Pirat-trean

Glömt att berätta att kusse och jag hade dejt igår. För det första hade inte Österns öppnat än så vi käkade på nian. Sen dejtade vi Jack Sparrow and his crew (fasen vad jag börjat engelskat till mig). Okej. Den var lång. Men okej. Det gör inget. Orlando är ju hot hot hot.

Roligast... hmm... oavgjort mellan reklamen innan (klamydia och kondom på barnfilm) eller killen som skulle kräkas efter 20 minuter och som satt bredvid mig. (Jag satsar fortfarande på att han tyckte filmen var scary. De kom aldrig tillbax.)

Apropå killen med spya. Vi satt och räknade. Måste ju ha varit typ 200 spänn som pappan "kastat bort". Minst. Och apropå 200 spänn. "Två tuttisar Jacob, två tuttisar åt helvete!". Åh vilken klassiker, måste nästan ringa Klucken och kolla om hon minns det... Hahaha. Tuttisar= Teenage Mutant Hero Turtles (när de var inne första gången). (Citatet sades vid fyrverkerier.) Hahah.

Sångfågel

Herregud säger jag bara. Ola, my Ola, would kill me if he knew...

Idag har jag rimmat och varit rolig. Flera gånger om.

ex (från skolvärlden): Tagen från O´Learys....
"Don´t be silly, be a smarty. Come and join the last mentorstid party"

eller:

"I need money, to buy me a honey" (20 kr till avslutningsfesten).

Ni ser vad jag varit kreativ. Min allra roligaste grej kan jag inte nämna. Men som sagt. Ola, my Ola...

Död älg

Idag såg jag en död och påkörd älg längs med Hedesundavägen mot Tärnsjö. Jag kan inte släppa synen. Frågar mig - vem tar hand om sånt? Jag vill inte ha en döing liggandes i vägkanten, varken om jag kommer med bil eller med cykel.

Eller har polisen fullt sjå med fortkörare? (Läs tidigare inlägg)


Gnäll på trafiken

Jag vet inte om jag ska gnälla på förarna eller på polisen. Bara för att vara på den säkra sidan så gnäller jag på båda.

Förare: Om det är 90 km/h i hastighetsbegränsning så var vänlig och håll detta. Jag förstår om det är dålig sikt att man väljer att köra saktare, men bitte.... kör då åt sidan. Idag har ett stycke Volvo 740, modell äldre, färg beige, kört 75-80 km/h på en 90-sträcka. Inga konstigheter varken med väder eller sikt eller annat. Jag stör mig. Det är inte undra på att det blir trafikolyckor eftersom såna bromsklossar irriterar folk bakom som då känner att man tar varje chans att köra om.

Polis: Varför sätts så mycket in på fortkörare? Är det inte mer okej att köra tio km/h för fort och att trafiken flyter än att köra minst 10 km/h för sakta och skapa köer? Men nej då. Vem som helst kan ut och köra bara man kör sakta.

Blä.

Folkbokföringsadress

Jepp. Jag ringde. Jag fick prata med mindre snabb person. Jag blev vidarekopplad. Jag förklarade att jag inte fattade varför jag blev vidarekopplad. Jag sa tack och hej och var inte ett dugg klokare.

Efter två timmar ringer den snabba upp. Hon ska ha beröm. Hon förklarade varför det hade blivit tjafs med min nya (läs gamla) folkbokföringsadress. Men nu finns jag till igen. Tack Skattemyndigheten.

21 fast ones

Utmanad av Solveig.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4-vad står det där
?
inte skriva utförligt om varje enskild punkt utan kan försöka sammanfatta

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
luft

3. Vad såg du senast på TV?
Nyheterna tv4 i tisdags

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
19.50. (fel, 19.48)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
en tickande klocka

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
jag gick till bilen från café paris med bodil

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökning?
mailen

8. Vad har du på dig nu?
strumpor, underkläder, diadem, fred perry-skor, jeanskjol, vinrött linne och russell athletic munktröja

9. Drömde du något i natt? I så fall vad?
att jag var stureplanskändis

10. När skrattade du senast?
när jag pratade med bodd på paris

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
bokhyllor och annat trist skoltjafs

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
alltid. ser konstiga saker varje dag

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
ett bra sätt att avsluta dagens bloggande på

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
pirates-ettan. Tänkte försöka fräscha upp minnet innan söndag.

15. Om du blev multimiljonär - vad skulle du köpa då?
resor och massvis colalight

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
att jag tänker fula tankar om folk som jag inte säger högt, så medan jag är trevlig kan jag sitta och vara otrevlig i huvudet

17. Tycker du om att dansa?
nopp

18. Vad ska dina barn heta, pojke resp. flicka?
maximilian/sebastian eller josefine/emilia (kanske...)

19. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
ja, iaf ett tag

20. Vad vill du att gud ska säga när du kommer till pärleorten?
middagen är serverad

21. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
den som vill=)

Pensionärsgränsen nådd

Idag har jag placerat pengar. Jag har suttit i två bankmöten och sett viktig och kunnig ut. Sen gick jag och köpte flashkuddar på hus no 4 och betalde soffan. Sen åkte jag och hämtade Bodil och fikade på Paris. Jag tog en mörk ciabatta (vuxenvarning igen) och var tvungen att toppa med cola light. Cola lighten påminner mig om att jag bara är 27 ½ år. Inte 77 ½.

Nu ska jag flytta de kvarvarande pengarna till ett konto. Jag spyr snart över min vuxna medvetenhet.

Dagens roliga: jag är fri från lån=)

Lättroad

Muntlig fightclub är det roligaste hittills idag. Och se där. Hittills kom med igen,. Rättstavat och allt ;)


Skiter i om folk har åsikter, hos mig är de number one.

Stillade mitt Max-begär igår (minst 3 veckor) och åkte till Örebro och satte mig vid Marieberg, utomhus, med en Friscoburgare. Ni vet den som de gör reklam för som Max-monstret vill ha. Jag fattar inte varför. Den var inget speciell och jag föredrar det gamla goda. Det blåste som fasen men jag trotsade vädret och satt ute med en bok och läste i solskenet. Kände mig äkta pensionärig, men mådde bra.

Resultat? Boken utläst igår, började på ny och har 70 sidor kvar. Bra Liza. Stabil fart!

Idag ska jag få pengarna för lägenheten. De ska jag sätta sprätt på direkt; ska betala soffa och tv och sen placera dem. Bankmöten gånger två. Inte illa. Fler pensionärspoäng.

Bokslukerska

Jag har kommit in i deckarträsket. Rejält. En bok om dagen typ. Måste vara fullt godkänt. Risken är attv jag försämrar min procent eftersom jag nu har längre arbetsdagar. Haha.

I like. Trots vad andra tycker.

Krutov in action

Det är kul med hundar. Det är kul med ny kamera=)

                     



                      
Skolkort, klass 1           Skolkort klass 2           Tiggande hund

Däremot fattar jag inte hur man gör för att komma åt gamla bilder. Är ju fler med ju . Jag får filura på saken.

Klagomål Svensk Kassaservice

Känns som om jag har tappat gnistan att klaga den senaste tiden. Men nu är det dags igen.

Fick idag utbetalningskort från Radiotjänst där de betalade tillbaka 499 kr. I brevet som följde med stod att dagligvaruhandeln kunde hjälpa mig, jag förstod att det inte stämde men testade ändå. Men icke. Konsum hänvisade mig till stans postkontor. Och det köpte jag. Skulle bara testa.

Kom till Kassaservice. Tycker det är lite gulligt att det heter SVENSK Kassaservice. Bara för att vara på den säkra sidan så jag inte hamnar på Norsk eller Serbisk Kassaservice. Iallafall.

Jag gick in. Tittade på klockan. Slapp ta kölapp. Efter 1 minut 48 sekunder så är jag utanför dörren med 464 kr i min hand. Jag begriper inte varför de ska ha 35 kr i expeditionsavgift för något som tar sån lång tid.

Följdfråga: hur gör man för att bli av med den? Kan jag säga till den alltid lika glada tanten (obs, ironi) att jag vill ha det insatt på konto? Jag förstår mig inte på systemet.

Kul väder

Sägs det inte att solen jämt skiner i Karlstad? Borde den då inte åtminstone vara bakom lite moln 6 mil därifrån? Men nej då. Här vräker det ner regn. Det är så uppmuntrande.

Jag sitter på jobbet igen. Klockan är snart sex. Jag vet fasen inte vad jag ska göra annars. Har varit och handlat lite frukt. Beställt biobiljetter. Men sen då? Åka hem och pyssla, men hur kul på en skala är det.

Blä.

Anti.

Dessutom har jag gett mig fasen på att inte göra en sak. Äkta vuxen. Sagt vad jag tyckt och nu ska jag skita i det. Men det är lockande... jaja. Skaka av mig motståndet och känna att jag kommit en bit på vägen med mig själv.

Fick ett förslag från tre av brudarna idag. Haha. Asså, varför inte, men hmm.... haha. Sen hade vi riktigt girltalk i en halvtimme. Jag gillar sånt.

Av killarna så har jag idag fått en klapp på axeln. Det tar jag som positivt. Jag har även fått höra om gårdagens match GIF-Bajen. Samt att jag är pimpad. Hahaha. Det  var nästan dagens roligaste. Kyss mina fötter=)

I don´t like mondays

Boomtown Rats superlåt är så sann. Nu är den dessutom reklam har jag hört.

Igår fotboll, Gefle vann över Bajen=) Sen hem och slockna. I morse var jag übertrött och satte mig i bilen för att åka till pissiga Kga. Jag vill tillbax.

Och nu har jag skänkt bort bordet oxå. Blir bättre så.


Klucken ska få för grisbonde.

Min allra goaste vän

Är hon inte så underbar? "Fånga ögonblicket...."



12358-29

Älskade lilla Dreva, lipa inte=)

Ovärderlig

Ej till salu. Min, bara min.

image28

Middag med min direktör

Tennstopet=) Sen hade vi utryckning. Mer sen, orsk int nu. Liza gillar sin dirre fast hon känner sig som ett as (missade ju nätdejten med min idol imorse, flåååååt).

Nyklippt

Oh yeeah. Sist jag klöpp mig var i påskas förra året. Inte illa pinkat. Så nu var jag till Nina och har en frisyr=) Det försvann 10 cm men likförbannat är det aplångt. Tycker jag. Kan förstå att folk tyckt att håret varit långt innan. Nu har jag varit überambitiös och bokat ny tid för både klippning och färgning, Jag måste skärpa till mig så inte folk tror att jag blivit ytlig. Ögonbryn, hår och naglar på samma vecka. Kan jag bli mer tjejig? Dessutom funderar jag på att handla kläder, men det måste jag lugna mig med. Jag kan inte bli allt jag inte varit på en och samma gång.

Varit och lunchat med Jimmy och Oskar. Det blev Pråmen med kanske en ny ägare? =) Jag käkade sallad. Fanns inget jag gillade. Så blev en husets som va med räkor, kyckling och bacon (!?). Jah krävde extra fetaost till. Det mest lustiga var att jag högt och tydligt sa: "Vad är sunksallad??". Sen såg  jag att det stod skinksallad. Men det VAR otydligt. Oskar tyckte inte att jag kunde bete mig när jag sa att det var sunk.

Klucken och jag möttes på prix. Vi babblade skit och ställde på varann. Like old days. Sen va vi in på Systemet och där tömde jag hyllan på Julecider. Killen i kassan garvade. Dessutom hade de sänkt priset med 2 kr 80 öre per flaska. Har någon någonsin handlat på rea på bolaget?? =) Haha. Så nu har jag 12 flaskor hemma och 2 i kylen. Borde räcka ett tag. Hoppas de får in fler så ska jag dit och hamstra.

Ikeashopping

Värsta fyndet att bli family-medlem. Plädarna som mamma skulle ha kostade då halva priset=) Köpte en uplight till päronen (i och för sig på mammas kort, haha) och hämtade ut min glasskärm. På vägen hem fyndade jag räkor för 20 kr kilot. 2 kilo fick komma med hem till frysen. Nu är det som det brukar vara igen. Lizas frys i Älvkarleby rockar=)

Varit ut 2 dar i rad med de tre musketörerna (Dreva, Bullen och Krutov). Drevus fick bada idag och fick en dubbel schamponering. Min hund. Så det så=) Bullfjärt kutar runt halva skogen och Krutov har knäck i öronen och kallas numera Bajsmannen.

Livet leker. Till måndag morgon.

Mitt liv i kappsäck

haha. Alltså. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Egentligen borde jag knäppa dagliga kort för att se förändringen. Igår hämtade alltså Tarja och Terry tv´n. Det blev en lååååååååång kväll. Ingen dator, ingen tv. Låg och läste men tröttnade efter 180 sidor. Sen lyssnade jag på mp3 och sjöng högt. Och sen? Sängen och läsa lite mer av Ian Rankins bok. Slocknade efter en stund. Klockan ringde kvart i åtta. Somnade om till kvart i tio. Haha.

Förtydligande till NewMe: Jag ska flytta från Karlskoga och håller på att tömma lägenheten. Tv har jag i Älvkarleby (dit jag flyttar) så det är onödigt med två=)

Igår tömde jag jobbet. Så nu har jag två flyttlådor i bilen, varav en funkar som kappsäck där jag har "aktuella" grejer. Kanske man skulle sova i bilen när man ändå håller på=)

Jag gillar min mat dessutom. Kylskåps- och frysrens. Igår blev det bakpotatis och idag hamburgare med bröd. Känns som om det blir fler hamburgare nästa vecka. Och kycklingfilé. Är det enda jag har kvar. Fel, nu ljög jag:

Frys:
* Hamburgare, kanske 8 st
* Kycklingfilé
* Pommes
* 6 skivor rostat bröd

Kyl:
* En rödvinare
* 2 burkar sparris
* 1 burk fiskbullar
* Lätta
* Senap
* 4 cl tequila
* Fun light * 1,5
* 2 lättdryck
* 1 Norrlands guld
* Sötsur sås
* 0,5 dl riven ost
* 1 burk bönor av någon sort
* Gul lök

Värsta middagen ju=)
Åsså har jag lite pasta i ett skåp.

Tack Eva och Stefan för gratulationen=) Vi får se om det blir någon Stampe i framtiden=)

En skön helg är över

Tack och lov är det bara tre dagar denna vecka. Eller två för min del. Hoho. Idag ska tv´n bort. Jag kommer att ha så tråkigt om kvällarna. Tur att man har mycket planerat.

På återhör.

Grattis Serbien

Fast det är ändå inte helt okej. Faktiskt. Blä. Skit med det här med röstningen.

Lesbisk kampsång? Kanske. Inte vet jag. Just nu är jag bara glad att jag slipper fontänbadet.

Och 7 av England

Tack tack för det. Tråkigt. Riktigt.

Kanske Island också?

Kom igen nu! Ja 10 iaf... och Finland 12, men det e helt okej.

Tack Norge

Men sluta bua ffs. E ju samma som alla östländer gör. Grannröstar.

Nu då

Norge MÅSTE ge oss 12 poäng. Annars....

Börjar redan tröttna

Asså, vad är meningen? Ha en inbördes beundrantävling istället. Det här liknar ju ingenting.

Hur röstar folk?

Asså... fontänen kommer närmare och närmare. Varför röstar inte folk på bra låtar? Bort med paktandet. NU. Bojkotta spektaklet om det ska fortsätta så här. Jag gillar Ola iaf

Lizas melodifestivalstips och nakenbad

Av 24 kan jag tänka mig 4 som vinnare.
Utan inbördes ordning.
Vitryssland, Finland, Sverige och kanske Serbien.

Om Ukraina vinner ska jag bada naken i fontänen utanför café paris.

Hur tänkte jag?

Inte alls, som vanligt. Antar jag.

Var ner på Hemköp. Såg Carrot snacks. Torkade morötter. Borde ha anat oråd, men jag gillar ju morötter. Jag gillar inte morötter längre. Inte torkade iallafall. Det var bland det vidrigaste jag ätit. Och dessutom var det dyrt. Nu äter jag Geisha istället. No more hälsotänk. Geisha kan man alltid lita på. Morötter är opålitliga.

Min, bara min

Fast hon ser så uttråkad och sur ut. Lizas hund, så det så. <3

12358-27

Dagens citat

Bodd på Vita rummet: "De har bra priser på Hus nummer 4". (Bakom Bodd går anställd på Vita rummet, haha)

Klarade jägarexamen!

Japp! Nu är jag godkänd på allt som jag gjort. Och allt i första försöket. Känns riktigt gött. Har högvilt kvar men det blir väl först i höst och iaf ingen brådska.

Gårdagen?
1. Säker hagelvapenhantering - inga problem.
2. Avståndsbedömning - inga problem. Var nära att skjuta på gåsen som kändes hur stor som helst men gav 17 i det eftersom den var bakom trädet. Haha.
3. Lerduveskjutning - skraj. Träff-träff-bom-träff på 2a-träff (här visste jag att jag var klar så jag kunde inte koncentrera mig riktigt) - bom. 4 av 6. Godkänd. Wiiie. (Krävs 4 av 6)
4. Säker kulvapenhantering - inga problem.
5. Precisionskytte i skjutstol - 4 skott inom en snusdosa på rad - inga problem. (4 inom 12 cm)
6. Precisionskytte med jägarstöd - 4 skott inom 10 cm - inga problem. (4 inom 17 cm)
7. Var sprudlande glad och ringde pappa. "BAAAARA RÅBOCKEN KVAR", kunde inte hålla mig=)
8. Hagel, markmål mot löpande råbock på 20 m. 4 skott, 2 på väg ut, 2 på väg in. Kändes osäkert, men provledaren hojtade "full full". Fick se sen - inga problem. (Krävs 28 hagel på träffbilden)
9. Käkade smörgåstårta med den grupp jag hoppat in i med skjutningen. Alla klarade sig, lycka=) Och god smörgåstårta. Tack Jonas i hmm Pålsboda? =)
10. Sa hej till my little Jörgen. Med gottepåse=)
11. Pratade i telen hela vägen hem. Wiie.

Ja, typ så=) Nu är det väl "bara" att söka vapenlicens och köpa bössa. Och nu ska vi träna. Mer avslappnat, nu är det bara för att bli ännu bättre ;)

Sympatier

När du är ledsen så är jag ledsen. När du är arg är jag arg. När du är besviken är jag besviken. Ta ingen skit. Jag tycker om dig!

Lerduveskjutning

Asså. I söndags var jag till Höghult och skulle testa på alla delprov. Jag var så besviken så jag nästan grinade när jag åkte därifrån. Träffade en jävla pissduva av kanske 15. Igår skulle jag till Örebro på teorin f ast jag är färdig. Frågade min lilla lärare om det inte fanns möjlighet att kunna träna som idag. Jodå. Klockan nio.

Så nu har jag varit där. Har kanske bommat fyra eller fem duvor av kanske 30. Fan  vad nöjd jag är. Underbart. Och 8 kulskott inom en snusdosa.

Nu jävlar är jag taggad. Imorrn gäller det. Jag skiter i om det blir omprov.   Nu vet jag att jag kan iaf.

Wiiie. Och Systemet får bidra till en tackpresent. Allt i jaktens tecken=)

Bilder på voffsen

Tyvärr har jag inte hittat min kabel till den andra kameran, så de bilderna kommer sen. Lite potpurri från denna helg. Visst blir väl bilderna större om man klickar på dem? =)




 

Måste bara säga att jag två sekunder innan denna trycktes av hade alla tre hundar med på ett bra sätt i kameran. Suck =)


Bild 1: Krutov i blåbärsriset.
Bild 2: Bullen sitter still och låter lillryssen få kommai närheten.
Bild 3: Liza har kommit med världens roligaste leksak, ett gammalt grimskaft.
Bild 4: Se så kul det kan vara med ett rep =)
Bild 5: Så kul att ingen annan får vara i närheten av det. (Dreva måste ha tröttnat tillslut för grimskaftet låg på lådan)
Bild 6: Liza och Bullbert tog en egen promenix och poserade fint
Bild 7: Bullen visar en vacker naturbild
Bild 8: På väg att sticka eller nåt=)
Bild 9: Krutov med sina filtar
Bild 10: Bullbert med sin tunga
Bild 11: Krutov gillar Lizas Foppatofflor och jeanskjol. Efter detta besök kom idén till grimskaftet.
Bild 12: Se ovan=)

Vedklyvning och skjutträning

Idag har jag både skjutit kula och hagel med pappa, är nöjd med bägge delarna. Imorgon ska jag på försöksdag i Höghult, hoppas det går lika bra.

Sen har jag klyvit ved, lika kul som vanligt men nyttigt=)

Boktips, Solsken och slipper betala bio

Ute e det soligt. Inne är det äcklig luft.

Jag har haft två stycken prov på morgonen. Hihi. Jag slipper betala bio. Haha. Men jag är riktigt stolt över alla ändå. Så det så. Och nöjd över mig själv.

Läste en bok igår som heter "Såld". Var en sann historia som handlade om trafficking. Vidrig story. Mycket Lilja 4ever, men det är väl så som de flesta fallen går till. Rekommenderar boken iaf. Fast den är magstark. Ändå har det värsta censurerats.

Nu? Ladda för hemfärd. Har käkat pyttipanna på jobbet och ska nog gå över till Lidl och handla colalight så jag har i bilen.  l8r

Glädjande besked

just det. Jag fixade igår så alla mina kvittningstimmar försvann. Det innebär att jag slutar 7 juni. Wiiieeeeee. Äby tidigare än jag tänkt =)

En snilleblixt

Åkte hem för att jobba klart. Väl hemma kom jag på att jag inte hade någon dator längre. Åkte till jobbet igen och gjorde klart skiten för morgondagen.

Och fel kabel. Annars hade bilder lagts upp idag. Men nej då. Så klart inte.


Jag har ätit budget i två dagar. Kylskåpsrens kallas det. Gott iaf. Igår var det varma mackor. Med champinjonstuvning. Fanns i kylen.

Idag blev det till lunch hela champinjoner, majs, tonfisk och fetaost.

Imorgon? Tja. Då är det Äby :D

Najsigt väder

Jepp. Och jag har ingen data hemma och kan inte skriva. Sitter på jobbet. Kabel imorgon hemma tror jag=)

En ny hundvalp på gården

Oh yes. Idag kom lille Krutov. Bilder kommer imorrn när jag hittat min kabel (förhoppningsvis). Vi fattade tycke för varann ganska direkt, jag fick en mindre skön eftermiddagstvätt men det var helt okej med tanke på vem som utförde den=)

Drevus var lika underbar som vi trott. Hon tog sig an lillryssen direkt och satte sig på filten när han började att dra i den. Dreva hann med att lägga av de där minerna som bara hon kan. "Snälla, rädda mig, vad har ni släppt in till mig?".

Nu är Krutov inne hos husse och sussar. På fredag ska vi dejta igen.

Kurslitteratur säljes

Har lagt ut annonser igen på min kurslitteratur. Bra att göra det nu när terminen är slut och folk ska plugga i augusti... men men. Så om du ska läsa till lärare eller bara är speciellt intresserad av pedagogik så tveka inte. Jag har även religionsböcker för Religion A, 20 p.


Väntar in ryssen. Snart så.

Liza har grillat. Jag är grym.

hits