Taskig tajming

Precis när bdet börjat lossna i mitt pusselbyggande är det dax att duscha och sen åka till jobbet. Men ikväll, vid kvart i tolv, då är jag redo igen för hjärngymnastik.

En bilfärd med Dreva

Att jag aldrig lär mig. Hunden och jag tog jeepen och åkte upp på skogen. Det gick skitbra fram till dess att jag svängde av asfalten. Sen var det en symfoni i bilen som inte ens Loa Falkman skulle slå. Ut. Gick 20 min för att kolla matläget.

Till bilen. Och här börjar bekymret. Ingen bur och halkiga skinnsäten. Drevus står i mitten och ska fram. Till slut lockar jag fram henne på passagerarsätet och där trycker hon nosen mot rutan. Piper som den. Vid Lilla huset på prärien (haha, den ni) så är det som bekant virkesfällning. Där fick Dreva syn på en intressant lastbil, och i samma sekund som hon kliver upp i mitt knä får jag möte. På skogsväg. Utan sikt. Om jag får dagens ris imorgon är det befogat. Men jag gillar min hund ändå. På asfalten satt hon så fint igen och krävde att bli kliad hela vägen hem.

Om det blir fler gånger åker buren in. Herre min skapare.

High chaparall nästa

Jepp. På fredag drar jag och kusin på början av vår roadtrip. Vi har iofs redan tjuvstartat med 2 svängar till huvudstaden. Iaf. På fredag är det Jönköping nästa, lördag HC, lördafg kväll Jönköping och Simpsonsfilmen och söndag Kolmården.

Detta blir vår mjukstart. Huvudmålet är Ölfesten i München. Måste ta och kolla upp den snart, seriöst. Adde gjorde en klockren Sandraimitation "Finns det Hannas cider?". Och jag ska köra på autobahn. Kusse oxå. Förhoppningsvis utan skylt bakpå.

Asia - watch out!

Hell yeeah! Kusinerna Nordén ska på semester. Thailand here we come (med mellanlandning i Malaysia).

I september är det dax. Allt om denna resa samlas i kategorin "Kusiner i Asien 2007".
Ska banne mig greja en kategori per resa typ=)

så... i regnperioden far vi. Nån sol blir det väl och a lot of thaifood. Fast kusse har redan nöjt sig med att det finns kött. Haha. Detta blir en resa att minnas.

Tankar kring sista Harry Potter-boken

Jag älskar Harry. Jag har läst ut den sista boken och jag känner typ tomhet. Det här var det sista. Men fan vad bra den var. Blir till att läsa igen och igen och igen... och sen köper jag den på svenska och upprepar proceduren.

Det jag har tankar om är inte om själva boken utan om människor ute irl. I veckan blev jag förbannad av att på en blogg läsa handlingen. Vilka som dör och vad som händer. Jag tycker fortfarande att det är skit att göra så. INte roligt för fem öre. Harry Potter är inte bara för barn. Handlingen har fångat läsare i alla åldrar och JK Rowlings skrivande är så finurligt att man leker med orden.

Skit samma. Sveriges största blogg, Alex Schulmans, avslöjade handlingen. Men jag antar att han inte var ensam. Fruktansvärt onödigt. Men det finns något somgör mig än mer förbannad.

I Expressen kunde man idag på kultursidorna läsa en recension av Thomas Steinfeld. Den är således även tryckt på papper och utgiven. Som svensklärare har jag tryckt in i elevernas huvuden att man aldrig avslöjar för mycket av handlingen och absolut aldrig slutet. Tyvärr verkar det som om Expressens kulturavdelning inte lärt sig de grunderna. Att berätta så mycket om vad som händer, 2 dagar efter boksläppet, är amatörmässigt. Boken har bara givits ut på engelska och alla har säkert inte hunnit läsa den.

Så jävla dålig stil.
 Tack för allt, både Schulman och Expressen....

Mopedidioter

Satt vid datan. Hörde en moped. Bang bang bang bang. Åkte iväg. Bang bang. Satte på mig morgonrocken för att gå ut men pappa hann före för att Krutov skällde. Skickade ner span på postlådor och mycket riktigt. En söndersparkad. Ger mig fan på att det är fler efter vägen.

KOmmer en moped. Med passagerare bakpå. Skulle inte förvåna mig att det var samma.

Jävla pack. Är det så trist att vara ung så man måste sparka sönder grejer? Hoppas att ni får svårt att sova och kissar på er. Jävla moget.

Apropå Harry igen

Vi säger så här: Jag älskar Harry Potter. Jag längtar och längtar när det ska komma ny film/bok. Jag läser om böckerna varje år för att ständigt upptäcka nya saker. Jag ryser när jag ser trailers. Kanske var det därför som jag inte är nöjd. Jag hade för stora förväntningar. Helt enkelt.

Men det finns annat som jag inte är nöjd med. Jag förstår att det är svårt att göra en film i lagom längd av en bok som är tegelstenstjock. Men jag gillar inte att man ändrat fakta från boken. Jag vill att filmen ska vara som det man läser. Jag saknade allt för många händelser. Freds & Georges uttåg ur skolan kändes light jämfört med boken. Dumbledores armé likaså, och det irriterande faktafelet att det var Cho som avslöjat rummet. 

Husalfen Krake kändes bara placerad och man fick inte veta något mer kring denne. Överfallet på mr Weasley var med men familjens besök på sjukhuset togs inte med. Där hade jag sett fram emot att få se Gyllenroy och Nevilles föräldrar. Fenixorden var bara inplockad vid kvastflygningen och där fanns det mycket mer att nämna.

Kan nämna mer, men detta är lite grann varför jag är besviken. Inte för att jag skulle kunnat göra det bättre själv, men det kändes fel...  Likväl håller jag på att krevera innan lördag. Jag ska köpa boken då. Måste. Jobbar till 16 men sen... sen 'är det avslutningen hela lördag kväll. Jag kan knappt bärga mig. Vem kommer att vinna? Den ene kan ju inte överleva om inte den andre dör. Är det Harry eller är det Voldemort som kommer att försvinna? Hmm... och jag tror och hoppas att Ron och Hermione blir ett par=)


Apropå Harry

Jag är besviken. Äkta Harryfan som jag är... och är inte alls impad. Då är det illa. Dessutom prasslade de på bion. Jag och kusse käkade på Lilla Saigon innan.

Bion... äsch... det var premiär iaf=)

Slut som artist

Konstant. Har inte gjort ett skit hemma idag. Har fixat naglarna och sen sovit. Och nu har jag varit dataexpert hos Oskar. Jag är duktig jag. Det som är sämre är att jag lovat mig själv att fixa städningen hemma innan helgen. Det sket sig. Rejält. Det blå skåpet är överskitet.

Men till nästa helg då?

Imorgon är det Harry-film. Jag längtar!

Släktträff

I mindre skala. Gran Canaria-gänget träffades igår. Käkade och drack och gjorde planer.

Deutschland nästa och Adde var på :D

Andreas Johnson= Zlatan?

Igår var jag och kusse på Church igen. Som sheriff Kenny sa efter mitt lilla utlägg: "Måndag, tisdag, churchdag, torsdag...".

Det blev ingen bil i El Stockholmo. Jag försökte mig på Stockholm i mitt hjärta men inget gensvar av mina medresenärer. Kusse körde t o r, eller... nästan... till Månkarbo. Sen fick hon träningsvärk i benet.

Gårdagen så. Käkade alldeles för mycket som vanligt på saloonen. Käkade som vanligt kycklingen. Nästa gång blir det något annat. Kanske. Sen var vi och lyssnade på Andreas Johnson. Sandra tyckte att han liknade Zlatan på affischerna på scenen. Jag hade mest problem med att kolla om han var rakad under armarna eller inte. Jag tror att vi kom fram till att han var urtunnad och hade ljusa hår.

Igår hade han ett linne som visade magen  varje gång han lyfte på armen (vilket han gör ofta). Det var annat det än utstyrseln i Nora.

Apropå Nora. Jag fick ett låtsasragg på Ica Maxi igår på spelavdelningen. Haha. Vi skulle ses på onsdag igen med skumpan. Men det sket sig. Kusen blev diskad. Haha.

Idag? Naglar och direktörn (som ska äta lunch fyra efter att hackern Liza grejat.). Oskar är bra rolig han=)

Impuls till Sthlm

Kusse och jag ska följa med Adde på bilköparturné. Jag gillar att min impulsivitet finns på andra ställen i släkten också. Fast Adde ville inte gå på allsången. Därför ska jag leka Anders Lundin själv tills han ger med sig. Eller nåt=)

Ska vara i Gävle kl 17 och sen bär det av.

Hej hej.

Matrecension Dafgård

Dafgårds pajer faller inte en gourmet som mig i smaken. 1,5 pajform av 5 möjliga.

En ny leverans

Jag älskar min leverans. Jag har fått mina två pussel från England. Billigt och bra. Long live the UK!

Sofia, paketet och bollen

En lördagskväll i Nora kan sammanfattas så här: (klicka för större bilder)

 Gissa vems paket?




 Jorå, var Andreas Johnson. Och jag fångade en signerad poster=)


 Sofia i väntan på saxofonMalin med tuttarna. I efterhand tror jag att detta var det mest roliga/pinsamma som hände. Hahahahaha.


 Rör inte min signerade boll!! Tyvärr försvann autograferna någonstans på vägen hem i regnet.

Tack för en härlig kväll!!

Liza och Dreva läser bok

På den gamla goda tiden när det var sol på sommaren (för en vecka sen typ), så låg jag och hunden i hundgården och myste. Jag läste bok men Dreva var också intresserad. ... (Klicka för större bilder)

 Det är inte lätt att läsa med ett hundben mitt på sidan...

 Det blir inte lättare av att det blåser

 Dreva gör ett tappert försök att verka intresserad.

 Seee miiig. Kunde inte motstå henne=)

 Jahapp. Så blev man av med både läsning och kudde....

67,4 kg

Jepp. Mina efterlängtade paket. Nu är de här. Totalt 67,4 kg. Hihihoho.


Drar till Kga i helgen. Och Nora=) Just nu är jag på toa. Älskar min långa sladd som gör att jag kan surfa från alla rum och ställen i lägenheten.

Jahapp. ska man säga mer då?  Later.

Måns Zelmerlöw och Church street

Efter jobbet var det kussedejt. Vi var på torget och lyssnade på Måns, kusse köpte inte riktigt min liknelse med teacake. Hrmpf.

Sen gick vi på Church och svullade. Vi var där till stängningsdax. Fattar inte vart tiden tog vägen. I p-huset ringde Adde och var hungrig, Näst gång ska Adde få vara med på våra upptåg.  Då ska vi sno hans kontor och äga Brända Bockens ölservering.

Cara cara mia.... Och kusse... han är 86a. =)

hits