Riktigt bra hardrev

Pappa och jag åkte upp till flygrakan idag med Dreva. Något lurt var det direkt eftersom hennes lill aprocedur blev annorlunda. Efter 10 minuter lös och kanske 1 minut i skogen så tjöt hunden. Och sen var det bara att sätta sig ner och njuta. Såg haren efter en kvart, hunden några minuter efter. Efter ytterligare en kvart kom haren igen och hunden 1 ½ minut efter. Vi grillade korv. Sen märktes det att hon börjat tappa bort den och efter att vi bestämt oss för att skjuta så såg vi inte Stampe nåt mer.

Efter typ 2 timmar och 45 minuter kom Dreva ut på vägen. Hon lät sig kopplas väldigt snällt (tecken på att hon gett upp) och sen fick hon korv och mackor i bilen. Hemmavid var hon redan stel och då blev hon påtvingad en dusch. Men roligast innan var att vi försökte locka in henne i badrummet med Frolic. Drevus var i köket, såg Frolicen och satte sig ner. Hahahaha. Så bäst=) Sen försökte hon lura mig och slippa duscha men se det gick inte. Fast nog njuter hon när det varma vattnet väl är på.

Uthaltandes till Kaiza och sen har vi inte sett dem. Ligger väl och trycker på varma madrassen=)

Drevus is the shit=) Lillmattes snuttegull det också=)

Som lillmatte blev orolig...

Imorse var tanken att jag skulle vara hemma och jobba men termometern visade på minusgradeer så jag tog Kaiza med i bilen och åkte upp till Lösgommen. Där gick vi in på stigen, fram till saltstenen och sen in i Trollskogen. Gick längs diket och sen ut mot hyggeskanten och tillbaka. När vi kommer till saltstenen igen så sticker lillskit. Jag stannade och väntade, hon har ju förmågan att bara vara borta nån minut. Jahapp. Inte nu. Vov vov vov hördes lite då och då. Efter 45 minuter (så länge har hon aldrig varit borta) så började det knaka i Trollskogen bakom ryggen på mig. Efter 1 timme var knaket olustigt nära. Då började jag prata för mig själv högt. BRAK sa det då och sen blev det tyst igen. Efter 1 timme och 20 minuter gick jag till bilen, det började bli trist att glo på en saltsten.

Efter 2 timmar gick jag mot Bosses torn och satt i solen. Efter 2 och en halv timme fyllde jag på glykol i bilen. Efter drygt 3 timmar märkte jag på pejlen att Kaiza var närmare. Då tutade jag i trumpeten, visslade och ropade. Och då. Då kom hon=) I full kareta längs flygrakan - lite skeptisk först på vem det var men sen när jag ropade ännu mer så flög hon fram. 3 timmar och en kvart var lillsnutt borta och jagade nåt. Frågan är vem som blev mest glad för att träffas igen=) Hon var oerhört närgången och jag var inte sämre=)  På vägen hem låg hon i bilen och sen duschade vi. Lizas lilla snuttegull.

Tjejträff i skogen

Mamma, jag och Kaiza åkte ut idag. Körde över träd för att komma på plats (satans blåst i natt). Parkerade vid flygrakan, gick upp mot flatsten och där försvann lillplutt i typ tio minuter. Sen fortsatte vi upp mot Björnmossen. Vände och gick in högra stigen istället, men vädret blev sämre så vi åkte hem efter drygt 2 timmar.

Hihi. Och Kaiza var sååå trött i bilen så hon somnade nästan sittandes.

Tjädertupp

Hahhaa. Jag filmade en tjädertupp idag. Jag är fortfarande i valet och kvalet om jag ska lägga uåpp den videon. Haha. Kvaliteten är den absolut sämsta och mer skakig fotograf får man leta efter. Katta tyckte det var stor humor när hon pre-viewade iaf=)

Hahaha.

Stillsam tjäder. Annan fotograf=)

2 månaders sammanfattning

Ujuj. Jag är en usel lillmatte som inte rapporterar vad grynen gör.

Snabbt sammanfattat:

Kaiza: växer och knakar. Jag tror fortfarande att hon har en bokstavskombination. Men det är en glad skit. Kanske ibland för glad. Pappa och jag har varit ute en del med henne i skogen och gått. Och gått. Och gått. Och gått. Kaiza har sprungit runt och när hon tröttnat käkar hon pinnar eller svamp. När  hon sen börjar bli trött så får man klia henne (vilket man inte får annars eftersom hon hellre har annat för sig).

I torsdags ringde min mobil. Mamma hade varit ute och gått med Drevus och Kaiza. Drevus hade börjat att fnysa (tecken på att hon känner nåt), Kaiza hade som vanligt rushat omkring (fortfarande lös). Men sen. Sen försvann Kaiza och det hördes vov vov vov vov. Dreva blev otålig så mamma fick springa hem med henne (skulle jag ha viljat sett) och på vägen mötte hon Katta och Jocke så hon varnade om att Kaiza höll på med nåt. När hon kom tillbaka efter att ha lämnat Dreva så lät det fortfarande vov vov vov. Sen kom Kaiza. Och blev jättelycklig över att matte var där och lät sig som vanligt snällt kopplas (vilket hon är fenomenal på). 25 minuter har lillstump alltså jagat okänt djur. Och det är bekräftat från Katta=)
Snabbt kollage på Kaiza: (som vanligt klicka på bilden för att den ska bli större)

  
 
1. Kaizas första dag med pejl
2. Nosen används faktiskt till nåt!
3. Kaiza på Julanhällarna. Skolkort klass 3=)
4. Lizas gobit=) Hahaha. Lööööv it!

Dreva: har slimmat till sig. Hon har varit ute några svängar och dängt hare. Fast vi har aldrig sett den. Roligast är fortfarande hennes procedur på morgonen innan hon sticker: kissa 1 gång, skit inom 30 sekunder i vägkanten, lukta 30 sekunder, skit en gång till. Haha. Drevus is the shit. =) För övrigt tycker hon att Kaiza är rätt jobbig, så då suckar hon och himlar med ögonen. Dessutom är det extra synd om henne nu - hösten och kommande vinter har börjat dyka upp. Det innebär att det är kallare nu. Det tycker Drevus är görjobbigt, fryslort som hon är. Helst ligger hon inne i sängen i hundhuset och gonar i ett täcke. Haha. Tyvärr har inte Drevus fastnat på bild sen sist=/

Älgjakt: under v 42 var jag med tre dagar på älgjakten. Det blev en tjur. Den sköts när inte jag var med. Krutov och Bettan har varit ute och voffat. Krutov och jag ska för övrigt gå en orienteringskurs för att lära oss kompassen. Han tyckte inte det var så skoj en dag med älgar så han drog till Östanå istället. Bettan hade älgar på stånd ett par gånger men tyvärr hann det gå lös innan skytten kom till ett bra läge. Ännu mer tyvärr är att detta blev hennes sista älgjakt. I tisdags den här veckan så togs hon bort pga sjukdom. Lillpluttan =(

Idag var jag och pappa hundförare tillsammans med Katta eftersom Johansson sov (jobbat natt). Det var premiär för mig att gå med älghund. Bidde inget idag men Krutov gjorde bra svängar och perfekt i tid. Han lärde sig snabbt vem som hade Frolicen dessutom... =)

 Det tar på krafterna att leta älg. Lillkillens första riktiga älgjakt och han sov som ett litet barn=)

Bullen: en dag när de andra var på älgjakt och jag hade jobbat så bestämde vi (jag och Bullfjärt) oss för att leka gamla goda tiden. Sagt och gjort. Vi skulle alltså ut och gå. Och hej och hå vad det gick undan =) Han flög, han sprang, han slängde med tungan och han ville leka hämta pinne. Sen när vi kom hem hade mamma kommit hem så då tog vi Dreva och Kaiza och Bullen med oss på en ny promenix. I början tyckte Kaiza att det var skoj att jaga Bullen (han uppskattade det inte alls lika mycket) men sen skötte sig vovvarna på varsitt håll. Vi har iallafall konstaterat: Bullfjärt är inte längre ivrigast eller snabbast av de fyra.... Numera innehas den titeln av överaktiva unga fröken Nordén=)


Så. Det var väl typ allt sammanfattat lite sådär snabbt. Ska bli bättre=)

RSS 2.0