Onsdag i värmen

Gick ut till hundgården igår för att mysa lite. Här är resultatet.

 
Kaiza var på bushumör


Dreva ville vara i fred från sylvassa tänder


Så Kaiza och jag gick iväg en snabbis. Hennes bakben har verkligen skjutit i höjden och det är Bambi på hal is nuförtiden.

Hihi.

Jaktstig

Jopp, pappa och jag drog iväg vid 20-tiden och gick jakstig. Haha. Resultat? Okej, bättre än sist men inte nått mitt mål. Fick 76 idag och pappa vann såklart. Fast det roligaste var att jag hade en mer i total träff än honom. Alltid något att skryta med=) Men som sagt, poängmässigt fick jag stryk.

Känns iaf bra med bössan, får inte ont och blir inte blå. Känns rätt när jag lägger an och jag känner att bössan ligger naturligt.

Nästa gång ska jag ha 100. Minst. =)

45 minuter i hundgården

Jag gillar mina 45 minutrar jag numera börjat ta i hundgården ihop med Bill och Bus. Idag klöpp pappa gräsmattan. Det är nåt som Kaiza inte gillar. Tjoff sa det, så var hon inne i hundhuset. Men det gav mig och Dreva mer tid och ensamhet att mysa.

Lite bilder från idag:

 Mitt snuttegull Dreva!


Är de inte makalöst fina ihop? Och båda tittar in i kameran. Och båda är still.


Kaiza på väg ut från hundhuset. Husse har försvunnit en bit med gräsklipparen.


På utkik mot hagen (där gräsklipparen just är)


Bus med snöre

Fästingstankar

Idag när jag satt i hundgården och myspyste med hundarna så slog det mig. Jag kände ingen fästing på varken Kaiza eller Dreva. Kan det verkligen vara så att det nya medlet fungerar så pass bra?

Drevus är iofs inte så mycket i gräset, men hon brukar ju kunna få iaf. Tänkte mest på den lille som flyger fram här och där. I förrgår tyckte jag ju att det var nåt som kröp men det verkar ju onekligen som om det är det enda de gör. Hoppashoppashoppas att det inte blir mycket flådisar. Håller tummarna!

Bra att komma ihåg

I detta nu sitter jag genomsvettig efter att ha varit ute en timme. Okej. Till nästa gång: ha med dig en till person när det är långpromenad med två hundar. När den ena heter Dreva och är kopplad och den andra heter Kaiza och springer lös är det ett gympapass att få allting att flyta. Lillskit passar på att ge Dreva tjuvnyp eftersom Drevus inte kan precis göra nåt kopplad. Eller. Jo. Hon försöker springa som hon annars gör. Resultatet blir att hundföraren är svettig innan den ens kommit ut från hagen. Sen ska lillskit komma i full fart, antingen framifrån eller bakifrån, och risken är stor att hon antingen trasslar in sig eller Dreva eller båda två i kopplet. Till och med hundföraren.

Att komma ihåg två blir att inte ha varm jacka trots att termometern visar 9 grader.

Att komma ihåg tre blir att ha strumpor i skorna. Jag har nu feta skavsår och blåsor på bägge fossingarna.

Idag ville jag vara bläckfisk. I ena jackfickan hade jag kameran som jag försökte använda med den, ibland, fria handen. Det gick sådär. I den andra jackfickan hade jag Lillskits koppel (utifallatt) samt hundgodis. Hundgodisfickan har båda hundarna stenkoll på och den lilla har än inte riktigt fattat den förfinade konsten att tigga sittandes. Nej då. Hon hoppar som en studsboll och försöker ta egna godisar. När man är själv funkar det ju bra att markera, men med Dreva kopplad blir det genast svårare eftersom jag ofta då rycker till i henne också. I bröstfickan hade jag trumpeten. Ni förstår att det var en del att hålla koll på.

Idag gick vi iallafall rakbacken, Västerbäck till tredje vänster, före Julanhällarna höger, kom fram vid genväg till Skjutbanev, vänster, vänster vid kraftledningen, sandvägen, ner vid Anita och hem. Det tog ganska exakt en timme. Kaiza lyssnade skapligt bra ända till hagen blir stor. Där stack hon. Till två herrar som var hemma och var intresserade av den lilla damen.

Som hon flänger i gröngräs, blåbärsris och stenrösen så måste det krylla av fästingar på henne. Nu har hon fått dille på insekter. Jag bävar för den dag hon får tag i en arg humla. Idag jagade hon nån fjäril. Hoppar som en känguru i tron om att hoppa på saken som flyger. Sen stod hon med framtassarna uppepå ett träd och såg allmänt förvirrad ut.

Jag noterar också att hon är morsk som bara den och att hon numera inte bara kutar på vägarna utan ringar ett område (väldigt litet förstås) där man går. Måste väl ändå vara ett tecken på hur stövarna arbetar.

 
En vanlig syn i kameran. Precis när jag ska trycka av så rör hon sig så slutresultatet blir en halv hund.
En fin halv hund.  Ser ni vilka ljusa ben hon fått=) Valpfärgen går ur mer och mer.
Och checka in lårmusklerna...


En annan vanlig syn i skogen. Kaiza har fått syn på nåt och är sekunder från ett känguruhopp.
Nyfiken i en strut.


I väntans tider. Ibland känns det som om hon tycker att det går alldeles för sakta där bak.


Och hon luktar. Överallt. På allt. Fascinerande verktyg!


Och en liten film från andfådd och snorig Liza. Vilken superhandling.

Kvällspromenad

Och utan kamera. Fy på mig. Mamma och jag var ute med voffsen. Det är bara att konstatera. Dreva är jordens snällaste vovve. Kaiza hänger på henne och Dreva bara står där. Och tittar. Eller så kör hon ner huvudet i backen och bara går. Och lillskit bara hänger.

Lillskit förresten. Hon är inte så liten. Måste knäppa kort inom närmsta dagarna. Nu har lilla stövarkroppen blivit sådär hög och smal och huvudet ser i sin tur litet ut. Det är nästan så att öronen till och med börjar se normala ut *ler*.
Och hon har nästan börjat lyssna mer. Nästan.

Skulle ge dem liten godbit ute i hagen. Dreva satt sig, lillskit hoppade. Sen kom hon i full fart och gjorde avstamp på Drevas rygg och huvud. Dreva? Hon satt snällt och väntade på godis.

Lillskit har även kommit på den ypperliga idén att om Dreva inte går tillräckligt fort ute i skogen och det är trångt så kan man hoppa över Drevus. Vi konstaterade att det blir mycket springa av i skogen om man heter Kaiza. Hon flyger fram och är definitivt inte rädd. Åskan mullrade lite, hon var till en början lite fundersam vad det var men det gav sig fort.

På kvällen åkte jag och pappa och sköt jaktstig. Det blev spöregn. Resultat? Haha. Ja. Asså. Idag hade jag 69/160, försämring på 25 poäng. Å andra sidan hade jag bara en helbom (tror jag det var). Jag träffar alltså fler, men sämre. Vet inte om det är en förbättring eller försämring. Men som vi konstaterade : det är träning. Och jag blir inte blå. Jag är inte heller rädd för att trycka av. Skam den som ger sig. Personligt mål: 100.

När vi kom hem syntes ingen hund till. Såg att Dreva bäddat i kuren med överkastet. Inne i hundhuset är det bäddat med filtar och täcken och där är det kokhett i sängen. Två hundar som ligger ihop kan inte ge annat resultat=)

Idag fanns det även bevis på att det regnat. Hur jag visste det? Dreva hade skitit under taket i hundgården. Hahaha. Hon tycker inte om att bli blöt. I vanliga fall har de ju sitt "favvodass" men det märks tydligt om vädret varit halvtaskigt. Hihi. Fryslortar =)

Sovkamrater

Jag vet. Det är dålig kvalitet på bilden. Men den är tagen från mitt sovrumsfönster. Bara en liten glimt av hur tätt de ligger ihop. Dreva och Kaiza.





Tandborste

Idag försökte jag borsta tänderna på Kaiza. Sylvassa gaddarna smaskade på borsten och hunden var mer vild än tam. Dreva ville inte ens försöka.

Kul leksak. Not =)

Mamma hade idag frågat Roger, Sandra och Adde om nån av dem ville låna hem Kaiza. Alla avböjde. Sandra hade åtminstone varit vänlig: "Asså... hon är söt.... men... nej tack". Haha. Full fart är det på krabaten, så tycker det skulle vara skoj om hon fick leka hemma hos Adde och Sandra. Förstå vad de skulle få springa. =)

Sovställning

Tyvärr kan jag inte zooma så bra med min kamera. Men Kaiza och Dreva är bra lustiga att stå och kolla på när de är i hundgården.

Idag på förmiddagen var Kaiza vaken (Dreva oxå men hon låg). Lillpajsarn hade då ena tassen över Drevas bakdel, såg ut som om hon typ halvlåg i en soffa och hade stöd.

Idag när jag kom hem från Klara låg de i solen (okej, det skiner men det är inte överdrivet varmt). Då låg Dreva ihopsnurrad till vänster och huvudet vid Kaizas bakdel och Kaiza låg ihopsnurrad och med huvudet på Drevas bak.

Det tål att upprepas: De är bra söta ihop =)

Jaktstig

Pappa och jag drog upp på skogen och gick jaktstigen. Körde 8 stationer (tvåan två gånger). Maxpoäng 160 (2 skott a´ 10 hagel). Jag fick 94. Jihoooo. Var över förväntan =)

Nån helbom var det givetvis, men även ett par fulla.

Sen vapenvård.

Riktig långpromenad

Idag igen. Pappa skulle måla vid hundgården. Vi övervägde knappt att ha hundarna därinne. En gul finnstövare är inte på modet i år... =)

 Så mamma och jag hade ut våra hundar. Dreva i lång lina som hon trasslade in sig i. Kaiza utan lina men som trasslade in sig i Drevas lina. Och som om inte det vore nog kom Conny och Katta och skulle ut med Bullen och Krutov. Bullfjärt satte full fart i hagen med en liten (idag 10,0 kg) stövare efter sig. Sen skulle Krutov flänga på Dreva. Slutade med att Dreva riktigt sa ifrån och till och med gav Krutov en bitchslap. Kaiza och Krutov fann sen varandra och det slutade med att Kaiza låg på rygg men snabbt var uppe. Pappa och jag kom på idén att låna Bullen, låta honom kuta i hagen en stund och ha Kaiza lös jagandes efter honom. Blir hon inte slut av det så vette fasen.

Iaf. Eftersom det inte gick som vi ville så traskade alla 4 tjejer i familjen ut i skogen. I Foppatofflor. Bad idea. Gick upp rakstigen, ut på Västerbäcks. Sen kom 2 hästar vid gamla saltladevägen. Jag löft upp Kaiza och hon var bara lite orolig när poppisarna var nära. Men hon brydde sig inte märkbart. Ett tag trodde jag att hon somnade på axeln, men den tanken gav jag upp snabbt. Istället slickade hon mig i ansiktet. Mmm, mumma... hästbajs och annat tjäfäääfs.

Gick vidare. Upp tredje sandvägen till vänster. Innan Julanhällarna frågade jag vart en väg tog vägen. Så då gick vi den. Kom ut på genvägen till skjutbanevägen. Sen stigen till sandvägen bakom oss. Ner vid Anita. Hem. Tror vi var borta drygt en timme.

Till en början var det en riktig fart på lillskrutt. Men det märktes på ett ställe att hon började bli trött. Hemma dracks det vatten och Dreva blev avsköljd med slangen. Lillskit var nyfiken och fick sig en dusch hon också. Brydde sig typ nada. Sen fick voffsen gå in i hundgården, färgen påstås ha torkat och efter det har vi inte sett till dem. Förmodligen slocknade bägge två på filtarna.

I morse när jag vaknade började jag skratta. Båda låg i solskenet och låg typ mage mot mage. Fattar inte att det ska ligga uppe i varandra.


Sekunderna innan ett busangrepp

Fladdermus


 Ibland blir hon inte så bra på kort lilla Kaiza. Jag är fundersam vad det är för ras vi fått hem... Fladderhund med fladderöron?

Torsdagskväll

Efter maten (som numera har tillsatser mot fästingar) gick mamma och jag med hundarna. Rakbacken, Liza och Kaiza hästbajsstigen, mamma och Dreva rakt fram, bakom Anette, in på x-antal-km-spåret till vänster, gamla saltladevägen, sandvägen mot Julanhällar, genade på stigen rakt över, kom ut vid snedstigen. Kaiza stack typ vid stora myrstacken. Vi pratar lååångt hem nu. Sen när vi kom i hagen såg jag henne. Vart då? Bullen och Krutov. Trumpetade. Kom. Sen dracks det vatten. Promenixen nu tog typ 50 minuter eller så.

Och jag och mamma hittade våra försvunna stenar igen! Hahaha.



Sunny day

Körde en lunchpromenad med Kaiza. Rakbacken, vänster på Västerbäcks, höger mot gamla saltladan, första stigen höger på hygget (jävlar i min låda vad de avverkat!), höger bakom Anette och rakbacken hem. När man kom i rakbacken stack hunden igen. Till vilka? Just det. Bullen och Krutov. Promenixen tog typ 30 minuter.

 Till och med för stora pinnar för Kaiza
                                              Ledsamt med såna hyggen! Vill ha tillbax skogen!
 Putte i blåbärsriset


Liza - Hästbajs
8      -     27

Busig hund


Tror att det här är från andra dagen eller nåt... och eftersom det verkar funka med video kör jag vidare.

Stenig hund



På Julanhällarna idag

Inkallning

Och jag testar en ny grej med video... haha...

Kaiza fixar nöten

Suck. Tog in 9,7-kilos-krabaten på lunch. Skulle gå ut direkt efter hon ätit upp. Fattade inte vart hon tatt vägen. Gick in i vardagsrummet och där står hon. PÅ rumsbordet. Med huvudet nerkört i nötskålen. Hur hon kom upp och hur hon har sån koll på nötterna låter jag vara osagt, men uppfinningsrik det är hon.

Sen gick vi ut. Förbi Anita, förbi Julanhällar och gick raka stigen tillbax så vi kom fram vid snedstigen. När vi kom till stigen där vi "tappade" Stampe igår fick hon jordens fart och sprang upp i gräset tillbax mot oss. Ger mig den på att hon kom ihåg gårdagen och tyckte det var skojsigt. Men idag gick vi vidare. Jag trumpetade. Och hunden kom. Utom sista gången. För precis vid kurvan vid snedbacken så stack hon och då hjälpte inga trumpeter. Efter några minuter var jag hemma. Det var hunden också. I full färd med att busa upp Bullen och Krutov.

Och jag som var så stolt...


Utsikt på Julanhällarna och den lilla pussen

Åldern tar ut sin rätt

Det tar på krafterna att ha en minikrabat hemma. Fråga Dreva. När hon till och med somnar på golvet är det illa =)

Harkontakt

Haha. Ja jävlar i min låda vilken dag. Eftermiddagen bjöd på att åka bil till kojan, sätta upp saltsten och sen till vändplan för att träna trumpet på Kaiza. Nu var hon iochförsig inte så långt borta, men det fungerade bra. Sen hem via Finntorp. Kom till skjutbanan där det var lerduvedax. Svängde in där och lillkrabaten brydde sig inget om smällarna. Däremot var det riktigt roligt med alla som kom och hälsade. Typ.

Hem. Käkade. Sen gick mamma och jag backen upp, Västerbäcksvägen, tredje (!) sandvägen in, via Julanhällarna, snedstigen in och hem med hundarna. Och trumpeten. Vi var borta typ 40 minuter så pappa började bli orolig. Haha. Trumpeten funkade finfint och Kaiza kom på inkallning alla gånger. Utom en. Kan nån gissa vart? Just det. När hon fick syn på Krutov. Då hjälper inga trumpeter eller godisar i världen.

In. Drack vatten och sen gick mamma ut för att kissa med henne. Kommer inälgandes och ropar att vi ska kolla mot postlådorna. Och vem kommer där om inte Stampe Hare. Sprang över vägen, in på Rogers tomt, upp vid lekstugan och sen en jädra fart över vår garageplan. jajamän, haren var jagad och detta av Smulan=) (Kattas katt). Hahaha. Ut i hagen och katten stannade vid våra bilar. Jag och pappa slängde på oss skor och Kaiza koppel. Sen gick vi ut. Först fattade hon inget alls. Vi såg ju haren och den sprang upp till skogspartiet typ. Sen in där mellan enarna. När vi kom fram dit så fick jag syn på två öron som stack upp. Då satt den och betade inne i gläntan. Pappa visade på Kaiza, haren stack och Kaizas ben blev taxlånga och det var lite otäckt tyckte hon. Men efter lite peppning och efter att hon hittat färsk harskit så ändrades det. Eftersom vi sett haren så visste vi exakt vart den kutat och tro det eller ej, men 12veckorskrabaten satte nosen i backen och fick en ruggig fart i kopplet. Pappa sprang efter och jag likaså. Till slut kom vi ut på stigen och vi vände med en hund som var lika aktiv igen.

När vi kom in dröjde det inte länge så slocknade hon. Och undra på det... =) Fick i uppdrag att maila Knivsta och gjorde det nyss och skulle bifoga bild. Haha. Blev fel bild. Så skickade ny bild.

Skojskoj dag. Hoppas Stampe kommer igen =)

 Syrénhäckar är roliga att leka i
 Snygga öron tjejen!

 Jag fullkomligen älskar bilder när hon kommer flygandes mot en =)



Och så här fint somnade man efter harkontakten. Nackspärr nästa? =)

Ny lek

Jopp. Var ute på lunchpromenad med Kaiza igen. Idag gick vi backen upp, Västerbäcksvägen och vek av andra sandvägen vid hygget, sen mot Julanhällarna men tog stigen så man kommer vid snedstigen hemma. Och idag gjorde vi en ny lek. När hon började känna igen sig på hemvägen så sticker hon ju längre bort. Jag skyndade mig att ställa mig bakom en gran eller sten eller dylikt och sen ropade jag. Snart kom hon och vid något tillfälle sprang hon förbi mig. När hon fick syn på mig blev både hon och jag jätteglada och så fortsatte vi promenaden. Fast när man kommer vid hagen är det liksom lönlöst att leka kurragömma. Då hägrar Krutov. Och nu även Bullen.

Blixtvisit hos veterinären

Pappa ringde till Edmundsson om 12veckorsvaccination när vi satt och käkade. Kom om 10 minuter var svaret. Så mamma hämtade Kaiza, jag slängde på mig en tröja och pappa gick till bilen. In med hunden, åkte de 200 metrarna det handlar om och sen kom veterinären (eller farbror doktorn som jag sa till Kaiza). Tjoff tjoff så fick hon sprutan och sen bara drog vi hem. Hunden reagerade inget av sprutan och satt snällt kvar i bilburen.

Men hon var lyckligast när hon fick komma hem till tanten.

Och apropå tanten. Ska kanske ta och cykla med henne sen. Kanske.

Full fart

Var ute på en lunchpromenix nyss med Kaiza. Idag gick vi vänster i korset, upp vid Anita och sandvägen hem till snedstigen och sen hem. Jag knäppte. Och idag var det ett flertal bra. Om det här kortet är bra låter jag vara osagt, men jag gillar det iaf=)


Två veckor har gått

Och Kaiza är lite fööör morsk. Igår satte vi (lillmatte och husse) upp saltstenar vid Björnmossen och vändplanen vid Röjders. Kaiza åkte bil för första gången sen hemfärden från Knivsta. Lite gnälligt i början men absolut ingen fara. Sen sprang hon lös med oss på väg ut till saltstenarna. Och där såg både pappa och jag något. På vägen TILL saltstenen så höll hon sig max två meter från oss. På vägen FRÅN saltstenen skenade hon långt i förväg. Helt klart var hon osäker första gången hon var på den marken, men på vägen till bilen kände hon igen sig och luktade på våra fotspår för att ta sig tillbaka. Vi visslade även på henne och ropade och då kom hon i full galopp (om hon inte hittat älgbajs, för det var tydligen en riktig delikatess.)

Hunden sprang över stock och sten och ibland kröp hon. På ett ställe var det en stor tall som låg. Första gångerna kröp hon under, på vägen tillbax när hon stuckit en bit och vi visslade så kom hon i full fart och fullkomligen flög över tallen. Jävlar i min låda vad vi skrattade.

En stor tjädertupp såg vi vid Röjders. Den flög upp strax intill oss och jag blev rädd =)

Liza - Älgbajs
0     -    8

Som vanligt, klicka för större....

        image27
image28 

RSS 2.0