Jämställt arbete

Fick idag hem min nya kompis Scooba. Efter en snabbladdning så gick han strax före 22 på kvällsskiftet att torka golvet i köket medan jag ligger i soffan och äter godis med min skallbank from hell.

Jag återkommer med städresultat...

// I Robot

Nu skiter jag kungligt

Har surrat med papsen ett tag om att skaffa träsits till dass. Idag slog jag till. Köpte två för att kunna ge päronen oxå. Så på kvällen monterade pappa och jag våra nya eksitsar. I fanér. Jag skiter inte pengar om jag uttrycker det så. Sen provsatt vi varandras nya stolar. Satan i gatan vad vi kommer att skita kungligt på eksitstronen!

Yrhöna i påsketid!

Idag skulle vi haft påskmiddag hos direktören. Efter olika turer så blev det bara direktörn och jag. Vi började med att klyfta potatis eftersom ingen av oss ville/kunde laga potatisgratäng. Efter 7 klyftade potatisar säger Oskar: Vi åker ut och äter istället.

Jag bangar inte och slumpen (Oskars vilja) gjorde att vi hamnade på Forsbacka värdshus. Har aldrig varit dit förr. Vet ingenting om Forsbacka överhuvudtaget. Jag sa att vi satt i riddarsalen. Var ju en matsal som verkligen var old days med takmålningar och andra inredningsdetaljer kvar i originalutseende. Iaf. Vi käkade lammrygg och potatisgratäng (blev fan så mycket snabbare och godare än om vi stått hemma och trasslat). Kanongod mat och den där gratängen hade vi nog kunnat klämt ett par bitar till av - mums! Fortsatte med efterrätt och sen betala.

Efter det drog vi på en rundtur och kollade på hus, traktorer och havet. Höll på att köra fast. Diskuterade allt mellan himmel och jord (som om vi inte pratat nog under våra två timmar i Forsbacka...) (När jag tänker efter så är det nog mest jag som diskuterar och låter käften gå, sorry dirren!) Sen hem till Oskar där vi började gäspa och jag åkte hem.

Efter ett tag hemma så ringer fånen nere ho päronen. Hör mamma säga "Ja det är min dotter" och sen kommer hon med telefonluren. Jo tjena. Var Johan från värdshuset. Grattis Liza, jag har glömt mitt körkort och mitt bankkort där! Så nu får päronen åka på utflykt imorgon eftersom dotra jobbar...  Fattar inte att jag jämt lyckas med nåt!?

Men vilken service att han letat upp mig! Har ju inget nummer reggat på mig så jag vet inte om han sökt på efternamn och hamnat hos pappa. Hihi. Det är i såna här lägen som man tackar för att man inte har ett vanligt namn=)

Påskpuss till Johan! Påskris till Liza!

Känner mig tvungen att skriva nåt

Sitter ute på nätet och blänger runt. Hamnade på fejjan och en av vargbevarargrupperna. Känner att jag bara blir så irriterad. Jag säger inte att det är rätt eller fel med vargens vara eller icke vara. Men i mångt och mycket handlar det om för eller emot jägare. Och det är så in i helvete fel. Diskussioner om varg- och lojakt mynnar ofta ut i att jägaren får mer älg- och rådjurskött i frysen. Och det är ju sååå synd om djuren i skogen som blir skjutna. Det vore intressant att få veta hur många av pro-rovdjur som är vegetarianer. För det är ju så synd om djuren...

Själv äter jag kött. Allt kött. MEN jag har gjort ett ställningstagande. Jag äter tusen gånger hellre skogsskjutna djur än jag äter uppfödda djur som skickats till slakt. Att vara ute i skogen, njuta av friska luften och släppa hunden som sedan får slag och förhoppningsvis även börjar driva är verkligen en upplevelse. Hunden jobbar och med tur kommer den med djuret där man står på pass. Men det gäller ju att det är rätt djur, jägare skjuter liksom inte första bästa villebråd som kommer - det ska vara rätt art och ibland även rätt kön och rätt ålder.  Jagar man hare så släpper man oftast förbi haren och njuter av att se hunden visa prov på noggrannhet och spårkänsla. Men för att återgå till köttet - jag vet alltså oftast hur hela jakten gått till på det djuret jag äter. Jag vet att det inte haft en aning om att den skulle skjutas. Jag vet hur kötthanteringen varit jag varit med från den stund man flått djuret till den stund jag paketerar köttet i påsar. Men hur vet jag att grisen jag äter haft en bra död, fräsch kötthantering och rätt paketering? 

Alldeles för ofta får vi larmrapporter om missförhållanden på gårdar ute i landet, kom inte och säg att det bara är utomlands. En danska gris kan mycket väl varit lyckligare än en svensk gris. Jag äter gris. Jag äter nöt. Jag äter kyckling. Men det är inte i första hand. Kyckling är det riktigt sällan jag äter, och det även av andra skäl.

Och vad gällande påstående med mer kött i frysen - det finns tilldelningar och det finns viltvård. Jägares förnuft försvann inte med vargen...

Så... motståndare till jakt... äter ni kött??

hits