmagjord isglass på påse och jag som frysit in skiten. Klockers!

Sjuka jag

Och inte bara av en anledning heller-

1. Sjuk på riktigt. Snor, hals, huvud, feber.

2. Sjuk pga att jag frågade mig fram igår. Hahaha, Klucken... var det inte lite fördom om oss? =)

3. Sjuk eftersom jag vaknar klockan sju. Fast  jag somnade kanske halv två. Måste försöka sova lite på förmiddagen, men det skiter sig väl.

Dagens ris och ros

Dagens ris:  Till mitt smaksinne som är noll och obefintligt

Dagens ros: Till mamma som rödje hos fiskarna.

Aktiv förmiddag

Varför känns allt tusen gånger värre när man är sjuk? Städade åt firrarna, mamma kom upp och hjälpte till. Det tog typ en timme. Sen gick vi ut med hundarna, det tog typ en timme. Sen handlade vi. Det kändes som en timme.

Och nu? Ska nog lägga mig på gräsmattan eller balkongen, njuta trekvart och sen duscha för att åka till jobbet. Jublande glad.

Iprenmannen

Nädu... inte ens han kan fixa mig. Igår snortade jag nässpray. Jag vet inte om jag blev bra, tvärsomnade iaf efter en överdos i snoken. Vaknade, med hela kranen full av slem från nån annan planet. Och svettas. Och har ont i halsen.

Jobba 14-23. Kanske ska ha en papperstuss i näsan som samlar upp snoret i den vänstra näsborren. Är ju den som rinner. Åsså kanske folk tror att jag blöder näsblod och är snäll för en gångs skull. Hmm. Bra idé där..


Nu? Måste rengöra åt firrarna. Måste. Kanske...

Dagens ris och ros

Dagens ris: Till min dagsform med rinnande näsa, halsont och feber.

Dagens ros: Till Micke och Cicci som tack för inbjudan! I like! Nästa gång... =)

Nä inget kul

Idag har jag haft frossa. Inte solfrossa. Inte fyllefrossa. Utan förmodligen feberfrossa. Det är jättekul när man jobbar. Inte. Om jag får dagens ris som den snorande kassörskan så är det nog befogat. Men det är inte något jag valt själv.

Idag har jag också fått ett varningens finger från en alkistant. Hon tyckte inte jag skulle vara i solen mer. Och om jag skulle vara i solen så skulle jag smörja in mig med solskydd. Fast jag förklarade att då tar ju solen inget. Och då svarade hon: "Det gör den visst, den tar lika mycket! Om du fortsätter som du gör nu visar det sig när du blir gammal. Då får du rynkor. Kolla på mig!". Jag hade inget att svara emot. När jag kom hem sa mamma att jag borde svarat att det alltid finns Botox.

Blev inbjuden på grilla under kvällen, tack för det men vi tar´t nån annan gång=) Här hemma var det vildsvinspremiär och sen spelade vi Plump.

Nu soffa snart. Jobb imorrn 14-23. Jihoo. Undrar om jag ska ladda med mer Alvedon och nässpray då...

Liket lever

Min beloved laptop is alive. Äntligen. Så nu står den på golvet i sovrummet med datahögtalarna inkopplade och saknar internetanslutning. Men det går att poppa ner till gräsmattan...

Käkat räkor på kvällen ute. Kom nyss in.

Och hur jag är nu? Snorig, ont i hals och kliande. Fantastiskt Flizan.

Svettisch

Det rinner om mig. 32,2 grader på balkongen. Knappt 25 inne. Pratat med chefen. Om jobb imorgon, ändrad tid. Pratat med Elin. Om EM. HIhi.

Nä. Toa nästa och sen ut och svettas igen.

Man kom ju långt

Kom in på toa. Sen sa magen sitt. Sen ringde jag chefen och sa mitt. Så resultatet blev att jag är hemma idag. Med min älskade mage. Som splashar och har allt annat än bajsbrun färg. Intressant att veta va...

Istället käkade jag frulle. Försökte. Sen jobbade jag lite åt pappa genom att kopiera licenser. Och nu? Nu ska jag och magen umgås igen.

Nu är det kämpigt

Igår somnade jag vid halv nio. Det är inte speciellt bra. Sen vaknade jag lite då och då och blängde tv. Fyra i morse vaknade jag av att jag var kissnödig. Somnade om och vaknade nu när klockfan ringde.

Sorry att jag inte svarade Ami när du ringde men jag sov. Och vadå att du inte fått inbjudan och bjuder in dig själv?? Vi har ju planerat det där på lördagen!!! Börjar fundera hur mycket du fått i dig egentligen ;)

Nä. Halta in på toa och duscha och sen 9 timmars jobb. Grejen är att jag inte har ont i fötterna precis men när jag ska gå så känns det inte bra och jag haltar fram. Blä.

Ikväll räkor. Alltid nåt.

Och värsta finnen har jag ju lyckats fått på hakan oxå. Jippie. En sån där invärtes som är som en bulle och gör ont. Helvurt.

Gårdagens ris och ros

Slocknade igår då här blir gårdagens ris och ros:

Dagens ris: Till mina fotleder. Kommentar överflödig.

Dagens ros: Till Tommy J som var så lugn och pedagogisk när jag fick damma av lite skott=)

Älgskjutning

Flajzan följde med pappa till funktionärsskjutning på älgbanan. Jag fick oxå testa. Första gången i mitt liv. 2 serier med Tommy Johanssons automat. Hihi. 4-0,4-0,3-0,3-T. Hihihi. Inget "godkänt" men mer än godkänt för att vara första gången ever=)

Morgonstund har tandkräm i mun

"Andra sidan är ni klara"
"Jajamänsan fattas bara"

"Ge mig ett J"
"J"
"Ge mig ett O"
"O"
"Ge mig ett B"
"B"
"Ett B till "
"B"
"Ge mig ett A"
"A"
"Vad blir det?"
"Jobba jobba jobba"

Taggad. Hahaha.

Cicci: kanooooooon. Du tog planeringen redan ett steg närmre finslipning med var och när man sover ruset av sig. Jag ska greja en tshirt med Plushenko på. Hahaha.

Anonym: Visst va de najsiga??!! Fallens afton 14e? Oh yeah. Planerat och klart in i minsta detalj ;) Ska du med? =)

Mello 2009

Cicci!!  Jag har nu kollat transportmedel. Och hade dig i mina tankar. Lyssna på det här:
Stockholm - Helsingfors båt
Helsingfors - Moskva tåg

"Cause I believe in ME" =)

Nuru tjejen e det bara finslipandet kvar!

Dagens ris och ros

Dagens ris:  Till dem som hade företagsgrej i indiantältet och tjoade och tjimmade så jag inte kunde koncentrera mig på korsordet. (Jag vet inget annat ris... jag har varit glad hela dagen konstigt nog så måste hitta på nåt iaf...)

Dagens ros: Till nagel-Christina som alltid ställer upp på mina designidéer!

Jag blir glad av mina nya naglar

Hahahaha. Jag älskar dem. Lizas egna design. Hahaha. Christina såg fram emot nästa idé. Och... man blir glad av motiven=)

Hahaha. Se och njut =) Ibland är jag bara för bäst=)


Efterlysning

Behöver någon som smörjer in mig på ryggen så jag slipper bli kräfta. Och så efterlyser jag korsordslösningen. Tror fanimej att jag löst nåt galet. Hmm...

Klucken och jag har bra teorier. Jag säger bara jiiiizuss.

Dagens ris och ros

Dagens ris: Till mig själv som pajar naglar kvällen före jag ska till ny fixning. Shame on me!

Dagens ros: Till Tarja för äkta tonårssnack i telefonen (vi pratar låååång tid). Min extramamma som alltid får mig på gott humör. Tack!

Bra start på dagen

Jag är lättroad. Bara att inse. Men jag är lite sådär halvlycklig nu på morgonen. Givetvis inte för att jag ska iväg och jobba, jag är trött så in i Norden, men ... jag tvättade arbetskläderna igår. Så idag är de fräscha. Som nya. Jag fullkomligen älskar mitt sköljmedel. Och tvätten har hängt ute. Det innebär att det har en fräsch lukt bara av det. Fantastiskt=)

Dessutom är min favoritparfym på plats igen. Bara en sån sak. Har ju varit lite tomt utan den nu i alldeles för lång tid... Bara därför skvätte jag på lite extra. Just nu känner jag mig som en luktbomb. Massor av snajsiga saker att sniffa på. Nytvättat hår. Deo. (Hmm kanske inte sniffar på den).  Alien. Sköljmedel. Frisk luft. You name it...

Nä. På med byxor (som också luktar smaskens) och åk iväg till jobb. Och genast blev jag mindre happy. Men imorgon. Imorgon. Då ska jag ligga på balkongen hela dagen. Vid tvåtiden går jag ner på gräsmattan. Och på kvällen sitter jag längs husväggen. Regnar det imorrn slår jag sönder något.

Dagens ris och ros

Dagens ris: Till hårvårdsproduktstillverkare. Hur tänker man när det är 250 ml i schampoflaskan och 200 ml i balsamflaskan? Resultatet blir ju för fanken att balsamet alltid tar snabbare slut än schampot och det blir alltså oordning i flaskinköp.

Dagens ros: Till världens bästa morbror Bertil! Nu är jag som ET ett bra tag till =) Kram på dig! 

Sista tidiga morgonen

Ja iaf den här veckan. Fyyy vad jag är trött. Åååå vill inte.Men nu äör det bara att hoppa in i duschen, slänga på sig kläder och sen jobbet. 7-16. Sen hem. Grilla med morfar och morbror och sen sova. Sova. Sova. Sova. För imorgon är det dags igen att jobba. Fast då är det 16-23. Hujedanemej.

Ha en bra dag=)


Update: Bytte med Christian (han ringde ju och hade sån bra ursäkt för att inte kunna jobba dag) så imorgon kör jag 8-16 och Christian 16-23. Det innebär typ att jag iaf får lite längre sammanhängande ledighet. MEN. Jag missar en dag i solen... igen...

hits