Vinterfunderingar

Asså den här vintern har ju gått till historien. Ofantligt mycket snö. Ofantligt kallt. Och att vintern håller i sig så länge. Vi brukar ju prata väder i Sverige men detta är extremt. Iaf. Läser ju tidningarna och deras varningar om snökaos och stanna hemma och stormvarning och höjda priser och snöspadebrister och... you name it. Idag kände jag dock att måttet var rågat. Som alltid när det blir kallt och snö så pajar kollektivtrafiken. Så är det varje år. Idag var det kaos i Stockholm eftersom folk stod och köade och ingen visste nåt. Då har Expressen intervjuat en tjej som skulle till skolan. Och stackars tjej. 24 år gammal och skulle till en privatskola vid Sveavägen. Och sen citat: "Är du ordentligt påklädd?
- Nej, jag håller på att frysa ihjäl. Har inte ens vantar på mig. "

Har man för i helvetet råd att gå på en privatskola så borde man rimligen ha råd med ett par vantar. Och hur dum får man vara? Termometern visar över -20 grader så borde det inte vara logiskt att klä sig varmt? Säg samma citat till en uteliggare i dessa tider och du får stora långfingret uppkört nånstans. *Vilket osökt leder mig in på hur många som verkligen har frysit ihjäl i år... *

Jag ska inte säga att vi är ett dugg bättre i vår del av landet, MEN: det är fruktansvöärt konstigt att det som räknas som vanlig vinter hos oss klassas som kaos i södra Sverige. Och då allra helst storstäderna. Med så många välutbildade ingenjörer och konsulter och fan och hans moster som ni har så borde ni också kunna klara av någon decimeter snö. Vet inte hur mycket som kommit i storstan men tvivlar på att det är lika mycket som här. Visst, inträffar olyckor här oxå men i de flesta fall handlar det om okunskap vågar jag påstå. Körde till Valbo i fredags när skiten började. Inga som helst problem. Problemen kommer när folk som borde stannat hemma inte gjort det. Att ligga och puttra i 50 km/h på motorväg är inte att anpassa hastighet och höja säkerheten, det är att bidra till fler idiotiska omkörningar och är i sig en trafikfara.

Det bästa jag läst i tidningen idag var Reinfeldts intervju. Citat : "Vintern är en av våra årstider." Grattis, en storstadsbo som insett detta. För jag fattar inte. Ärligt talat. Varje år är det samma visa. Folk chockas av blixthalka. Folk fryser. Folk har inga snöspadar. Ändå kommer vintern varje år så det borde rimligtvis inte vara någon större överraskning. Jag köper argumentet om man kommer från Afrika och tillbringar sitt första år i Sverige. Men år 2 så säger inte afrikanen att den blivit överraskad. Den säger att det här var jag med om förra året. Men inte stora delar av svenska befolkningen. Snacka om minne som en guldfisk.

Efter att Röda Korset ertappats med bidragsfiffel så kommer jag att starta en egen insamling. Alla intresserade kan sätta in en tia eller två på kontot. Märk bidraget med : "Vantar till huvudstaden."

Blev faktiskt lite ledsen

Läste att Phil Harris dött av en stroke. 53 år gammal. Min favvo-kapten i Dödlig fångst. Cornelia Marie. Fan då.

Killbesök i sängen

Han är lite hårig och han river mig lite lätt. Vidare låter han konstigt och luktar lite annorlunda. Men vi myser på ett tag till innan jobbet. Grannkissen Findus och jag =) För tillfället ligger han i den ena halvan av sängen och jag i den andra.

Målade typ en tredjedel till idag i tvätstugan. Nu är det bakom maskinerna kvar. Typ.

// Jobb kl 15

Som en riktig ungkarl

Hej och hå. Jag har sagt det förr och kommer säga det igen. En bra kvinna reder sig själv. Idag har jag pantat, åkt iväg med papper och kartong, varit med och knackat ner is från taket, målat en tredjedel av tvättstugan, köpt mer färg och nya lysrör, tvättat två maskiner, hjälpt till att laga en torktumlare. Till lunch kalla revbensspjäll och nu till kvällen fläsk med löksås. Nu i sängen med chips och överbliven vitlöksdipp sen kräftorna. Och på TV´n leker Pierce Brosnan i Goldeneye. Jag känner mig ruggigt macho. Om jag hade kunnat skulle jag gjort en liten måndagsrunk för det tror jag att killar gör när de är stolta över sig själv.

// Izabella Scorupco - dagens babe


See reflections on the water
more than darkness in the depths
see him surface in every shadow
on the wind I feel his breath

Goldeneye I found his weakness
Goldeneye he'll do what I please
Goldeneye no time for sweetness
but a bitter kiss will bring him to his knees

You'll never know how I watched you
from the shadows as a child
you'll never know how it feels to be the one
who's left behind
You'll never know the days, the nights,
the tears, the tears I've cried
but now my time has come
and time, time is not on your side

See him move through smoke and mirrors
feel his presence in the crowd
other girls they gather around him
if I had him I wouldn't let him out

Goldeneye not lace or leather
Golden chains take him to the spot
goldeneye I'll show him forever
it'll take forever to see
what I've got

You'll never know how I watched you
from the shadows as a child
you'll never know how it feels to be so close
and be denied
It's a gold and honey trap
I've got for you tonight
Revenge it's a kiss, this time I won't miss
now I've got you in my sight
With a Goldeneye, golden, goldeneye
with a goldeneye, goldeneye.

Kräftdax

Skit i att kolla kalendern, kolla i frysen istället! Jag och kusse åt kräftor igår med den obligatoriska vitlöksbaguetten och vitlöksdip. Fasen vad smaskigt! Jag ska införa kräftätning en gång i månaden.

Är lite dålig med uppdateringar, I know... och inte blir det bättre idag. In i duschen och sen jobb 10-20 och sen hem till direktörn.

Och jag och Fia gör det gratis :D Hahahaha.

Tjarå!

hits