Att vara rädd om sitt egna skinn

Vad är det som gör att vi människor inte gärna lägger näsan i blöt när det kan bli olustigt för oss själva? Varför gör vi inget när vi vet att en annan person mår dåligt? Alla vet, alla pratar om det, men ingen gör något åt det. Skenheliga varelser är vad vi är. Sen när sanningen kommer upp i den hemskaste ytan av alla så står vi bara där, med ett samvete som gnager sönder oss inombords och ursäkterna haglandes. "Jag trodde någon annan skulle göra det", "Jag är inte den som känner dem bäst", "jag vet ju nästan inget". Va fan. Jag skäms över mig själv. Ändå så vill jag kunna ha en ursäkt, och den ursäkten är ändå att det fanns så många fler än jag som skulle ha gjort något. Jag bor faktiskt inte här. Jag vet inte exakt vad som sker. Ursäkterna rinner av mig, jag vet att jag inte blir förlåten ändå. Samtidigt kanske det inte var meningen att någon annan skulle ta tag i det, kanske var tiden den rätta nu. Kanske hade det bara blivit skit och förnekelser om någon av oss andra gjort det som nu gjordes. Jag vet inte. Jag vet bara att det är starkt gjort att kunna göra det. Jag och Jonny har ju diskuterat det här i dess ledo under den gångna veckan (var f.ö jag som ringde Jonny igår och berättade) . Vi har inte varit helt ense om det. Jag anser inte att det finns något försvar för vad som skett, sen skiter jag i vem den andra är. Man gör bara inte så. I ett försök att få mig fri erbjöd jag min hjälp och mitt stöd. Till vilken nytta? Vad ska jag kunna göra? Så jävla typiskt mig. Sanslöst.

 

Sanslöst igen - en 17åring är gripen för våldtäkten på 4åringen. Han var tidigare straffad för ett sexbrott mot en jämnårig. 17år. Helt overkligt. Varför vill en 17åring våldta och misshandla en 4åring? Vad får han ut av det?

 

Läste DaVinci igår igen. Blir ytterligare gånger kan jag lova. Sen läste jag Traci Lords "Nattens barn" idag. Porrindustrin är ju ett fenomen det också. Nästa bok på Lizas plöjlista blir en ny av Anna Jansson. Ska läsa om den där Stum sitter Guden men måste kolla vem som kom först. Ska läsa allt kronologiskt. Och apropå det, snart är han här... Harry nummer 6 :D Förhandsbeställt och haft mig. Längtar.

 

Höljes då? Tja, inte den blekaste. Ska ta ett nytt möte idag, Vet vart det barkar. Skiter i det också. Känner mig lite smått besviken, vet bara inte hur jag ska förklara det och så. Känns som om jag vill resa bort. Lämna alla bakom mig, slippa höra allt skit. Inne i en sån för-depp-period igen. Känner igen tecknen. Men vad vill jag egentligen ha? Trodde jag att livet skulle vara prinsesselikt med rosa små moln som tog emot mig vid minsta motgång? Trodde jag att det aldrig skulle vara bråk inom mina väggar? Vakna Liza, det här är verkligheten.

 

Är less på honom. Satans less. Vill ta något hårt och bara slå ut hans fula tänder, demolera hans flinande ansikte och spotta på resterna. Kom inte hit och förstör det jag älskar. Och hon då, fattar inte, blir sur. Men bli det då din kossa, min lojalitet har legat, ligger och kommer alltid att ligga hos någon annan. Just face it.

 

Gårdagens diskussion kring spermadonator var rätt lustig. Och jag undrar apropå inget hur Robban mådde på sin födelsedag, har inte hört av honom sen i lördags då han kalvade rejält.

 

Måtte denna dag nå sitt slut.


Midsommarfirandet 2005

Blev faktiskt helt okej. Hade en riktig downperiod där på eftermiddagen med skallbank och allmän brist på motivation. Ordnade upp sig. Jonkan kom och vi käkade här hemma. Blev riktigt sent innan vi cyklade till Skutan. Hmm, var hon typ elva när vi kom fram eller nåt. Har inte riktigt tidsbegrepp. Satt där, min augustidejt var där. Haha. Sen började ju Strand yra om inbjudan, tänk att jag aldrig fattar om han är seriös eller inte. Iallafall så har vi nu kommit fram till att jag ska säga "Kom in i mig" till honom, så att han fattar. haha. Jonkan trodde för övrigt att Strand hade min Rambolåt men han hade den inte. Var tydligen Gajt som var Rambo. Haha. Kommer jag inte ihåg. Men nu när Strand inte hade den så rekommenderade de mig att prata med Blomman. Ska jag göra. Om Blomman  har den så är han mer kung än vanligt. Blomman har allt. Är bara att inse. Fick en ny kontakt, vi diskuterade fallos hela tiden, fasen, överallt är det såna. Killarna sa att man inte skulle säga att de tänkte på sex hela tiden eftersom vi var snäppet värre. Blev nya inneordet. Fallos. Låter som skål ungefär ju. Haha.

 

Fick ett kort sent att förglömma. Ett äkta rövkort. Poserade till och med. Haha. Sen kom Laggen ut. Då försvann mitt objekt. Regnade som fan. Efter fyra var det lite stiltje på sällskapet. Jag var pigg och Jonkan med. Försökte hitta mat men det bidde bara kall kokt potatis. Fick duga. Dippade i beasås en bit, men det var snoräckligt. Cyklade hem till Jonkan, hemma, hmm, ingen aning. Var dyngsur, la mig i skinnsoffan som vanligt, gick rba i början, men sen blev det ju varmt och jag klibbade fast i den. Vaknade halv sju. Sen har jag sovit från och till. Sover inte alls bra där. Mamma ringde och de skulle till morfar. Kom och hämtade mig efteråt. Slapp cykla hem. Regnade ju idag oxå. Sen käkade jag vid hemkomst, fan va hungrig. La mig, satt på StigHelmer, Nueva el Stockholmo. Sprang och jobbade lite extra på Gustavsbergsbussen ibland. Suck. Men nu är jag nog fit for fight igen. Vet inte om det blir fest ikväll igen, men spar mig nog. Ska försöka ta mig in till stan, Jonkan och jag kunde mörda för ett Maxmål igår. Ska nog in och ta det idag istället.

 

Göru va fröken :D:D:D, hahahahaha, garvade när jag kom hem idag och såg det där. Garvade även när Laggen och andra diskuterade Leksands frånvaro av guld. Kunde inte låta bli, var bara tvungen :D Haha.

 

Hmm, i torsdags va jag ju fyllechaffis. Då skulle de ju ha mAx. Men asså, dörrarna var öppna och när de kom in ba "Vi stängde kl 23" och klockan va halv två. Dagens mysterium, varför är man på jobbet 2½ timme efter man slutat???

 

Vi har startat en sekt. Piss-sekten. Intagningsprov. Trodde inte det om min pappa :D Men kul var det. haha.


Inte som andra tjejer

"Du är värre än Ove!" Jajaja, sluta klaga. Kan inte hjälpa att jag hatar att gå omkring i köpcentrum och kolla på kläder. Skiter i att det är brukligt att tjejer gillar det. Jag gör det iaf inte. Ska jag handla så plockar jag på det jag ska ha och är sen färdig. Allt är fixat på en halvtimme. Idag har jag spenderat nästan, hmm, vad böev det nu, tre och en halv timme i Valbo. Plus bilresan. Plus väntan vid Prix. Arla på besök idag. Fråga vad alla andra tyckte.

 

Gjorde bort mig idag. Fett mycket. På Vero Moda. "ööö, kolla in damen bakom och hennes ögonbryn." "Liiiiiiiza, du har gjort bort dig!" "Dårå?" Vände mig om, där stod tanten med sin dotter,. Dottern i sin tur hade nyss stått bredvid mig och Kluck. Jag sprang iväg bakom en klädhylla. Skit samma, hon hade konstiga ögonbryn,

 

Jag heter Humle, och jag heter Dumle....

 

Kanske ska till Höljes trots allt. Direktörn ska fixa bil bara... därför ett kanske...

Vill leka med en normal person, vart är du Jonny Boy???

Diggar techno på kassa högtalare på datan. Hittat nya favoriter... på egen hand. Play it hard.


Boooring

precis som min käre Homer skulle sagt. Asså, jag fattar det inte riktigt. Liksom i Kga har jag riktigt boring. Men om man har boring i Äby så är det hell way värre. Det går inte att beskriva. Allt är dött. Jag skojar inte. Alla sitter och väntar på the big happening typ. Jordens undergång. Bara för att det ska hända nåt. När man sen kommer med kreativa förslag på saker att göra så orkar inte folk. Eller bara säger nej. Så melodin i den här lilla byn e att man åker hem till nån annan som har tråkigt och sitter och blänger där i tron om att det ska bli nåt kul som händer. Doh.

'

Saker händer i Gävle. Tyvärr. Eller i Bomhus rättare sagt. Vem är så sjuk och våldtar en fyraåring? Vem är så sjuk att den misshandlar fyraåringen? Vem är så sjuk att den misshandlar med utgångspunkt att fyraåringen ska dö? Lekplatserna var öde. Alla var inne. Bomhus. Barnfamiljernas paradis. Eller.... 1,5 mil från mig. 1,5 mil mellan boring och vidrig upplevelse.

 

Midsommar då? Hm, ingen vet. Som vanligt. Ska väl ställa mig på vedbacken istället. Ta en grogg och ta i med hårdhandskarna. Spela kubb med vedknubbarna. Plockepinn med för långt klyvna trän. Dansa kring vedhögen. Ni ser, jag har värsta kreativa lösningarna.

 

Läste lite mer Harry idag. Är smått förälskad i den pojken=) Ska bara övertala nån att följa med på bio i höst. Ni ser, ännu ett kreativt förslag. Låg ute på balkongen, hade satt upp överkast som skydd så man kunde vara nästan helt avklädd (jäkla insyn annars). Men pyttsan. Har inte fått nån färg. Mamma säger att jag fått det, men har inte ens märken efter BH-banden. Imorgon ska det bli regn sägs det. Då ska jag och mjölkkossan till Valbo. Ska filma BengtÅke. Om det är fint väder trots allt ska jag gnida in mig i olivolja som de gjorde i BB och lägga mig på balkongen istället.

 

Morbror är gullig. Han och jag ska på kryssning. Partyhatten på igen alltså... Hmm, en helg där i juli. =)

 

Jonkan ringde nyss. Jag ska hämta upp honom (nytt förslag a´la mig). Ska hem till direktörn. Tror inte det är roligare där heller... Allt förslag från mig. Borde jobba som förslagskommapåare.


En ny ointressant dag

Måste sluta klaga. Men va fasen, händer ju nada zip zero. Nothing. Gick ut och staplade ved en timme till idag. Allt i tron om att bli lite solbränd. Man brukar ju säga att den jämnaste brännan kommer ju när man rör på sig utomhus. Pyttsan. Tror inte ens jag fått en liten gnutta färg på mig alls idag. Bara skit. Vedträna innehåller myror och jord. Hunden låg som vanligt och blängde. Sen la hon sig ovanpå utbyggnaden och somnade. Tänkte ett tag lägga mig där inne emd henne men då blir man väl idiotförklarad. mer än vanligt. Om det nu är möjligt, Johansson kom ut och han var riktigt trevlig. Sen kallade han hunden för Gnällmaja och Lortlisa (eller är det Liza?...) Va tusan, hon e ju nytvättad.

 

Gav upp och satt mig istället på balkongen och skulle sola. Förmiddagssol är det på framsidan. Jag satt där på eftermiddagen. Kallt som is. Flyttade mig så jag fick lite sol i ansiktet iaf. Läste Harry på engelska. Fattar ungefär hälften. Måste gå en engelskakurs. Fånen ringde, jag log efter samtalet var avslutat. Får mig alltid på gott humör. Dessvärre kunde jag inte idag, men lovade att höra av mig när jag kommer tillbax. "Det e lite svårt, e ju typ i Gävle just nu." "Ja juuuuust fan, du e ju där," :D Första helgen i juli sa jag, kom sen på att det va ju Höljes men tror inte jag kommer att kunna åka dit. Ska höra med direktörn om han är sugen.

 

Sov alldeles för länge idag. Hade klockan på ringning för jag skulle flytta ut mig på balkongen och sova vidare, men det såg så kallt ut så jag sket i det. Måste bli brun. Hata att ha det kravet. Lättare med solarium, men orkar inte gå ner i källaren =)

 

VARFÖR HÄNDER INGET KUL???? ÅÅÅÅÅ TRISTESS!!!

Undrar om man ska få med nån på minigolf idag... äga lite grann. Som vanligt=)

Träffade Göransson igår på hemköp. Begärde att de skulle fixa en kräftskiva och bjuda in mig. Nu är det upp till andra att ta tag i mitt liv =)


Goda grannar

Hmm, eller inte mina grannar. Utan Klaras. Eller Oves. Jag vet inte vad jag ska säga. Ove kom med nyheten om att de iaf var systrar och bägge var tjejtokiga. Sen kom en kommentar om att det märktes eftersom de var som män. Och jag kontrade med att det inte beror på staketbyggandet. Jaja, sen hade jag utfrågning. Tycker det är lite intressant trots allt=)

 

Va hos Jonkan igår. Sen mötte jag en bekant och jag och Jonny Boy hade en egen Texas Hold´em via telefon. Haha. Han hade ju skickat sms och hade tydligen skickat det till 118 100. Hahaha, garvade på mig. "Det finns ingen uppgift om festen är slut. Detta kan bero på att det är ett hemligt eller oregistrerat nummer." Haha. Årets garv. Pratade med aset igår. Han var grov i munnen. Inte van att höra honom så, nya raggningsrepliken är tydligen "Ligg med mig!"... Tyvärr framgick det inte om den funkade eller ej. Jonkan hade teori om att det var ett Stockholmssyndrom. Kan ligga en del i det.

 

Midsommar??!! Någon??!! Ingen vet. Sen kom jag på att det är Höljes första helgen i juli. Kanske ska ta och bege mig dit... Mantorp i hmm när det nu var. Kanske Jonkan kunde hänga på. Vore kul om Steipen körde. Hmm, lär väl skicka ut efterlysning om det är nån som e sugen.

 

Kollat på fotboll idag. Liam sov. Klucken hade mjölkläckage. Jag föreslog att hon skulle sommarjobba på Arla, Ove garvade men jag vet inte om hon gillade/uppfattade skämtet.

 

På återhörande...

Efterlysning 2: Söker polisradio och eu-moppe (modell som kusse har). Billigt! :D


Vedstapling var inte så kul ändå...

...nästa gång jag säger att jag har tråkigt och föreslår att jag ska ut och greja med veden - skrik åt mig, slå mig, gör vad som helst. Bara du påminner mig om hur tråkigt jag tyckte det var att göra det idag. Ja, alltså historien bakom detta är att jag hade tristess. Konstigt, när man väl är ledig så vill man ha saker att göra... Iaf, kom på att vi idag fått hemkört ett stort vedlass. Fick för mig att jag tyckte det var roligt att greja med ved. Gick ut. Böjde mig ner, plockade fyra pinnar och lade dem till en början som stapel. Spelade ingen roll hur många pinnar jag tog, syntes ingen skillnad alls på stapeln. Funderade ett tag på ett svart hål som käkade pinnar men gav undan den teorin snabbt. Hunden kontrollerade mitt arbete, bara för att retas lade hon sig i eftermiddagssolen och gav mig den där överlägsna blicken som bara hon kan. Ungefär som att jag var nån slav medan hon - min härskare - tog igen sig. Sen kom då pappa ut. Väntade på att han skulle gnälla på min stapel, men icke. Däremot påpekade han att man kunde stapla tre i bredd. Jag svarade att jag nöjde mig med en. Det tog mig en timme att få klart en stapel. En timme. Fatta. Säger det igen - en timme. Jag var dyngsvettig. Ont i ryggen efter allt böjande. Kollade på armarna i tron om att bicepsen skulle explodera. Det syns ingen skillnad.

 

Ska till Jonkan nu iaf. Tristessen kvarstår. Så gör också vedhögen. Det märks knappt att jag plockat alla dessa pinnar. Suck. Känner jag min familj rätt så är det gemensam stapling imorrn. Men då har jag en ursäkt. Jag gjorde det idag. På eget initiativ. Är faktiskt stolt. Trots att det var tråkigt. Det allra bästa är dock att papsen var ännu gladare. Lättroad. Kanske ska offra en timme till imorrn. Hmm. Nä, just det. För om jag ger det som förslag så skulle du/ni ju påpeka att det var trist.

 

Dagens roligaste var samtalet från mig själv. Fattade först inte varför mitt namn stod på displayen, men sen kom jag på. Det allra bästa är att räkningen nog godtogs :) Efter mycket förklaring. Tack=)

 

Nä, Jonny Boy väntar. Ska nog bränna ur bilen lite nu, få utlopp för mina tristesskänslor. Kanske var så fångupproret igår i Gävle gick till... Vedtristess. Ut med järnrör ist. Jeje, poff, I´m gone.


Från toppen till botten på en minut

Hunden hatar mig. Eller inte nu kanske. Men idag. Hon älskade mig när jag hämtade henne ur hundgården. Hon hatade mig när jag tvingade in henne i duschen. Hon gav mig en mördarblick när vattnet kom forsande ur kranen. Sen hämnades hon. Innan jag hunnit ut så ställde hon sig och ruskade. Jag var minst lika blöt som hon. Efter detta viftade hon på svansen och vi gick ut på en promenix. Kom tillbax, in i hundgården och ville inte ens säga hejdå till mig. Men jag var älskad igen när jag kom ut med kvällsmaten. Bäddade lite extra åt henne och klappade henne mer än vanligt. Så nu är vi nog kompisar igen=)

 

Har tokregnat här efter lunch. Åskat. Mullrat. Blixtrat. Jag har mest sovit. Ringde Bodd på förmiddagen, ville höra hur det var med Saffran. Och nu är hon på planet. På väg. Thailand. Härligt värre.

 

Haft en okej dag, borde gå ner och hålla papsen sällsis men orkar inte. Hittat roligare saker å göra. Eller inte,,,

 

Kollade på damfotbollen igår. Attans otur. Men var riktigt bra match. Faktiskt... Slut på idéer nu. Adjö.


En underbar människa och ett skitigt välkomnande

Klev upp i morse och började packa. Fattar fasen inte vad det är jag tar med mig eftersom det jämt blir så tungt. Ringde och undrade om hyran, den kom inom en timme=) Stressade lite lagom, ner till blomaffärn och sen till expeditionen. Är ju inte meningen att folk ska börja grina när jag visar mig,men jag njuter av att höra att jag är en underbar människa=) Jag kan inte få nog av den kommentaren. Och ja, jag vet, man ska inte skryta, men just nu känns det som om jag inte bryr mig. Jag behöver höra de där orden. Alla andra positiva kommentarer också. Satt mig i bilen, styrde kosan hemåt. Gasade nog lite extra för det gick ovanligt snabbt och köra hem. Var däremot tvungen att sakta ner lite på den mest otänkbara sträckan för att Polizei dlök upp. De pajade min "bränn-ur-bilen"-idé.

 

Så kom jag då hem.Ingen hemma. Eller klart det var någon hemma. Den som nog älskar mig allra mest på denna jord. Hon låg och sov och hörde mig inte komma. Men när jag sa "Jag är hemma nu", herreguuu vilket liv det blev. Tyvärr var hon väldigt skitig så det är bestämt en dusch nu när lillmatte är hemma. Sen knorrade Dreva vidare och jag gick för att hämta väskorna. Hon höll koll på mig hela tiden och som vanligt när bagageluckan öppnades tokskällde hon. Jag fattar inte varför hon jämt gör det. Sen gick jag in, vinkade lite och hon viftade på svansen och la sig igen.

 

Uppdaterar senare tror jag. Vet bara att papsen inte mådde så bra =/ Jeje, ses sen =)


Änglar och demoner -i dubbel bemärkelse

För den litteraturintresserade så kan jag säga att boken är faktiskt helt okej, läsvärd och spännande. Låter kanske som upprepningar av andra, men den var inte lika bra som Da Vinci-koden av samma författare. Däremot må jag säga att det är intressant att läsa Dan Browns böcker. De är späckade med fakta och jag har ökat min allmänbildning några poäng nu. Visst, man ska inte svälja allt, mne samtidigt så ligger en grym research bakom dessa böcker. Var ju någon dokumentär på TV förr kring da Vinci-koden och heliga Graal. Kollade aldrig på den, spelade in den men den blev liggande orörd. Ska kolla någon gång, men andra som sett den säger att den inte var något bra. Summa kardemumma att man påpekade att detta inte var sant. Klart jag förstår att mycket ska vara påhittat, men det var så himlans mycket som blev en aha-upplevelse. Var ute på nätet, sökte vidare. Kollade in den berömda tavlan och tycker att allt verkar stämma som det stod i boken. Att den är kritisk mot kristendomen på något sätt tror jag kan ha betydelse för detta. Hade idéer om att dokumentärfilmarn i själva verket var supertroende och förkastade denna bok och dess innehåll. Att det hela var en stor komplott.

                   Hmm, nog om den. Kanske ska nämna lite kort kring denna. Älskar när det är hjärngymnastik i böckerna. Vara med och leta ledtrådar om Upplysningens väg. Vill leta efter Illuminati. Vill veta mer kring förhållandet religion/naturvetenskap. Boken var spännande, men den höll mig inte vaken i samma mån som den där albinon från da Vinci-koden gjorde. Bodd påpekade att jag lever mig in för mycket i böcker och kanske är det så. Målar upp bilder framför mig. Ser dem sen. Jeje, den var bra iaf =)

 

Sen var det då det med dubbel bemärkelse. Vi börjar med änglar. Hade en kul upplevelse med övningskörning igår. Kom på att det är skumt folk i Kga. Kan ju inte i detalj beskriva dem men gubbar med hängslen och cowboy som siktar mot fiskmås och drar pistol får räcka. Vidare ska läggas till poliser. Kan inte vara normalt att vara så nyfiken, men det var kul. Var iaf en liten ängel. Stor ängel blir som vanligt Tarja. Så mycket godhet som den människan innehar finns inte totalt i staden. Avgudad måste jag säga.

    Demonerna då.... jodå... de har vaknat till liv. Blev mäkta irriterad. Vill inte bli inblandad i nåt tjafs. Förbanande mig själv att jag ens låtit det bli så. Somnade med en illamående känsla. Kändes som om jag ville spy men kunde inte. Kände även hur tårar brände. Och varför? Kanske för att jag vet hur det slutar.

 

Idag har jag då varit hos Tarja. Henrik var med på grillunch. Jag kom vid ett och sen drog han runt halv fyra kanske. Jag stannade till kvart i åtta då jag stressade för att hämta Bodd och ta en sista tjejfika innan alla sticker (inklusive mig själv) . Trevligt. Var in på en ny. Kom ut och hörde mitt namn. Vinkade lite glatt. och sen "ööö hej Bodil". Jeje, hoppas din lillördag blir bra iaf=)

 

Längtar hem nu. Vill inte vara här. Komma bort ett tag. Men jag vet, det är inte guld hemma heller. Men just nu så är det ändå inte sånt här skit iaf.

Missade Top Model idag. Illa. Måste nog gottgöra mig själv=)


Så var man fri!

Sommarlovet har idag börjat klockan 16.45. Det var då jag stängde dörrarna till arbetsrummet och larmade på baracken. De här två dagarna har varit ett långt träningspass, har nämligen möblerat om. Jag har dragit och puttat och skjutit och burit. Slutresultatet blev ändå rätt okej. Ringde även Gunnar som skickade över Jörgen som kom inom tre minuter. Sen låg han där på rygg på golvet medan jag stod och tittade på. Extra skönt var det att få meddela detta för dom andra - att de minsann fixade det jag bad om på en gång. Det gäller bara att göra det på rätt sätt. Inte ge order, inte verka för korkad =) En balansgång jag blivit proffs på. Började surra om insexnycklar (elelr vad de nu heter), kanske var det just det som gjorde att det klickade på en gång=)

 

Hamnat i valet och kvalet. En fot hos varje. Hur ska man göra? Ska ta och leverera beskedet imorgon tänkte jag. Känns iallafall inte så bra, men det är inget att göra åt. Fasen, hatar hamna i såna här sitsar. Var även i val och kval om att åka hem redan idag, fått mail från mamsen med ett vov vov från Dreva. Saknar den där hunden så otroligt mycket. Luktar gott=) Eller som jag säger: snuffe gott=) Samtidigt måste jag vara kvar till imorgon lunch, ska ju äta grillat hos min nya familj. Men sen då? Skita i fikat och dra? Hmm, vet ej.

 

Klev ur bilen idag i garaget. Kom på att jag tänkte att jag inte betydde något ändå. Hur kan jag vara så dum och tro att jag gjorde det? Lättglömd om inte annat. Någon som däremot inte hade glömt mig var ju Berglund=) Fasiken vad glad jag blev när jag fick en välkomsthockeykör på Strandcafét av TobbePop och ett par gnistrande ögon av Lars-Göran. Alltså, toksaknar verkligen. Måste lyst genom, för Inga-Stina till och med märkte av det och gav någon kommentar. Vill att det ska vara som det var när jag kom till Kga. Vill vara med dom. Saknar dom så mycket så att det är otroligt. Ändå är det extra gött att när man träffar på någon av dem få den där bekräftelsen. Se att de verkligen tyckte om mig. Att de också saknar mig.

 

Ska idag käka nåt riktigt gott men måste ringa mamsen och fråga hur man gör :D hahaha. Helt otroligt vad kass jag är... Adjöken säger fröken.


Känslosam dag

Eller... inte hela dagen. Men hade ju min tid där på eftermiddagen med Jack Dawson. Han låg där i vattnet och blev blå, allt medan mina tårar rann nerför kinderna. "I jump if you jump", "Jaaaaaaaaaaaack", "Come back, come back". Åh, rysningar. Titanic för den som ännu inte fattat... frågan är vad jag nu ska matcha det här med. Iofs ska ju jag å Bodd kolla på Fight Club på måndag, men det e ju inga tårar på mig precis. Vi e ba ute efter att fatta filmen. Åsså Brads mage såklart=)

 

Vaknade för sent idag. Usch. Efter två... skulle ju ha uppdaterat men orkade inte. Och här sitter jag nu igen, efter tre på natten. Ska försöka vända tillbax dygnet, men äh... Ska ba jobba två dar till, kan sitta där å se ut som en blunder. Ingen som ska bry sig ändå. Orkade inte bry mig om mat heller så jag ringde till en annan pizzeria. Dynggött=) Trots att det var det stället som bara gav sallad å sås. Hahaha, det var ytterligare en grej som jag tyckte var så himlans kul.

 

Fick ett nytt idag. Fattar inte varför det är jag som råkar ut för det. Jag måste ha en skylt i pannan där det står "Idioter hitåt". Tycker bara att det e jag som hamnar med såna. Asså, jag tror inte att den här personen e det, men man brukar ju inte direkt gö så heller... Hmm... ska iaf höra av mig sa jag.

 

Avklarat halva bekantskapskretsen idag via tele.

* Jonkan partade hos Grees, diskuterade lite om gårdagen.

* Klucken fick höra om kryckan och va tvungen å kolla med den tjej vi trodde det va. Hmm, va det inte. La även fram planer om Rövarn. Haha. Stackars sate.

* Kusse fick höra om direktörn. Hade för övrigt kraschat :( Stackars lilla kusse. Men nu ska hon ju till Grekland så det blir lite plåster på såren.

*Mamsen å papsen kollade på TV (som vanligt så högt att jag hörde ända till Kga). Plussinussan va ute.

* OckePocke fick förklara varför han vart med min kusin. Rör henne å jag slår dej på familjelyckan. För att få mig ännu gladare diskuterade han könssjukdomar. Haha, det va kul tyckte jag. Älskar att få höra skvaller.

* Bodd diskade. Eller försökte. Eller hade inte kommit igång.

 

Tja, det va väl det. Har inte riktigt nåt nytt å meddela men... ska filura lite. Filurar oxå på när Eden är. Tror tyvärr det e kört för Matt... hmm... ska göra vad jag kan här hemma för att han vinner skiten. Apropå vinna...jag måste lägga mig i träningsläger.

 

Lite senare

Inte mycket sova alls blev det, e lite skeptisk på hur man ska klara av morgondagen. Förhoppningsvis slocknar jag relativt tidigt idag, annars e det risk för att man inte sover utan åker direkt till jobbet. Apropå åka. Vet inte riktigt hur jag ska göra med hemfärden. Hade ju planerat torsdag, men kanske att man skulle åka tidigare ändå. Åka hem... fast vad är hem? Känner mig oerhört splittrad i den frågan. Fast hem i hjärtat är ändå Västanå. Å andra sidan när jag är där så vill jag tillbax till Kga för att det är sånt tjafs hemma. Eller inte hemma i huset, utan allt skitsnack i övrigt. Är verkligen så att alla vet allt om alla. Märker dock tendenser i Kga på det oxå känns det som.

 

Så har man ju fått brev från Skattemyndigheten. Inga pengar innan midsommar. Hade blivit slumpmässigt utvald. Vet inte om jag ska tro på det. Behövde iaf pengarna. Får väl knapra på bröd och vatten igen då. Eller inte. Kommer ju att vara hos mamsen å papsen. Klarar mig alltid då. Tänkte om man skulle ta nån flygresa i sista sekund, men hejdar mig för att spara till Kina. Åå, längtar dit. Verkligen. Frågan är hur det kommer vara. Vågar man testa grejer eller beställer man bara vållulle med liis :D

Var bara skit på TV igår. Å andra sidan spelade det ingen roll, men tänker på dem som inte har nåt annat för sig. Varför ska man ha den där lagstiftade avgiften för sån dynga? Helt sanslöst.Vet inte riktigt vad som var värsta bottennappet igår, men det fanns en hel del att välja på. Det som jag dessutom blir sur över är att jag ändå har fler kanaler. Förstå om jag bara skulle haft de tre vanliga. Men om det är skit på 10 kanaler samtidigt så känner jag också att det inte spelar nån roll hur många eller hur få man har. Samma sak ändå. Lär undersöka om det är fler länder som har den där TV-avgiften. Annars ska jag emigrera. Typiskt svenskt att ta betalt. Ungefär lika typiskt som att köa. Tänkte på i fredags när vi var på Skrantas avslutning. Det var bara ett evigt köande. Människor som föstes framåt som djur i väntan på slakt. Betygsutdelning var ett köande. Blomsterutdelning ett köande. In i aulan köande. Ut ur aulan köande. Åka därifrån med bil köande. Helt sanslöst. Finns det ingenstans där det är total genomströmning? Bara svischsvisch lixom.

 

Nej, ska ta och bege mig ut och hämta ostkrokar/ostbågar/vad man nu säger. Var förövrigt sugen på att vara ute och gå i morse innan jag lade mig. Skulle gå i Nobelspåret tänkte jag. Regnade som tur var. Fick erbjudande om paraply men visste ganska säkert ändå att det erbjudandet ändå inte skulle göra verklighet av sin tjänst, så jag kunde sova med gott samvete. Kanske man skulle cykla ner som jag brukar glra, men är orolig över hjulet om det ska smälla. Hmm, sänder ut en efterlysning efter någon händig som kan komma och greja det där åt mig =)

 

För övrigt - yatzy är alltid yatzy oavsett tärningssiffra. Snacka om att göra skillnad på olika klasser. Snobbspel.

På återhörande.

 

Årets kommentar: "Va fin du va sist..." Den tokvärmde.... ska jag minsann leva på resten av året...Skolavslutningslockarna tog nog skruv ändå=)


Nya smeknamn

Vet bara inte vad jag kan kalla personen för...hmm, återkommer efter ett tag. Just nu "tunnhårig eller högt hårfäste". Hmm... han e iaf körd. Nåväl, haft en riktigt bra dag trots vissa missöden... eller nu e det ju mitt i natten så jag syftar på fredagen som varit. Va ute i Linnebäck å gratta studenten å sen kom Bodd hit hem å vi skulle väl ut å käka, men det bidde lite argentinskt rödtjut å en hel del snack ist. Å fasen va najsigt. Fick dessutom en ny korkskruv att anävnda på mina bagar. Nicht bad...å jag erkänner väl härmed: Bodd - du räddade hela min strategiuppgift... hur du gjorde det vet jag inte, men okej...

 

Har ingen Bridget-anda idag. Eller...

Popcorn - 1 enhet

Rödvin - 3 enheter

Kompisar - plingplingpling enheter.

Rökt fisk - ½enhet (fasen va gott)

Cig - nada

Pojkvänner - nada, zero, zip

 

Tänker inte ha nåt uttömmande just nu, uppdaterar hellre senare... adios amigos...

 


Som vanligt nyfiken

Det är bara att erkänna, jag kan inte rå för det. Det bara blir så ... så på lunchen bestämde jag och Bodd oss för att ringa nån.  Haha. Jag vet, så himlans nyfikna. Skit samma. Den första svarade inte, hmm, tror nog det e hon som ringt sen, så jag ringde till den andra istället. "Aa hallå" "Hej, ursäkta jag ringer å stör dej" "Det e luuuuugnt" "hehe okej, duuuuuu, jag e nyfiken som vanligt... vilka ?" osv... haha. Efter samtalet berättade jag i triumf för Bodd och spekulationerna var åter i gång. Skönt att även hon vart "ironisk", haha. Känner att jag provocerar, kan inte låta bli. Så himlans störd just nu

 

Till nåt annat. Jag hade motvind igår när jag spelade slime... det var ärligt det. Min slimegubbe hade luggen i ögonen och såg inget. Vet bara inte vart jag ska överklaga resultatet...

 

Shit va oseriös jag e känner jag... hehe dagens rolighet svarade ju Spänn för. Hahaha, jag säger bara "Det e så gott med Toffifee". Mohahahahaha.

 

Satt idag och hörde om konsekvenserna för det "underbara" igår. Blir lite fundersam. Är det sånt som man ska göra för att det tunga artelleriet ska kopplas in direkt. Varför klassades detta värreb än det som inträffat hos oss? Var det för att det var rektorn som drabbades under ett tal? Vad var det som var så hemskt i agerandet? Framkom även att det var ett gäng som varit mycket berusade och vad ska då göras åt det problemet? Jo, till nästa år så kanske man ska tidigarelägga aktiviteten. Det är bisarrt. Vi fick ju informerat förr att målsman kontaktas och polis tillkallas om de inte skulle lämna området. Men igår så satt dessa under en hel avslutning och störde. Vad är skillnaden programmen emellan? Jävla statuskrig är vad det är. Blir irriterad för sånt där. Så får man sitta och försvara de sina när andra kan bete sig hur som helst.            

Under våren har jag ofta kommenterat "längst ner i näringskedjan". Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Idag kändes det som om jag var och grävde i maskars skit. Allt kändes så meningslöst, blablablabla.

Blev också fundersam över vissa uttalanden idag. Därför jag å Bodd var nyfikna. Hon sa en sak som jag ändå kände mig stolt över "Ingen av de två skulle sätta dig i en sådan situation". Jag vill så gärna tro på det, samtidigt gnager det i mig. Men kanske är det så, att genom jag varit den jag varit så har det inneburit att jag i deras sällskap kan känna mig trygg. Men trygg för vad? För att inga egentligen ska se vilka misstag jag gör? Och hur vuxet är det? Att inte stå för det, utan försäka släta över. Men kanske är det så man ska ta sig fram i livet, genom att sopa undan alla spår under den röda matta som lagts fram för min skull.

 

Imorgon min lilla flirt ska jag ha present... ser verkligen fram emot det. Diskuterade lite rost med Spänn idag. Kom på nån anledning in på korv. Resten är historia. Dagen avslutades med en klockren kommentar: "Flytboj". Haha.

 

Darin är inte så hemsk som alla säger. Lär dock erkänna att det var rätt skojigt ändå... 


En under-bar dag

Så var det skolavslutning. Vaknade i morse och skulle ta ur alla dessa rosetter som Bodd fixat igår kväll, fick panik. Var bara ett enda stort burr. Åkte till min nya frissa vid nio med en sjalett på skallen och balamspray i högsta hugg. Efter inte alldeles för lång tid så var jag riktigt nöjd med resultatet. Till skolan, va lite irri iaf, kan inte rå för det. Massor av kommentarer "åååå lockar, åååå krulligt, ååå... blablabla". Va där. Åkte till Mackedonk å skulle handla sallad, garvade så jag grinade i fram. Bodd fick beställa och hon skrek ju så att halva Kga hörde. Sen skulle vi rulla fram till luckan å då parkerade jag så långt ifrån att jag inte nådde killen som skulle ha betalt. Garvade ännu mer. Tillbax till skolan.

 

Knackknack... såg nog vad det var, sa inget. Sen kom då bröderna, med rosor och paket. Fick inte öppna förrän senare, gjorde det innan jag skule åka hem. Helt speechless. Fasen vad fint. Saknar ord. Så jävla go´. Bodd tyckte sen att jag skulle utnyttja situationen och det gjorde jag. Jäklarns , men och, jag bryr mig inte. Ska ha det imorrn, glänsa mer än jag vanligtvis gör.

 

Ny utropning. Stod då en liten skara. Min skara. Kände att Schnappi var på väg men höll det tillbax. Ville inte att det skulle ta slut på nåt vis. Ville att det där ögonblicket skulle frysas. Fick bilder i huvudet. Bilder från året. Tänkte att det var konstigt att jag bara såg positivt när jag så många gånger varit ledsen. Ledsen för just denna skara. Gick tillbaka in, kände blickar, sket i det och bara strålade själv. Älskar att strö salt i andras sår. Jag har aldrig påstått något, bara varit mig, och kanske är det just det som gör att det blir som det blir. Det blir bra. =)

 

Ut, fikade, surrade, hade mina vanliga hemlisar. Kändes bra. Ut med intyg. En kram här och en kram där. Stod och väntade. Bodd sa senare att det va lustigt, att det blev som vi trodde (elelr vi trodde det inte men va rädd för det) att den va som bortglömd. Det var jag som existerade. Jag lär erkänna - det kändes hur skönt som helst. Upp till idrottshallen. Det under-bara inträffade. En mooning. Mitt framför Leena. Jubel av elever. Sura miner av rektorer. Jag och Bodd satt och höll tillbax vårt fnitter. Dn bejublade HR-ettan blev sedan utskickad av tre rektorer och någon lärare. Nytt jubel. Efter detta var det viss oro och man undrade vad mer som skulle ske.

 

Ut därifrån. Vinkade lite. En snodd kram av min nye broder =) Hehe, den här gången tog jag honom allt. In, strödde mer salt i såren. Hem. Och här är jag nu. Med ett leende på läpparna och triumfen i blodet. Vill bara att jag ska komma ihåg den här känslan. Komma ihåg den nästa gång det känns jobbigt. Se deras ansikten. Känna åter att jag faktiskt betyder något. Trots att jag varit den jag varit.

 

Förövrigt, måste nämna dagens blunder: Snuttigullgull som trodde han var vietnames, Hahaha. Fasen vad jag leder poängligan nu:D

Poff, I´m gone...


Irriterande människor och oemotståndliga hjärtegull

Vill redan från start halvvarna för att denna blogg kommer att vara bitvis aggressiv...eller så blir den mesigare än vanligt...

 

Tisdag. Näst sista dagen. Eller rättare sagt - näst sista dagen med elever. Började väl rätt okej, hade ett av de där leende samtalen på morgonen. Har nu hört att jag blivit lenare i rösten, och vem vet - det kanske är så. Lär dock poängtera att det spelar stor roll vem jag har på andra sidan. Iallafall, städa var dagens uppgift, hur kul på en skala ungefär är det? Redan från start var jag relativt irriterad på en dels existens. Ska ändå inte klaga, en del av mitt arbete är ändå chansen att få träffa nytt folk och det folk jag hade då fick mig att må bra. Inget gnäll, inget tjafs, en hjärtlig ton. In i rummet kommer sedan sådana som får tillhöra kategori ett i min rubrik, irritation och surhet spred sig. Sen drog jag och AnnaPanna till stan och grejade lite, kändes helt okej. Kom tillbax och Bodd meddelade att hon minsann visste en hemlis och hur jag än försökte så avslöjade hon inget förutom att säga "men du fattar väl att det kan innehålla nåt om dej". Således log jag igen och lade några elever i kategori 2 i min rubrik. Kanske inte ska ta ut nåt i förskott =)

Drog iväg på dagisjakt och sen en halva på Montana. Telefonen ringde, var han mittemot, trodde iofs först att det var någon annan och lät väl om möjligt ännu gladare...Tillbaka till jobbet, fick tillfälle att trycka dit en av de irriterande och mådde riktigt gott när jag drog ner och handlade igen. Kom tillbax:

Ibland önskar jag att jag var tillbax på Hydro i Uppsala. Vara där och vara rå och hård mot Per, Uffe och de andra.

Fick idag på eftermiddagen en sån flashback. Kände precis som jag känt för nån vecka sen. Säga upp mig, Sticka. Skita i allt och alla. Få säga till folk att jag tycker. Men jag vet att jag aldrig kommer att göra det. Velar ju fram och tillbaka.

Och efter vissa händelser vågar jag inte strida för den saken. Och hur blir det nästa år? Är det den saken de syftar på? Schysst och kalla det för saken, men haha... Och det är väl så, jag vill inte låta nån annan ta det. Vill inte se att nån lyckas, ej heller misslyckas. Vill ha monopol. Vill ha det som det är nu. Ändå vet jag att det är på väg åt det håll det en gång varit och det vill jag absolut inte. Kommer aldrig att glömma.

För varje dag som går så känner jag mer och mer som en av dem. Jag blir den trotsiga tonåring jag en gång var. Den som kaxade emot, svarade emot för sakens skull. Kommer på mig ibland med benen i olika världar. Vill bara skrika åt mig själv att växa upp, men jag vill inte. Jag vill inte vara tråkig vuxen. Vill vara mig. Den jag en gång var. Inte den jag nu är, den som försöker greja till det för alla. Skit i dom Liza, dom är inte värda dej...

Petitesser i vardagen,. Små saker som får mig att lägga ner stor energi. Blåsa upp det. Vill blåsa det så stort att det blir som en ballong. Släppa upp ballongen i det blå. Låta det bli fler ballonger. Kanske skulle då folk kunna se. Se hur mycket som ändå rör sig i min lilla hjärna. Kanske låta bli att ge mig mer saker att blåsa upp. Bara låta mig vara. Och för guds skull, knussla inte med mig. Jag är inte det lilla barn som ni verkar tala till. Jag är inte ert husdjur som man först kan vara elak mot och sen ändå få gränslös kärlek tillbax från. Jag är jag. Just face it. Frågan är vad ni är för mig. Eftersom jag inte har nåt svar på det så måste ni vara antingen irriterande människor eller oemotståndliga hjärtegull. Skillnaden mellan er båda är att ni som irriterar mig kommer att blåsas upp i en ballong, POFF. Ni andra hamnar någon annan stans. Nånstans där inga ballonger kommer. Ni kommer att vara med mig, kommer vara det som ger mig kraften att blåsa upp ballongerna,

Vill se Gladiator igen (Bättre än min gråtfilm Titanic och den sk informationsfilmen jag fick överskickad ... pinsamhetsfaktor hög...). Allt för att få höra orden som jag just nu lever efter:
"What we do in life, echoes in eternity"

 

Over and out. Imorrn e det förhoppningsvis inga Schnappitårar=) Brukar vara stående inslag annars... 


Kan inte vara sant, men jo då...

Jaha, lördagkväll. Inget speciellt. Satt och pratade med Jonny Boy i telen, kom på tal om cityfesten (Malin H hörde ju av sig idag och då blev festen aktuell). Inget mer med det. Satt nu på kvällkvisten och skulle kolla vilka artister som blitt färdiga, och vad ser jag? Jag är en hel vecka sen!!! Cityfesten i år går av stapeln 10-13 augusti, vilket innebär att jag inte kan gå! Första året sen det startade som jag inte kommer vara där! Panik! Ångest! Big chock! Jobbar ju på onsdagen och på torsdagen åker vi på Helsingforskryssning med gymnasieskolorna i Kga. Jag vet, jag ska inte klaga, men det här var det enda jag hade sett fram emot i sommar. Fasen. WHYYYYY??!!

 

Funderar på att ta countryn istället men jag kan vara ärlig och erkänna: det svider att betala pengar för sånt när det andra var gratis. WHYYYYY??!!

 

Är paralyserad, chockerad, frustrerad och allt vad man kan säga.

Har ett ord nu som funkar, tack Klejs för BBsäsongen: WHYYYYYYYYYYYYYYYYY??!!

 

Måste vara dagens i-landsproblem... åååååå


hits