Om Island

Asså.. kusse... menar att man kanske nöjer sig med typ 3 dar på Island. Då hinner man bada i gejsrar och sånt. Finns väl ingen solstrand där men jag tror inte att de året om går i fårskinn=)

Sen kanske man kan ta en vecka på soligare ställen istället.

Så, för brännans skull stannar man kort stund på Island... för ju längre man stannar, desto blekare blir man... ja... typ så menade jag=)

Så, sugen på att bada i varm källa? =)

Utgången biljett

Hade verkligen tänkt att gå på bi idag för att utnyttja fribiljetten. Kom hem halv åtta typ, lite drygt. Jaha. Kul jul. Men men. Inte mycket att göra åt.

Har suttit och rättat gulddagstävling och har två klasser kvar, sen har jag betat av alla 15. Är klar med sjuans omdömen och har även gjort "klart" kommentarer för åk 8 och 9. Känner mig duktig. Tyvärr har jag inte gjort ett skit inför morgondagen, men det grejar väl sig imorgon bitti. Är bara det att jag är för trött. Orkar inget.

Käkade min lunchlåda idag. Alla andra käkade guldmat. Jaha. Var det gratis? Orkar inte ens bli sur, har varit det tillräckligt idag. Men jag åt min kyckling och broccoli istället för tacos och kladdkaka. Nu på kvällen blev det en ny låda kyckling och broccoli, denna gång upphottad med vitlökscremefraichen sen min räkkväll i söndags.  Genast blev det godare. Så nu har jag "bara" 1 och en halv kycklinglåda kvar. Pust. Och det blir ju perfekt efter mina beräkningar. Imorgon lunch och middag och sen på fredag får jag ta med nån sallad eller om jag ska offra mig på skolmaten. Sen är det Äby =)

Solade idag och hade tydligen satt griller i huvudet på andra som inte visste vart jag var. Jaja.. =) Tycker bara inte att solariet tar. Fast nu ser jag ändå att jag har lite färg på benen=)

So long...

Och veckans Prison Break... hmm... Michael Scofield är ju snygg iaf=) Men jag fattar inte vart man har den där Paul...Hmm.. kommer aldrig att fatta PB riktigt.

Apropå fatta... När kommer Lost?????

Jaha vilken dag

Sure. Säkert uppskattat. Men jag uppskattar det nog inte ändå.

På eftermiddagen har ajg kommit in i tankarna: folk utnyttjar dig för att du jämt ställer upp.

Men asså. Borde man inte om man ställer upp få någon fördel? Varför är det alltid eldsjälarna som ska arebta medan andra bara kan flyta runt? Jag är så less på allt just nu. Precis allt. Blä.

Och ja kusin... jag har den på dvd=)

Lite lycka ändå

Hihi, ser på Nyhetsmorgon att MoDo vann över Brynäs. Wiieee. Genast glömde jag bort mina avdragsirritationer :D


Sov i soffan inatt. Jag var så där sjukt trött igår igen. Ingen Seinfeld. Det går utför. Ledighet NU.

Heta Liza hade fel...igen...

Tur nog är klockan bara sju än och jag hann inte hetsa upp mig till nio och då ringa och gnälla. Iaf. A-kassans höjda avgift. Satt hemma på morgonen och funderade på hur mycket jag betalade. Hemskt avdrag på 457 kronor i månaden. Det är en förmögenhet. Så eftersom jag fick brev från Lärarförbundet i veckan så läste jag att jag minsann bara skulle betala 247 kronor. Här någonstans började mina konspirationsteorier.

Iaf. För att göra en lång historia kort. Jag ringde Lärarförsäkringar efter mitt år på Skranta och begärde att få träda ur. De tyckte jag var dum, men jag hävdade att jag redan var försäkrad. Så under tre år har jag alltså inte haft deras avdrag. Nu imorse var jag övertygad om att de struntat i att avsluta mitt medlemskap. Eldade upp mig i soffan i äkta Nordén-manér.

Surfade på Lärarförbundets hemsida och var irriterad. Kom sedan på den intelligenta idén att jag kanske måste betala medlemsavgift till själva förbundet. Och där. Där hittade jag det. Undangömt (nej då... jag är bara sur för att jag hade fel) stod det en tabell och där kunde jag läsa att jag skulle betala 210 kr i månaden. Adderade summorna och vips... 457 kr.

Summasummarum....
*Jag har ingen, i smyg, avdragen försäkrin
*Jag betalar exakt den summa jag ska göra
*Jag hade fel och kan därför inte skälla på folk
*Det var tur att jag kom på det i min ensamhet så att jag inte skällde och gjorde bort mig

Lik förbannat tycker jag att 457 kronor är en förmögenhet. Med eller utan rätt att skälla på folk.

En egen uppfattning

Japp. Nu har jag lyssnat. Jag gillade inte det jag hörde. Lyssnade på Caroline af Uggla goes Janis Joplin. Nej. Nej. Nej. Ser henne på min näthinna, försöker koppla bort. Men rösten påminner mig. Jag är ledsen, Nej. Det är inte min musiksmak. Men smaken är ju som baken...

Apropå bak.... man säger ju ofta "hur man än vänder har man rumpan i bak": Idag fick jag höra "men om man drar ner byxan kommer rumpan fram": Säkert skitgammal men det var första gången jag hörde det=)

Alpint

Jepp. Har hittat kanalen. Fyran plus. Byggis låg visst trea inför andra åket. Ingen Ugly Betty. Här ska åkas skidor :D

Tuesday afternoooon

Nä.... inte nu heller.... utan tuesday eveeeeening. Hmm, just det där e´et kan man ju inte uttala.. aja... ni fattar poängen.

Satt på jobbet och käkade Ronald med Nora på kvällen. Vi skrev omdömen och hade kul. Arbete ska göras i par har jag märkt. Imorgon är det gulddag så inga lektioner, men jag ska vara lektant istället..

Kul att jag har trogna läsare som ger mig stavtips :D Och det var nästan så jag började skämmas när jag hörde om CD-inköpet. Detta leder ju till att jag är TVUNGEN att lyssna på en låt av henne så jag kan bilda mig en rättvis uppfattning. Kanske är som Klüft ändå eftersom jag inte fixar att se henne, men är nöjd med hennes resultat. Sällan att jag drar paralleller till allt, men jag är yrkesskada eftersom det är det enda jag säger till ungarna "För att nå högre betyg måste du resonera dig fram och visa dina efna åsikter, men även visa att du kan dra paralleller (här säger ungen : Vad är det?) , alltså likheter eller skillnader till tidigare inlästa ämnesområden." Vet inte hur ofta jag säger eller skriver den där meningen. Och nu är jag ju där själv.

I förrgår kom vi så långt i vårt resonerande att vi drog paralleller mellan Harry Potter (eller rättare sagt Snape) och andra världskriget. Likheten? Haha. Långsökt...Men - och nu kan ni som inte läst/sett längre än film/bok fyra sluta läsa - vi (jag och en elev eller om det var två) menar att Snape är en fegis och att han hela tiden varit på två sidor. Och där kommer likheten med Sverige under andra världskriget in. Att inte Sverige heller vågade stå på en sida utan levde i en neutralliknande värld fastän man inte var neutral. Efter den utläggningen var jag riktigt stolt över mina elevers resonemang och främst över att de tar Harry Potter med i diskussionen. Mer Potter till mänskligheten!

Apropå Potter... såg utvikningsbilder idag på Daniel Radcliffe. Oh my... Pojken har blivit man :D Var en bild han var riktigt läcker på,men alla var inte så läckra. Haha.

Nä. ska blänga vidare på tv. Fattar inte på vilken kanal alpint går. Såg att Byggmark (ååå rookie nästa år på idrottsgalan!) låg tvåa inför andra åket.

Herrå.

Ordpolisen

Heter det inte besiktiga förresten? Inte besikta. Fy Liza. IG minus!

Oxh jag veeeet att det heter tryckte. Men jag säger tröck och det går så bra så. Så det så.

It´s tuesday afternooon

Nej, det är det ju inte. Nu ljög jag ju. Hihi, ja det gjorde jag. Börjar känna mig som han i En annan del av Köping (mm I love it!) som dricker kaffe och har ont men ändå inte.

Iaf. Det är Tuesday Morning. Vilka var det som hade den där afternoonlåten? *Tänkatänka*.

Vill inte åka till jobbet. Som vanligt. Jaaaa Stonecake. Hette inte gruppen så? =) Iaf. Vill inte. Vill vara hemma. Har ont i kroppen. Den här gången på riktigt, så jag är inte precis som Köpingmannen.

Somnade innan Seinfeld igår. Idag måste jag göra något vettigt. Hände inte ett jota alls igår ju. Pratade med Strand och nu är jag på minus hundra på hans skala. Mohaha. Den ärliga och elaka Liza är tillbax. Men tror jag ska inleda fjäsk- och smickeroffensiven idag. Hade som förslag att skicka en salamimacka på posten med texten "Förlåt" i kaviar, men det räckte inte för Strand. Nähä. Tyckte iaf att jag var kreativ som kom på den idén.

Direktören ringde igår. Jag skulle ringa upp. (Kollade ju på hundprogrammet). Men när jag ringde var det upptaget och jag tröck sån knapp 5 på telefonen, men inte tusan pep det här under kvällen inte. Så det blev inget Oskarsnack igår. Sad but true. (Metallica).

Jaha. Börjar tio idag. 2 lektioner. Yippie-kai-ey. (Bruce Willis, Die Hard. I lööööv Bruce!). Ska till Strandbadet idag och lägga mig i solariet tror jag. Känner mig lite blek. "Men är du säker på att det inte är farligt. Jag börjar med att sola ryggen." (Reine Brynolfsson i Black Jack. I lööööv Black Jack).

Bara 4 dar kvar. Sen hem till Fissilus. Känns skönt att Bullfjärt börjar bli bättre. Uschianemej. (Janne Långben. I don´t löööv Långben). Ingen jakt på lördagen. Eventuellt blir det en iller Göran med kusse istället. (I löööv Göran). Killing i manegen alltså. Förmodligen även med lunch eller nåt. Och jag ska ha lite SuperMariotid oxå. Tror jag iaf.

Känner mig lite nere. Vet inte vad det är med mig. Helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig igen och sova. Är så trött.

Trodde jag skulle besikta bilen imorgon, men icke. Det är nästa torsdag. Bra där Liza. Åsså har jag bokat klockan 7 på morgonen. Suck. Det var mitt tidigare liv när jag klev upp tidigt för att planera. Den Liza finns inte nu. Den här Liza trynar i sängen. (Fast tänk om jag kunde ha hunden här. Såna där mysiga stunder när hon börjar med att knöla ihop sig bakom rumpan på mig och lägger huvudet i mina knäveck. Sen efter ett tag sträcker hon ut och knuffar ut mig från min utgångsposition. Men iaf. Såna stunder som gör att den perfekta temperaturen under täcket blir ännu mer perfekt och man vill aldrig gå upp. Det är då som någon annan i familjen råkar, eller "råkar" ta en godis eller nåt annat ätbart. TJOFF! Hunden står på alla fyra och stunen är över för denna gång.)

Ses väl ikväll kanske. Förmodligen. Ja.

Ännu en dag över

Jepp. Dryga måndagar, men det är lika skönt varje gång när de är slut. På kvällen har jag inte gjort ngt alls. "Firade" med en efetrlängtad McFeast Fullkorn. Konstigt nog är jag inte lika mätt som jag brukar kunna vara.

Kommer att spy på kyckling efter den här veckan. Gick ju upp imorse för att laga matlådor. Blev fem. Bra Liza. 4 med broccoli och en utan. Kan knappt vänta... suck... Men det blir ju smidigt med att tis och onsdag e klar (eftersom en gick åt idag). Eller om man ska slänga ihop sallader till lunch å ha kycklingen till kvällen. Hmm. Det visar sig.

Idag har jag rabblat nästan alla filmer jag kunde komma på och efter 20 minuter var förfrågaren nöjd med mitt förslag. Suck :D Men på ett positivt sätt.

Jahapp. Ska man göra nu då tro? Har blängt på Parlamentet vol 1 och 2 program av Vänner och Mannen som talar med hundar. Just nu är det 2½män men det är inget jag jublar över. Ska nog sova tidigt idag. Skön sovmorgon imorrn, men måste sätta mig med omdömena. Wiiee. Eller inte.

Kanske hörs igen. Just nu bränner mina läppar och jag saknar min Ultraburk. Vette fasen vart jag lagt den. Två Lypsyl är snart slut och inget verkar hjälpa. Ååå.

Jeje. Adjö rå.


Kan det vara sant?

Knappast möjligt. Asså. Hihi. På 2 veckor har jag gått ner 5,1 kg =) Och det sjuka är att jag inte har motionerat alls, inte ätit jättestrikt utan har varit mätt all time. Har ju till och med käkat pommes och sånt. Hoppas det håller i sig!! Frågan är bara varifrån det har försvunnit för jag ser då ingen skillnad i spegeln. Hmm. Kanske är det mina inre irgan som minskat, hjärtat av sten har huggits i småbitar. Whatever. Jag är glad nu på måndagsmorgonen iaf. Får se om man är lika glad nästa vecka.

Ont i ögonen

Jag är så trött att jag har ont i ögonen. Vill inte jobba. Vill bara ligga hemma och vara. Blä. Och aj. Varför har man ont på ett ställe som man inte vet hur man ska göra för att bli kvitt smärtan på?

Förrädisk snö

Hatar när det är snö överst och sen isgata under. Höll på att slå på arslet när jag gick till bilen nu på förmiddagen. Höll på... inte gjorde. Men gjorde, det hände ju utanför Woodys i fredags. Jä*lar vad pinsamt. Tack och lov tror jag inte många såg det, men i backen från parkeringen och ner var det för halt för mina gympaskor. Gjorde en vuroa och tog emot med knä och hand. Suck.

Och nyss var det nästan repris. Precis utanför mitt garage. Hur halt som helst.

Åkte och handlade ny colalight och dvd-skivor. Tyvärr fanns det bara re-writable men det är väl okej ändå. Tänkte att jag skulle unna mig Mackedonk men klockan var bara 10.20 så det var nog inte tid iaf för det. Åkte hem istället och kollar nu skidor. Zappzapp.

Har faktiskt inte ätit snabbmat på hela veckan. Applåder :D Iofs Woodys i fredags men det räknas inte in i kategorin snabbmat. Inte för att jag brukar äta sånt varje dag, men ändå...=)

Idag blir det krabbresterrna från igår. Vet inte om jag ska ta upp kött till kvällen eller om jag ska käka räkor. Tror det blir räkor. Länge sen jag käkade sånt man skalade själv=)

Och... Caroline af Ugglas. Asså. För det första: vem är hon? Såg henne på Så ska det låta och kände bara "Blääää". En sån musikens Carolina Klüft eller nåt. Sen var hon med i På spåret och Singalong och ingenstans fixade jag henne. Är hon bra? I mina ögon så är det way too much.

Googlade om ovan nämnda person igår för att ha en susning om varför hon är med överallt. Kom in på en blogg som beskrev henne som en neanderthalare och att bloggaren inte klarade av henne. Det kändes skönt och jag slutade att googla. Jag är inte ensam om att tycka så alltså. Lik förbaskat vet jag inte varför hon är med överallt så nu måste jag kanske offra mig att leta efter någon känd låt hon gjort och lyssna på den en gång. Kanske.

Seg lördag

Jepp. Men det är självförvållat. Har suttit och läst bloggar i alldeles för många timmar nu. Undrar om det finns folk som bemödar sig att göra samma sak med min...=)

Blev glatt överraskad när man loggade in på kvällen och ser att kusin är back in buisiness igen! Island låter som ett bra resmål, vill du med? Helt seriöst alltså. Menar, man behöver väl inte vara borta en vecka på Island. Känns som om man klarar sig på några dagar. Och för brännans skull :D

Och ja... Oskar läser en bok. Jag tycker det var januaris stora skräll. Ska skriva en skräll-lista :D

Angående listorna - jag snor dem genom att googla eller råka komma in på dem i andras bloggar. En tror jag att jag gjort själv, men det är allt.

Ikväll käkade jag krabba. Tänkte att jag skulle fylla skalen som med hummern, men kan säga att det var tusen gånger lättare att få ut hummerköttet än krabbköttet. Så nu blev det en egen blandning. Gröpte ur allt kött, la det i en ugnsform och hade över en portion av min hemmagjorda champinjonstuvning och toppade med en nypa riven ost och lite ströbröd. In i ugnen, gratinerade samtidigt som jag stekte (vad skulle jag annars gjort? ) musslor. Serverade musslor och krabba med stuvning tillsammans med melon och avokado. Mums i magen. Men .... det blir hummer i fortsättningen. Käkar krabban imorgon igen, men det dröjer innan jag köper en ny.

Fick ett annat oväntat besök idag. Inte av lika trevlig art som det igår. Jehovas vittnen plingade på dörren. Jag skickade ett sms sen till direktören och berättade att jag tyckte det kändes som ödets skämt. Iaf. Jag dömer ingen för sin tro, men snälla, försök inte att pracka på andra! Mötet:
JV: Hej, vi vill gärna lämna det här till dig (Räcker fram Vakttornet och nån annan skrift)
L: Jag är inte intresserad
JV: Men det är ord från Bibeln
L: Ja, precis. Jag är inte intresserad, (Drar igen dörren).

Efteråt stod jag och kollade genom titthålet men grannen öppnade inte dörren och sen traskade de ner igen. De... det var enligt mitt antagande en 45årig mamma med sin tonårsdotter. Hmm. eller?

Har inte blivit träning idag. Skulle ut i solen tänkte jag men det blev till att kolla på massor av sport istället. Blir nog samma lika imorgon, men måste fixa ny colalight. Eller... ska man ta en dag utan kanske...

Har nu kastat tre kassa Smartysljus (utbrunna/utrunna) . Ööö... heter det utrunna??? Pinsamt, svensklärare Liza vet inte. Ser ju inte klokt ut iaf. Nu har jag tre kassa ljus kvar, tuttade på ett (eftersom även mitt 10kronorsljus från Konsum brunnit ut och det höll iaf i flera månader). Det ljus jag tuttade på verkar funka så jag vet inte om jag ska sluta gnälla på 5kronorsklippet från Smartys.

Och Strand firar med glögg. Är glad att det finns fler som alltid har glöggsäsong. Och apropå Strand. Han är en ännu större idol nu när han kunde Malena Ernman. En man med oanade kvaliteér :D

Ha en bra kväll. Herrå...

När du får oväntat besök..

..så passar Woodys utmärkt! Jag hade en trevlig middagsdejt och genast blev fredagen roligare. Mera mera mera!

Har kollat Let´s dance. Ska kolla poängen med utröstningen också.

Skulle ha käkat krabba idag, men eftersom det blev en liten twist så blir krabban imorgon.

Smartys kassa ljus är inne på sista versen. Sen har jag bara tre kvar. Never more. Har premiär ikväll med min skål/ljuslykta som jag fick hemskickad av Telia fördelar. En ljusblå Orrefors. I like!

Nåt mer som I like var dagens mat som vanligt bra. Blev, som vanligt, Fisherman Platter. Efter en vecka med skaldjur, hummer och kycklingfilé så kan jag ärligt säga att det var lite väl mycket friterat för min smak. Käkade pommes och aioli, men hmm, nä....Tvärmätt iaf, men vi klämde i oss en varsin efterrätt. Direktören med äppelkaka (hade Surf & Turf innan, men jag fick scampin hihi) och jag åt Cheesecake. Det var riktigt gott, men ändå föredrar jag nog min hemlagade hummer :D

Nu på kvällen sitter jag med min stora last - Cola light. Har även ätit mörk choklad, rekordmörk för mig. 86%-ig kakao (eller vad man nu ska säga). Behöver inte mer, och kan dessutom inte äta mer. Är lixom inget man sitter och vräker i sig.

Imorgon blir det kanske en träff med Elin i spinningsalen, men om det inte blir det så funderar jag på att utnyttja dagsljuset och bege mig ut i vinterkylan. Oskar gnällde på att jag inte har jacka. Jag lovar. Jag SKA bättra mig. Men det blir i framtiden och inget tidsbestämt=)

Torra läppar som bara blir torrare tycker jag  ju mer jag gnider med mitt Lypsyl.

På återhörande. Och.... jag är lycklig... jag har hittat en Potter-frände som kan minst lika mycket som jag! Och dagens andra skräll är att direktören börjat läsa. I like dirren! :D

LIza och hennes matlådor

Känner mig überambitiös med matlådor härs och tvärs. Idag ahr det blivit kycklingfilé till både lunch och middag men kunde inte låta bli revbenspjäll på Kronhallen. Var gott. Riktigt gott.

Är svintrött. Elin tror det kan bero på min nya kost. Jaja...=) Ska kanske träna på lördag. Hihi.

Kollar lite konståkning. E en sport för mig. Apropå sport. Jag ska till Kluck och sporta i mig och henne flytande innan hennes fest, å herregud är det enda jag säger., Och om inte det här ger mig mindre prydhetspoäng så vet jag inte vad som gör det=)

Oskar är min glädjespridare. Så det så.

Tycker jag förtjänar en fet blomsterkvast. Och bara jag.

Mina flygfunderingar

Efter att ha kommit hem från Gran Canaria så vet jag inte riktigt hur jag ska gå vidare med frågan.
Och nu är väl risken att folk tycker att jag är dum i huvudet. Men...
* Inför barnfria flighter
* Placera barn och deras medresenärer längst  fram i planet och ha någon form av ljudisolering mot resten av planet.

Jag blir tokig på att behöva ha skrikande ungar på flygplan. Jag vet att i vissa fall kan de inte rå för det , men... Jag har betalat många tusenlappar och tycker inte att jag får valuta för dessa om det sitter ungar som skriker.

På planet till och från GC så var systrarna Skrik och Skrän och mammor med på planet. Jag blir mest irriterad på att de först - i egenskap av småbarnsföräldrar - har rätt att bli irriterade över placeringar och service. Sen - när ungen skriker - så händer inget alls.

Planet var försenat, många skulle vidare och skulle sitta bakom ratten som säkra chaufförer. Tjena, stor möjlighet att kunna sova. När man är utmattad somnar man ändå, men det ska kunna vara en fridfull flygning.

Frågan är bara vart jag vänder mig. Har funderingar att kontakta resebolag för mina idéer. Småbarnsföräldrar kommer att tycka att jag är nedvärderande ochdet kanske jag är. Jag fattar inte hur man kan åka på flyg med små barn. Snacka om själviska. Mer själviska än jag...

En kvart i värmen

Jopp. La mig i solariet på Strandbadet i en kvart på min lunch. Tror inte det tar, emn kan ju vara skönt att ligga där iaf. Det var varmt iaf=) Var hemska 18 minus idag när jag åkte till jobbet. Och... vet inte om jag vågar erkänna det.... men... Foppatofflorna har inte varit använda i kylan men jag har mina gympadojjor=) Och... jackan ligger i bilen. Så jag går till bilen med blött hår och det hinner bli hårt som en igelkott innan jag kommer fram. Kanske inte ska klaga på att jag känner mig dålig, men...

I solariet låg jag faktiskt och frös idag. Hade nån sorts form av frossa tror jag. Illa. Nån som påstod att man inte ska ligga i solarium om man är sjuk för det kan bli värre., Hmm...

Glömde lunchen hemma. Ska väl ta det som förrätt annars... min lilla räksallad=) Ikväll blir det BIK mot Leksand. Och kycklingfilé. Frågan är vad som är bäst :D

Och hur är det med min bulle därhemma?

Sjuk typ

Suck. Igår hade jag ingen röst ochidag är jag snorig och har ont i kroppen. Halsen värker och det känns inte bra alls. Men men. Är väl bara att gå iväg och se glad ut.

Är onaturligt trött igen. Vet inte hur mycket jag sover. Somnar i soffan, vaknar, och, lyssna.... lägger mig i sängen! Bra Liza=)

Ikväll är det hockey. Bofors mot Leksand. Om jag orkar. Skönt iaf att jag har sovmorgon även idag. Ger mig lite mer tid hemma.

Auf Wiederhören....

En ny lista


Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Jaaaaa! Men är inte lika inne på det nu som jag varit. Har ju faktiskt varit på intervju för Farmen.
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren, men alla har sina fördelar.
Brukar du sjunga i duschen? Nä, inte speciellt ofta iaf.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Hockey
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njae, jag vet inte riktigt.Men kanske.
Vad är viktigast för dig? Att nära och kära har det bra.
Laddar du hem musik och film från Internet? Jag är en laglydig person i vissa fall. Vilka fall svarar jag inte på.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Resa, spara och slösa lite.
Vad är det bästa med julafton? Hmm. Jag hatar jul. Ska väl vara chokladasken möjligtvis.
Tänker du mycket på ditt utseende? Nja, inte speciellt.
Vad får dig att slappna av? Min soffa. Där slappar jag järnet.
Tänker du ofta på sex? Inte så att det stör och helt ärligt så tror jag inte att jag tänker så mycket på det=)
Är du skyldig någon pengar? Ja, Swedbank... men det är snart avklarat=)
Är du mörkrädd? Ja, det är jag. Ibland iaf.
Vilken färg är snyggast? Gillar blå och svart.
Tycker du matte är svårt? Ja, ganska så. Har ingen mattehjärna.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, det tycker jag inte. Men de är fina=)
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? Pengar och användbara saker eller upplevelser.
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Helg. Hmm. Beror på vad jag ska göra. Mellan 7 och halv 9 eller så.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Soptunnekompisar som får höra mig älta.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Njae, jag vet inte riktigt…
Har du piercing? Räknas hål i öronen? =)
Bråkar du och dina syskon ofta? Är ensambarn och bråkar inte med mig själv heller.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Päronen! Och nu är det ingen person, men hund(ar) betyder mycket oxå. Fungerar inte utan.
Läser du ofta böcker? Ja, det gör jag. I och för sig är jag lite periodare. Men jag har alltid någon bok på gång.
Vad föredrar du för sorts filmer? Komedier.
Vad slösar du mest pengar på? Tänk om jag det visste. Funderar jämt på vart mina pengar tar vägen.
Vill du gifta dig? Mjo, någon gång kanske, men ska hitta någon som är okej i min lilla värld också som jag kan tänka mig dela vardagen med. Och det... det är svårare.
Vill du ha barn? Kanske det, men denna fråga hör ihop med ovanstående.
Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för? Prison Break men även fler.
Vilka länder har du varit i? Ganska så många. Tror jag=) Men fler ska det bli! Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Grekland (Korfu), Bulgarien, Italien (Sardinien), Egypten, Spanien (Gran Canaria), Singapore, Malaysia, Thailand.
Vilka husdjur har du haft innan? Hundar och fiskar=)
Solar du ofta? Periodare. Men vill vara brun=)
Är du bra på att laga mat? Njae, sådär.
Var badar du helst? Utomlands, för där är vattnet varmare.Men jag badar gärna jacuzzi oxå=)
Vad dricker du för alkohol? Det är inte för intet jag kallas Svampen=)Eller kallades...
Vad använder du för droger? Inga droger, cola light kanske=)
Vilka djur är du mest rädd för? Spindlar, äckliga råttor och kanske ormar.
Vad tycker du om monarkin? Känns som om det kvittar.
Vilka språk kan du? Svenska och gör mig förstådd på engelska för det mesta. Lite tyska.
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Nej. Ska vara knäoperationerna möjligtvis men tycker inte att det är jätteallvarliga.
Vilken kändis är hetast? I mina ögon finns det många hetingar!
Gillar du att dansa? Naaaaj.
Vad har du för klädstil? Jeans och sånt jag är bekväm i.
Är du flygrädd? Nä, inte ett dugg.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Jättebra!
Vad dricker du helst när du är törstig? Cola light
Vilken är din favoritglass? Magnum mandel
Tror du på ett liv efter döden? Nej, egentligen inte… men man kan ju aldrig veta.
Vilket kaffe sörplar du helst? Svart. Eller latte i glas, haha :D
Vilket mobilmärke föredrar du? Känns som om det kvittar..
Vill du gå ner i vikt? Ja, vill man väl alltid?
Vad har du för personlighet? Glad, engagerad och halvgalen.
Har du varit deprimerad? Det går i perioder med olika djupa dalar.
Tycker du om sushi? Har testat det en gång, men tror inte jag åt det bästa för... hmm... nä....
Tror du på livslång kärlek? Ja men visst!
Vad äter du helst när du ser på film? Popcorn.
Lever dina föräldrar tillsammans? Ja, det gör de.
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Hmm, nä....
Har du tandläkarskräck? Nä, men det är inte det roligaste jag vet
Är du en morgon eller kvällsmänniska? Jag är nog både och!
Vilken hårfärg har du naturellt? Blondaktig
Biter du på naglarna? Yep, men nu har jag fått en tid för nagelförlängning=)
Är du beroende av något? Alla behöver väl känna sig älskad?
Hur ofta motionerar du? Usch, inte ett dugg nu. Var duktig förr men det var lättare att lägga av...

Flashig måndag

Jepp, jag har gjort hummer=) Bara för att fira att jag klarat en dag till=)Och tycker inte alls att det är speciellt avancerat. Menar, när till och med jag klarar av det=) Kanske inte som det ska vara, kanske inte lika snyggt som på någon annans tallrik, men det blir riktigt gott och jag är nöjd med mitt resultat.
Käkade en halva idag med mycket sallad till. Imorgon blir middagen samma med den andra halvan. Undrar om det funkar att micra det. Hmm...

Helgen... Käkade tacos i fredags. Sen var det harjakt på lördagen och jag hade med mig Bullbert som samlade på sig massa isklumpar. Hem. Soffan och sen var det den där ylningen som jag fortfarande inte kan släppa. Fy och usch. Hoppas det blir bra NU.

Käkade lunch med Oskar på Bishop Arms på lördagen. Mycket mat, gott och relativt billigt. Blir fler gånger.
På kvällen var jag bara hemma och glodde på tv med papsen och så duschade jag Drevus så nu luktar hon lux=) Drevus och jag sussade i soffan och myste järnet och samma på söndagen. Var ju mycket sport så det passade ju bra med soffläge. Hade även fruktstund med hunden som hon som vanligt uppskattade. A lot=) Clementiner är mumsfillibabba=)

Åkte hem runt tre och det tog evigheter. Dessutom krånglade min förbenade slang till spolarvätskan.

Nu? Inte mycket. Ska väl kolla ngn film eller så. Hört att det är nya PrisonBreak på g=)

Ha det hummergött=)

En ny söndag

Jepp. Avhandlar väl allt imorrn eller så. Skulle ju ha gjort det med GranCanaria oxå men det har inte blivit av.

Ska göra en aktivitetskalender åt direktören.

Drevus och jag gillar att ligga i soffan. Och nu luktar hunden Lux=) Tråkigare däremot med min andra solstråle, usch, jag har dåligt samvete fast jag inte kan göra något åt det. Piss. Hoppas det blir bra snart iaf. Och nu har man ju börjat med "aldrig mer, aldrig mer". Samtidigt så vet jag att det kan hända när som helst.

Jeje. Ska sova lite. Upp imorgon bitti och planera. Bra jobbat Liza....

Kollat på  Bodils favvofilm på kvällen. Jag fattar ingenting och håller inte alls med... Men men...


Adjö.

Frajtag

Yeees. Ska åka hem idag igen. Mötte grannen igår och de hade redan listat ut det. Jaja...=)

Är trött. Som vanligt. Fast jag somnade alldeles för tidigt igår.


Och kvalitén på Smartys ljus sög. Iaf på de tre jag testat.

Fissiluuuuus, jag kommer!


Och... nu är det klart.... bevisat .... jag har den bästa direktören. I like!

Tajsdag

Jepp, kom hem från Linnebäck för ett tag sen. Alltid lika najsigt.

Idag va jag arg på mig själv igen. Lunchen står i kylskåpet på jobbet fortfarande, blev inte av att äta. Istället mumsade jag i mig en märk chokladkaka. Suck. Men, tog inget fika på jobbet iaf. Bara en latte.  Så det så.

Var in på Smartys och handlade massor av ljus och dekorationer.

Kul att kunna hjälpa dig Solveig att fördriva din tid med en lista=)

Seinfeld nu, men ska jobba sen innan nassinass. Ligger redan efter, efter bara 2 dagar, hur e det möjligt? Ska även börja ta tag i mitt nya liv med att kolla annonser, kontakta folk och att bli av med grejer. Nu är det inte långt kvar. Tihitihi.

Tisdagslista

Svart eller vitt?
Mjukt eller hårt?
Homo eller hetero?
Höger eller vänster?
Stor eller liten?
Loket eller Oldsberg?
Göteborg eller Stockholm?
Landet eller storstan?
Kram eller puss?
Vagn eller buss?
Hyrfilm eller bio?
Gräs eller grus?
Piggt eller opiggt?
Pasta eller potatis?
Tjänare eller tjäna?
Is eller mjukglass?
Natt eller dag?
Felix eller Heinz?
NK eller Myrorna?
Marsvin eller hamster?
Rakad eller orakad?
Biffig eller slank?
Blåögda eller brunögda?
Popsnöre eller sportfåne?
Naken eller pyjamas? Annan sovutstyrsel
Linda Skugge eller Linda Rosing?
Peter Stormare eller Peter Jihde?
Kaffe eller te?
Champagne eller ramlösa?
Se filmen Festival eller stirra in i en vägg 90 min?
Bakispizza eller bakischirre?
Förfest eller efterfest?
Engångssex eller engångstallrik?
Plastbestick eller plastbröst?
7-eleven eller Pressbyrån?
Glasögonorm eller linscooling?
Plugga eller jobba?
Planka eller pröjsa?
Yngre eller äldre?
Lång eller kort?
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Tar lång tid
Tycker du om ord? Ja.
Nämn namnet på en tennisspelare? Boris Becker
Finns det någon du ogillar starkt? Ja. Bl a fötter.
Är du bra på att lösa konflikter eller är du konflikträdd? Både och faktiskt.
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv?
Är du svartsjuk? Nej
Vad gjorde du igår kväll? Pratade i telefonen en massa och kollade idrottsgalan
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Ja
Använder du bokmärke eller gör du hundöron?
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Ja.
Tyckte du om att gå i skolan? Ja Iaf ibland. Eller. För det mesta.
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Idrott och musik.
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? Matte och No och engelska och bild. Och slöjd. 
Minns du någon speciell person från din skolgång? Ja
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? Nä, någon enstaka bara.  
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? Ja, emn synd att annadag påsk försvann. 
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Hålla på med gamlingar
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Japp
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja?
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Fan fan fan
Är du troende? Nej.
Ska kvinnor kvoteras till höga poster inom näringslivet? Nej, ska vara kompetens som styr, aovsett kön.  
Tycker du om stearinljus? Ja
Använder du hårbalsam? Ja
När blir man vuxen? Blir väl aldrig det riktigt
Vilken färg har din tandborste? Blå/grön
Har du lök i köttbullarna? Nej, köper klara
Hav eller sjö?
Har du någon skrivare? Nej (ja hemma i Äby) 
Har du någon scanner? Ja ( i Äby) 
Vad har du för väckarklocka? Mobilen
Hur ofta klipper du tånaglarna? När det behövs
Har du hår på ryggen? Inte mer än på magen
Har du betalat månadens räkningar? Ja
Använder du hudlotion? Ja
Har du åkt ambulans någon gång? Nej
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak?
Chips/ostbågar/jordnötsringar?
Tycker du om Dr Pepper? Nej
Äpple eller päron?
Äter du fiskbullar? Ja
Svettas du mycket? Beror på vad jag gör 
När klippte du dig senast? Haha, jaaa, hmm...
Vad kollade du senast hos doktorn? Magen... surprise.
Har du fått riktig massage någon gång? Ja
Tycker du om rökt kött? Ja
Vilken är din favorit på Mc Donalds? McFeast fullkorn 
Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat?
Platt eller vanlig dataskärm? Laptop, men ska inhandla en platt till Äby
Vad har du för mobiltelefon? SonyEricsson Z600
Hur betalar du dina räkningar? Internet
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? Ja
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Nu är det faktiskt ordning!
Hur stor hårddisk har du? 2 externa a´ 250 GB styck, laptopens ca 20 GB
Har du överkast på sängen? Ja
Har du brutit något någon gång? Nej
Vad är den värsta sjukdom du haft? Vattkoppor kanske 
Har du blivit sövd någon gång? Ja
Lever din mormor? Nej
Har du varit med på TV? Ja
Vad borde du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? Åka till jobbet, men först duscha
 Använder du tofflor?Ja
Använder du morgonrock? Ja
Är du en besserwisser? Till viss del
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? Never!
Beskriv din humor: Dålig

Kul på morgonen

Lär bara tacka för glada tillrop i min gästbok! Alla kända och okända=)

Home again

Jepp. Eller... har varit det någon dag. Var ju iväg och firade papsen på Gran Canaria i hemlighet och överraskade Roger med familj därnere. Mycket skoj=)

Har tänkt att jag skulle skriva blogg om den veckan, men det gör jag nog ikväll eller så....

Jobbet kallar, fast jag har sovmorgon nu till 10 på tisdagar. Skönigt=)

Storm utanför mitt fönster. Blåser bort snart känns det som.

Ska till Linnebäck ikväll så det kanske inte blir blogg iaf. Å andra sidan har jag sovmorgon till 9 imorrn=) Guld!

På återhör!

hits