Here we go again

Kollade igenom en faktura jag fått från Tele 2. Greppade mobilen och ringde. (Ni kommer kanske ihåg mitt senaste om mobila bredbandet?).

Liza: Hej, jag har en faktura här och undrar vad mobil-tv är?
Tele 2: Du kan titta på tv i mobilen.
L: Hur kan jag ha fått det?
T: Det ingick när du tecknade ett avtal.
L: Men nu är det som så att jag ville inte ha något annat än telefonavtalet. Jag har ringt för ett tag sen om ett mobilt bredband oxå.
T: Men du, jag tar bort det där från dig och du får kompensation nästa räkning.
L: Tusen tack.

Hur svårt kan det vara?? Snacka om att försäljaren inte gav fullgod sanning! För hur låter det här:
" Du får med ett mobilt bredband. Det kostar inget och vill du inte använda det kan du kasta det eller ge bort det eftersom det är gratis."
" Du får prova en musiktjänst gratis en månad och vill du inte ha den sen så skickar du ett sms till det här numret." (Det har jag gjort och musiktjänsten försvann utan problem.)
Men var fan kom tv in i bilden???

Är iaf nöjd över Tele 2´s svar på mina frågor och deras service. De jag har talat med verkar ha haft samma problem fler gånger för de ondgör sig över dem som gjort det.

Suck.

Nej. Nu nåt annat. Tagga ner Flizan.

Jag är en loser!

Japp. Så är det. Ni som känner mig vet vilken inställning jag har till den svenska sjukvården och då i synnerhet vår lokala mottagning... När jag blev sjuk i september vägrade jag gå på nån undersökning eller provtagning utan låg hemma i 10 dagar istället för att sen orka gå och jobba. Den gången vann jag över landstinget. Eller vad man nu kan säga...

Den här gången är det värre. Efter 7 dagar med en hals som leker sågklinga kvällar, nätter och morgon ger jag upp. Jag erkänner mig besegrad, förnedrad och kryper till korset. Ringde till vårdcentralen. Jodå, idag kl 13.30 ska Flizan ner och ta prover för att sen träffa en läkare. Och nu kommer det roliga. Eller... kanske det oroliga. Jag har letat i min blogg efter mitt förra sammanträffande med denna läkare men jag har inte skrivit det. Kanske ville jag inte hänga ut den stackarn. (?)

Iaf. Lång story kort : Jag skulle ju förra hösten få komma in med mina jävla utslag. Skulle få en tid hos en läkare. Sagt och gjort. Läkaren ringde upp och samtalet gick typ såhär:

Läkare: Då säger vi halv ett på onsdag.
Liza: Taget, 12,30 på onsdag. (Jag brukar alltid säga digitala siffrorna utifall... )
Lä: Nej nej, halv ett!
Li: Jaa, tolv och trettio.
Lä: Nej nej, elva och trettio.
Li: Men det är ju halv tolv. Vi sa ju halv ett.
Lä: ja ja, halv ett.
Li: Men det är tolv och trettio.
Lä: Nej nej, elva och trettio, halv ett.

Behöver jag lägga in  att läkaren inte kan det svenska språket så bra? Och jag har verkligen hög tröskel för mina fördomar, men det där var bara too much.  

Li: Okej, då ses vi på onsdag halv ett. Tack tack.

Efter jag lagt på luren ringde jag rådgivningen och sa att jag inte fick ledigt för min chef och ville ha en annan tid . Hos en annan läkare. Och det fick jag, fast jag fick vänta två veckor. (Nu ska här läggas till att den andra läkaren, svensk kvinna, gjorde mig om möjligt ännu mer skeptisk till vården. Men det är en annan historia. )

I september käkade vi kräftor med grannarna och Katta berättade om sin läkarupplevelse. Hos? Just det, han med klockslaget! Det hade gått så långt att hon letade efter Dolda Kameran inne i rummet för hon trodde inte att det var sant. Hon hade ont i ryggen, läkaren frågade om hon motionerade. Katta svarar att hon går med stavar. Läkaren skrattade och frågade varför. Katta sa att det var bra. Läkaren skrattade och sa att det var till för gamla människor som inte kunde hålla balansen. sen fick hon i övning att massera tinningarna och humma fram ljud.

Och det är till honom jag nu ska med min hals. Peppar peppar. Säg att det funkar!

Nej, nu lite frulle. Sågen har mattats av och jag går nu in på rätt behagliga timmar...

Jag har fixat en finfin medicin

Aldleles gratis dessutom. Sen om den funkar vet jag inte, men det känns bättre. Så, osniken som man är - här kommer receptet!

1 st underställströja
1 st långkalsong eller tights
1 st täcke med flanellsängkläder
2 st fleeceplädar
valfritt antal kuddar

Klä på dig kläderna och kryp ner.
Dra upp täcket och filtarna till hakspetsen.
Sov.
Vakna sjöblöt av svett.
Torka lite i pannan.
Somna om under täcket och filtar.

Tadaaaa. Färdigt.

Jag tror fan att svettas ut skiten is the shit.

Nackdelen är att jag blivit snorig, men kanske är det svett som obildats eftersom det inte fanns tillräckligt med porer att komma ut genom?

I natt kör vi kur två.


Idag har jag gjort något jag aldrig tidigare gjort...

... idag har jag "planterat" en egen glögg. Den ser redan nu äcklig ut men jag har från säkra källor hört att den ska bli god trots utseendet. Kanske är det jag som är fördomsfull och kollar det yttre. "Nej fan, du ser ut som en ful-glögg!".

Annars har jag istort sett bara tyckt synd om mig själv. Jag kan knappt svälja. Eller... jag kan men det känns som om jag har en sågklinga där. Alternativt så känns det som en hårboll, emn vad jag vet så har jag inte slickat i mig några större mängder den senaste tiden.

Nu har jag efterlyst medicin hos folk. Ingen har. Alla säger att jag ska gå till läkaren. Men utav princip så går jag inte dit. Sjukvården har trampat mig på tårna så illa så jag vill inte ha med dem att göra. Helst. Men om det inte blir bättre så får jag nog snart se mig besegrad.

Så.. Ami... du har inget penicillin hemma eller nåt annat bra medel mot halsont? Jag försökte med Klara, tänkte att Liam säkert hade nåt i gömmorna men där gick jag bet.

Nu sängen. Igen. Och juice. Bästa temperaturen är typ rumstempererat. I mitt fall alltså knappa 20 grader. Själv ligger jag nedbäddad med underställströja och långkalsonger under flanellsängkläder och två fleecefiltar.

So long-

Puss & kram!

Okej, länge sen det hände nåt seriöst härinne. Kanske ska ta och skärpa mig en aning. Sjuk igen, mindre skoj. Iaf. Låg i sängen och började tänka på min mobil och dess räkning. Något jag borde ha gjort för länge sen tog jag mig sedan för.

Ringde Tele 2 med min sexiga hesa röst. Frågade om den förhöjda månadsavgiften som jag tycker har funnits alltför länge nu. Sista nu i november blev svaret. Tack för det, sa jag. Frågade sedan om det mobila bredbandet som jag inte ville ha men som "följde med på köpet". Där var en bindningstid på 12 månader och inget att göra åt. Jag undrade om man kunde slutbetala hela skiten och sen vara kvitt och det kunde man. Tjejen räknade ut en summa på drygt tusenlappen men skulle koppla mig till en annan avdelning.

Och där. Där svarade en kille med en välbekant dialekt... Jag berättade igen att jag skulle göra ett avslut och han undrade varför. Drog en kort sammanfattning om varför - att jag tecknat nytt abonnemang och att jag skulle få mobilt bredband med. Att jag inte ville ha det mobila bredbandet men fick som svar att jag kunde ge bort det eller kasta det, för det kostade inget.

Här svarade killen: Det där låter inte alls bra.

Och sen säger han: "Jag ska vara snäll. Jag stryker kostnaden för abonnemanget men tyvärr måste jag ta betalt för modemet".

Jag blev lycklig för det handlade om att halvera summan. Sa att modemet var oöppnat och då blev han tyst igen. Beklagade sig och sa att det gått för lång tid innan jag ringde annars hade han hävt hela köpet. Jag förklarade att jag struntade i att jag betalar modemet - blev iaf mycket billigare än vad det skulle vara från början.

Och sen avslutning med att be om ursäkt och önska mig en fortsatt trevlig dag.

Tele 2 är hedersknyfflar! Måste vara för att de har sätet i Karlskoga ;)

// Nöjd kund sen -95

hits