Snöpass

Har ju snöat så kopiöst här i helgen. Trist eftersom det inte blir nån skogsvistelse för nån av hundarna. Kaiza är ju överaktiv annars och i och med att det ser ut som det gör så blir hon ju inte direkt superstimulerad. Men idag så släppte pappa ut Kaiza på min begäran och Katta släppte ut Bullen. Michael Schumacher - släng dig i väggen. Bullen syntes knappt i snön i hagen (dit jag såklart pulsade) och Kaiza hade snö upp på halva kroppen. Nu lär jag säga till Bullens försvar att han som sagt fick ploga genom snön men när han sprang för fullt såg det ut som om Kaiza småjoggade på sidan. Och sen skulle hon på och busa med honom. Det kommer bli en riktig madam det där.

När det väl var slut på det roliga ville hon inte höra ett dugg utan hon stack till Monas bro och sen ett varv runt huset. Men nu är illbattingen inne hos Dreva (som hör och häpna var ut i snövädret).

Kul kul=) Och säkert bra muskelträning för vovve i snö=)

Drevus och lillmatte

Jopp. Imorse åkte hela familjen (minus Kaiza) till skogs. Släppte Dreva vid Röjdersinfarten och sen rotade hon med något i typ 2 * 25 minuter. Efter andra 25minutaren så blev det upptag och vi gick upp mot Flygrakan. Parkerade ryggsäcken vid Harlösa-skylten och sen stod vi och väntade. Helt plötsligt säger jag: "Där kommer haren!". Och mycket riktigt. Ända uppe vid kurvan mot Finntorp så kom en vit tuss. (Snacka om handikapp att ha bytt färg nu när det är barmark...). Den dumma Stampen kommer sakta emot oss och på hagelhåll så trycker jag av och haren ramlar. Mamma tycker att jag ska dra en smäll till men pappa säger nej. Det där med dödsryckningar är inte trevligt...

Iaf. Haren låg. Jag log. Och mamma grät. Dreva jagar fortfarande och efter ett tag kommer hon på vägen och fram till haren. Sen tog vi (pappa) ur den och Dreva fick sin lilla del av bytet - njurar, lever och hjärta. Sen gav hon mig en puss. Efter lite granris i magen så poserade jag och vovve vid skylten.

Gick till bilen. Nilsson och Bertelsson och nån mer kom. Grattis grattis till Liza.

Hem. Träffade Katta. Grattis grattis (mer tveksam=) haha). Och så fick Kaiza komma ut och kolla på vad en hare är. Först raggen lite rest men sen så var hon på och slickade och ville bita i tassarna. Dreva blev förbannad eftersom det var hennes hare så det var bara att släppa in hundarna i hundgården igen. Kaiza alldeles harblodig på det vita på halsen eftersom hon haft Stampe hängandes.

Jahapp. Så nu var det hare två för mig. Var bra mycket lugnare denna gång fast efteråt blir det som en adrenalinrush. En förstaårshona som var lite grå på ryggen. Lilla Stampelina =)

Sen ringde Engman när vi var hemma. Grattis grattis igen.

Nästa helg är det väl Kaizas tur att vara ute men då ska jag fälla drinkar i Bergslagen istället =)

Familjedejt i skogen

Efter långt övervägande i regnet så beslutade vi oss för att åka ut med Kaiza i motionssyfte. Halv nio var vi ute vid Röjders och det var ju de sämsta förutsättningarna som fanns för hunden - regn, plusgrader och leriga vägar. Vid 9-tiden stack  hon ifrån oss typ 10 minuter och sen tillbaka. Mamma skulle gå in med henne igen i skogen och efter fem minuter hördes vov-vov-vov. Inte lika nära och på som sist men ändå! Efter en timme kom hon ut vid typ ammunitionsförrådet så vi kopplade henne. Lilla snuppesno=) Greja hare trots vad hon kämpade emot. Okej. Regnet gav sig, men ändå!

Sen upp till kojan och grillade korv=)

Finfint upptag

Pappa och jag var ute med Kaiza igår. Parkerade vid Lösgommen och skulle gå in och snitsla en nygammal stig. Först försvann hunden 30 minuter. Sen var hon med oss ungefär en timme. Och sen. Sen lät det som om Dreva var i skogen=) Ett upptag väldigt nära oss. Efter en timmes väntan och fortfarande enstaka skall då och då så snitslade vi vidare. Kom ut vid höbalen och sen försökte vi spåra Kaiza och det okända djuret. Vi såg bara hundspår - inget rådjur. Efter två timmar var hunden närmare så vi trumpetade. Efter ca 10 minuter kom hon till oss och sen gick vi runt på vägarna - Röjders, Gullmossvägen, Flygrakan.

Kaiza vädrade en tjädertupp som vanligt och den flög upp precis i närheten av oss.

PluttKaiza =) Hon e dussig hon=)

RSS 2.0