Lättroad krabat

Jahapp. Har spenderat tid i hundgården igen. Först inne hos Krutov som drog fram rosa läppstiftet och gjorde närmanden. Det är tacken det för att man mockar.

Och sen. Kaiza kissade på plattan. Jag gick och hämtade en vattenhink och trasslade mig in hos dem genom att lura dem bägge två. Jag börjar bli genial på det där. Slängde ut vatten på plattan, mockade och sen myspyste jag med Dreva medan jag med den andra handen lekte med repet och Kaiza. Nån gång här så ska jag testa tandborsten. Kanske imorrn när man är helt ledig.

Snart lunchtajm och sen blir det en promenix ute med lillpajsarn. Dreva får stanna hemma, svårt att gå ensam med bägge.

Dagens leksak

Husses hammare. Vinnare i alla kategorier. Lillmatte hittade två skruvar som lossnat ur en trall och stod oroväckande rakt upp. In i verkstaden och hämtade en hammare. Tjena. Hur lätt på en skala var det att slå ner skruvarna med en busunge uppe i en hela tiden. Sen myspyste jag och Dreva lite. Jahapp. Så försvann hammaren. Var bara att vilseleda henne (jag är fasen en bra vilseledare) genom att vifta med repet. Vips så fick lillmatte sin hammare och Kaiza sitt rep och alla var nöjda.

Innan dess hade vi haft en lunchpromenad i skogen. Cesarljudet funkar bra med hästbajs.

Liza- Hästbajs
3     -    1

Kaiza - pinnar i skogen
98   -    0

1 vecka på Västanå

Idag har Kaiza bott här i en vecka. Det firade vi genom att klippa klorna på henne och Dreva och att även ge Dreva en schamponering och dusch. Innan dess hade hela familjen varit ute på en ny promenadsväng och den här gången käkades inget hästbajs.

Kloklippningen gick bra. Jag hade henne i knät och hon satt still och tittade. Lite gnäll och enstaka ryck, men det var för att hon hörde Dreva inne i duschen.

Jahapp. Och popcornen som blåste ut igår på baksidan är snart uppätna. Värsta biosnackset tycker den lilla krabaten.

Nu på kvällen somnade en blöt Dreva på ena sidan och en utslagen lillpajsare på den andra. Sen vaknade hon till och kröp upp mot Drevus för att sova bredvid hennes ansikte, men då gav Dreva upp så vi fick gå ut och kissa med voffisarna istället.

Roligast igår: Kaiza tog tag i duken på kistan med tänderna, backade bakåt och PANG så åkte blomman ner i golv. Rädd? Inte ett smack. Idag försökte hon sig på duken på matsalsbordet, men då var vi snabbare att säga ifrån.

Kaxmörten har förövrigt skällt för första gången idag. Offret? Jag. Och jag blev såååå rädd.

Idag var det lördag

Och lite av vad som hände idag ser ni här.






image22

Två mörka ögon...

... och leendet du gav mig.

Alternativt :

Leende guldbruna ögon, har jag förälskat mig i...

Välj själva. Här är Krutov. Kaizas stora lööööv.

image15


Fredagskvällen

Lillmatte kom hem från jobbet, in till nedervåningens tv-rum där familjen var samlad i soffan. Dreva var vaken och var som alltid glad när jag dök upp. Lillpajsarn vaknade till sig, vi gick ut och kissade och sen somnade hon på kuddarna i soffan. Fattar inte varför hon envisas med att ligga PÅ saker. =) Vid halv elva eller så gick jag upp till mig men stannade till för lite godnattprat med Dreva som låg i sängen och piskade svansen i täcket. Är ändå mitt lilla snuttegull =)

Första dagarna

Jahapp, i söndags fick vi hem lilla Kaiza och idag, fredag, känns det som om hon varit här alltid. En liten kaxmört som inte är skraj för nya saker och som redan hunnit med att bli kär... Krutov är lika kär tillbaka och numera gnäller han när Kaiza kommer i närheten och hundpussarna sker genom nätet. Dreva är nog nöjd med sin nya lilla kamrat, fast det märks att hon ibland vill vara i fred från de sylvassa valptänderna. Och apropå valptänder... mitt öra har fått känna på dem också. Lägger upp lite bilder här tänkte jag...

Ja just ja... I tisdags var pappa och jag ut och gick en liten promenix i skogen. Vid "snedbacken" började Dreva låta så in i bomben och svansen gick i ett, snabbt förstod vi att det var ett rejält harslag (dumma Stampe som nyligen sprungit förbi). Pappa utrustad i tofflor hade fullt sjå att hålla kvar Drevus och hon sprang runt runt ett träd så kopplet var lindat. Vad Kaiza gjorde? Kollade nyfiket på vad tant Dreva gjorde och sen körde hon ner sin nos i backen också. Vi skrattade gott sen åt det där. Menar.... tredje dagen och hon är med på harslag.

Klicka för större bilder

 Lejja (Kaiza) och syster Taima (Jossan)
  Sover i bilen hem från Knivsta
 Efter första dagen är man så trött så man somnar på husses kudde
 Bara bus i blick
 Fin svansföring när man sover
 Hård lek, hårt blod, hård lillmatte
 Nyfiken i skogen
 Alltid lättare att bråka med Dreva när hon är kopplad
 Finnstövarmanér, lektion i att leta efter Stampe
 På promenix med matte och Dreva därbak
 Husse försökte få ett kort där båda sitter. Lycka till=)
 Skolkort klass 1 =)
 Grodstilen i sängen
Två hundar trötta och sover uppe i varann

RSS 2.0